ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 22 Μάη 2014
Σελ. /24
ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ισχυρό ΚΚΕ, για να μας φοβηθεί το κεφάλαιο ως εργάτες

Στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στο Φοίνικα και στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Βόλο, βρέθηκε χτες ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Από τη συζήτηση του Σ. Ζαριανόπουλου με τους εργαζομένους στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ
Από τη συζήτηση του Σ. Ζαριανόπουλου με τους εργαζομένους στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ
«Ενισχύστε το ΚΚΕ γιατί ξέρετε ότι έτσι αύριο θα είναι πιο δυνατή η εργατική τάξη». Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής, μιλώντας χτες το πρωί στους εργαζομένους στο αμαξοστάσιο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) στο Φοίνικα.

Συζητώντας με τους εργαζομένους, που το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις στις πληρωμές, ο Σ. Ζαριανόπουλος είπε μεταξύ άλλων: «Η μείωση μισθών, η ευελιξία της αγοράς εργασίας, η κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, προβλέπονται από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Την ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ. Με λίγα λόγια, την ανεργία, το τσάκισμα των μισθών, την κατεδάφιση του ασφαλιστικού, την ευελιξία στην αγορά εργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις των πάντων, τις έχουν υπογράψει όλοι πλην ΚΚΕ», είπε ο Σ. Ζαριανόπουλος.

Κάλεσε τους εργαζομένους να αξιοποιήσουν την πείρα τους: «Η αποχή δεν είναι λύση γιατί αφήνεις τους άλλους ν' αποφασίζουν για σένα. Αν ψηφίσεις αυτόν που φωνάζει πολύ ή βρίζει καλύτερα ή πιο χυδαία, δεν καταδίκασες κανέναν. Αν αλλάξεις απλώς πρόσωπα σε μια κυβέρνηση, αλλά δεν αλλάξεις πολιτική, δεν έκανες τίποτα.

Χρειάζεται να μας φοβηθούν ως εργάτες. Το ΚΚΕ ήταν, είναι και θα είναι μπροστά στους αγώνες. Δυναμώστε το. Εχουμε ανάγκη μια δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση, από τα κάτω, στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, παντού, που θα σταματάει τις ιδιωτικοποιήσεις, θα επιβάλλει τις πληρωμές, δε θ' αφήσει να μειωθούν οι μισθοί, θα σταματήσει νέα μέτρα και αύριο θα διεκδικήσει η εξουσία να περάσει στα χέρια του λαού».

Το μεσημέρι, στην πύλη του εργοστασίου της ΑΓΕΤ, στο Βόλο, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος απευθύνθηκε στους εργαζομένους της επιχείρησης και χαιρέτισε την απόφαση που πήραν να απορρίψουν την πρόταση της εργοδοσίας για μείωση των αποδοχών τους. Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ θα παλέψει να δημιουργηθεί κλίμα αλληλεγγύης στην απόφαση που πήραν και τους κάλεσε μπροστά στις ευρωεκλογές να απορρίψουν τα εκβιαστικά διλήμματα, τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και από το ΣΥΡΙΖΑ.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η προσπάθεια συνδικαλιστή από την πλειοψηφία του σωματείου της ΑΓΕΤ να εμποδίσει τον Σ. Ζαριανόπουλο να μιλήσει στους εργάτες, χωρίς να τα καταφέρει. Το απόγευμα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ έδωσε συνέντευξη Τύπου και το βράδυ μίλησε σε συγκέντρωση στην παραλία.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΙΚΑΡΙΑΣ
Καταγγέλλει τη μεθόδευση για γιγαντιαίο αιολικό πάρκο

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ικαρίας καταγγέλλει στον ικαριώτικο λαό τη στάση της δημοτικής αρχής, σχετικά με την εγκατάσταση του γιγαντιαίου αιολικού πάρκου στην Ικαρία. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, από προχτές, 20 Μάη, είναι δημοσιευμένη στο διαδίκτυο καταχώριση από την οποία προκύπτει ότι ιδιώτης έχει προχωρήσει σε εκμίσθωση ιδιόκτητης έκτασης προς την εταιρεία «ΙΚΑΡΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΑΕ» και το συγκεκριμένο μισθωτήριο χρησιμοποιήθηκε για την έκδοση άδειας από την ΡΑΕ για την εγκατάσταση των 110 ανεμογεννητριών.

«Το εντυπωσιακό - τονίζει η "Λαϊκή Συσπείρωση" - είναι ότι το έγγραφο βρισκόταν στη διάθεση της διοίκησης του δήμου (άγνωστο από πότε) και ο δήμος δεν προχώρησε σε καμία απολύτως ενέργεια σε σχέση με αυτό. Αντίθετα, διαρρέει το έγγραφο ως προεκλογικό τρικ τέσσερις μέρες πριν το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Καταγγέλλουμε τη στάση της δημοτικής αρχής, η οποία γνώριζε και δεν έκανε απολύτως τίποτα, δεν μπήκε καν στον κόπο να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, πολύ περισσότερο τους Ικαριώτες. Καλούμε τους Ικαριώτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να στηρίξουν τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, γιατί είναι η μόνη που δημόσια έχει δεσμευτεί ότι: Δεν θα εκποιήσει, ούτε θα παραχωρήσει, ούτε θα εκχωρήσει δημόσια περιουσία, φυσικό πλούτο του τόπου μας, στον οποιονδήποτε ιδιώτη, ΜΚΟ, σύμπραξη ιδιωτών στο όνομα της δήθεν "αξιοποίησής" της. Σ' αυτές τις εκλογές μπορούμε να πάμε ένα βήμα μπροστά. Στηρίξτε αυτό που πραγματικά δίνει ελπίδα και προοπτική. Δώστε δύναμη στη δική σας φωνή, στο δικό σας αγώνα! Δώστε δύναμη στη λαϊκή πάλη και προοπτική! Ψηφίστε - στηρίξτε τη "Λαϊκή Συσπείρωση"!».

Προεκλογικές δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Στο πλαίσιο της προεκλογικής δραστηριότητας των ΚΟ του ΚΚΕ, εκτός των συγκεντρώσεων, τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν και οι παρακάτω συσκέψεις, περιοδείες:

Σήμερα, Πέμπτη

-- Στις 5.45 π.μ. στους εργάτες δήμου Ζωγράφου και στις 10.30 π.μ. στους εργαζομένους στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί) θα μιλήσει η Αφροδίτη Ρέτζιου, υποψήφια ευρωβουλευτής.

-- Στις 9 π.μ. στους εργαζομένους στο αμαξοστάσιο στον Πειραιά θα μιλήσει ο Γ. Τούσσας, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

-- Στις 9 π.μ. στους εργαζομένους στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια θα μιλήσει ο Κ. Παπαδάκης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

-- Στη 1 μ.μ. στους εργαζομένους στην Εθνική Λυρική Σκηνή θα μιλήσει η Ερη Ρίτσου, υποψήφια ευρωβουλευτής.

-- Περιοδεία από τις 9 π.μ. στα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας σε Σταδίου, Σόλωνος, Μεταξουργείο θα κάνει η Εφη Χαλιού, υποψήφια ευρωβουλευτής.

-- Στις 11 π.μ. στην Εστία Ναυτικών ΕΛΟΕΝ θα μιλήσει ο Γ. Τούσσας, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

-- Ο Σ. Βασιλειάδης, γραμματέας της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στον ΟΤΕ, στις 7.30 π.μ. και στην επιχείρηση «Praktiker» στις 10 π.μ.

Αύριο, Παρασκευή

-- Στις 11 π.μ. στους εργαζομένους του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

-- Στις 7 μ.μ. στο καφενείο Φιλαρέτου και Αριστείδου στην Καλλιθέα θα μιλήσει ο Β. Δημόπουλος, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Στις 6 μ.μ. περιοδεία στα μαγαζιά στην Αγ. Μαρίνα και συγκέντρωση σε καφενείο με επικεφαλής τη Θεοδώρα Δριμάλα, υποψήφια ευρωβουλευτή.

-- Περιοδεία από τις 10 π.μ. σε τράπεζες του Παλαιού Φαλήρου και του Αλίμου με την Εφη Χαλιού, υποψήφια ευρωβουλευτή.

-- Στις 10.30 π.μ. στους εργαζομένους στο Αιγινήτειο νοσοκομείο και στις 12 μ. στους εργαζομένους στο Αρεταίειο θα μιλήσει η Αφροδίτη Ρέτζιου, υποψήφια ευρωβουλευτής.

-- Στις 7 μ.μ. στο ΕΠΑΣ Μεταξουργείου και στις 8.30 μ.μ. σε καφετέριες της Πανόρμου θα μιλήσει ο Δ. Βιτάλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Συγκεντρώσεις για τις ευρωεκλογές
Σήμερα, Πέμπτη

-- Στη Θήβα στις 8.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει ο Π. Πολίτης, μέλος της ΕΠ Στερεάς του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ.

-- Στην Κέρκυρα, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Πεντοφάναρο. Θα μιλήσουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Μ. Παπαδόπουλος και Μ. Μιχαήλ.

-- Στην Αρτα στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Κιλκίς. Θα μιλήσουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Ν. Εξαρχος και Βίκυ Αράπη - Καραγιάννη.

-- Στην Πρέβεζα στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας. Θα μιλήσουν ο Κ. Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Β. Νικάκης.

-- Στο Ηράκλειο, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Τίτου. Θα μιλήσουν τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιοι ευρωβουλευτές Ρ. Μαρούδας και Γ. Νταγκουνάκης.

-- Στα Τρίκαλα, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (είσοδος Ασκληπιού), στις 8.30 μ.μ., με ομιλήτρια την Μαρία Γαβαλά, υποψήφια ευρωβουλευτή.

-- Στη Δράμα, στις 7.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής.

-- Στην Ξάνθη, στις 7.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει ο Σ. Ζαριανόπουλος και ο Μ. Χατζόγλου, υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

-- Στο Ρέθυμνο, στις 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο με ομιλητή τον Γ. Μαργαρίτη, υποψήφιο ευρωβουλευτή με το ΚΚΕ.

-- Στη Σάμο, στην πλατεία Πυθαγόρα της Σάμου, στις 8 μ.μ.. Θα μιλήσει ο Θ. Χιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Αύριο, Παρασκευή

-- Στη Λαμία στις 8 μ.μ., στην πλατεία Πάρκου. Θα μιλήσει ο Κ. Παπαδάκης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής. Θα χαιρετίσει ο Π. Πολίτης, μέλος της ΕΠ Στερεάς του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ.

-- Στην Κάρυστο, στις 9 μ.μ., στην παραλία. Θα μιλήσει ο Θ. Χιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

-- Στα Λιμενάρια της Θάσου, στις 8 μ.μ., έξω από την καφετέρια «Μέγας Αλέξανδρος», θα μιλήσει ο Σ. Ζαριανόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

-- Στον Παλαμά Καρδίτσας, στις 9 μ.μ., με ομιλητή τον Ρ. Μαρούδα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιο ευρωβουλευτή.

Ο Ν. Σοφιανός στην Ικαρία

Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί την Ικαρία αύριο Παρασκευή. Στις 11 π.μ. θα επισκεφθεί το νησί των Φούρνων, και θα συζητήσει με τους κατοίκους. Στις 9 μ.μ. θα μιλήσει σε μεγάλη πανικάρια πολιτική συγκέντρωση στον Εύδηλο. Το Σάββατο το πρωί θα έχει συζητήσεις και επαφές με κατοίκους και φορείς της Ικαρίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ