ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2014
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ

Το Σάββατο στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους το αγωνιστικό ραντεβού εργαζομένων, αγροτών, ΕΒΕ, γυναικών και νεολαίας

Κάλεσμα στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ και οι άλλες δυνάμεις της κοινωνικής συμμαχίας με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, απευθύνει η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ). Μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Ολα τα μέτρα που ήρθαν (κατασχέσεις, φορολογικό, ασφαλιστικό, απελευθέρωση επαγγελμάτων, επαγγελματική μίσθωση, κυριακάτικη αργία κ.ά.) δεν επιδέχονται μερεμέτια. Ηρθαν για να μείνουν και όταν φύγουν τα μνημόνια, με ή χωρίς πλεόνασμα, με ή χωρίς ανάπτυξη! Τώρα πια ξέρεις! Δεν υποφέρουμε όλοι από τα μέτρα. Από τη μια είναι οι μικρομεσαίοι ΕΒΕ και οι αυτοαπασχολούμενοι με το 26%, τις κατασχέσεις και τη φτώχεια, απ' την άλλη τα μεγάλα συμφέροντα και τα μονοπώλια με τις φοροαπαλλαγές και τα "επενδυτικά κίνητρα".

Η ανοχή και η σιωπή δεν ωφέλησαν. Τα μονοπώλια δεν χορταίνουν θυσίες, θεριεύουν απ' αυτές. Μην τους δίνεις ανοχή. Οσο θα μειώνεις τις απαιτήσεις σου, τόσο θα έρχονται βροχή τα νέα μέτρα. Αυτός ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό εκτός και αν αποφασίσεις να τους κόψεις τη φόρα. Αυτός ο "δρόμος ανάπτυξης" έφερε τα υπερκέρδη των μονοπωλίων, τα προνόμια, τα θαλασσοδάνεια, τις μίζες και τελικά την κρίση.

Δεν είμαστε μόνοι μας. Μαζί μας είναι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες και νεολαία. Ολοι όσοι υποφέρουν από τη δίψα των μονοπωλίων για κέρδη είναι σύμμαχοί μας. Είμαστε με αυτούς που παράγουν τον πλούτο αυτού του τόπου και όχι με αυτούς που τον κλέβουν. Στο δίλημμα, λοιπόν, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι απαντάμε: Πάμε με το λαό που αγωνίζεται, έχοντας το κεφάλι ψηλά και όχι με το κεφάλαιο, σκυφτοί και εξαθλιωμένοι! Ενδιάμεσος δρόμος δεν υπάρχει. Η κοινωνική συμμαχία είναι η δική μας ελπίδα.

Γι' αυτό είναι επιτακτική ανάγκη η ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Να απαλλαγούμε από τις συμβιβασμένες ηγεσίες, να επιβάλουμε τη μόνη ρεαλιστική διέξοδο, τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει. Να δυναμώσουμε τα σωματεία, το κίνημα σε κάθε κλάδο και σε κάθε γειτονιά».

Συγκεντρώσεις το Σάββατο και στην Αττική

Σε δήμους και συνοικίες, από τις Λαϊκές Επιτροπές

Το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη, μέρα του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, οι Λαϊκές Επιτροπές της Αττικής καλούν το λαό σε συγκεντρώσεις, στα εξής σημεία:

  • Οι Λαϊκές Επιτροπές Δήμου Αθηναίων - Γαλατσίου, στην Ομόνοια, στις 11 π.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου, στην πλατεία Συμιριώτη, στις 10.30 π.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Χαλανδρίου, στην πλατεία Αγ. Νικολάου, στις 10.30 π.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Βορείων Προαστίων, στο σταθμό του ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, στις 10.30 π.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Ελευσίνας, στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας, στις 11 π.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Μπραχαμίου, στην πλατεία Αρη Βελουχιώτη, στις 10 π.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, στην πλατεία Δαβάκη, στις 10 π.μ.
  • Οι Λαϊκές Επιτροπές Γλυφάδας, Αργυρούπολης και Ελληνικού, στη Γούναρη και Κύπρου, στις 10.30 π.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Πειραιά, στην πλατεία ΗΣΑΠ, στις 11 π.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Νίκαιας - Κορυδαλλού, στην πλατεία Δαβάκη, στις 11 π.μ.
  • Το Εργατικό Κέντρο και η Λαϊκή Επιτροπή Λαυρίου, στο Αγαλμα Μεταλλωρύχων, στις 11 π.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Παιανίας - Κορωπίου, στην κεντρική πλατεία, στις 7 μ.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου, στην πλατεία Δημαρχείου, στις 11 π.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω, στη Θηβών και Ιερά Οδό, στις 11 π.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Χαϊδαρίου, στο Παλατάκι, στις 11 π.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Ιλίου, στην κεντρική πλατεία, στις 11 π.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Πετρούπολης, στην πλατεία Ηρώ, στις 11 π.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Αγίων Αναργύρων - Καματερού, στην κεντρική πλατεία Αγίων Αναργύρων, στις 11 π.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου, στην πλατεία Αγίου Βλάση, στις 11 π.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Ανω Λιοσίων, στην κεντρική πλατεία, στις 11 π.μ.
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες

Οι τοπικές Γραμματείες Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΠΑΜΕ συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ. Για τη μετακίνηση των διαδηλωτών, προγραμματίζεται να αναχωρήσουν πούλμαν από τα εξής σημεία: Αλεξανδρούπολη, 1 μ.μ., μπροστά στο Δημαρχείο, Κομοτηνή, 1.30 μ.μ., Μακεδονίας 2 και Δημοκρίτου, Ξάνθη, 2 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας, Καβάλα, 2.30 μ.μ. Δημοτικός Κήπος, Δράμα, 2.30 μ.μ. κεντρική Πλατεία. Επίσης:

-- Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης αποφάσισε να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ με τετράωρη στάση εργασίας (4 μ.μ. έως 8 μ.μ.) και με προσυγκέντρωση στις 5.30 μ.μ., στον πεζόδρομο Τσιμισκή.

-- Γενική Συνέλευση για τη συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο και για την οργάνωση των αγώνων το επόμενο διάστημα, διοργανώνει το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

-- Στην Κοζάνη, το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας έχει ήδη ανακοινώσει συμμετοχή στο συλλαλητήριο με αναχώρηση στις 3 μ.μ. από το Δημαρχείο.

-- Για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο, τα λεωφορεία από τη Λάρισα θα αναχωρήσουν στις 3 μ.μ. του Σαββάτου, από το τέρμα της οδού Βενιζέλου (κάτω από τον Αγιο Αχίλλειο).

-- Η Επιτροπή Αγώνα ΤΑΞΙ Θεσσαλονίκης καλεί σε προσυγκέντρωση στις 5.45 μ.μ., στο Ηλέκτρα Παλλάς.

-- Σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωση της συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, αύριο Τετάρτη, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του ΕΚ Νάουσας. Η αναχώρηση για το συλλαλητήριο θα γίνει στις 4 μ.μ. από το Εργατικό Κέντρο.

ΠΑΜΕ
Συνεδριάζει αύριο η Εκτελεστική Γραμματεία

Αύριο Τετάρτη θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, προκειμένου να καταλήξει το σχέδιο δράσης για το επόμενο διάστημα. Το σχέδιο δράσης θα συζητηθεί και θα επικυρωθεί στις 5 και 6 Σεπτέμβρη, στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ, που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη (αίθουσα πρώην κινηματογράφου «Αλέξανδρος», Εθνικής Αμύνης 1, πίσω από τη ΧΑΝΘ), με τη συμμετοχή στελεχών από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα. Το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη (11 π.μ., στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης), η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ μαζί με τους άλλους φορείς της Κοινωνικής Συμμαχίας (ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ) θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Πρόγραμμα δράσης και οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες του ταξικού κινήματος και των συνδικάτων το επόμενο διάστημα, μπροστά στις εξελίξεις».

Πρόγραμμα δράσης του ΠΑΜΕ στη Μαγνησία

Τον προγραμματισμό δράσης του ταξικού εργατικού κινήματος της περιοχής για το επόμενο διάστημα παρουσίασαν, σε συνέντευξη Τύπου στο Βόλο, εκπρόσωποι της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ. Μεταξύ άλλων, προγραμματίζεται μαζική συμμετοχή εργαζομένων της Μαγνησίας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ. Τα λεωφορεία από το Βόλο θα αναχωρήσουν στις 2 μ.μ., από το δημαρχείο Βόλου.

Επίσης, μεγάλη συγκέντρωση στις αρχές Οκτώβρη κι άλλες κινητοποιήσεις για την ανεργία, ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει ιδιαίτερα την περιοχή, καθώς στην πόλη του Βόλου ο ένας στους τρεις είναι άνεργος. Θα οργανωθούν παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για τη διεκδίκηση μέτρων, όπως η κατάργηση των δημοτικών τελών για τους ανέργους, να τους παρέχεται δωρεάν νερό από τη ΔΕΥΑΜΒ για όλο το διάστημα της ανεργίας τους και άλλα αιτήματα.

Μ' αφορμή, τέλος, τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονική επίθεση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα και τη δολοφονία μετά από λίγες μέρες του Παύλου Φύσσα, τα ταξικά συνδικάτα της Μαγνησίας θα διοργανώσουν την Πέμπτη 18/9, στην παραλία του Βόλου, εκδήλωση με τίτλο «Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, είναι σάρκα από τη σαπισμένη σάρκα του καπιταλισμού». Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν μαθητικά συγκροτήματα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ