ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΖΟΥΝΤΟ
Ετοιμος για το Παγκόσμιο ο Ηλιάδης

Associated Press

Πανέτοιμος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τζούντο είναι ο Ηλίας Ηλιάδης. Ο δύο φορές Ολυμπιονίκης θα μπει στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας του για το Παγκόσμιο που θα διεξαχθεί στο Τσέλιαμπινσκ της Ρωσίας από τις 25 έως τις 31 Αυγούστου. Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας του, δήλωσε πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

«Εχω επανέλθει εντελώς, είναι σαν να μην έχω κάνει καν επέμβαση. Και η προετοιμασία πήγε όπως ακριβώς θα ήθελα και τώρα έχω μπροστά μου το τελευταίο στάδιο, στην Ιταλία, για ν' ασχοληθώ με τις... λεπτομέρειες του αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Πραγματικά αξίζει να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου, η διάκριση σ' ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι τεράστιο επίτευγμα και θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να μπορέσω και φέτος να διακριθώ. Είμαι έτοιμος να παλέψω στα όρια των δυνατοτήτων μου για να δικαιωθούν οι κόποι μου όλον αυτόν τον καιρό. Πάντα - μα πάντα - ο στόχος μου είναι ένας και μοναδικός: Το χρυσό μετάλλιο, δε συμβιβάζομαι με τίποτα λιγότερο και ποτέ δεν έχω κατέβει σε αγώνες αν δεν είμαι απόλυτα έτοιμος ή με τη λογική απλά να διακριθώ ή να περιοριστώ σε ένα καλό πλασάρισμα».

Μιλώντας για τις ιδιαιτερότητες της διοργάνωσης και τους αντιπάλους του, ο Ηλίας Ηλιάδης δήλωσε: «Νέοι αθλητές κατεβαίνουν στον αγώνα έχοντας μεγάλη ενέργεια και δυνάμεις. Είναι ένας 19χρονος Ιάπωνας και ένας 18χρονος Γεωργιανός πολύ καλοί. Στα "νιάτα" και αντοχή τους ωστόσο εγώ έχω να αντιπαραθέσω τη μεγάλη εμπειρία, δύναμη και γνώσεις μου. Το σίγουρο είναι ότι ψυχολογικά είμαι σε πολύ καλή κατάσταση, η καρδιά μου, το σώμα, το μυαλό μου είναι δυνατά. Και φυσικά στον τομέα της τακτικής και της τεχνικής γνωρίζω απόλυτα τι πρέπει να κάνω».

ΠΑΟ - CHAMPIONS LEAGUE
Για την πρόκριση στην Αθήνα

Eurokinissi

Με ανάμεικτα συναισθήματα υποδέχτηκαν στον Παναθηναϊκό το εκτός έδρας 0 - 0 με τη Σταντάρ Λιέγης που δίνει ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης στους «πράσινους», μιας και η ρεβάνς την επόμενη βδομάδα γίνεται στην Αθήνα. Μετά από τον αγώνα, ο προπονητής του ΠΑΟ Γιάννης Αναστασίου δήλωσε: «Σε αυτό το επίπεδο, αφού δε χάνεις, είναι ένα καλό αποτέλεσμα το 0 - 0, αλλά και επικίνδυνο. Στο πρώτο ημίχρονο δεν κινδυνέψαμε, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ισορροπήσαμε και γίναμε κυρίαρχοι. Είχαμε τις ευκαιρίες, αλλά δε σκοράραμε, δυστυχώς. Ξέρουμε τι μας περιμένει και τι θα συναντήσουμε. Αυτή η ομάδα έχει πάρα πολλά πράγματα να κάνει. Στην έδρα μας θα παίξουμε διαφορετικά. Πιστεύω ότι με τη βοήθεια του κόσμου θα πάρουμε τη νίκη».

Από την πλευρά του, ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ Μλάντεν Πέτριτς είπε: «Στο πρώτο μισάωρο παίξαμε κάπως αμυντικά και αφήσαμε χώρους. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα, αλλά δεν είχαμε τύχη και σε κάποιες περιπτώσεις και συγκέντρωση. Δε θέλω να υποσχεθώ κάτι συγκεκριμένο για τη ρεβάνς. Θα κάνουμε όμως το καλύτερο δυνατό. Το σίγουρο είναι πως η Λεωφόρος θα φλέγεται, ο κόσμος θα μας υποστηρίζει και ελπίζω ότι θα νικήσουμε».

Ο αμυντικός των «πρασίνων» Γιώργος Κουτρουμπής, χωρίς πείρα ευρωπαϊκών αγώνων, έκλεψε την παράσταση προχτές. Εβγαινε πρώτος στην μπάλα, απέφευγε τα λάθη και κέρδιζε τις μονομαχίες με τους επιθετικούς της Σταντάρ. Σε ό,τι αφορά τη Σταντάρ, ήταν ελάχιστα δημιουργική και επιρρεπής στο λάθος όταν πιέστηκε.

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ
Με νίκη σήμερα περνά στους «4»

Την Ιταλία αντιμετωπίζει σήμερα στις 2 το μεσημέρι η Εθνική Ομάδα Εφήβων στη φάση των «8» στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Τουρκία. Με νίκη, περνά στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Μετανιωμένος εμφανίστηκε χτες ο προπονητής της Εθνικής Εφήβων, Ηλίας Παπαθεοδώρου, για το περιστατικό που συνέβη με τον καλαθοσφαιριστή Αντώνη Κόνιαρη. Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο ομοσπονδιακός τεχνικός είπε ότι η αντίδρασή του ήταν λάθος, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι δε θα έπρεπε να έχει λάβει τόσο μεγάλες διαστάσεις.

«Η αντίδραση του προπονητή, η δική μου δηλαδή, ήταν ακραία αντίδραση ανθρώπου. Είναι ξεκάθαρο αυτό το πράγμα. Ηταν αντίδραση ενός ανθρώπου ο οποίος είναι πιεσμένος. Ηταν 20'' πριν τελειώσει η 2η παράταση. Δεν υπήρχε ούτε στόχος να δημιουργήσω ένα κλίμα. Ηταν πάνω στην ένταση της στιγμής. Εχω ξεκινήσει από το 18 - 19 μου χρόνια, από τα μίνι. Δεν είμαι ουρανοκατέβατος. Ξερω πάρα πολύ καλά. Εχω χτίσει τις σχέσεις μου με τα παιδιά. Είμαστε μαζί εδώ και 1,5 μήνα. Είμαστε κάθε μέρα μαζί. Θα ήθελα να πω ότι στους ανθρώπους που πραγματικά ενόχλησα με το συγκεκριμένο γεγονός, δηλαδή στον παίκτη μου, στους γονείς του παίκτη, από την πρώτη στιγμή έχω επικοινωνήσει μαζί τους, έχω εξηγήσει τι έχει συμβεί».

Για τα σενάρια που κάνουν λόγο ότι ο Αντ. Κόνιαρης «πιέστηκε» ώστε να κάνει τη δήλωση ότι δε συνέβη τίποτα, δήλωσε: «Τα παιδιά έχουν προσωπικότητα και λογική. Ο Αντώνης ο Κόνιαρης πριν από 10 μέρες υπέγραψε ένα συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό. Πήρε μια απόφαση ζωής στα 17 του χρόνια. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δε γίνεται ένα παιδί να αποφασίζει για το μέλλον της ζωής του πριν 10 μέρες και κάποιος μετά από 10 μέρες να του επιβάλλει τι θα πει. Ο κάθε παίκτης έχει την προσωπικότητά του. Και oι παίκτες είναι οι καλύτεροι κριτές των προπονητών. Αυτή είναι η άποψή μου».

ΑΕΚ

Παίκτης της ΑΕΚ θεωρείται ο Ελντερ Μπαρμπόσα. Ο 27χρονος Πορτογάλος υπέγραψε χτες συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΚ.

Η βαθμολογία της UEFA

Στήθος με στήθος διεξάγεται η κούρσα μεταξύ Ελλάδας και Τσεχίας στην κατάταξη της UEFA, με τις δύο χώρες να διεκδικούν προς στιγμήν τη 13η θέση. Οι Τσέχοι είχαν προσπεράσει τη χώρα μας στην κατάταξη μετά από τη νίκη της Σπάρτα Πράγας επί της Μάλμε την Τρίτη για τον 3ο προκριματικό του Champions League, ωστόσο η ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τη Σταντάρ Λιέγης στο Βέλγιο επανέφερε την Ελλάδα στη 13η θέση.

Η φετινή κατάταξη της UEFA αφορά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του 2016-2017, στις οποίες περιλαμβάνονται οι αλλαγές που υπερψήφισε η πειθαρχική επιτροπή το Σεπτέμβρη του 2013. Αυτές έχουν να κάνουν, μεταξύ άλλων, με το πώς κατανέμονται οι θέσεις για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από την 7η θέση μέχρι τη 15η, όλες οι χώρες εξασφαλίζουν τις ίδιες ευρωπαϊκές θέσεις (δύο στο Champions League, τρεις στο Europa League).

Η κατάταξη: 1. Ισπανία 81,499. 2. Αγγλία 68,534. 3. Γερμανία 65,272. 4. Πορτογαλία 53.632. 5. Ιταλία 52,843. 6. Γαλλία 43,000. 7. Ρωσία 41,832. 8. Ουκρανία 36,249. 9. Ολλανδία 35,646. 10. Βέλγιο 28,900. 11. Ελβετία 28,475. 12. Τουρκία 27,800. 13. Ελλάδα 26,900. 14. Τσεχία 26,875.

Απειλείται με ποινή φυλάκισης για φοροδιαφυγή

Με ποινή φυλάκισης, που μπορεί να φτάσει τα έξι χρόνια και χρηματικό πρόστιμο ύψους 24.000.000 ευρώ, κινδυνεύει ο Λιονέλ Μέσι. Ο παίκτης της Μπαρτσελόνα, αλλά και ο πατέρας του κατηγορούνται από την ισπανική δικαιοσύνη για φοροδιαφυγή που διαπράχθηκε τη διετία 2007-2009. Ο Μέσι δεν απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες του, με συνέπεια να έχει οριστεί νέο δικαστήριο. Εάν κηρυχθεί ένοχος, θα τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης, η οποία ωστόσο είναι εξαγοράσιμη. Παράλληλα, το πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει φτάνει μέχρι τα 24.000.000 ευρώ! Αξίζει να σημειωθεί ότι το ύψος της φοροδιαφυγής του Μέσι και του πατέρα του, Χόρχε, ξεπερνά τα 4.000.000 ευρώ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ