ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 2 Ιούλη 2014
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία στα Πρακτορεία Τύπου για τη Σύμβαση

Σύσκεψη για τη ΣΣΕ διοργανώνει την Πέμπτη και το ΣΕΤΗΠ

Από προηγούμενη συγκέντρωση των εργαζομένων στα Πρακτορεία Τύπου
Από προηγούμενη συγκέντρωση των εργαζομένων στα Πρακτορεία Τύπου
Απόφαση για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την ερχόμενη εβδομάδα πήραν οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Τύπου, στη χτεσινή Γενική τους Συνέλευση, που έγινε στο πλαίσιο 3ωρης στάσης εργασίας, με απόφαση της Ενωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας. Με ψήφους 172 ΝΑΙ και 13 ΟΧΙ, υπερψηφίστηκε η πρόταση της διοίκησης για 24ωρη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα και εξουσιοδότηση του ΔΣ για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με στόχο την υπογραφή νέας ΣΣΕ που να προβλέπει τουλάχιστον ό,τι και η τελευταία αλλά και την αποτροπή οποιασδήποτε αντεργατικής μεθόδευσης της εργοδοσίας.

Τη στήριξη της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου μετέφερε ο πρόεδρός της, Γ. Τόλης, με το χαιρετισμό που απηύθυνε στη συνέλευση. Την κατάσταση που διαμορφώνεται στα πρακτορεία, με δεδομένη την προκλητική άρνηση των εργοδοτών να συναντήσουν το σωματείο και να συζητήσουν για την υπογραφή νέας ΣΣΕ, παρουσίασε στην εισήγηση ο πρόεδρος του σωματείου, Π. Κατάρας. Αναφορά έγινε και στο νέο «χτύπημα» που ετοιμάζει η κυβέρνηση στα ασφαλιστικά δικαιώματα και στην ανάγκη να δοθεί συντονισμένη απάντηση.

Σύσκεψη για τη ΣΣΕ από το ΣΕΤΗΠ

Σε σύσκεψη καλεί το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική (ΣΕΤΗΠ) τους εργαζόμενους στις εταιρείες «Wind», «Vodafone» και στη νέα εταιρεία «Victus», που δημιουργήθηκε για την κοινή διαχείριση του δικτύου τους, καθώς και τα ΔΣ των επιχειρησιακών σωματείων, την Πέμπτη, στις 6 μ.μ. στο ΕΚΑ. Η Γενική Συνέλευση που έγινε πρόσφατα κατήγγειλε την τακτική της διάσπασης των εργαζομένων που ακολουθεί η εργοδοσία και εξουσιοδότησε το ΔΣ του ΣΕΤΗΠ να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε, από κοινού με τα επιχειρησιακά σωματεία, να δοθεί η μάχη για την υπογραφή νέων ΣΣΕ.

Το ΣΕΤΗΠ υπογραμμίζει: «Καλούμε τους εργαζόμενους να παραμερίσουν τις λογικές διάσπασης, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να συσπειρωθούν τώρα στο ΣΕΤΗΠ και στα επιχειρησιακά τους σωματεία, ώστε όλοι μαζί και από κοινού να διεκδικήσουμε ένα πλαίσιο αιτημάτων τέτοιο που να καλύπτει τις ανάγκες μας, να στέκεται εμπόδιο στα σχέδια των διοικήσεων».

  • Σε Γενική Συνέλευση καλεί τους εργαζόμενους το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων «Vodafone - Πάναφον», την Τρίτη 8 Ιούλη, στις 6 μ.μ., στο Press Room Χαλανδρίου.
Απαράδεκτες μεθοδεύσεις στο σωματείο της «ΑΥΡΑ»

Την προσπάθεια της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων «ΑΥΡΑ» στο Αίγιο, να διαγράψει από το επιχειρησιακό σωματείο το μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Τροφίμων - Γάλακτος - Ποτών και αναπληρωτή γραμματέα του κλαδικού συνδικάτου Ποτών - Τροφίμων ν. Αχαΐας, Γεωργία Στεφανάκου καταγγέλλει το Συνδικάτο Ποτών - Τροφίμων ν. Αχαΐας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού του σωματείου, πρόσφατα, προχώρησαν σε τροποποίηση του καταστατικού του σωματείου, μακριά και έξω από τους εργάτες του εργοστασίου, προσθέτοντας άρθρο στο καταστατικό που λέει: "Απαγορεύεται στα μέλη του Σωματείου να εγγράφονται και να συμμετέχουν σε συνδικαλιστική οργάνωση ή Σωματείο της ίδιας ομοιοεπαγγελματικής κατεύθυνσης", με σκοπό να αποκλείσουν την εγγραφή μελών που είναι και παράλληλα μέλη στο κλαδικό συνδικάτο Ποτών - Τροφίμων και να πετάξουν έξω όσους είναι ήδη μέλη (...)

Σκοπός τους είναι να πετάξουν έξω από το σωματείο όποιον αντιπαλεύει τα σχέδια της εργοδοσίας, όποιον αποκαλύπτει το ρόλο τους στους εργάτες και οργανώνει την πάλη τους, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, των κατακτήσεων τους. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες μεθόδους και πρακτικές θα σταματήσουν την καθημερινή μας πάλη και δράση στους χώρους δουλειάς».

Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.

Νέες απολύσεις στη «Forthnet»

Τις νέες απολύσεις που έκανε η επιχείρηση την περασμένη Δευτέρα καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων «Forthnet - Netmed» και καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν και να αναλάβουν δράση. Η απειλή της απόλυσης κρέμεται μόνιμα πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων, καθώς η εργοδοσία συνεχώς απολύει και προσλαμβάνει νέους εργαζόμενους, με μισθούς πείνας και πετσοκομμένα δικαιώματα. Το σωματείο καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του: «Ζούμε καθημερινά με το άγχος της απόλυσης, αν θα βγει και αυτή η βδομάδα. Παράλληλα βλέπουμε τη "Forthnet" να καλύπτει "έκτακτες ανάγκες" συνεργαζόμενη με δουλεμπορικές εταιρείες, με τους συναδέλφους μας εκεί να βιώνουν τα ίδια προβλήματα με εμάς, να μην ξέρουν τι θα τους ξημερώσει. Καλούμε τους συναδέλφους μας που εργάζονται υπό αυτό το καθεστώς να οργανώσουμε από κοινού τον αγώνα! Να οργανωθούμε στο Σωματείο μας και να γίνουμε μια γροθιά μέσα από αυτό!»

Συναυλία από Συνδικάτα

Με κεντρικό σύνθημα «Η ψυχαγωγία, η πρόσβαση στον Πολιτισμό, στις Τέχνες και τα Γράμματα είναι δικαίωμα του λαού και όχι εμπόρευμα», ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής οργανώνουν σήμερα Τετάρτη, στις 8 μ.μ. στο Π. Φάληρο (παραλία Μπάτης) συναυλία με δωρεάν είσοδο. Την προσπάθεια αυτή στηρίζουν με τη συμμετοχή τους γνωστοί καλλιτέχνες. Ηδη έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν οι Παντελής Θαλασσινός, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Βασίλης Λέκκας, Γιώργος Σαρρής και Πάνος Μπούσαλης.

Ο

ΛΟΓΙΣΤΕΣ: Παρέμβαση στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου οργανώνουν η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης (ΕΕΛΠ) και το παράρτημα Λογιστών Πειραιά, το Σάββατο 5/7, στις 12 μ., στο χώρο που θα γίνουν οι εργασίες του Συμβουλίου (ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν», Συγγρού 385). Οι λογιστές κινητοποιούνται ενάντια στην επαναφορά των εξετάσεων για την αναβάθμιση από τη Β' στην Α' τάξη.

ΕΚ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Την καταστροφή χημικών όπλων της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή 200 μίλια νοτιοδυτικά των νήσων Στροφάδων, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το περιβάλλον και τους λαούς, καταγγέλλει το ΕΚ Ζακύνθου. Καταγγέλλει επίσης «τη σιωπή των μεγάλων ΜΜΕ για το ζήτημα» και καλεί τους κατοίκους του νησιού, τα σωματεία, τους φορείς να αντιταχθούν άμεσα. Για το σκοπό αυτό, καλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα 7 Ιούλη, στις 9 μ.μ. στην αίθουσα του ΕΚ.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Την επανασύνδεση του ρεύματος σε χαμηλοσυνταξιούχο οικοδόμο πέτυχαν μετά από παρέμβασή τους στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Αισώπου το Συνδικάτο Οικοδόμων και η Λαϊκή Επιτροπή Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας διοργανώνει βραδιά θερινού κινηματογράφου, σήμερα Τετάρτη, στις 9.15 μ.μ., στην πλατεία Κέντρου Πολιτισμού Τούμπας (Κλεάνθους και Λαμπράκη). Θα προβληθεί η πολυβραβευμένη βραζιλιάνικη ταινία του Cao Hamburger «Το καλοκαίρι που έφυγαν οι γονείς μου». Η είσοδος είναι ελεύθερη. Επίσης, εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Η γυναίκα σήμερα» οργανώνουν η Ομάδα Γυναικών Μενεμένης και η Λαϊκή Επιτροπή Μενεμένης - Γιαννιτσών - Μοναστηρίου, σήμερα Τετάρτη 2 Ιούλη στις 7.30 μ.μ., στον ανοιχτό χώρο πίσω από το ΚΑΠΗ Μενεμένης.

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Με ανανεωμένο πρόγραμμα από Σεπτέμβρη

Με μουσικό πρόγραμμα θα λειτουργεί καθημερινά τους δυο επόμενους μήνες το διαδικτυακό ραδιόφωνο του ΠΑΜΕ. Την Παρασκευή 4 Ιούλη στις 7 μ.μ. θα μεταδοθεί ζωντανά η τελευταία εκπομπή της χρονιάς, ενώ το Σεπτέμβρη το ραδιόφωνο θα εκπέμψει με νέο εμπλουτισμένο πρόγραμμα.

Οσον αφορά τη λειτουργία του ραδιοφώνου μέχρι σήμερα, το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Από την 1η Νοέμβρη, που άνοιξαν τα μικρόφωνα του web radio του ΠΑΜΕ, καταφέραμε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του σταθμού να γίνεται πιο πλούσιο μήνα με το μήνα, με περισσότερα συνδικάτα από την Αττική, συλλόγους σπουδαστών από ΙΕΚ, ΑΕΙ και ΤΕΙ».

Το ΠΑΜΕ ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στη λειτουργία και το πρόγραμμα του ραδιοφώνου τους προηγούμενους μήνες και σχεδιάζει τα επόμενα βήματά του: «Απευθύνουμε κάλεσμα στους εργαζόμενους, τα μέλη των συνδικάτων να βοηθήσουν στον εμπλουτισμό του προγράμματος του διαδικτυακού ραδιοφώνου, να στείλουν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους για καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και άλλου είδους εκπομπές στο e-mail του ΠΑΜΕ: pame@pamehellas.gr.

Την Παρασκευή 4 Ιούλη στις 7 μ.μ. θα μεταδοθεί ζωντανά η τελευταία εκπομπή από το studio του ΠΑΜΕ, όπου θα συζητήσουμε για την πορεία του ραδιοφώνου και τις σκέψεις για τη νέα σεζόν αλλά και τις καυτές εξελίξεις που θα έρθουν αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι μες στο καλοκαίρι. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους τεχνικούς, τους συντελεστές των εκπομπών και όλους όσοι συνέβαλαν για να φτάσει η φωνή του ταξικού κινήματος, των συνδικάτων στους εργαζόμενους».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ