ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Απρίλη 2014
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE - ΠΛΕΪ ΟΦ
Πρεμιέρα σε Περιστέρι, Τούμπα

Το παιχνίδι του Ατρομήτου με τον Παναθηναϊκό συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην πρεμιέρα των πλέι οφ

Eurokinissi

Το παιχνίδι του Ατρομήτου με τον Παναθηναϊκό συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην πρεμιέρα των πλέι οφ
Με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να συγκεντρώνεται στην αναμέτρηση του Περιστερίου, όπου ο, φορμαρισμένος σε όλο το β' γύρο του πρωταθλήματος, Ατρόμητος θα υποδεχθεί τον Κυπελλούχο πλέον Παναθηναϊκό (17.00 ΝS2), κάνουν πρεμιέρα σήμερα τα πλέι οφ της Super League. Στο άλλο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής, ο ΠΑΟΚ, μετά την ήττα του στο τελικό του ΟΑΚΑ, θα φιλοξενήσει τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα. (19.15 NS1).

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου απ' τον Παναθηναϊκό, που προέρχεται απ' την ...παρέα της πρώτης πεντάδας της βαθμολογίας, και οι τέσσερις ομάδες που μετέχουν θα βγουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τον πρώτο της διαδικασίας να συμμετέχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και τους υπόλοιπους τρεις να κοντράρονται για τα «διαφορετικά» εισιτήρια του Γιουρόπα Λιγκ (αφορούν διαφορετικές φάσεις στα προκριματικά).

Ο Παναθηναϊκός, λόγω της κατάκτησης του Κυπέλλου, έχει ήδη εξασφαλίσει το λεγόμενο καλό εισιτήριο του Γιουρόπα Λιγκ, που αφορά τα πλέι οφ των προκριματικών (ένα βήμα πριν τους ομίλους). Αυτό θα αλλάξει μόνο στην περίπτωση που οι «πράσινοι» πάρουν τη θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ (εάν βγουν πρώτοι στη διαδικασία).

Οι αντίπαλοι θα ξεκινήσουν σχεδόν απ' το ίδιο σημείο, καθώς στην ειδική βαθμολογία, που προέκυψε, τρεις ομάδες ισοβαθμούν με 2 βαθμούς (ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, ΠΑΟ), ενώ χωρίς βαθμό είναι ο Αστέρας Τρίπολης.

Στο Περιστέρι η ίσως πιο σταθερή ομάδα του φετινού πρωταθλήματος, Ατρόμητος, θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να αρχίσει νικηφόρα τη διαδικασία απέναντι στον Παναθηναϊκό, που βρίσκεται στα...ύψη λόγω της επιτυχία του στο Κύπελλο. Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα θα παραταχθούν οι δυο αντίπαλοι.

Στην Τούμπα, σε βαρύ κλίμα μετά την απογοητευτική εμφάνιση στον τελικό του ΟΑΚΑ και εν αναμονή της απόφασης για ενδεχόμενη τιμωρία του γηπέδου λόγω των όσων συνέβησαν στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να βρει βάλσαμο στις πληγές του κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Στα συν για το Δικέφαλο η επιστροφή των τιμωρημένων για τον τελικό Κατσουράνη, Νάτχο, Αθανασιάδη, ωστόσο απόντες θα είναι οι Λάζαρα και Κίτσιου λόγω τιμωρίας και ο Σαλπιγγίδης για ψυχολογικούς λόγους. Οι Αρκάδες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα απουσιών.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αυριο η απονομη του Κυπέλλου

Με αφορμή την ολοκλήρωση του φετινού εργατικού τουρνουά ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕ και της αυριανής απονομής του κυπέλλου στη νικήτρια ομάδα των μεταναστών εργαζομένων απ' το Αφγανιστάν, η Γραμματεία Νέων του Πανεργατικού Μετώπου, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει τα εξής:

«Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες παίκτες, Ελληνες και μετανάστες, από σωματεία, σχολές κατάρτισης, λαϊκές επιτροπές, θεραπευτικές κοινότητες, που πήραν μέρος στο φετινό πρωτάθλημα.

Για άλλη μια χρονιά αναδείχτηκαν τόσο οι αξίες του λαϊκού αθλητισμού, της ταξικής αλληλεγγύης όσο και η ομορφιά του αγώνα μέσα και έξω από το γήπεδο.

Καλούμε όλους τους παίκτες και τους φιλάθλους των ομάδων να δώσουν το παρόν στην απονομή του κυπέλλου που θα γίνει στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα».

ΠΟΛΟ
Ξαναρχίζει με ντέρμπι για Α1 γυναικών

Το σχεδόν... ξεχασμένο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών ξαναρχίζει σήμερα, μετά από μια ακόμη πολυήμερη διακοπή του (η τελευταία ήταν ενός μηνός), με το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τη Βουλιαγμένη να ξεχωρίζει απ' το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής. Η αναμέτρηση, που είναι μονομαχία κορυφής, ουσιαστικά θα καθορίσει και το σκηνικό για την πρώτη θέση στη λήξη της κανονικής περιόδου. Ο ΝΟΒ έχει αυτήν τη στιγμή πλεονέκτημα διαφοράς 3 βαθμών απ' τις δεύτερες ερυθρόλευκες και ευνοείται και σε περίπτωση ισοπαλίας, ενώ οι ερυθρόλευκες θέλουν μόνο τη νίκη και με διαφορά 3 γκολ, μάλιστα, ώστε να ευνοηθούν σε περίπτωση ισοβαθμίας. Σημαντικό ματς θα γίνει στον Αλιμο, όπου Γλυφάδα και Εθνικός θα κοντραριστούν με φόντο την 4η θέση της βαθμολογίας. Νηρέας Χαλανδρίου-Ρέθυμνο (13.30), Γλυφάδα-Εθνικός (15.00), Ηρακλής-Τρίτων Αμαρουσίου (15.00), Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη (18.00 ΝS3).

  • Μετά το τέλος του παιχνιδιού θα γίνει η απονομή του πρωταθλήματος στην ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού.
  • Α1 ΑΝΔΡΩΝ: Την έξοδό του στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών της νέας περιόδου εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός, αφού, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 2-1 νίκες στο μικρό τελικό, πήρε την 3η θέση της βαθμολογίας.
FOOTBALL LEAGUE

Στο Βόλον όπου η πρωτοπόρος της βαθμολογίας Νίκη θα φιλοξενήσει τον έναν απ' τους δυο συγκατοίκους της δεύτερης θέσης Ηρακλή Ψαχνών, στρέφεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη σημερινή 6η αγωνιστική των πλέι-οφ της Football League. Στα ενδιαφέροντα και οι δοκιμασίες των Κέρκυρα και Ολυμπιακού Βόλου σε Θεσαλλονίκη και Αιγίνιο αντίστοιχα. Το πρόγραμμα: Φωστήρας-Χανιά (15.30 ΟΤΕ TV), Αιγινιακός-Ολυμπιακός Βόλου (15.30 ΟΤΕ ΤV), Νίκη Βόλου-Ηρακλής Ψαχνών (18.00 ΟΤΕ ΤV), Ηρακλής-Κέρκυρα (18.00 ΟΤΕ ΤV).

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Επιστροφή με νίκες για «αιώνιους»

Εστω και εάν δυσκολεύτηκαν τελικά Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κατάφερα να πραγματοποιήσουν νικηφόρα επιστροφή στις εγχώριες υποχρεώσεις, δίνοντας χτες τα εξ αναβολής παιχνίδια που χρωστούσαν λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων για την 25η αγωνιστική της Α1. Οι «πράσινοι» στο ΟΑΚΑ, ανεβάζοντας στροφές στο τελευταίο πεντάλεπτο, έκαμψαν την αντίσταση του αξιόμαχου Ρεθύμνου νικώντας με 76 - 61. Σε ανάλογο σκηνικό κινήθηκε και ο αγώνας στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό να επικρατεί τελικά της Κηφισιάς με 75 - 67. Μάλιστα, η ήττα των Κηφισιωτών ευνόησε τον ΠΑΟΚ που οριστικά πλέον είναι τέταρτος μια αγωνιστική πριν το φινάλε. Η βαθμολογία. Παναθηναϊκός 49, Ολυμπιακός 46, Πανιώνιος 43, ΠΑΟΚ 39, Κηφισιά 38, Αρης 37, ΚΟΑΔ 37, Απόλλων Π. 36, Ρέθυμνο 34, Τρίκαλα 34, Κολοσσός Ρ. 34, Πανελευσινιακός 32, Ηλυσιακός 32, Ικαρος 32.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Την πρόκρισή της στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισε πανηγυρικά χτες η Ρεάλ Μαδρίτης, που μετέτρεψε σε περίπατο το δεύτερο αγώνα των ημιτελικών με την Μπάγερν στο Μόναχο, επικρατώντας με 4-0 και αφήνοντας εκτός την κάτοχο του τίτλου. Οι Μαδριλένοι, που είχαν νικήσει και στο πρώτο παιχνίδι (1-0), καθάρισαν ουσιαστικά το παιχνίδι από το πρώτο 20λεπτο, με τον Ράμος να πετυχαίνει δύο τέρματα (16', 20') και τον Ρονάλντο να ολοκληρώσει το θρίαμβο με άλλα δύο γκολ (34', 89'). Σήμερα διεξάγεται ο δεύτερος ημιτελικός, με την Τσέλσι να φιλοξενεί την Ατλέτικο Μαδρίτης (21.45 ΔΤ) στη ρεβάνς του 0-0 του πρώτου παιχνιδιού.

ΒΟΛΕΪ
Βήμα τίτλου για Ολυμπιακό

Μια ανάσα από τον τίτλο στην Α1 ανδρών βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός μετά τη δεύτερη νίκη του στο Ρέντη επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3 - 2 σετ στο δεύτερο τελικό που εξελίχθηκε ...καρμπόν όπως και ο πρώτος (επίσης νίκη με 3 - 2) και ήταν και πάλι συναρπαστικός. Οι γηπεδούχοι, όπως και στο πρώτο παιχνίδι, έκαναν και πάλι ανατροπή (τότε από 2 - 1σετ τώρα από 2 - 0). Τα σετ χτες ήταν: 26 - 28, 28 - 30, 25 - 23, 25 - 15, 15 - 12.

Οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται άλλη μια νίκη για να στεφθούν πρωταθλητές. Το επόμενο παιχνίδι θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη το Σάββατο ενώ εάν χρειαστεί 5ο αυτό θα διεξαχθεί και πάλι στου Ρέντη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ