ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2014
Σελ. /24
Μόνιμη η αντιλαϊκή πολιτική

Οτι «θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος στο πρόγραμμα βοήθειας στην Ελλάδα» υποστήριξε ο Γάλλος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί σε συνέντευξη που έδωσε επιστρέφοντας στο Παρίσι από το ταξίδι του στην Αθήνα. Συμβάλλοντας δε στην καλλιέργεια αυταπατών, ότι δήθεν είναι δυνατός ο τερματισμός της αντιλαϊκής επίθεσης, έκανε λόγο για «κάτι διαφορετικό από την τωρινή τρόικα» που πρέπει να γίνει. Πώς; Κάνοντας ακριβώς τα ίδια που γίνονταν μέχρι τώρα. Προωθώντας νέες αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις. «Θα πρέπει να καταλήξουμε από κοινού σε ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα μας επιτρέψει να περάσουμε σε ένα είδος εποπτείας και να προσανατολιστούμε πλέον προς την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ελλάδα», εξήγησε.

Το στέλεχος της ΕΕ ομολογεί ότι η συμμετοχή στην ιμπεριαλιστική ΕΕ συνεπάγεται μόνιμες αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις για τους λαούς, με ή χωρίς «τρόικες». Οπως, επίσης, ότι η «εποπτεία» δεν εξαντλείται σε επισκέψεις εκπροσώπων των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, αλλά αφορά στον έλεγχο εφαρμογής των μέτρων που απαιτεί η κερδοφορία των μονοπωλίων. Γι' αυτό η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί, καθιστώντας αναγκαία τη λαϊκή επαγρύπνηση και οργάνωση.

Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο...

Η επιχείρηση διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, πυροδοτώντας και εσωκομματικές αντιπαραθέσεις, αφού οι θέσεις είναι λίγες και οι μνηστήρες τους πολλοί. Είναι δε τέτοιο το ...εύρος της διεύρυνσης που η ηγεσία του κόμματος παίρνει τα μέτρα της, διαμορφώνοντας κώδικα δεοντολογίας, τον οποίο θα πρέπει να προσυπογράψουν οι υποψήφιοι βουλευτές, αναλαμβάνοντας την «ηθική δέσμευση» της παράδοσης της έδρας σε περίπτωση που διαφωνήσουν και διαχωρίσουν τη θέση τους απ' τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι όμως αντιλαμβάνονται ότι όσο κι αν «ξεχειλώσει» το κόμμα τους δε γίνεται να χωρέσει τους πάντες. Ετσι, διαβάζουμε στον τοπικό Τύπο των Τρικάλων ότι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ προέτρεψε παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ που έχουν απογοητευτεί απ' αυτήν, να επιλέξουν «Ανεξάρτητους Ελληνες» που είναι «πιο κοντά σε ιδεολογικό επίπεδο». Και διά μέσου των ΑΝΕΛ, να καταθέσουν την ψήφο τους σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, λέμε εμείς. Κάτι τέτοια γεγονότα βοηθάνε για να ξεκαθαρίζονται οι κάλπικες διαχωριστικές γραμμές που στήνονται απέναντι στο λαό, με στόχο να παραμένει εγκλωβισμένος σε ψεύτικα διλήμματα και αποπροσανατολιστικούς καβγάδες...

Η διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση νόμου για επαναφορά μόνο της 13ης σύνταξης και μόνο για τις κύριες συντάξεις κάτω των 700 ευρώ κατέθεσε χτες ο ΣΥΡΙΖΑ, την οποία, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, την παρουσιάζει ως «σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών τους τα χρόνια του μνημονίου», αλλά όπως συμπληρώνει αυτό θα γίνει «με βάση τους ρυθμούς ανάκαμψης της οικονομίας». Υπόσχεται, μάλιστα, ότι η πρόταση νόμου θα αποτελέσει «άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα προωθήσει η κυβέρνηση της Αριστεράς», μετά τις εκλογές.

Γίνεται φανερό και πάλι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμπαίζει τους συνταξιούχους, αφού αποκατάσταση δε σημαίνει τίποτα λιγότερο παρά κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και όλων των περικοπών που επιβλήθηκαν στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, αλλά και στα εφάπαξ μετά το 2009, και που αποτελεί αίτημα των αγωνιζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων. Γιατί η ρύθμιση μπορεί να είναι άμεση, όμως η ουσία της παραπέμπει την αποκατάσταση των απωλειών των συνταξιούχων στη δευτέρα παρουσία και το χειρότερο την εξαρτά «από τους ρυθμούς ανάκαμψης της οικονομίας»! Που σημαίνει πως αν η πολυπόθητη ανάκαμψη δεν έλθει έτσι όπως τη θέλει το κεφάλαιο, τότε οι συνταξιούχοι θα «τρώνε» ρύθμιση! Την εξέλιξη αυτή φωτογραφίζει και πρόσφατη τοποθέτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βαλαβάνη, η οποία ξεκαθάρισε ότι στο τετραετές κυβερνητικό πρόγραμμα, δεν υπάρχει η «αποκατάσταση των απωλειών» εργαζόμενων και συνταξιούχων. Γι' αυτό λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμπαίζει τους συνταξιούχους, όπως και όλους τους εργαζόμενους και με τη διγλωσσία του επιχειρεί να τους παγιδεύσει.

Ενα μικρό κουίζ...

Κουίζ: Ποιος είπε τα παρακάτω;

«Αντίδοτο στην διαφαινόμενη τακτική της "καμένης γης" συνεχίζει να αποτελεί η πρόταση που διατυπώθηκε από τον Σ. Θεοδωράκη την Παρασκευή, για την συμφωνία υπερψήφισης του Στ. Δήμα από την σημερινή Βουλή με ταυτόχρονη προκήρυξη εκλογών για τα τέλη Ιανουαρίου ή την 1η Φεβρουαρίου. Μια τέτοια συμφωνία θα αποφόρτιζε το κλίμα στέλνοντας θετικά μηνύματα στην ΕΕ και την διεθνή κοινή γνώμη, ενώ θα βοηθούσε και τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται αρνητικά από το πολιτικό κλίμα εν μέσω εορτών».

Εχουμε τις εξής επιλογές:

- Ο Πιερ Μοσκοβισί;

- Ο πρόεδρος του ΣΕΒ;

- Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ;

Απάντηση: Το παραπάνω έγραψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου στην ιστοσελίδα TVXS. Και η έγνοια για εκλογή Προέδρου ώστε να στείλουμε θετικά μηνύματα στην ΕΕ, είναι ενδεικτική για το πόσο αντιμνημονιακά σκέφτονται εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Κοινώς, πόσο ξεδιάντροπα κοροϊδεύουν το λαό...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

1909 Στην εφημερίδα «Εργάτης» του Βόλου αρχίζει να δημοσιεύεται σε συνέχειες το Κομμουνιστικό Μανιφέστο των Μαρξ και Ενγκελς.

1926 Οι ΗΠΑ επεμβαίνουν στη Νικαράγουα.

1931 Σ' όλη την Ελλάδα γίνονται μαζικές κινητοποιήσεις ανέργων για ψωμί, επιδόματα και δουλειά.

1944 Ο ΕΛΑΣ ανακατέλαβε τις θέσεις του στη Δραπετσώνα, ενώ απέκρουσε με επιτυχία τις επανειλημμένες απόπειρες του εχθρού να καταλάβει το ύψωμα Καραβά. Επίσης, ανατίναξε τις φυλακές Αβέρωφ. Από την άλλη μεριά, η Ορεινή Ταξιαρχία κατέλαβε το Θησείο και άρχισε να βάλλει κατά του Ψυρρή. Στην Ηπειρο, ο ΕΛΑΣ εκτόπισε τον ΕΔΕΣ και από τα Γιάννενα, φτάνοντας πλέον πολύ κοντά στην ολοκληρωτική συντριβή του.

1945 Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιείται στο γήπεδο του Παναθηναϊκού για την αναγνώριση της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης. Παρόμοιες συγκεντρώσεις έγιναν σε πολλές πόλεις της χώρας.

1947 Στην Ελεύθερη Ελλάδα συγκροτείται η Προσωρινή Δημοκρατική Κυβέρνηση (ΠΔΚ). Σύμφωνα με την ιδρυτική της πράξη, η ΠΔΚ πρόβαλε ως κύριους και πρωταρχικούς σκοπούς της τους παρακάτω:

«1. Να συνεχίσει και να εντείνει με όλα τα μέσα και με όλες τις δυνάμεις του λαού τον αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας από το ζυγό των ξένων ιμπεριαλιστών και των οργάνων τους, για την αποκατάσταση της εθνικής ανεξαρτησίας, για την επικράτηση και τη νίκη της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και για την κατοχύρωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του ελληνικού λαού.

2. Να κυβερνήσει τη χώρα πάνω σε λαϊκές και δημοκρατικές βάσεις, παίρνοντας όλα τα μέτρα για την ανάπτυξη των λαϊκοδημοκρατικών θεσμών και μεταρρυθμίσεων όπως των Λαϊκών Συμβουλίων, της Λαϊκής Δικαιοσύνης, της αγροτικής μεταρρύθμισης, της Λαϊκής Παιδείας κ.λπ. και για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών του λαού στις ελεύθερες και στις απελευθερωμένες περιοχές.

3. Να επιδιώξει την πραγματοποίηση και επέκταση της συμφιλίωσης και ενότητας του λαού πάνω στη βάση της εξασφάλισης της εθνικής ανεξαρτησίας και του σεβασμού των δημοκρατικών του δικαιωμάτων και ελευθεριών, και

4. να εκπροσωπεί τη δημοκρατική Ελλάδα στο εξωτερικό και να αποκαταστήσει φιλικές σχέσεις με όλους τους δημοκρατικούς λαούς και τις κυβερνήσεις τους».

Πρώτος Πρόεδρος της ΠΔΚ καθώς και υπουργός Στρατιωτικών ορίστηκε ο στρατηγός του Δημοκρατικού Στρατού, Μάρκος Βαφειάδης.

1956 Οι Βρετανοί και οι Γάλλοι στρατιώτες αποσύρονται από την Αίγυπτο μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση στο πλαίσιο της κρίσης του Σουέζ.

1975 Η «17 Νοέμβρη» δολοφονεί το σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα Ρίτσαρντ Γουέλς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ