ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 30 Μάη 2014
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΓΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΓΟΣ
φωτό 1

Στη μνήμη του φιλειρηνιστή και έντιμου πολιτικού ΜΠΑΜΠΗ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Νέας Σμύρνης.

Δήμητρα Κουλουμπή - Βιτάλη

***

Ο Ιωάννης Τσιάμπας προσφέρει στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Αβέρωφ - Πυροβολικών Λάρισας, 100 ευρώ, στη μνήμη του παππού του ΒΑΪΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ και λοιπών συγγενών.

***

Στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΥΜΙΑΤΖΗ, ο βαφτισιμιός του Παναγιώτης Γρηγοριάδης προσφέρει, αντί για στεφάνι, 50 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ.

Επίσης, ο Δημήτρης Γρηγοριάδης του Παναγιώτη, στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΥΜΙΑΤΖΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρει 50 ευρώ για ενίσχυση του ηρωικού ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Ν. Σμύρνης.

***

φωτό 1

Πριν από ένα χρόνο «έφυγε» από κοντά μας ο σ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΓΟΣ. Δήμαρχος Καρδίτσας επί σειρά ετών. Οι σύντροφοί του Πίτσαβος Απόστολος και Τσίπρας Μανώλης, στη μνήμη του, προσφέρουν 100 ευρώ στην ΚΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ.

***

φωτό 1

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΩΥΣΙΔΗΣ γεννήθηκε την 21/11/1934 στη Μεταμόρφωση του Ν. Κιλκίς με καταγωγή από Τραπεζούντα του Πόντου και πέθανε την 30/11/2013 στην Αθήνα. Οι γονείς του είναι από τους πρώτους που βγαίνουν στο βουνό μέσα από τις γραμμές του ΕΛΑΣ και ο πατέρας του είναι από τους πρώτους μαχητές που έπεσαν στον αγώνα για τη λευτεριά. Οι εμφυλιοπολεμικές συνθήκες διασκορπίζουν την οικογένειά του στις πρώην ανατολικές χώρες. Καταλήγει στην Τσεχία όπου, πέρα από τη βασική εκπαίδευση, μαθαίνει την τέχνη του υποδηματοποιού. Εν συνεχεία, μεταβαίνει στην πρώην Σοβιετική Ενωση όπου επανασυνδέεται με τη μητέρα και τα αδέλφια του. Εισάγεται στο Τμήμα Βιομηχανικών & Πολιτικών Δομικών Εργων της Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής & Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Πολυτεχνείο), όπου και συνεχίζει ως εκπαιδευτικός μετά την αποφοίτησή του. Εκεί γνωρίζει και παντρεύεται τη Δέσποινα (Νίνα) Τσακιρίδου, με την οποία αποκτούν τρία παιδιά. Το 1971, εν μέσω της χούντας, αποφασίζει να πραγματοποιήσει το παιδικό του όνειρο που είναι ο επαναπατρισμός στην Ελλάδα. Ανθρωπος ακούραστος και εργατικός - παρά τη μόρφωσή του - θα εργαστεί ως απλός οικοδόμος και θα οικοδομήσει τη νέα του ζωή, μια ζωή που δεν του χαρίστηκε σε τίποτα, χωρίς να κάνει παραχωρήσεις στις αξίες και τα ιδανικά του. Γιώργο, σύζυγε, πατέρα, αδελφέ, θείε, σύντροφε και φίλε θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ
Στη μνήμη σου, καταθέτουμε τα παρακάτω ποσά για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Καισαριανής: 200 ευρώ η οικογένειά σου, 50 ευρώ οι: Αννα και Δημήτρης Καρναχωρίτης, 50 ευρώ οι: Φραγκούλα, Ευαγγελία και Αρτεμις Σκαροπούλου, 20 ευρώ η Ευαγγελία Καρανίκα.


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΩΥΣΙΔΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΩΥΣΙΔΗΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ