ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Νοέμβρη 2014
Σελ. /24
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΔΗΜΟΥΛΑΣ
Να γυρίσουμε την πλάτη στη λογική του τάχα «μικρότερου κακού»

Σε συγκέντρωση της ΤΟ Ρεθύμνου του ΚΚΕ μίλησε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21/11 η πολιτική συγκέντρωση που οργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Ρεθύμνου του ΚΚΕ, με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και η θέση του ΚΚΕ» και κεντρικό ομιλητή τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μεταξύ άλλων, ο Τ. Δημουλάς αναφέρθηκε σε ζητήματα της επικαιρότητας, όπως η συζήτηση γύρω από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (ΠτΔ). Ξεκαθάρισε τη θέση του ΚΚΕ ότι δεν θα ψηφίσει κανέναν για ΠτΔ, όχι επειδή διαφωνεί με τα πρόσωπα, αλλά γιατί είναι πολιτικά αντίθετο με το ρόλο που παίζει ο ΠτΔ ως θεσμός, που καλείται να υπογράφει τις αντιλαϊκές υπουργικές αποφάσεις και τα διατάγματα. Οτι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να μπει στη λογική των 180 ή 120 βουλευτών και κανείς δεν μπορεί να αθροίσει την ψήφο του στα εκλογικά κόλπα αυτών που λένε πως είναι ευκαιρία να πέσει η κυβέρνηση και να πάμε σε εκλογές ή εκείνων που λένε ότι είναι ψήφος εμπιστοσύνης για να συνεχίσει το αντιλαϊκό της έργο η σημερινή κυβέρνηση.

Επίσης, ο Τ. Δημουλάς σημείωσε πως ο λαός δεν πρέπει να προσδοκά τίποτα καλό από τις διεργασίες που γίνονται στο αστικό πολιτικό σύστημα για να βρεθεί κάποια συναίνεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, γιατί αυτό αφορά τη μακρόπνοη σταθεροποίηση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Ποτέ δεν πρόκειται όμως να ταυτιστούν τα συμφέροντα και οι ανάγκες της αστικής τάξης με αυτά της εργατικής τάξης, του λαού. Ο λαός πρέπει να αξιοποιήσει την πείρα του, να μην εμπιστεύεται τους νέους σωτήρες τύπου ΣΥΡΙΖΑ, να γυρίσει την πλάτη στη λογική του «μικρότερου κακού», που τόσο την έχει πληρώσει στο παρελθόν.

Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως κάθε μέρα δίνει πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης και προσαρμογής στην αστική τάξη, στην ΕΕ και άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ότι η δική του συνταγή διαχείρισης της κρίσης είναι καλύτερη από αυτήν της συγκυβέρνησης. Είναι επικίνδυνος γιατί εγκλωβίζει λαϊκές δυνάμεις στο μονόδρομο της ΕΕ και σε αυταπάτες ότι μπορεί να γίνει φιλολαϊκή.

Η απάντηση της εργατικής τάξης και του λαού βρίσκεται στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, στους τόπους δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, στην ύπαιθρο, στα πανεπιστήμια. Στην ανασύνταξη του εργατικού και γενικότερου κινήματος. Στην οργάνωση της πάλης παντού όπου βρίσκονται ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία για τις δικές τους ανάγκες, για τα δικά τους δικαιώματα. Στο δυνάμωμα της κοινής τους πάλης και τη συγκρότηση της δικής τους συμμαχίας, της Λαϊκής Συμμαχίας.

Μετά την ομιλία έγινε συζήτηση γύρω από τους κεντρικούς άξονες που έθεσε η ομιλία, αλλά και τη συνολικότερη πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ο αγώνας του ΔΣΕ διδάσκει και εμπνέει

Εκδήλωση για τον καπετάν Ανάποδο και τον καπετάν Ευβοιώτη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή

Από την εκδήλωση στο Μαντούδι. Στο βήμα ο Κ. Μπασδέκης
Από την εκδήλωση στο Μαντούδι. Στο βήμα ο Κ. Μπασδέκης
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 23/11 η εκδήλωση των Οργανώσεων Εύβοιας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τον Θύμιο Καψή (καπετάν Ανάποδο) και τον Γιώργη Βλαχούτσικο (καπετάν Ευβοιώτη). Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, στο κλειστό του Μαντουδίου, ήταν ο Κ. Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς, ενώ χαιρέτησε η Γεωργία Πύθουλα, Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής της ΚΝΕ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Γιώργης Μωραϊτης, αντιπροέδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, ασυρματιστής του ανεξάρτητου Τάγματος του ΔΣΕ στην Εύβοια.

Η εκδήλωση «έκλεισε» με μουσικό πρόγραμμα, ενώ στο πλαίσιό της λειτουργούσε έκθεση φωτογραφικού υλικού.

Στην ομιλία του ο Κ. Μπασδέκης, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Εχει μια ιδιαίτερη σημασία η σημερινή εκδήλωση, αφού είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα αντίστοιχων εκδηλώσεων που αφορούν στην ταξική πάλη, σε μια πορεία για τα 100χρονα του Κόμματός μας το 2018.

Εχει, όμως, μεγαλύτερη σημασία να αναδειχτεί μέσα από τούτη την εκδήλωση ότι ο ηρωικός αγώνας του μικρού αυτού τμήματος των ανταρτών του ΔΣΕ που έδρασε στην Εύβοια είναι μέρος και συμπληρώνει το μεγάλο αγώνα του ΔΣΕ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, που συνεχίζει να μας διδάσκει, να μας εμπνέει και να φωτίζει κάθε πτυχή της πολιτικής μας δράσης και σήμερα.

Ο καπετάν Ανάποδος και οι σύντροφοί του είχαν επίγνωση των δυσκολιών που θα αντιμετώπιζαν ερχόμενοι στην Εύβοια, είχαν απόλυτη συναίσθηση των κινδύνων που θα συναντούσαν εδώ και, όμως, ούτε μια στιγμή δεν μπήκε σε δίλημμα η επιλογή τους.

Ο δίχρονος αγώνας τους επιβεβαιώνει ότι καμία δυσκολία, ούτε ο αρνητικός σε βάρος τους συσχετισμός δύναμης, δε στάθηκε ικανή να τους οδηγήσει σε συνθηκολόγηση. Η θυσία τους δείχνει την ακλόνητη - αταλάντευτη πίστη τους στα υψηλά ιδανικά, στις αρχές και τις αξίες του ΚΚΕ, στην πίστη ότι το δίκιο είναι με το μέρος τους, είναι με το λαό».

Επίσης πρόσθεσε: «Σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε, βασανιστικά, επίπονα και επίμονα τη μελέτη της Ιστορίας του Κόμματος και του διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος.

Το Κόμμα μας είναι το μόνο που μελετά την Ιστορία του, όχι μόνο για να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που ενδεχόμενα δεν έχουν απαντηθεί μέχρι σήμερα αλλά για να βγάλει συμπεράσματα, να διορθώνει τα λάθη του, να επεξεργάζεται τη στρατηγική του».

Κλείνοντας, στην ομιλία του ο Κ. Μπασδέκης τόνισε: «Η παρουσία μας σήμερα εδώ είναι μια απόδειξη ότι ο αγώνας του ΔΣΕ, οι σκοποί του παραμένουν ζωντανοί, ανίκητοι και ότι άξιοι συνεχιστές είναι έτοιμοι να γράψουν νέες σελίδες δόξας και ηρωισμού στα χρόνια που έρχονται.

Η σημερινή εκδήλωσή μας ας μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας, όχι ως μια ακόμη εκδήλωση στις τόσες άλλες ή ένα προσκύνημα αλλά ως μια σελίδα στην αγωνιστική μας ζωή και δράση, που θα μας υπενθυμίζει αδιάκοπα ότι έχουμε χρέος να βαδίζουμε το δρόμο του αγώνα χωρίς αναστολές. Σταθερά μπροστά. Να μην κάνουμε πίσω στις δυσκολίες. Να θυμόμαστε πάντα, σε κάθε δύσκολη στιγμή την παλικαριά των μαχητών του Ανεξάρτητου τάγματος Εύβοιας του ΔΣΕ. Να μη χάνουμε το δρόμο μας και τη φιλοδοξία μας να φτάσουμε ως το τέλος του δρόμου, πιστοί και αφοσιωμένοι στην υπόθεση του σοσιαλισμού και της επανάστασης».

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να απαντήσει ο εργαζόμενος λαός

«Ο εργαζόμενος λαός να απαντήσει στην αντιλαϊκή επίθεση με την οργάνωση της πάλης του και ισχυρό ΚΚΕ». Με το πρόταγμα αυτό η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ οργανώνει περιοδείες σε χώρους δουλειάς, μεταξύ των οποίων και οι παρακάτω:

  • Τη Δευτέρα, 1/12

-- Στις 10 π.μ. στην «ALPHA BANK», στη Λ. Αθηνών, με τον Π. Κατηφέ, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Στις 12 μ. στο ξενοδοχείο «METROPOLITAN», με τον Χρ. Μπάθα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Περιοδείες θα πραγματοποιηθούν ακόμα από τις τοπικές κομματικές Οργανώσεις στο εργοστάσιο «ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ», στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω, στο πολυκατάστημα «PRAKTIKER» και στο Νυχτερινό Λύκειο. Στις εταιρείες «Αντωνόπουλος» και «ΡΟΗΣ», σε παιδικούς σταθμούς και στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χαϊδαρίου. Στους παιδικούς σταθμούς Αγίας Βαρβάρας και στη Φαρμακοβιομηχανία «SPECIFAR». Στα υπεραστικά λεωφορεία, στα ΕΛΤΑ, στη φαρμακοβιομηχανία «ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ», στη «Γενική Εκτυπωτική», σε τράπεζες, στη ΔΟΥ, στο πολυκατάστημα «HONDOS», στο κατάστημα «Κωτσόβολος», στην εταιρεία «ΓΙΩΤΗΣ» στο Περιστέρι.

  • Την Τρίτη, 2/12

-- Στις 7 π.μ. στους εργάτες του Δήμου Πετρούπολης θα περιοδεύσει ο Γ. Πέρρος, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 10 π.μ. στην τεχνική εταιρεία «ΟΤΜ» ο Γ. Λιονής, μέλος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ.

-- Ακόμα περιοδείες θα γίνουν σε δημοτικά σχολεία, ΔΟΥ, Κέντρο Υγείας, τράπεζες, στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας, σε καταστήματα του Περιστερίου. Στους εργαζόμενους στην καθαριότητα, στη διεύθυνση Κήπων, στο Βουγιουκλάκειο ίδρυμα, στο απογευματινό ΕΠΑΛ Αιγάλεω.

Βιβλιοπαρουσιάσεις

-- Σήμερα, Σάββατο, στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας θα γίνει παρουσίαση της έκδοσης της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ, «Κόμμα "παντός καιρού". Ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική ισχυροποίηση του ΚΚΕ». Την παρουσίαση θα κάνει ο Κ. Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Αύριο Κυριακή, εκδήλωση - παρουσίαση του βιβλίου «Το αστικό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα από το 1950 μέχρι το 1967» του Μάκη Μαϊλη, διοργανώνει η ΤΕ Φλώρινας του ΚΚΕ, στις 6 μ.μ., στην καφετερία «Οδός ονείρων» στη Φλώρινα. Την παρουσίαση θα κάνει ο Γιώργος Μούλης, μέλος της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Συνεστιάσεις

-- Η ΤΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ πραγματοποιεί συνεστίαση στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος, σήμερα Σάββατο, στις 8 μ.μ., στο κέντρο «Χατζησπύρος», στου Σωματά.

-- Η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ διοργανώνει συνεστίαση στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης, σήμερα Σάββατο, στις 9 μ.μ., στο κέντρο «Γρηγόρης» (πίσω από το ΚΤΕΛ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ