ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 16 Νοέμβρη 2014
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δηλώσεις πρώην δημάρχων Καισαριανής

Γιώργος Κατημερτζής
Γιώργος Κατημερτζής
Παναγιώτης Μακρής, πρώην δήμαρχος Καισαριανής

Απευθύνω κάλεσμα για υπερψήφιση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην επανάληψη του Β' Γύρου. Η ανάδειξη του κομμουνιστή Ηλία Σταμέλου και του συνδυασμού του ΚΚΕ σε δημοτική αρχή, θα δώσει θάρρος και θα αναπτερώσει το ηθικό του λαού της Καισαριανής, για να παλέψει για τη ζωή και το μέλλον του.

Η ιστορική Καισαριανή της αντίστασης, των πρωτοπόρων λαϊκών αγωνιστών, στις 30 Νοέμβρη να συνεχίσει στο δρόμο που χάραξαν οι κομμουνιστές - αγωνιστές δήμαρχοι μαζί με το λαό της.

Γιώργος Κατημερτζής, πρώην δήμαρχος Καισαριανής

Απευθύνομαι στους Μικρασιάτες Καισαριανιώτες, σε όλο το λαό της Καισαριανής και τους καλώ να αναδείξουν ακόμα έναν κομμουνιστή δήμαρχο, στις επαναληπτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 30 του Νοέμβρη, στην Καισαριανή.

Να δώσουμε ένα μήνυμα ότι στην Καισαριανή των αγώνων και των θυσιών, ενωμένοι, απαντάμε στην ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία.


Γιώργος Κατημερτζής
Γιώργος Κατημερτζής

Παναγιώτης Μακρής
Παναγιώτης Μακρής

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Στις 30 Νοέμβρη ο λαός της Καισαριανής να κάνει ένα βήμα μπροστά

Στην τελική ευθεία για το β' γύρο των εκλογών στην Καισαριανή, ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει εκτενή αποσπάσματα από τη διακήρυξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και δηλώσεις των Παναγιώτη Μακρή και Γιώργου Κατημερτζή, κομμουνιστών που έχουν διατελέσει κατά το παρελθόν δήμαρχοι της πόλης

Στη Διακήρυξη του συνδυασμού, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ηλία Σταμέλο, σημειώνεται μεταξύ άλλων:

Ο λαός δέχεται μια άγρια επίθεση που ξεθεμελιώνει ό,τι κέρδισαν με αίμα οι προηγούμενες γενιές. Η Ανάπτυξη που ευαγγελίζονται η ΕΕ και η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ χτίζεται πάνω στη δικιά μας φτώχεια. Εξασφαλίζει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που βρίσκουν ευκαιρία να συμπιέσουν τα μεροκάματα, να ξεμπερδεύουν με τους αυτοαπασχολούμενους, να απλώσουν τα πλοκάμια τους στο χώρο της Υγείας, της Παιδείας, της Ασφάλισης. Τα μέτρα που θα ακολουθήσουν δε θα έχουν ημερομηνία λήξης ακόμα και αν υπάρξει ανάκαμψη.

Για την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού έχουν ανάγκη από Δήμους συνεργούς και συνένοχους. Από Δήμους που θα προωθούν την τοπική φορομπηξία, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και όλες τις σύγχρονες μορφές εργασιακής ομηρίας. Που θα ταΐζουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ στο λαό θα επιφυλάσσουν εξευτελιστικά προγράμματα διαχείρισης της πιο ακραίας φτώχειας.

Στις 30 Νοέμβρη έχεις μια κρίσιμη ευκαιρία να διαλέξεις συμμάχους, να δώσεις δύναμη στη δύναμή σου.

Να εκλέξεις μια αγωνιστική δημοτική αρχή

και αγωνιστή δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο.

Ψήφισε «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ».

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι.

Από περιοδεία του Ηλία Σταμέλου
Από περιοδεία του Ηλία Σταμέλου
Απευθυνόμαστε σε σας με ειλικρίνεια και σταράτα λόγια, γιατί βρισκόμαστε πλάι-πλάι όλα αυτά τα χρόνια, σε κάθε μικρή ή μεγάλη δυσκολία, μέσα στους καθημερινούς αγώνες και ξέρετε ότι δεν λέμε άλλα σήμερα και άλλα αύριο. Γνωρίζετε ότι μοναδικός οδηγός της δράσης μας είναι η υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων, χωρίς ταλαντεύσεις.

Ο κομμουνιστής δήμαρχος και μια αγωνιστική δημοτική αρχή θα είναι στήριγμα στα βάσανα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Θα είναι μπροστά στη διεκδίκηση και στους αγώνες για όσα έχουν πραγματικά ανάγκη οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της Καισαριανής. Θα είναι αποκούμπι για κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια που υποφέρει.

Σήμερα έχεις πείρα και αποδείξεις

Ξέρεις τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο ελληνικός λαός στις βουλευτικές εκλογές το 2012.

Λίγο πριν από τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε «θα σκίσουμε τα μνημόνια», ίσα - ίσα για να χειραγωγήσει το λαό και να υφαρπάξει την ψήφο του. Σήμερα συνδιαλέγεται πίσω από κλειστές πόρτες με τους ισχυρούς, από τα συμπόσια του ΣΕΒ μέχρι το Τέξας. Αποδέχεται ότι ο λαός πρέπει να πληρώσει το χρέος, δηλώνει ότι «το κράτος έχει συνέχεια» για να μπορεί αύριο να «στρίψει» από τις υποσχέσεις του, δηλώνει «από καρδιάς» τη δέσμευσή του στο ΝΑΤΟ.

Ξέρεις τι έκαναν την εμπιστοσύνη που τους έδειξες οι Περιφερειάρχες και οι Δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Περιφέρεια Αττικής μιλούσαν για ανατροπή της πολιτικής αυτής, για «περιφερειακή διοίκηση που θα κάνει το αδύνατο - δυνατό», για να ψηφίσουν τελικά τον ίδιο προϋπολογισμό με αυτόν της απερχόμενης «μνημονιακής» διοίκησης!

Ξέρεις τι έκανε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή (Συνεργασία Πολιτών) και ως διοίκηση και ως αντιπολίτευση, χθες και σήμερα.

  • Είναι η πρώτη που άνοιξε το δρόμο στη σύμπραξη του δήμου με ιδιώτες, με την παραχώρηση της ανακύκλωσης σε εταιρεία, προσπαθώντας μάλιστα να κάνει συνένοχο σε αυτή την επιλογή και το λαό της πόλης, με το γνωστό δημοψήφισμα - παρωδία.
  • Συνέβαλε στην πολιτική της ανταποδοτικότητας, στην προώθηση όλων των μορφών της ελαστικής εργασίας.
  • Παρέδωσε το δήμο, με τεράστια χρέη και δάνεια, παρότι τον παρέλαβε με μηδενικά ελλείμματα από τη διοίκηση του Γ. Κατημερτζή.
  • Δε δυσκολεύτηκε να υπερψηφίσει τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, το κούρεμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από τα χρέη των δήμων.

Η σημερινή δημοτική αρχή της πόλης με επικεφαλής τον κ. Κοντόσταυλο είναι συνέχεια των διοικήσεων ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ - ΤΖΟΚΑ. Στο λίγο χρόνο αφότου ανέλαβε ξανά τη διοίκηση του Δήμου, έπαιξε άσχημο παιχνίδι στις πλάτες των πιο ελαστικά εργαζομένων του Δήμου (Παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ), παραχώρησε το δημοτικό στάδιο «Μ. Κρητικόπουλος» σε ΠΑΕ του Αλίμου.

Στην Καισαριανή υπάρχει εμπειρία από κομμουνιστές δημάρχους

Στην πόλη μας, πίσω από κάθε κατάκτηση, πίσω από κάθε ουσιαστικό μέτρο είναι γραμμένο το όνομα του Λ. Μανωλίδη, του Π. Μακρή, του Γ. Κατημερτζή. Μπήκαν μπροστά στον αγώνα του λαού της Καισαριανής και απέσπασαν λύσεις, χωρίς να υπολογίζουν διώξεις και απειλές, χωρίς να υποτάσσονται στο «εφικτό». Παρά τις δύσκολες συνθήκες, χτίστηκαν σχολεία, φτιάχτηκαν ελεύθεροι χώροι και αθλητικές υποδομές, μπήκαν οι βάσεις για μια πόλη βιώσιμη, αναπτύχθηκαν οι κοινωνικές δομές και οι πρώτοι ζωντανοί πολιτιστικοί χώροι για τη νεολαία. Στα χνάρια αυτά βαδίζουν οι υποψήφιοι της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στους Δήμους που ο λαός εμπιστεύτηκε τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» στις εκλογές του Μαΐου, οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοί της μπαίνουν μπροστά στις κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται, στηρίζοντας τα αιτήματα των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας. Δε διστάζουν να απειθαρχήσουν στις εντολές κυβέρνησης και υπουργείου Εσωτερικών για τη λεγόμενη αξιολόγηση, στα εντέλλεστε των μεγάλων συμφερόντων και των αντιλαϊκών πολιτικών, όπως αυτά εκφράζονται και στην Τοπική Διοίκηση. Δεν προτάσσουν τις δυσκολίες για να πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους.

Ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Εργαζόμενε, αυτοαπασχολούμενε, άνεργε, συνταξιούχε, νέε και νέα,

Σε καλούμε, ανεξάρτητα από το τι ψήφισες στον πρώτο γύρο των τελευταίων εκλογών, στις 30 Νοέμβρη να στηρίξεις το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Στόχοι πάλης και βασικές μας προτεραιότητες για την πόλη:

  • Μείωση των ανταποδοτικών τελών και ουσιαστική ελάφρυνση για τα λαϊκά στρώματα και τα μικρομάγαζα. Απαλλαγή για τους μακροχρόνια άνεργους και αύξηση των τελών σε Τράπεζες, ξενοδοχεία και εμπορικούς ομίλους.
  • Καμία παραχώρηση ή εκχώρηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων του Δήμου σε ιδιώτες, ΜΚΟ, συμπράξεις.
  • Διεκδικούμε άμεσα την πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού εργαζομένων με σταθερή σχέση εργασίας, για να αντιστραφεί η άσχημη κατάσταση που επικρατεί στις υπηρεσίες του Δήμου (ειδικά σε καθαριότητα, πράσινο, κοινωνικές δομές).
  • Δεν θα υλοποιήσουμε κανένα μέτρο χτυπήματος εργασιακών δικαιωμάτων, διαθεσιμότητες, απολύσεις, καταργήσεις οργανικών θέσεων, συμβάσεις δουλεμπορικές και εργασιακές σχέσεις γαλέρας.
  • Συνολική λύση του κυκλοφοριακού / συγκοινωνιακού προβλήματος, σε συνδυασμό με τη σύνδεση της πόλης με το ΜΕΤΡΟ.
  • Δεν θα επιτρέψουμε την εκποίηση ή την εκχώρηση ελεύθερων δημόσιων χώρων στο όνομα της δήθεν «αξιοποίησής» τους. Θα βρεθούμε απέναντι στα παλιά και νέα συμφέροντα που ορέγονται τον ορεινό όγκο του Υμηττού και αποτελούν κάθε χρόνο το εύφλεκτο υλικό για τις δασικές του εκτάσεις.
  • Να αποδοθεί στο σύνολό του και οριστικά ο χώρος του Σκοπευτηρίου στο λαό της Καισαριανής. Να ολοκληρωθεί και να ανοίξει για το λαό και τη νεολαία το Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης.
  • Να ανακινηθεί άμεσα η διεκδίκηση της έκτασης στο χώρο του Τριγώνου που έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ, με απαίτηση να κατασκευαστεί ένα δεύτερο συγκρότημα Γυμνασίων, που είναι αναγκαίο για την πόλη.
  • Αναβάθμιση της περιοχής του Τριγώνου, χωρίς επέκταση εμπορικών δραστηριοτήτων. Δημιουργία ανθρώπινων υποδομών (δρόμοι, ύδρευση, αντιπυρική προστασία) για τον οικισμό του Βλητικού Σταθμού.
  • Να προχωρήσουν έργα για τον εκσυγχρονισμό του αποχετευτικού δικτύου και του δικτύου όμβριων υδάτων της πόλης.
  • Αθλητικοί χώροι για μαζικό λαϊκό αθλητισμό. Διεκδίκηση των απαραίτητων κονδυλίων για τη συντήρηση και υποστήριξή τους.
  • Σύγχρονη κτιριακή αναβάθμιση των σχολείων της Καισαριανής. Αξιοποίηση των κρατικών κονδυλίων που δίνονται για τα σχολεία, έτσι που να μη βάζει ούτε ένα ευρώ ο γονιός από την τσέπη του.
  • Προχωράμε στην ίδρυση Κέντρου Πρόληψης στην πόλη μας. Παλεύουμε ενάντια σε όλα τα Ναρκωτικά.

ΣΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Οι δυσκολίες είναι πολλές και δεν τις κρύβουμε. Τις ξέρουμε πολύ καλά, αλλά δεν μας τρομάζουν. Δεν καλουπώνουμε τις λαϊκές ανάγκες σε διαχειριστικά ψευτοδιλήμματα και στα εκλογικά σχέδια κάθε νέου χαλίφη. Πυξίδα μας το δίκιο των ανθρώπων που παράγουν τον πλούτο τούτου του τόπου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ