ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 21 Δεκέμβρη 2014 - 2η έκδοση
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ
φωτό 1

Στη μνήμη του κομμουνιστή ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΤΕΖΟΥ, Γραμματέα της ΟΚΝΕ, προσφέρω στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας, μέσω της ΚΟΒ Ανω Λιοσίων 100 ευρώ.

Η κόρη του, Μαρία Μαλτέζου

***

φωτο 2

Στη μνήμη της συζύγου μου ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΔΙΓΚΟΓΛΟΥ - ΣΑΒΒΙΔΟΥ, ανυποχώρητης κομμουνίστριας, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, καθώς και του συντρόφου μου στον αγώνα και τη ζωή, ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, προσφέρω στο ΚΚΕ όπου αφιέρωσαν όλη τη ζωή τους, το ποσό των 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ροτόντας Θεσ/νίκης.

Χρήστος Δίγκογλου

***

φωτο 1

Στη μνήμη της συντρόφισσας ΣΟΦΙΑΣ ΑΔΑΜΙΔΟΥ, η οποία διετέλεσε δημοτική σύμβουλος του Δήμου Τριανδρίας καθώς και πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Τριανδρίας, με πλούσιο πολιτικό και πολιτιστικό έργο, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Τριανδρίας.

Οι συντρόφισσες και φίλες της

***

φωτο 1

Στη μνήμη του αγαπημένου μας σ/φου και αδερφού ΗΛΙΑ ΚΩΤΑΚΗ, ο οποίος υπήρξε ένας πραγματικός κομμουνιστής, που με την αγάπη και την αλληλεγγύη του απέναντι στους συνανθρώπους του ήταν αφάνταστος. Γι' αυτό η Κομματική Οργάνωση Αργολίδας τον τίμησε με τον καλύτερο τρόπο. Επίσης, των αγαπημένων μας γονιών, που μας έδειξαν το σωστό δρόμο της ζωής, προσφέρουμε στο Κόμμα 1.000 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση που κάνει.

Με σ/φικούς χαιρετισμούς Γιώργος - Σουλτάνα

***

φωτό 1

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μου ΣΑΡΑΝΤΗ (ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ) που, στις 10.12.2014, έκλεισαν 8 χρόνια από τον άδικο χαμό του. Επίσης, για όλους τους αγωνιστές και αγωνίστριες που έπεσαν για την πανανθρώπινη τη λευτεριά, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, το κόμμα που αγάπησε. Επίσης, 100 ευρώ προσφέρουμε στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ», 60 ευρώ στο Περιοδικό της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» και ακόμα 50 ευρώ στο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ».

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Χαράλαμπος Σαραντόπουλος

***

φωτο 3

Ο πατέρας μου ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΑΝΔΡΕΑΣ) γεννήθηκε στον Καύκασο και μεγάλωσε στο Σπήλαιο Ορεστιάδος. Στο γυμνάσιο Ξάνθης αφυπνίζεται η ταξική του συνείδηση και οργανώνεται στην ΟΚΝΕ. Επιστρέφοντας από το ελληνοϊταλικό μέτωπο στην Αλβανία, συνδέεται με τους πρώτους κομμουνιστές που απέδρασαν από τη Φολέγανδρο και δουλεύει για την αναδιοργάνωση των ΚΟ Αμυνταίου. Στην Κατοχή, δουλεύει για την οργάνωση του ΕΛΑΣ στο Αμύνταιο. Στην πολιτική προσφυγιά έζησε στην Τασκένδη. Μέλος του ΚΚΕ για 60 χρόνια, ήταν αντιπρόσωπος στο 13ο και 14ο Συνέδριο.

Η μητέρα του ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, έγινε μέλος του ΚΚΕ το 1943. Μετά τη Βάρκιζα και στη διάρκεια του Εμφυλίου κυνηγήθηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο. Η πολύχρονη φυλάκιση, της κλόνισε την υγεία και «έφυγε» πρόωρα.

Ο θείος μου ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ (Κατσαντώνης) ήταν στέλεχος του ΚΚΕ και δολοφονήθηκε από τρομοκράτες το Φλεβάρη του 1947.

Στη μνήμη τους, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.

Χρυσοχοΐδου Ελένη

***

φωτο 2

Στη μνήμη του πατέρα μου ΛΥΚΙΔΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ που πέθανε το 1944 και της μητέρας μου ΚΥΠΑΡΙΣΕΝΙΑΣ που πέθανε στις 7 Αυγούστου 1994, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.

ΛΥΚΙΔΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
ΛΥΚΙΔΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Χρυσούλα Τηλεντζίδου

***

φωτο 1

Στη μνήμη του συζύγου μου ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ ΘΥΜΙΟΥ που πέθανε στις 8/1/2002, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.

Θεοπίστη Τσολακίδου

***

φωτο 2

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΗΤΑΚΟΣ γεννήθηκε το 1914 στο Γριζάνο Τρικάλων. Πολέμησε στο Αλβανικό Μέτωπο το 1940 και μετά στην Εθνική Αντίσταση. Μετά την απελευθέρωση, συμμετείχε στο Δημοκρατικό Στρατό. Το 1948 συνελήφθη και φυλακίστηκε σε πολλές φυλακές, στα Τρίκαλα, στο Βόλο και αλλού. Το 1953 αποφυλακίστηκε με κλονισμένη την υγεία του και τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου πέθανε.

Η αδελφή του, ΣΤΕΡΙΑΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑ - το γένος Μητάκου - γεννήθηκε το 1920 και πέθανε τον Ιούλιο του 2007.

Στην άσβεστη μνήμη τους, ο ανιψιός και γιος τους Χρήστος Καλαμπούκας προσφέρει 50 ευρώ για την Οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ιλισίων του ΚΚΕ.

Συντροφικά

Χρήστος Καλαμπούκας

***

φωτό 1

Την 1η Δεκέμβρη 2013 κλείνει ένας χρόνος που «έφυγε» από τη ζωή ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΥΡΓΙΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Ο Νικόλας καταγόταν από το χωριό Πρωτόπαππα Ιωαννίνων.

Αντί μνημόσυνο, ο αδελφός του Κύργιος Θανάσης και οι αδελφές του προσφέρουν 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ηρωικού ΚΚΕ, με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής.

Χρήστος Μαλτέζος
Χρήστος Μαλτέζος
***

φωτό 1

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΔΑΛΚΙΛΙΤΣΗ, από την Καβάλα που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρουμε 100 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ στο οποίο έμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του.

Η σύζυγος και τα παιδιά του

***

φωτό 3

Στη μνήμη των συντρόφων ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΟΥ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΪΚΗ, που μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ πάλεψαν, τόσο στη Γερμανία στο πλευρό των Ελλήνων μεταναστών για τα δίκαια αιτήματά τους, όσο και στην πατρίδα μας, την Ελλάδα, για μια κοινωνία σοσιαλιστική.

Επίσης, στη μνήμη του αξέχαστου και πολύ αγαπητού σε όσους τον γνώρισαν στους αγώνες του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και, επί σειρά ετών, φυλακισθέντα ΣΑΒΒΑ ΚΑΤΙΡΤΖΟΓΛΟΥ. Ακόμα, στη μνήμη του αγαπητού φίλου του ΚΚΕ, της ΕΑ και του ΔΣΕ, καθημερινού συντρόφου και αναγνώστη του «Ριζοσπαστη», ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ.

Στη μνήμη όλων, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμαρουσίου, και 50 ευρώ στο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ».

Φωτεινή Καλασούντα

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αγαπητού φίλου ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ, η Ματούλα Μπαλτούμα προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμαρουσίου.

***

φωτό 1

Πριν από 4 χρόνια «έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΥΡΟΥΝΤΗΣ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Αιγίου.

Μαίρη και Ρούλα Γουρουντή.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του ΗΛΙΑ ΤΥΡΟΚΟΜΑΚΗ. Λυράρης κρητικής μουσικής εφάμιλλος των κορυφαίων της εποχής Σκορδαλού, Μουντάκη και υπόλοιπων χωριανών από τις Μέλαμπες. Των ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗ, ΓΙΩΡΓΙΟΥ ΝΟΔΑΡΟΥ - ΜΙΧΑΛΗ ΜΕΛΙΔΟΝΙΩΤΗ ΕΑΜο - ΕΛΑΣιτών στην Κατοχή. Και οι ΕΠΟΝίτες Αντώνης Καράλης, Μιχάλης Καράλης, Ηλίας Τυροκομάκης, Πέτρος Τρουλινός, Αντώνης Φασατάκης, βρέθηκαν στις επάλξεις του τίμιου αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού στον Ψηλορείτη, στην ομάδα του καπετάν Ποδιά και άλλων αγωνιστών. Περικυκλωμένοι από χιλιάδες εθνικόφρονες και χωροφυλάκους δύο νομών, Ηρακλείου και Ρεθύμνης. Υστερα από μέρες μαχών, στην περιοχή της Λοχριάς, βρέθηκαν σε πολύ μικρό κλοιό. Τότε κάλεσε ο Ποδιάς τούς πιο έμπειρους, τους πρότεινε και δέχτηκαν να χωριστούν σε μικροομάδες και να προσπαθήσουν να ξεφύγουν από τον κλοιό. Πολλοί τα κατάφεραν, άλλοι όχι, όπως ο Θεόφιλος Τρουλινός από το Ηράκλειο και ο Ηλίας Τυροκομάκης από τις Μέλαμπες. Τους έπιασαν Ηρακλειώτικα Μπαντουβάδικα εθνικόφρονα τμήματα και, παρ' όλο που είχαν υποσχεθεί, τους Ρεθυμιώτες ότι θα τους κρατούσαν ζωντανούς, τους δολοφόνησαν στα Βοριζοκάμαρα, την 1η Ιούλη του 1947. Στις μάχες σκοτώθηκε και ο Μιχάλης Καράλης.

ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Στην μνήμη όλων των αγωνιστών στον τίμιο αυτό αγώνα, ο σ. Γιάννης Τυροκομάκης προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση στο ΚΚΕ 70 ευρώ, μέσω ΚΟ Πετρούπολης.

***

Στη μνήμη των ΣΤΑΜΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ και ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΣΤΑΜΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε 150 ευρώ στο Κόμμα, μέσω ΚΟ Νεάπολης - Φιλιππούπολης Λάρισας.

Τα παιδιά και τα εγγόνια τους

***

φωτό 2

Στη μνήμη των ΟΥΡΔΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΟΥΡΔΑ ΟΛΓΑΣ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης προσφέρουμε 100 ευρώ στο Κόμμα, μέσω ΚΟ Νεάπολης - Φιλιππούπολης Λάρισας.

Η κόρη τους Ελένη και τα εγγόνια

***

φωτό 1

Στις 3 Δεκέμβρη «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας πατέρας ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, όμως ποτέ δε θα φύγει από την καρδιά και τη σκέψη μας. Από νεαρός πίστεψε στα ιδεώδη του κομμουνισμού και στο ΚΚΕ, πίστη που διατήρησε ακλόνητη σ' όλη τη ζωή του, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές που πέρασε το Κόμμα μας.

Στην άσβεστη μνήμη του, προσφέρουμε 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Ιλισίων.

Τα παιδιά τους

Τζένη και Νίκος Φώσκολος

Ιππόλυτος και Εύη Παπαντωνίου

***

φωτό 1

Εχουν περάσει 3 χρόνια από τον πρόωρο χαμό του συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΣΥΓΟΥΡΟΥ.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Β.Α. Ζακύνθου, ως οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.

Κώστας Βάρναλης
Κώστας Βάρναλης
***

φωτό 1

Στη μνήμη του συντρόφου - αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ από τον Κέδρο Καρδίτσας, η ΚΟΒ Κέδρου προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, το ποσό των 30 ευρώ.

***

φωτο 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΣΤΕΛΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ και της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ που πήραν ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση, καθώς επίσης και στη μνήμη του γαμπρού μου Φίλιππα Νεντόπουλου, στελέχους του ΚΚΕ στα Κουφάλια, με αντιστασιακή δράση, προσφέρω μέσω ΚΟΒ Κουφαλίων 50 ευρώ.

Ο γιος τους Κωνσταντίνος Αναστασιάδης

***

φωτό 1

Στη μνήμη του ΦΙΛΙΠΠΑ ΝΕΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, η γυναίκα του Σοφία προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

φωτό 3

Στη μνήμη των αγαπημένων και υπέροχων γονιών μου, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ και ΘΕΟΔΟΣΗ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ, του αλησμόνητου συντρόφου μου ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗ, του θείου μου ΠΑΥΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, αγωνιστών της ΕΑ και του μεγάλου μας γενάρχη της προλεταριακής ποίησης, ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗ, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης.

Τόνια Χαρατσίδου


ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ανδρέας
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ανδρέας

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ
ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΙΓΚΟΓΛΟΥ (ΣΑΒΒΙΔΟΥ)
ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΙΓΚΟΓΛΟΥ (ΣΑΒΒΙΔΟΥ)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑ
ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΗΤΑΚΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΗΤΑΚΟΣ

ΓΟΥΡΟΥΝΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΟΥΡΟΥΝΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΣΥΓΟΥΡΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΥΓΟΥΡΟΣ

ΛΥΚΙΔΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΕΝΙΑ
ΛΥΚΙΔΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΕΝΙΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΪΚΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΪΚΗΣ

ΗΛΙΑΣ ΚΩΤΑΚΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΩΤΑΚΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΑΔΑΜΙΔΟΥ
ΣΟΦΙΑ ΑΔΑΜΙΔΟΥ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΝΕΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ
ΝΕΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ

Γιάννης Βάσσιος
Γιάννης Βάσσιος

ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΤΙΡΤΖΟΓΛΟΥ
ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΤΙΡΤΖΟΓΛΟΥ

ΟΛΓΑ ΟΥΡΔΑ
ΟΛΓΑ ΟΥΡΔΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΥΡΔΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΥΡΔΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΑΛΚΙΛΙΤΣΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΑΛΚΙΛΙΤΣΗΣ

ΤΥΡΟΚΟΜΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΤΥΡΟΚΟΜΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΘΥΜΙΟΣ
ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΘΥΜΙΟΣ

ΚΥΡΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΥΡΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ