ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2014
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ - SUPER LEAGUE
Επανεκκίνηση ... με το λόγο στους γηπεδούχους

Την πρόβα τζενέραλε, πριν την Ατλέτικο Μαδρίτης, κάνει σήμερα ο Ολυμπιακός με τον ΟΦΗ για την 3η αγωνιστική της Super League

Reporter Images

Την πρόβα τζενέραλε, πριν την Ατλέτικο Μαδρίτης, κάνει σήμερα ο Ολυμπιακός με τον ΟΦΗ για την 3η αγωνιστική της Super League
Επιστροφή στη δράση κάνει από σήμερα το πρωτάθλημα της Super League, έπειτα απ' τη διακοπή για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων, και η διεξαγωγή της 3ης αγωνιστικής, θεωρητικά τουλάχιστον, δίνει τον πρώτο λόγο στους γηπεδούχους.

Απ' τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν είναι σίγουρα αυτό στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει τον ΟΦΗ, σε ένα παιχνίδι που λογίζεται και ως πρόβα τζενεράλε για τους «ερυθρόλευκους» πριν την πρεμιέρα τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, την Τρίτη, με την Ατλέτικο Μαδρίτης εντός. Πέρα απ' αυτό, όμως, οι «ερυθρόλευκοι», μετά το στραβοπάτημα στο Αγρίνιο (ισοπαλία με τον Παναιτωλικο), επιζητούν την επιστροφή στις νίκες και τους τρεις βαθμούς. Ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα (εκτός της σίγουρης απουσίας του Μανιάτη) δεν υπάρχουν για τον Μίτσελ στον Ολυμπιακό, που είδε και τον Σιόβα να μπαίνει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με τον Αφελάι. Στην αντίπερα όχθη, στον ΟΦΗ, μετά το... χαστούκι απ' τη Βέροια τη 2η αγωνιστική, αναζητούν το θετικό αποτέλεσμα, όχι μόνο για βαθμολογικούς αλλά και ψυχολογικούς λόγους, αφού το κλίμα φέρεται να είναι τεταμένο μεταξύ ορισμένων παικτών και του τεχνικού της ομάδας, Γκατούζο. Συν τοις άλλοις, ο Ιταλός τεχνικός προβληματίζεται και για τους τραυματισμούς των Πετρόπουλου, Λοριά, Ραζάκ.

Η αγωνιστική βρίσκει τους δυο συγκατοίκους του ρετιρέ της βαθμολογίας, Βέροια και Ατρόμητο, να έχουν τον ρόλο του οικοδεσπότη απέναντι σε Κέρκυρα και Παναιτωλικό, αντίστοιχα, θέλοντας και οι δυο το τρίποντο που θα τους διατηρήσει στην κορυφή.

Στη σκιά των κρίσιμων διαπραγματεύσεων της διοίκησης με τον Αθανασιάδη για το μέλλον του παίκτη στην ομάδα, ο ΠΑΟΚ είναι το απόλυτο φαβορί απέναντι στη Νίκη Βόλου, που την φιλοξενεί στην άδεια (λόγω τιμωρίας) Τούμπα.

Τις δυνάμεις του θα δοκιμάσει ο Παναθηναϊκός στη Μυτιλήνη, με αντίπαλο την Καλλονή, εκτός έδρας, όπως και ο Αστέρας Τρίπολης στη Ν. Σμύρνη με τον Πανιώνιο, λίγο πριν τις υποχρεώσεις τους για το Γιουρόπα Λιγκ.

Το δικό του ενδιαφέρον έχει και το κρητικό ντέρμπι μεταξύ Εργοτέλη και Πλατανιά.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ- Η ΤV

ΣΗΜΕΡΑ: Βέροια - Κέρκυρα (16.00 NS2), ΠΑΟΚ - Νίκη Βόλου (18.15 NS1), Ολυμπιακός - ΟΦΗ (20.30 NS2). ΚΥΡΙΑΚΗ: Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης (16.00 NS2), Ατρόμητος - Παναιτωλικός (18.15 NS2), Λεβαδειακός - Πανθρακικός (18.15 NS3), ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη (18.15 NS4), Καλλονή - Παναθηναϊκός (20.30 NS1). ΔΕΥΤΕΡΑ: Εργοτέλης - Πλατανιάς (19.30 NS1).

ΠΟΛΟ
Τη... βουτιά για τελικό ψάχνουν οι νεάνιδες

Με στόχο την πρόκριση στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στη Ρώμη, η Εθνική νεανίδων του πόλο αγωνίζεται σήμερα το απόγευμα (20.00) στον ένα απ' τους δύο ημιτελικούς της διοργάνωσης. Αντίπαλός της θα είναι η Ισπανία, που νίκησε την Ολλανδία σε άλλο προημιτελικό με 8-6. Η ελληνική ομάδα έχει μέχρι τώρα πολύ καλή παρουσία, καθώς τερμάτισε αήττητη στον όμιλο, ενώ στο παιχνίδι χιαστή επιβλήθηκε άνετα και της Ουκρανίας. Στο σημερινό παιχνίδι, ο βαθμός δυσκολίας σαφώς ανεβαίνει για τις Ελληνίδες παίκτριες αλλά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα υπάρχει αισιοδοξία για το θετικό αποτέλεσμα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Μορφέσης, μιλώντας για τον ημιτελικό με την Ισπανία, τόνισε: «Δεν υπάρχει φαβορί. Η Ισπανία έχει δημιουργήσει καλή παράδοση τα τελευταία χρόνια. Εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση αλλά πρέπει να διαχειριστούμε το γεγονός ότι δεν έχουμε αγωνιστεί σε υψηλό ρυθμό μέχρι τώρα, λόγω τον αντιπάλων».

Στον άλλο ημιτελικό η, οικοδέσποινα των αγώνων, Ιταλία θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία.

ΔΙΕΘΝΗ
Δύο ντέρμπι στην Ισπανία

Στην Ισπανία στρέφονται τα περισσότερα βλέμματα, στην επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων για τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της Ευρώπης, αφού εκεί διεξάγονται σήμερα δύο «σούπερ» ντέρμπι για την Πριμέρα Ντεβιζιόν. Χρονικά θα προηγηθεί αυτό της Μπαρτσελόνα, που θα φιλοξενήσει τον... κακό της δαίμονα Ατλέτικο Μπιλμπάο, σε ένα παιχνίδι που ήδη τις τελευταίες ημέρες έχει ξεφύγει απ' τα αμιγώς αγωνιστικά. Αιτία η πρόθεση των δυο ομάδων να φορέσουν εμφανίσεις στα χρώματα των τοπικών σημαιών της Καταλονίας και της χώρας των Βάσκων, αντίστοιχα, κάτι που βρέθηκε στο στόχαστρο του Τύπου της Μαδρίτης. Στην τελευταία, πάντως, εκτός αυτών, έχουν να ασχοληθούν και με τη βραδινή απόλυτη κόντρα της πόλης, αφού Ρεάλ και Ατλέτικο, μετά το διπλό ραντεβού τους για το Σουπερ Καπ τον Αύγουστο, τα ξαναλένε για το πρωτάθλημα. Το πρόγραμμα: Σάββατο: Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μπιλμπάο (17.00 ΟΤΕ Sports), Θέλτα - Σοθιεδάδ (19:00), Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης (21.00 ΟΤΕ Sports), Μάλαγα - Λεβάντε (23:00). Κυριακή: Ράγιο Βαγιεκάνο - Ελτσε (13:00), Βαλένθια - Εσπανιόλ (18:00), Σεβίλλη - Χετάφε (20:00), Γρανάδα - Βιγιαρεάλ (22:00). Δευτέρα: Ειμπαρ - Ντεπορτίβο (21:45).

ΑΓΓΛΙΑ: Η σημερινή μεσημεριάτικη κόντρα της Αρσεναλ με τη Μάντσεστερ Σίτι ξεχωρίζει απ' το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής στην Αγγλία. Πιο εύκολο έργο, θεωρητικά, έχουν οι Λίβερπουλ και Τσέλσι, που αγωνίζονται στις έδρες τους με Αστον Βίλα και Σουόνσι, αντίστοιχα, ενώ δυσκολίες περιμένουν την Τότεναμ, που αγωνίζεται εκτός με τη Σάντερλαντ. Το πρόγραμμα: Σάββατο: Αρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι (14:45 ΟΤΕ Sports), Τσέλσι - Σουόνσι (17:00), Κρίσταλ Πάλας - Μπέρνλι, Σαουθάμπτον - Νιούκαστλ, Στόουκ - Λέστερ, Σάντερλαντ - Τότεναμ, Γουέστ Μπρομ - Εβερτον, Λίβερπουλ - Αστον Βίλα (19:30). Κυριακή: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - ΚΠΡ (18:00). Δευτέρα: Χαλ - Γουέστ Χαμ (22:00).

ΙΤΑΛΙΑ: Τα παιχνίδια της Φιορεντίνα με την Τζένοα και της Σαμπντόρια με την Τορίνο δείχνουν να ξεχωρίζουν απ' το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στο Καμπιονάτο, αφού μοιάζουν πιο αμφίρροπα σε σχέση με τα υπόλοιπα που υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Το πρόγραμμα: Σάββατο: Εμπολι - Ρόμα (19:00), Γιουβέντους - Ουντινέζε (21:45). Κυριακή: Σαμπντόρια - Τορίνο (13:30), Κάλιαρι - Αταλάντα (16:00), Φιορεντίνα - Τζένοα, Ιντερ - Σασουόλο, Λάτσιο - Τσεζένα, Νάπολι - Κιέβο, Πάρμα - Μίλαν (21:45). Δευτέρα: Βερόνα - Παλέρμο (21:45).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Μπουντεσλίγκα (3η αγωνιστική): Σάββατο: Μπάγερν - Στουτγκάρδη (16:30), Ντόρτμουντ - Φράιμπουργκ, Χόφενχαϊμ - Βόλφσμπουργκ, Χέρτα - Μάιντς, Πάντερμπορν - Κολωνία, Γκλάντμπαχ - Σάλκε (19:30). Κυριακή: Φρανκφούρτη - Αουγκσμπουργκ (16:30), Ανόβερο - Αμβούργο (18:30).

ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ
Φινάλε την Κυριακή

Στο φινάλε του φτάνει την Κυριακή το φετινό Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, με τον τελικό της διοργάνωσης να είναι προγραμματισμένος για τις 22.00 ώρα Ελλάδας (ΑΝΤ1, ΟΤΕ Sports), ενώ για σήμερα αναμένεται να διεξαχθεί ο μικρός τελικός (19.00 ΑΝΤ1, ΟΤΕ Sports). Οι ΗΠΑ, μετά τη νίκη τους χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα επί της Λιθουανίας στο πρώτο ημιτελικό με 99-68, έχουν ήδη εξασφαλίσει τη μια θέση του τελικού και θα περίμεναν το νικητή της χτεσινής αναμέτρησης, που διεξαγόταν αργά το βράδυ μεταξύ των δυο πιο ευχάριστων εκπλήξεων του τουρνουά, της Σερβίας και της Γαλλίας. Απ' την πλευρά της, η Λιθουανία είναι η μια ομάδα του μικρού τελικού (όπου θα αντιμετωπίσει το χαμένο το χτεσινού αγώνα) και πλέον στοχεύει σε μια θέση στο βάθρο.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Η ήττα και ο αποκλεισμός της Ισπανίας απ' τη Γαλλία, που στέρησε στους οικοδεσπότες ακόμα και την παρουσία τους στα ημιτελικά, άνοιξε και τον ασκό του Αιόλου για τους «Φουριος Ρόχας», με τον Τύπο της χώρας να στρέφει τα βέλη τους προς τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Χουάν Ορτέγκα, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για την εικόνα της ομάδας. Ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας, Λούις Σάεθ, κάλυψε αρχικά τον προπονητή, ωστόσο το μέλλον του στην Εθνική παραμένει ρευστό. Την ίδια ώρα, θολό είναι το τοπίο και για τις προθέσεις των Πάου Γκασόλ και Ναβάρο για τις υποχρεώσεις με την Εθνική.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ο αποκλεισμός της Αργεντινής στα προημιτελικά της διοργάνωσης, μετά την ήττα απ' τη Βραζιλία, σήμανε και την ώρα των αλλαγών στο συγκρότημα των «Μπιανκοτσελέστε», με τον τεχνικό της ομάδας, Χούλιο Λάμας, να αποτελεί παρελθόν, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε προσωπικό λογαριασμό του στο ίντερνετ.

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
Τελευταίο τεστ για γυμναστική

Στην Ουγγαρία και μέσω της συμμετοχής στο διεθνές γκραν πρι του Σομπατέλι, που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, οι Ελληνες αθλητές της ενόργανης γυμναστικής θα πραγματοποιήσουν το τελευταίο τους αγωνιστικό τεστ πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της κινεζικής πόλης Νανίνγκ (3-12 Οκτωβρίου).

Στους αγώνες θα λάβουν μέρος πέντε εκπρόσωποι της Εθνικής ανδρών, οι Βλάσης Μάρας (μονόζυγο), Λευτέρης Κοσμίδης (έδαφος), Λευτέρης Πετρούνιας (κρίκοι), Δημήτρης Μαρκούσης (έδαφος) και Νίκος Ηλιόπουλος (πλάγιος ίππος, δίζυγο, μονόζυγο).

Αντίθετα με ό,τι θα συμβεί στη Νανίνγκ, όπου ο καθένας τους θα εκτελέσει από τέσσερα έως έξι όργανα, στην Ουγγαρία οι Ελληνες πρωταθλητές έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα διάλειμμα και να επικεντρώσουν την προσοχή μόνο στα αγαπημένα τους όργανα.

ΒΟΛΕΙ: Προς ναυάγιο φαίνεται να οδηγείται η πρόταση της Ομοσπονδίας για μπαράζ μεταξύ των δευτεραθλητών των ομίλων της Α2, προκειμένου να καλυφθεί η θέση στην Α1 γυναικών που έμεινε κενή μετά την αποχώρηση των Βριλησσίων. Ετσι, ξανάρχεται στο προσκήνιο η περίπτωση διεξαγωγής του πρωταθλήματος με 11 ομάδες.

  • Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για το τουρνουά «Paidar Demir Tournament», το οποίο διοργανώνει η Γαλατασαράι, ενώ θα μετέχουν ακόμα και άλλες δύο τουρκικές ομάδες, η πρωταθλήτρια Χάλκμπανκ και η IBB.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ