ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Νοέμβρη 2014
Σελ. /24
ΝΕΟΛΑΙΑ
Οι φοιτητές σπάνε στην πράξη την τρομοκρατία

Δυνάμεις του ΜΑΣ «έσπασαν» το κλίμα τρομοκρατίας αναρτώντας γιγαντοπανό στο Πολυτεχνείο
Δυνάμεις του ΜΑΣ «έσπασαν» το κλίμα τρομοκρατίας αναρτώντας γιγαντοπανό στο Πολυτεχνείο
Ο κυβερνητικός αυταρχισμός, οι πρασινοφρουρούμενες αστυνομοκρατούμενες πανεπιστημιακές σχολές και οι απρόκλητες επιθέσεις ΜΑΤατζίδων σε φοιτητές, πήραν για δεύτερη μέρα χτες απάντηση, με μια ένα μαζική και δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Θυμίζουμε ότι, χωρίς καμιά νομιμοποίηση και με πρόσχημα την επέτειο του Πολυτεχνείου, οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθήνας και του Οικονομικού Πανεπιστημίου έβαλαν λουκέτα στα κτίρια όλων των σχολών του κέντρου της Αθήνας και τις έζωσαν με ΜΑΤ από προχτές, πέντε μέρες πριν την επέτειο (!), ενώ από χτες έκλεισαν και το κτίριο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων και το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Και σα να μην έφτανα τα λουκέτα και τα ΜΑΤ, φοιτητές που πήγαν προχτές το πρωί στη Νομική και διαμαρτυρήθηκαν γι' αυτήν την κατάσταση δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις και δυο φοιτητές χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Ο αυταρχισμός και η καταστολή πήραν μαχητική απάντηση από τους φοιτητές, που άμεσα συγκάλεσαν τα ΔΣ στους περισσότερους συλλόγους του Πανεπιστημίου Αθήνας και κατέβηκαν μαζικά στα Προπύλαια, διαδηλώνοντας από το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Το απόγευμα συνέχισαν με μια νέα μαζική διαδήλωση, που ξεκίνησε από τα Προπύλαια, διένυσε το κέντρο, στάθμευσε στη Βουλή και κατέληξε ξανά στα Προπύλαια. Μετά το τέλος της διαδήλωση, ένα μπλοκ φοιτητών επιχείρησε να μπει στο κτίριο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων, όπου και πάλι σημειώθηκε σφοδρή επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων απέναντί τους. Την επίθεση κατήγγειλε με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αττικής του ΜΑΣ.

Οι ανάγκες των φοιτητών στο προσκήνιο

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στα Προπύλαια

Eurokinissi

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στα Προπύλαια
Χτες, για δεύτερη μέρα, οι φοιτητές ήταν και πάλι στους δρόμους με μια μαζική διαδήλωση που ήχησε δυνατά στο κέντρο της Αθήνας για πολλές ώρες.

Από νωρίς το μεσημέρι άρχισαν να φτάνουν στα Προπύλαια οι πρώτοι φοιτητικοί σύλλογοι, για να συγκεντρωθούν αργότερα εκατοντάδες φοιτητές στέλνοντας δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση και τις υποτελείς της πρυτανείες: «Εξω τώρα τα ΜΑΤ από τις σχολές. Κάτω τα χέρια από τους μαθητές».

Τα πανό των φοιτητικών συλλόγων καταδίκασαν με κάθε τρόπο τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Οι φοιτητές πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους και πρώτος σταθμός της διαμαρτυρίας τους ήταν η Βουλή: «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», «Ούτε σε ΑΣΟΕΕ, ούτε σε Νομική, τα ΜΑΤ να πάρουν πόδι από κάθε σχολή», ακούγονται σε όλη τη διαδρομή με διάφορες παραλλαγές. Τα συνθήματα, όσα λέγονται από τις ντουντούκες απεγκλωβίζονται από το σκηνικό τρόμου που επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση και προσφιλείς της κύκλοι και επεκτείνονται στο δικαίωμα για δημόσια και δωρεάν μόρφωση, για ζωή με δικαιώματα και όσα μας αξίζουν. Συνθήματα, κουβέντες σε πηγαδάκια, ατάκες περιστρέφονται γύρω από την κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων, τις απολύσεις του διοικητικού προσωπικού, το ξεσπίτωμα χιλιάδων φοιτητών, τα εμπόδια για πάρουν ένα πιάτο φαΐ από τις εστίες, την εισβολή εταιρειών, εργολάβων, χορηγών στα ιδρύματα. «Θέλουν συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο. Οργάνωση παντού να 'ρθουν τα πάνω κάτω». Η παρουσία του μπλοκ του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών ιδιαίτερα μαζική.

Μπήκαν στο χώρο του Πολυτεχνείου

Τα μπλοκ των φοιτητικών κατέληξαν στο Πολυτεχνείο

Eurokinissi

Τα μπλοκ των φοιτητικών κατέληξαν στο Πολυτεχνείο
Την ίδια ώρα δυνάμεις του ΜΑΣ «σπάνε» το νταηλίκι της κυβέρνησης στην πράξη και μπαίνουν στο χώρο του Πολυτεχνείου (οδός Πατησίων) όπου κρεμάνε ένα γιγαντοπανό με το σύνθημα«Να φύγουν τώρα τα ΜΑΤ από τα πανεπιστήμια, αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την καταστολή». Διαμηνύουν ότι η τρομοκρατία και η καταστολή δε θα περάσει, ότι οι φοιτητές θα μπουν πιο δυναμικά στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που χτυπάει τις σπουδές και το μέλλον τους, ενάντια στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία που τη συνοδεύει.

Οταν η πορεία των φοιτητών στη Βουλή ενημερώνεται για το σπάσιμο της τρομοκρατίας στο Πολυτεχνείο, τα φοιτητικά μπλοκ στρίβουν και ξαναπάνε στα Προπύλαια. Φοιτητικοί σύλλογοι καλούν την πορεία να τερματίσει στο χώρο του Πολυτεχνείου. Και εκατοντάδες φοιτητές φτάνουν στο ΕΜΠ και μπαίνουν από την είσοδο της Τοσίτσα. Κάνουν μια συμβολική διαμαρτυρία: «Στις απειλές απαντάμε με οργανωμένο αγώνα. Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δε θα περάσει. Θα είμαστε και πάλι στον δρόμο, αγώνας σε κάθε τμήμα, έτος και σχολή», λένε οι εκπρόσωποι του ΜΑΣ και ανανεώνουν το αγωνιστικό ραντεβού για τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου που αρχίζει σήμερα, την αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση της Δευτέρας προς την αμερικανική πρεσβεία.

Αργότερα το απόγευμα, η Γραμματεία Αττικής του ΜΑΣ κατήγγειλε τις ψευδείς και προβοκατόρικες ειδήσεις που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός «ΣΚΑΙ» ότι δήθεν οι φοιτητές συνεννοήθηκαν με την αστυνομία για να μπουν και να βγουν από το Πολυτεχνείο. Οι φοιτητές, με τις διαδηλώσεις τους και τη χτεσινή είσοδο στο Πολυτεχνείο, κατάφεραν να σπάσουν το κλίμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού που έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες μέρες και θα συνεχίσουν πιο δυναμικά, οργανωμένα, μαχητικά και μαζικά!

  • Κινητοποίηση στην πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι φοιτητές, μετά από πρόταση του ΜΑΣ που υιοθετήθηκε από 8 φοιτητικούς Συλλόγους. Με τη συγκέντρωσή τους, έδωσαν μια πρώτη απάντηση στην ένταση του αυταρχισμού και την τρομοκρατία και πρόβαλαν τα οξυμένα προβλήματα των πανεπιστημίων. Νωρίτερα, το πρωί, ομάδα φοιτητών προχώρησε σε κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ, μπλοκάροντας την είσοδο στο ισόγειο.
Παράσταση διαμαρτυρίας κλαδικών σωματείων ενάντια στην καταστολή της συλλογικής δράσης

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης έκαναν χτες κλαδικά σωματεία για το προχτεσινό χτύπημα των ΜΑΤ στους φοιτητές, που αποτελεί υλοποίηση του δόγματος «νόμος και τάξη» και εντείνει το κλίμα αυταρχισμού με το πρόσχημα της «πρόκλησης επεισοδίων».

Τα κλαδικά σωματεία που συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας, κατήγγειλαν αυτές τις προκλητικές ενέργειες, δηλώνοντας πως δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες από το εργατικό κίνημα. Συμμετείχαν το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ, το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ, το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΩΝ, το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ, το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ.

Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Αθ. Ανδρεουλάκο, και ενημέρωσε τον κόσμο για τα όσα ειπώθηκαν. Στη συνάντηση, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου υπογράμμισε υποκριτικά ότι λυπάται για όσα γεγονότα συνέβησαν στο κέντρο της Αθήνας και διαβεβαίωσε ότι θα διαταχθεί ΕΔΕ. Επίσης, ο Αθ. Ανδρεουλάκος δήλωσε οπαδός της εφαρμογής του δόγματος «νόμος και τάξη» και υπερασπίστηκε, μιλώντας με την αντιπροσωπεία των σωματείων για άλλη μια φορά, το δικαίωμα της απεργοσπασίας, δείχνοντας για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση ότι η αντιλαϊκή πολιτική «όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος» είναι το τελικό συμπέρασμα.

Ξέρουμε όλοι πάρα πολύ καλά πού καταλήγουν όλες αυτού του είδους οι ενέργειες, σημείωσε ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ Κ. Ζιώγας, ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους συνδικαλιστές για τα αποτελέσματα της συνάντησης και χαρακτηρίζοντας υποκριτικές τις διαβεβαιώσεις από πλευράς υπουργείου. Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων διαμήνυσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι όλες αυτές οι ενέργειες δε θα μείνουν αναπάντητες. Τέλος, ο Κ. Ζιώγας σημείωσε ότι με την ισχυροποίηση, με την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, όλα αυτά θα πάρουν το δρόμο που τους αξίζουν. Ισχυροποιούμε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, συμμετέχουμε μαζικά στην πορεία στις 17 Νοέμβρη και κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να έχει επιτυχία η απεργία της 27ης Νοεμβρίου. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στην κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία.

Να σημειωθεί ότι αργότερα, ο υπουργός δημόσιας Τάξης, Β. Κικίλιας, έκανε δήλωση στο ίδιο πνεύμα του δόγματος «νόμος και τάξη».

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Απάντηση στον αυταρχισμό με άμεσες διεκδικήσεις για τις ανάγκες των φοιτητών

Από την εκδήλωση στη Φυσικομαθηματική
Από την εκδήλωση στη Φυσικομαθηματική
Στις εξελίξεις με τα λουκέτα, την αστυνομοκρατία και τις επιθέσεις φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας, αναφέρθηκε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες σε εκδήλωση των Οργανώσεων Φιλοσοφικής και Φυσικομαθηματικής Αθήνας της ΚΝΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η παρέμβασή του για το θέμα είχε ως εξής:

«Το κλείσιμο των σχολών του κέντρου, με απόφαση των δύο πρυτάνεων και τη συμβολή των ΜΑΤ της συγκυβέρνησης, είναι ένα ακόμα βήμα στην κλιμάκωση του αυταρχισμού και της καταστολής που επιχειρείται στα Ανώτατα Ιδρύματα. Οι αλλαγές που προωθούνται στην Ανώτατη Εκπαίδευση, στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ, συνδυάζουν την υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων με την άμεση εμπλοκή τμημάτων του κεφαλαίου στη συνολική τους λειτουργία και όχι μόνο στην Ερευνα. Το πανεπιστήμιο που αναζητά πόρους σε χορηγούς - δωρητές - ευεργέτες, που φτιάχνει επώνυμες έδρες με επιχειρήσεις και οργανισμούς, που γενικεύει τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά προγράμματα, που προετοιμάζει σεμιναριακούς κύκλους, μηδενίζει, ταυτόχρονα, την όποια κοινωνική μέριμνα που στήριζε σε κάποιο βαθμό τη λαϊκή οικογένεια που σπούδαζε τα παιδιά της.

Για το πέρασμα αυτών των αλλαγών απαιτείται να τσακιστούν οι αντιδράσεις, οι δυνατότητες που υπάρχουν για να αντιπαρατεθούν σημαντικά τμήματα των φοιτητών με τη στρατηγική κεφαλαίου - ΕΕ.

Η κλιμάκωση της καταστολής από κυβέρνηση - πρυτάνεις, όπως ο Φορτσάκης, και οι στοχεύσεις που έχουν, κρύβονται στο έδαφος ενός ακόμα επεισοδίου δικομματικής αντιπαράθεσης συγκυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ, με κατηγορίες για τρομοκράτες από τη μία και ακροδεξιούς απ' την άλλη.

Η δική μας προσπάθεια είναι να συνδυαστεί η απάντηση στον αυταρχισμό με άμεσες διεκδικήσεις που στηρίζουν τον αγώνα του φοιτητή να σπουδάσει, που αμβλύνουν το τεράστιο κόστος για τη λαϊκή οικογένεια. Η δική μας παρέμβαση υπηρετεί το στόχο της ανασύνταξης του φοιτητικού κινήματος, της μαζικοποίησής του, του προσανατολισμού του, που κατακτιέται στην πράξη και τη δράση, και συγκρούεται με την καρδιά του προβλήματος, την οικονομία του κεφαλαίου και την ΕΕ, που απαιτούν ένα φτηνό ευέλικτο αναλώσιμο επιστημονικό δυναμικό για τις ανάγκες τους».

Εκδηλώσεις φορέων για το Πολυτεχνείο

Σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς τιμούν την 41η επέτειο του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου με μια σειρά από εκδηλώσεις.

Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974 διοργανώνει έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων και προβολή της ταινίας «Εδώ Πολυτεχνείο», στην αίθουσα «Γκίνη» στο Πολυτεχνείο, σε όλη τη διάρκεια του τριήμερου εορτασμού στην Αθήνα και καλεί στην πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, στις 3 μ.μ. Στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει ξενάγηση στο «Γεντί Κουλέ», σήμερα 11 π.μ. - 1 μ.μ. και αντίστοιχα καλεί στην πορεία της Δευτέρας.

Αλλες προγραμματισμένες εκδηλώσεις:

Σήμερα Σάββατο

Ο φωτορεπόρτερ που κατέγραψε καρέ καρέ την εισβολή του τανκ στο Πολυτεχνείο, Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, εγκαινιάζει έκθεση με φωτογραφίες του από όλη την περίοδο της επταετίας, στις 7 μ.μ., στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας.

Ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης οργανώνει εκδήλωση, στις 7.30 μ.μ., στην Αίθουσα 1 του Τμήματος Παρευξείνιων Σπουδών. Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Τα κορίτσια της βροχής», της Αλίντας Δημητρίου.

Κυριακή 16 Νοέμβρη

Το «Σπίτι του Αγωνιστή» διοργανώνει εκδήλωση, στις 6.30 μ.μ., στην έδρα του (Ομήρου 35, Αγιος Δημήτριος - στάση «Αγίου Δημητρίου» του Μετρό). Η εκδήλωση γίνεται με συνεργασία - προσφορά του παραρτήματος Βύρωνα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, με συμμετοχή της χορωδίας του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Βύρωνα και των ηθοποιών της Λαϊκής Καλλιτεχνικής Συμμαχίας Βασίλη Κολοβού, Ολγας Μουργελά, Χάρη Αρώνη, Νίκου Μαυρουδή, Κώστα Καπετάνιου.

Το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης προβάλλει την ταινία «Παράσταση για ένα ρόλο», του Διονύση Γρηγοράτου, στις 7.30 μ.μ., στην έδρα του (Πατησίων 252, πλατεία Κολιάτσου).

Ο Σύλλογος Γυναικών Δράμας διοργανώνει εκδήλωση, στις 7 μ.μ., στο Δημοτικό Ωδείο. Θα μιλήσει ο ιστορικός Νικόλαος Θ. Γεωργιάδης, με θέμα «17 Νοέμβρη 1973: Ανεκπλήρωτα αιτήματα και επίκαιρα συνθήματα. Ο αγώνας συνεχίζεται».

Ο Σύλλογος Γυναικών Καβάλας διοργανώνει εκδήλωση, στις 6 μ.μ., στο καφέ «Μετά τις 10».

Η Ενωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου Κρήτης διοργανώνει εκδήλωση, στις 6 μ.μ., στη δημοτική αίθουσα «Ανδρόγεω».

Κάλεσμα της ΟΓΕ

Να τιμήσουν την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου καλεί τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, «συνεχίζοντας στο δρόμο που χάραξαν οι αγώνες του λαού και της νεολαίας, δυναμώνοντας την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ και ΝΑΤΟ και τη συμμετοχή της χώρας μας σ' αυτούς. Να τιμήσουν την κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης, χτίζοντας τείχος στις φασιστικές - ναζιστικές συμμορίες, στις απόψεις και την εγκληματική δράση τους», όπως σημειώνει στο κάλεσμά της.

Ο Δήμος Πατρέων για το Παράρτημα

Ο Δήμος Πατρέων, σε ανακοίνωσή του, δηλώνει ότι τιμά τη λαϊκή εξέγερση του Νοέμβρη του 1973, που εξελίχθηκε σε μια αποφασιστική σύγκρουση με τη στρατιωτικοφασιστική δικτατορία και την κορύφωση της αντιδικτατορικής πάλης στην πόλη της Πάτρας, με επίκεντρο το Παράρτημα του Πανεπιστημίου. Ο Δήμος ανακοινώνει ότι εν όψει του εορτασμού, διαμόρφωσε τον εξωτερικό χώρο του Παραρτήματος με ευαισθησία στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και παράλληλα διεκδικεί κονδύλια για την άμεση διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου του Παραρτήματος, προκειμένου να αποδοθεί στο λαό και τη νεολαία, ως χώρος τιμής και μνήμης, αλλά και πολιτικής και πολιτιστικής δραστηριότητας.

Εκδηλώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Η Τομεακή Οργάνωση Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση, σήμερα Σάββατο, στις 7 μ.μ., στο Δημοτικό Ωδείο Νεάπολης. Η εκδήλωση περιλαμβάνει: Φωτογραφικό Αφιέρωμα στα 40 χρόνια νόμιμης έκδοσης του «Ριζοσπάστη». Παρουσίαση της έκδοσης «Κόμμα "παντός καιρού"» της ΚΕ του ΚΚΕ. «Η τέχνη εμπνευστής και στήριγμα λαϊκών αγώνων»: Γνωριμία των παιδιών με το Πολυτεχνείο μέσα από φωτογραφίες, ποιήματα, τραγούδια, κατασκευές. Μουσικό αφιέρωμα στα τραγούδια του Πολυτεχνείου και του αγώνα.

Η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση, αύριο Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, στο χώρο του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ, με θέμα: «Η ανυπότακτη αγωνιστική στάση, η πάλη του λαού εξυψώνονται στον αγώνα ενάντια στην αστική εξουσία και την καπιταλιστική σκλαβιά». Θα μιλήσει ο Ηλίας Γκουτζηγιάννης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Μάκη Μαΐλη: «Το αστικό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα 1950 - 1967», αύριο Κυριακή, στις 7 μ.μ., στο Ξενοδοχείο «PHARAE PALACE».

Η Οργάνωση Κέρκυρας της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση, αύριο Κυριακή, στις 6 μ.μ., στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.

Η Οργάνωση Ροδόπης της ΚΝΕ οργανώνει εκδήλωση, αύριο Κυριακή, στις 7 μ.μ., στην Αίθουσα 1 του Τμήματος Παρευξείνιων Σπουδών (παλιά Νομική), στην Κομοτηνή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ