ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ερωτήματα για την υπόθεση Σουμάχερ

Eurokinissi

Πολλά ερωτήματα γεννά το γεγονός ότι βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του σε φυλακή της Ζυρίχης, ο ύποπτος για την κλοπή του ιατρικού φακέλου του πιλότου της Φόρμουλα 1 Μίκαελ Σουμάχερ. Ο άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, ήταν στέλεχος της ελβετικής εταιρείας αεροδιακομιδών «Rega», η οποία είχε αναλάβει τη μεταφορά του Σουμάχερ από τη Γαλλία στην Ελβετία, μετά το ατύχημα που είχε ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Αλπεις. Την ανακοίνωση για το γεγονός έκανε το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελβετίας.

Ο ύποπτος, που φέρεται ότι ήταν μάνατζερ στην εταιρεία, συνελήφθη την περασμένη Τρίτη, μετά από έρευνα μιας ειδικής υπηρεσίας για την εγκληματικότητα στο διαδίκτυο, όμως η σύλληψη αυτή δεν ανακοινώθηκε στον Τύπο. Ανακρινόμενος από αστυνομικούς την ίδια μέρα, είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες. Η έρευνα για την κλοπή του ιατρικού φακέλου του Σουμάχερ οδήγησε τους αστυνομικούς στη διεύθυνση IP που χρησιμοποίησε ο δράστης. Η διεύθυνση αυτή διαπιστώθηκε ότι ανήκε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή της εταιρείας «Rega», η οποία, προκειμένου να μεταφέρει με ασφάλεια τον πρωταθλητή, είχε πάρει έναν ιατρικό φάκελο που είχαν ετοιμάσει για το σκοπό αυτό οι γιατροί του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ όπου νοσηλευόταν ο Μίκαελ Σουμάχερ μέχρι τότε.

Η οικογένεια του Σουμάχερ δεν θέλησε να γίνει η μεταφορά του με ελικόπτερο αλλά με απλό ασθενοφόρο. Μετά τη μεταφορά από τη «Rega», ένας άγνωστος επιχείρησε να πουλήσει, έναντι του ποσού των 50.000 ευρώ, τον ιατρικό φάκελο σε διάφορα μέσα ενημέρωσης. Η εισαγγελία της Ζυρίχης διευκρίνισε ότι, παρά την αυτοκτονία του, ο ύποπτος «θεωρείται αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου» και τόνισε ότι από την έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στην υπόθεση εμπλεκόταν μόνο ένα πρόσωπο.

ΠΑΛΗ
Χάλκινο μετάλλιο ο Τσεκερίδης στο Παγκόσμιο εφήβων

Εννέα χρόνια μετά το μετάλλιο του Παναγιώτη Παπαδόπουλου στο Βίλνιους της Λιθουανίας και η ελληνορωμαϊκή πάλη των εφήβων πανηγυρίζει ένα ακόμα μετάλλιο διεθνούς κύρους από προχτές. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που φιλοξενείται στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, ο Δημήτρης Τσεκερίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των 84 κιλών, επικρατώντας στον αγώνα για τις θέσεις 3-5 του Σουηδού Σαντάλ. Αυτό είναι το 12ο μετάλλιο για την Ελλάδα σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα εφήβων και το πρώτο «μεγάλο» στην καριέρα του νεαρού παλαιστή του ΠΑΟΚ.

Ο Δημήτρης Τσεκερίδης στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο βρέθηκε «με την πλάτη στον τοίχο», όταν 3 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα από την έναρξη του αγώνα έχανε με 2-0. Στο 4.39 μείωσε σε 2-1, ενώ στο 5.01 ισοφάρισε σε 2-2. Η πλάστιγγα της νίκης έγερνε πλέον προς την πλευρά του και με δύο ακόμη πόντους (ο πρώτος στο 5.21, ο δεύτερος στο 5.46) πήρε τη νίκη με 4-2, η οποία πανηγυρίστηκε δεόντως από τους προπονητές του, με τον πατέρα του να μπαίνει στην παλαίστρα πριν ακόμη ο διαιτητής ανακηρύξει το νικητή!

Ο Τσεκερίδης, ο οποίος πρόσφατα κατέκτησε και τον τίτλο στο διεθνές τουρνουά «Ολυμπία 2014», στο δρόμο για το χάλκινο μετάλλιο σημείωσε δύο νίκες σε τρεις αγώνες. Επικράτησε 5-0 στα σημεία του Ουμουρζάκοφ από το Κιργιστάν και 6-2 του Λευκορώσου Γιάσκαβετς. Στον ημιτελικό, προσπάθησε αρκετά, όμως γνώρισε την ήττα στα σημεία (3-1) από τον Αζέρο Αμπάσοφ.

Χαρές στην Τρίπολη, πίκρα στο Περιστέρι

Την απόλυτη ανατροπή απέναντι στην Μάιντς πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης χάρη στην επικράτησή του με 3-1 επί των Γερμανών. Οι Αρκάδες πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και πήραν το εισιτήριο χάρη στα τέρματα των Ντε Μπλάσις (30') και Μάσα (69', 86'), ανατρέποντας την εκτός έδρας ήττα τους με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι. Το γκολ για τη γερμανική ομάδα πέτυχε ο Κου στο 38'.

Αντίθετα, ο Ατρόμητος, που φαινομενικά είχε πιο εύκολο έργο μετά τη νίκη του στη Σερβία με 2-1, αποκλείστηκε καθώς ηττήθηκε στο Περιστέρι από την ομάδα του Σαράγεβο με 3-1 στην παράταση. Μάλιστα έφτασε στο ημίωρο της παράτασης χάρη στο τέρμα του Ταυλαρίδη στο 86' που ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα. Τα γκολ για τους Σέρβους πέτυχαν οι Ντούλιεβιτς (24') και Μπίλμπια (80', 105').

«Δεν μου λείπει ο Νταβίντ Λουίζ»

Ο Νταβίντ Λουίζ άφησε το Λονδίνο και την Τσέλσι για το Παρίσι και την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Ζοζέ Μουρίνιο, όμως, ξεκαθαρίζει ότι η απουσία του θα περάσει απαρατήρητη από όλους στο «Στάμφορντ Μπριτζ». «Εάν μου λείπει; Σαν κεντρικός αμυντικός, δε μου λείπει καθόλου. Σαν αμυντικός χαφ, είναι ένας αθλητικός ποδοσφαιριστής και μας έδινε σημαντικά πράγματα, ειδικά όταν δεν έπαιζε ο Μάτιτς. Αλλά αυτή τη σεζόν, ο Μάτιτς θα μπορεί να αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε δε θα υπολείπεται σε φυσική κατάσταση. Ο Νταβίντ ήταν πάντα ένα καλό παιδί και ένας καλός επαγγελματίας. Αλλά μιλώντας ποδοσφαιρικά, νομίζουμε ότι η ομάδα μας θα είναι καλύτερη αυτή τη σεζόν, σε σχέση με την προηγούμενη», είπε ο Πορτογάλος τεχνικός για τον Βραζιλιάνο αμυντικό, πλέον, της Παρί Σεν Ζερμέν.

Χτες, ο Βραζιλιάνος, που είναι η πιο ακριβή μεταγραφή αμυντικού, με κόστος 50 εκατ. ευρώ, παρουσιάστηκε επίσημα από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Φημολογία για Τσάμπι Αλόνσο

Εντονη φημολογία ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έχει αποφασίσει να πουλήσει τον Τσάμπι Αλόνσο επικρατεί στην Ισπανία. Συγκεκριμένα, η «Confidencial» υποστηρίζει ότι οι ανησυχίες για το γεγονός πως έχει χάσει αρκετό βάρος ενισχύονται εξαιτίας της κακής κατάστασης την οποία έδειξε ο Ισπανός χαφ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Κάρλο Αντσελότι έχει επισημάνει πως ο 32χρονος χαφ «έχει λίγη δύναμη» τις πρώτες μέρες των προπονήσεων.

Ολα αυτά τα δεδομένα φαίνεται πως οδηγούν τους «μερένχες» στην απόφαση να πουλήσουν τον παίκτη, ο οποίος καλείται να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό των Μόντριτς και Κρόος για μία θέση στην ενδεκάδα, ενώ παράλληλα υπάρχουν φήμες για τον Λουίς Γκουστάβο της Βόλφσμπουργκ.

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Δυνατό τεστ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Σόφιας

Με προορισμό τη Βουλγαρία αναχώρησαν οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής, οι οποίες θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Σόφιας το Σαββατοκύριακο 9 - 10 Αυγούστου, στον πρώτο από τους δύο αγώνες προετοιμασίας που θα δώσουν ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Σμύρνης (22 - 28 Σεπτέμβρη).

Στη βουλγαρική πρωτεύουσα θα αγωνιστεί τόσο η ομάδα του ανσάμπλ (Ελένη Δόικα, Σταυρούλα Σαμαρά, Ζωή Κοντογιάννη, Λαμπρινή Βλαχογιάννη, Αναστασία Γιουβανάκη, Στεφανία Μήτσανα) όσο και η πρωταθλήτρια του ατομικού, Βαρβάρα Φίλιου.

Τις αθλήτριες συνοδεύουν η προπονήτρια του ανσάμπλ Τζένη Παπαδοπούλου, η συνεργάτιδά της Ελένη Χρονοπούλου, η προπονήτρια του ατομικού Αλίγια Γκαράγεβα, καθώς και οι διεθνείς κριτές Εφη Πανταζίδου (ανσάμπλ) και Μαρία Πάχτα (ατομικό).

Η αυλαία της διοργάνωσης θα ανοίξει αύριο με τον σύνθετο αγώνα του ανσάμπλ, όπου η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί στις 10 κορύνες και στις 3 μπάλες / 2 κορδέλες, καθώς και με το σύνθετο ατομικό, όπου η Βαρβάρα Φίλιου θα παρουσιάσει τα προγράμματά της σε στεφάνι, μπάλα, κορύνες και κορδέλα.

Την Κυριακή θα γίνουν οι τελικοί οργάνων, τόσο στο ανσάμπλ όσο και στο ατομικό, με τη συμμετοχή των οκτώ καλύτερων του προκριματικού.

Για τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες, το τελευταίο τεστ ετοιμότητας πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα δοθεί στο γκραν πρι του Καζάν, στη Ρωσία (5 - 6 Σεπτέμβρη), όπου εκτός από την ομάδα ανσάμπλ και την Φίλιου θα πάρει μέρος στο ατομικό και η Κορίνα Αλευρογιάννη.

ΠΑΟΚ - Αθανασιάδης μαζί έως το 2018

Ο 26χρονος επιθετικός Στέφανος Αθανασιάδης θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ μέχρι το 2018. Το σχετικό σίριαλ είχε τελικά αίσιο τέλος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Παρά τη μεγάλη διαφορά που φαινόταν αρχικά να υπάρχει στο οικονομικό, ο «Κλάους» συμφώνησε να παραμείνει κάτοικος Τούμπας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με τον ίδιο να καρπώνεται το ποσό των 2 εκατ. ευρώ. Ετσι, ο ποδοσφαιριστής παραμένει στην ομάδα στην οποία βρίσκεται από 8 ετών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ