ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 9 Μάη 2014
Σελ. /24
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Η δύναμη σε ΚΚΕ και «Λαϊκή Συσπείρωση» θα είναι δύναμη για το λαό

«Μπορούμε μαζί να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Να ξαναδώσουμε την ελπίδα. Η δύναμη στο ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση" θα είναι δύναμη για το λαό», τόνισε, μιλώντας την Τετάρτη στους κατοίκους του Γαλατσίου, το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Θανάσης Παφίλης. Στη συγκέντρωση που οργάνωσαν οι ΚΟ Γαλατσίου επίσης μίλησαν η Μαιρήνη Στεφανίδη, πρόεδρος της ΟΓΕ, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, και ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου.

Ο Θ. Παφίλης μεταξύ άλλων τόνισε: «Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να αποτυπώσει γνήσια τη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης αλλά και στις αυταπάτες που καλλιεργεί η αξιωματική αντιπολίτευση. Να αποτυπώσει τη λαϊκή αποδοκιμασία και καταδίκη της πολιτικής της ΕΕ.

Μη χαραμίζετε την ψήφο σας στα άλλα κόμματα και στους συνδυασμούς τους στην Περιφέρεια και τους Δήμους. Σκεφθείτε την επόμενη μέρα. Θα πανηγυρίζουν πως ο ελληνικός λαός όσο και αν διαμαρτύρεται, συμφωνεί με την ΕΕ, την θεωρεί μονόδρομο και θα κάνει και άλλες θυσίες για να παραμείνει».

«Καταλαβαίνουμε», πρόσθεσε, «την αγανάκτηση του λαού μας, που λέει να φύγει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Εχει δίκιο. Ομως η λογική να φύγουν αυτοί και να έρθουν οι επόμενοι δοκιμάστηκε. Κάθε φορά που ο λαός παγιδευόταν στην επιλογή του μικρότερου κακού ερχόταν το μεγαλύτερο κακό.

Αυτή την αγωνία και τη λογική του μικρότερου κακού εκμεταλλεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ και λέμε ευθέως πως η ηγεσία του εξαπατά το λαό. Τι λέει λοιπόν σήμερα; "Στις 18 και 25 Μάη ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν".

Δεν λέει όμως ότι η ανεργία και η φτώχεια θα είναι εδώ και την επόμενη μέρα και με δική τους κυβέρνηση. Δεν λέει στο λαό ότι η ΕΕ θα είναι παρούσα. Οτι η ΕΕ με τους μηχανισμούς εποπτείας θα ελέγχει την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου και δεν πρόκειται να αλλάξει ο χαρακτήρας της, που είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων των μονοπωλίων.

Από τη συγκέντρωση στο Γαλάτσι
Από τη συγκέντρωση στο Γαλάτσι
Κοροϊδεύει το λαό με μεγαλόστομα διλήμματα, όπως, π.χ., το δίλημμα Μέρκελ ή ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγορεί την Μέρκελ για να κρύψει πως πίσω από την ΕΕ βρίσκονται τα συμφέροντα του ευρωπαϊκού και ελληνικού κεφαλαίου. Πως ο φίλος του ο Ολάντ που θα έφερνε τον νέο άνεμο, όπως και οι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες ακολουθούν την ίδια πολιτική. Η κα Δούρου κατηγορεί το μνημόνιο και την τρόικα: Κρύβει πως το μνημόνιο είναι η επίσημη πολιτική της ΕΕ. Πως η τρόικα είναι κατά τα δύο τρίτα ΕΕ».

Σε ό,τι αφορά το πραγματικό δίλημμα για το λαό, υπογράμμισε: «Μπροστά στις εκλογές για την Περιφέρεια και τους Δήμους, ποιο είναι το συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων της Αττικής;

Να έχουν στην Περιφέρεια και τους Δήμους τους εκπροσώπους των κομμάτων που υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων, την πολιτική που ζούμε σήμερα ή ισχυρή "Λαϊκή Συσπείρωση" και ΚΚΕ που θα την αντιπαλεύει, θα στέκεται στο πλάι του λαού, θα αξιοποιεί όσες δυνατότητες υπάρχουν για να ανακουφίσει τα λαϊκά στρώματα, να αποσπάσει βελτιώσεις και μαζί με το λαϊκό κίνημα θα παλεύει για την ανατροπή της;

Ο,τι κατέκτησε ο λαός της Αττικής στον τομέα της τότε Αυτοδιοίκησης έχει τη σφραγίδα και τη σκληρή πάλη των κομμουνιστών δημάρχων κόντρα στις κυβερνήσεις. Ας ανοίξει πάλι αυτός ο δρόμος.

Μπορούμε μαζί να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Να ξαναδώσουμε την ελπίδα.

Η δύναμη στο ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση" θα είναι δύναμη για το λαό».

Αταλάντευτα στο δρόμο του αγώνα και της αλληλεγγύης

Στην παρέμβασή της η Μ. Στεφανίδη υπογράμμισε την ανάγκη με βάση την πείρα του ο λαός να διαμορφώσει και το κριτήριο ψήφου του: «Στο χέρι σου είναι. Μην τους ακούς. Γνωρίζεις ότι ο μονόδρομος της ΕΕ δεν είναι ο δρόμος της λαϊκής ευημερίας που σου υποσχεθήκανε για να σε πλανέψουνε αλλά είναι ο δρόμος για να κερδίσουν ακόμα περισσότερα τα τρωκτικά του μόχθου μας, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές από το τσάκισμα των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, δηλαδή των δικών σου δικαιωμάτων», ανέφερε μεταξύ άλλων. Νωρίτερα, στο χαιρετισμό του ο Γρ. Χαραλαμπίδης κάλεσε τους υποψηφίους των άλλων κομμάτων να απαντήσουν τι έχουν να πουν επί της ουσίας για τους 10.000 και πλέον ανέργους του Γαλατσίου, για τις οικογένειες χωρίς ρεύμα, για τα σπίτια που κινδυνεύουν να κατασχεθούν από τις τράπεζες, για τα παιδιά που λιποθυμούν στους αύλειους χώρους των σχολείων, για τους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν πλέον ούτε στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις. Και επεσήμανε πως με όση δύναμη δώσει ο λαός στη «Λαϊκή Συσπείρωση», «ένα πράγμα μπορούμε να υποσχεθούμε, ότι θα μείνουμε αταλάντευτα στον ίδιο δρόμο του αγώνα και της αλληλεγγύης».

Δραστηριότητα μελών του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σήμερα, Παρασκευή

-- Στην πλατεία Δαβάκη (Περιβολάκι), στις 7.30 μ.μ., σε συγκέντρωση των ΚΟ Νίκαιας - Ρέντη θα μιλήσουν ο Κ. Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, γραμματέας της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, η Βίκυ Αράπη, υποψήφια ευρωβουλευτής και ο Σ. Μπενετάτος, υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη.

-- Στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα, στις 8 μ.μ., σε συγκέντρωση της ΚΟΒ Περάματος θα μιλήσουν η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η Αθηνά Ζύμαρη, υποψήφια δήμαρχος Περάματος και ο Ν. Αμπατιέλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

-- Σε συγκέντρωση στην Καλαμάτα, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφια ευρωβουλευτής.

Την Κυριακή 11/5

-- Στις 7.30 μ.μ., στην Ηλιούπολη, στην πλατεία Ηρώων (Φλέμινγκ), θα μιλήσουν η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και η Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ, υποψήφια δήμαρχος Ηλιούπολης.

Συγκεντρώσεις με τον Θ. Παφίλη
  • Σήμερα, Παρασκευή, στις 8 μ.μ. στο Αιγάλεω, στην πλατεία Εσταυρωμένου, θα μιλήσουν ο Θ. Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, ο Κ. Παπαδάκης μέλος της ΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και η Βιβή Δάγκα, υποψήφια δήμαρχος Αιγάλεω.
  • Αύριο, Σάββατο, στις 8 μ.μ. στο Χαϊδάρι στο Παλατάκι θα μιλήσουν ο Θ. Παφίλης, ο Κ. Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και ο Μ. Σελέκος υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου.
Χρήσιμο εκλογικό υλικό στα site του ΚΚΕ και του «Ριζοσπάστη»

Χρήσιμο εκλογικό υλικό, καθώς και πληροφορίες για την τριπλή εκλογική αναμέτρηση του Μάη μπορούν να βρίσκουν τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος όπως και οι αναγνώστες της εφημερίδας συγκεντρωμένο στην ηλεκτρονική της διεύθυνση, www.rizospastis.gr. Στην ιστοσελίδα του «Ριζοσπάστη», πάνω δεξιά υπάρχει ειδική παραπομπή με τίτλο «Εκλογές Μάης 2014». Κάνοντας κλικ πάνω στο σχετικό εικονίδιο, ο επισκέπτης του site πηγαίνει στην ειδική σελίδα, όπου μεταξύ πολλών άλλων μπορεί να βρει τη Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, καθώς και όλα τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΚΚΕ και των υποψηφίων περιφερειαρχών, αντιπεριφερειαρχών και δημάρχων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε όλη τη χώρα.

Συγκεντρωμένα, επίσης, βρίσκει ο επισκέπτης και χρήσιμα άρθρα της εφημερίδας μας απ' τις στήλες «Ερώτηση - Απάντηση», «Αποκαλυπτικά», «Εκλογικές σπόντες», καθώς και συνεντεύξεις των υποψηφίων, παρεμβάσεις, ομιλίες τους κ.λπ. που εξοπλίζουν για τη μάχη των εκλογών.

Επίσης, στην ιστοσελίδα του ΚΚΕ, στη διεύθυνση www.kke.gr, κλικάροντας στο εικονίδιο «Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δημοτικές Εκλογές 2014» ακριβώς στο κέντρο της αρχικής σελίδας, κάθε ενδιαφερόμενος μεταφέρεται σε ειδική ενότητα, στην οποία βρίσκονται συγκεντρωμένα τα έντυπα του ΚΚΕ, οι αφίσες του, καθώς και τα προεκλογικά σποτ του Κόμματος.

Και στις δύο σελίδες υπάρχει σύνδεσμος (link) για την ειδική εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού ψηφίζεις».

ΚΑΜΑΤΕΡΟ
Θρασύδειλη επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον του ΚΚΕ

Τη θρασύδειλη χτεσινή αντικομμουνιστική επίθεση χρυσαυγιτών στο Καματερό καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις Αγ. Αναργύρων - Καματερού του ΚΚΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση σημειώνει: «Καταγγέλλουμε τους θρασύδειλους φασίστες της Χρυσής Αυγής που το απόγευμα της Πέμπτης κατέστρεψαν μαζικά προεκλογικό υλικό του ΚΚΕ στο κέντρο του Καματερού. Δε δίστασαν μάλιστα να εκτοξεύσουν απειλές και ύβρεις εναντίον του υποψηφίου δημάρχου Αγίων Αναργύρων - Καματερού με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", Δημήτρη Κατσαντώνη, όταν αντέδρασε έντονα στις ενέργειές τους.

Οι νοσταλγοί του Χίτλερ, τα τσιράκια των αφεντικών, είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες άθλιες πρακτικές θα τρομοκρατήσουν τους κομμουνιστές. Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ στην περιοχή έδωσαν άμεση απάντηση στη φασιστική επίθεση, με μαζική πανεξόρμηση, η οποία εξελίχθηκε σε πορεία στις γειτονιές του Καματερού.

Καλούμε το λαό των Αγίων Αναργύρων και του Καματερού να απομονώσει τους χρυσαυγίτες, να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ παντού, στην ευρωβουλή, στην Περιφέρεια και το δήμο Αγ. Αναργύρων - Καματερού».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ