ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Γενάρη 2015
Σελ. /24
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΡΙΖΟΣ ΜΑΡΟΥΔΑΣ
Ισχυρό ΚΚΕ για ακόμη πιο δυνατούς αγώνες την επόμενη μέρα

Δήλωση του υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ για τους μικρομεσαίους αγρότες

Στην οργή και την απόγνωση που επικρατεί σε αγρότες και κτηνοτρόφους, που παραμένουν απλήρωτοι από τους εμπόρους, αλλά και από ενισχύσεις και επιστροφές, αναφέρεται σε δήλωσή του προς τους αγρότες ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.

Οπως τονίζει, είτε με κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, είτε με κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι θα βιώσουν τη νέα ΚΑΠ που μειώνει τις ενισχύσεις τουλάχιστον κατά 45%.

Τους καλεί, αξιοποιώντας την πείρα από τους μεγάλους αγώνες, να συνειδητοποιήσουν ότι μόνο με τη δική τους πάλη έχουν αποτελέσματα και κατακτήσεις. Ακριβώς γι' αυτό το λόγο, τονίζει, επιβάλλεται η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Οργή και απόγνωση επικρατεί σε αγρότες και κτηνοτρόφους, καθώς παραμένουν απλήρωτοι και από τους εμπόρους, αλλά και από ενισχύσεις και επιστροφές, με αποτέλεσμα να μένουν χωρίς εισόδημα και να μην μπορούν να τα "βγάλουν πέρα" με τις υποχρεώσεις τους. Συγκεκριμένα:

Στους μισούς περίπου αγρότες οφείλεται η επιστροφή ΦΠΑ για το 2013 που θα έπρεπε να δοθεί από την άνοιξη 2014 και ήδη φτάσαμε στο 2015...

Υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες προς τους δικαιούχους για τα προγράμματα της νιτρορύπανσης και της βιολογικής καλλιέργειας.

Οι κτηνοτρόφοι παίρνουν αισθητά μειωμένες εξισωτικές αποζημιώσεις, ενώ σε κάποιους δεν έχουν δοθεί καθόλου ή έχουν δοθεί ψίχουλα.

Δεν έχει αποδοθεί σε αγρότες και κτηνοτρόφους η επιστροφή του φόρου πετρελαίου.

Χιλιάδες παραγωγοί που έχουν παραδώσει τα προϊόντα, παραμένουν απλήρωτοι από τους εμπόρους.

Την ίδια στιγμή, τα καλλιεργητικά έξοδα "τρέχουν" και αυξάνονται, το κόστος ζωής ακριβαίνει και οι αγρότες δεν μπορούν πια να ταΐσουν τις οικογένειές τους, να καλλιεργήσουν τα χωράφια.

Είτε με κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, είτε με κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι:

Θα βιώσουν τη νέα ΚΑΠ που μειώνει τις ενισχύσεις τουλάχιστον κατά 45%.

Θα πληρώνουν βαρύτατο φόρο με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ.

Τα χρέη θα αυξάνονται και θα τους σφίγγουν, σαν θηλιά, το λαιμό.

Οι συντάξεις θα παραμείνουν εξευτελιστικές.

Οι έμποροι θα εξακολουθούν να παίρνουν πάμφθηνα τη σοδειά τους και να τους αφήνουν απλήρωτους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αξιοποιώντας την πείρα από τους μεγάλους αγώνες, όλο και περισσότεροι αγρότες και κτηνοτρόφοι συνειδητοποιούν ότι μόνο με τη δική τους πάλη έχουν αποτελέσματα και κατακτήσεις.

Ακριβώς γι' αυτό το λόγο, επιβάλλεται η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές. Γιατί, ένα δυνατό ΚΚΕ την επόμενη μέρα θα μπορέσει πιο αποτελεσματικά να οργανώσει την πάλη του λαού, ώστε να αποτρέψουμε τα χειρότερα, τον αφανισμό και το ξεκλήρισμα, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, να βάλουμε φρένο στη βαρβαρότητα που έρχεται με την ΚΑΠ και τη φορολογία και να μπορέσουμε να πάρουμε ανάσες, ώστε να συνεχίσουμε να παράγουμε.

Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει δυνατό κίνημα και αυτό μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει στην πάλη και τις διεκδικήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων».

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ - ΝΙΚΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ
Πάρτε στα χέρια σας την υπεράσπιση των δικαιωμάτων σας

Περιοδείες των υποψήφιων βουλευτών Μαγνησίας του ΚΚΕ

Από την περιοδεία στην Ευξεινούπολη Αλμυρού
Από την περιοδεία στην Ευξεινούπολη Αλμυρού
Συζήτηση για την επόμενη μέρα των εκλογών, τα καυτά λαϊκά προβλήματα και τη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ αναπτύχθηκε στη διάρκεια της περιοδείας του Κώστα Στεργίου, προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας, υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ, στη συνοικία των Παλαιών του Βόλου.

Απαντώντας στον προβληματισμό που έθεσαν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους για το αν μια κυβερνητική εναλλαγή θα μπορούσε να έχει κάποιο όφελος για τον λαό, ο Κ. Στεργίου υπογράμμισε πως ο λαός δεν μπορεί να εναποθέτει τις ελπίδες του στην κυβερνητική εναλλαγή, ενώ υπάρχει πείρα όλα τα προηγούμενα χρόνια πως κάθε κυβέρνηση, με το ένα ή το άλλο πρόγραμμα, εφάρμοζε την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Σημειώνοντας ότι έχει αποδειχτεί ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ ως συνεχιστή αυτής της πολιτικής, καθώς δεν αμφισβητεί ούτε την ύπαρξη του χρέους, ούτε τις δεσμεύσεις προς την ΕΕ και το κεφάλαιο, τόνισε ότι γι' αυτό και ο λαός δεν πρέπει να τον εμπιστευτεί.

Μετανάστες που συμμετείχαν στη συγκέντρωση αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την εκμετάλλευση που υφίστανται. Ο υποψήφιος του ΚΚΕ τους κάλεσε να πάρουν οι ίδιοι στα χέρια τους την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και μαζί με το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα να παλέψουν για τη βελτίωση των όρων ζωής και δουλειάς.

Με τους αγρότες στον Αλμυρό

Ο Κ. Στεργίου, μαζί με τον Ν. Αγγελή, αγροτοσυνδικαλιστή, υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ στη Μαγνησία, μίλησαν και σε συγκέντρωση στην Ευξεινούπολη Αλμυρού. Στην ομιλία του ο Κ. Στεργίου επισήμανε ότι μερικές ημέρες προ των εκλογών τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν με κάθε τρόπο να αφήσουν έξω από την προεκλογική συζήτηση το τι συμβαίνει στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπου ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνά και ποια μορφή διαχείρισης ακολουθιέται, υπάρχουν και κυριαρχούν σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Αναφερόμενος, δε, στο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι δεν κάνει λόγο για αναπλήρωση των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Ν. Αγγελής, στάθηκε, ιδιαίτερα, στα αγροτικά θέματα, επισημαίνοντας τη συρρίκνωση του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα όλα αυτά τα χρόνια της ένταξης στην ΕΕ, την έλλειψη έργων υποδομής, την εγκατάλειψη του έργου του Αχελώου. Μίλησε για τις δυνατότητες της αγροτικής παραγωγής στη χώρα μας που με τις στρατηγικές της ΕΕ μένουν αναξιοποίητες, την ίδια στιγμή που θεριεύουν οι εισαγωγές, ακόμα και σε προϊόντα που μπορούν να παραχθούν ποιοτικά και ευκολότερα λόγω των συνθηκών στην Ελλάδα.

Περιοδεία των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στη λαϊκή αγορά Τρικάλων

Συνοδευόμενοι από στελέχη και μέλη του ΚΚΕ και νεολαίους της ΚΝΕ, οι οποίοι μετέφεραν δυνατά το κάλεσμα του ΚΚΕ στο λαό, οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος στο νομό πραγματοποίησαν χτες περιοδεία στη λαϊκή αγορά των Τρικάλων. Μια περιοδεία που μετατράπηκε σε μαζική εξόρμηση, ώστε να φτάσει παντού το κάλεσμα του ΚΚΕ για τις εκλογές. Δείγμα του τρόπου που απευθύνεται το ΚΚΕ στο λαό, μακριά από προσωπικές προβολές, ψεύτικες υποσχέσεις και υποκριτικά χτυπήματα στην πλάτη. Δείγμα, επίσης, της αποφασιστικότητας του Κόμματος να αξιοποιήσει τη δύναμη που θα του δώσει ο λαός, ώστε την επόμενη μέρα των εκλογών να είναι ακόμη πιο ισχυρή η πάλη του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που θα 'ναι παρούσα με όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει, είτε με κορμό τη ΝΔ, είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις συζητήσεις τους με τους παραγωγούς - πωλητές και με το κοινό, οι υποψήφιοι του Κόμματος τόνιζαν την ανάγκη να ψηφιστεί το ΚΚΕ, καθώς είναι κρίσιμη περίοδος, ώρα ευθύνης και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για νέες αυταπάτες. Το ΚΚΕ -υπογράμμιζαν- είναι η σίγουρη δύναμη που δε συμβιβάζεται με τα μεγάλα συμφέροντα και μάχεται σταθερά για το δίκιο και τα δικαιώματα των εργαζομένων, των αγροτών, των νέων, των γυναικών. Ηρθε η ώρα οι μικροπαραγωγοί και πωλητές της λαϊκής αγοράς, όλες οι οικογένειες του μόχθου να γυρίσουν την πλάτη στους μεγαλεμπόρους του φόβου και της αυταπάτης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ