ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 15 Γενάρη 2015
Σελ. /24
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
5 ½ ιστορίες για την κρίση

clairy moustafellou

Η ομάδα ΑντίχειραΣ ολοκλήρωσε και ανεβάζει σύντομα το πρώτο της έργο με τίτλο «5 ½ ιστορίες για την κρίση». Εχει προηγηθεί η δεύτερη θέση που έλαβαν στο scratch night Bob Theatre Festival, διαγωνισμός για νεοσύστατες ομάδες, παρουσιάζοντας απόσπασμα του έργου.

5 ½ φανταστικές ιστορίες βασισμένες σε πραγματικά δημοσιεύματα εφημερίδων την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Ενας μάγος, κάποιες μυστηριώδεις καλοντυμένες γυναίκες μέσα σε μια κρεαταγορά, μια ρευματοκλοπή, μια καμηλοπάρδαλη που περισσεύει σ' ένα ζωολογικό κήπο, ένας άστεγος που ζει σ' ένα νεκροταφείο. Ολα αυτά κάπου ή κάποτε, σ' έναν παράξενο κόσμο που δεν μπορεί παρά κάποτε να αλλάξει.

Σύλληψη - Κείμενο: Ομάδα ΑντίχειραΣ, Σκηνοθεσία: Θαλασσιά Αντωνοπούλου, Μουσική: Βιβή Φιλιππίδου, Επιμέλεια Κίνησης - χορογραφίες: Ολγα Σπυράκη, Σκηνικά: Αλέξης Γκούμας, Βαγγελιώ Νικολάου, Κοστούμια: Ματίνα Μπουκουβάλα, Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, Παίζουν: Αντώνης Γουγής, Ελίνα Καπετάνου, Ηρα Ρόκου, Γιώργος Τσαγκαράκης.

«Ο Μηχανισμός» του Νικόλα Ασιμου από τους KollektivA

Εν μέσω «προεκλογικού πυρετού», οι KollektivA διαθέτουν δωρεάν την επανεκτέλεση του τραγουδιού «Ο Μηχανισμός», του Νικόλα Ασιμου, εκφράζοντας έτσι τους... προβληματισμούς τους σε σχέση με ορισμένους «συναδέλφους»" τους και τη στάση που κρατούν απέναντι στα πράγματα σήμερα. Η συγκεκριμένη επανεκτέλεση έρχεται σε συνέχεια της ηχογράφησης του «Which side are you on? (2015)» και μαζί αποτελούν τον πρόλογο ενός mini album που θα κυκλοφορήσουν οι KollektivA με επαναπροσεγγίσεις σε κλασικά επαναστατικά τραγούδια χωρών της Ευρώπης που οι λαοί τους βρέθηκαν στη δίνη των δραματικών εξελίξεων της κρίσης και του εμφυλίου πολέμου.

Το album θα κυκλοφορήσει το Φεβρουάριο και θα έχει τίτλο «The Re.Vol.ution Sessions».

Κώστας Θάνος

Ολυμπιονίκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πάλης

Εύχομαι η επιλογή των ανθρώπων μπροστά στην κάλπη να είναι αυτή που θα εκφράζει περισσότερο το λαό, την ίδια την κοινωνία και τις πραγματικές της ανάγκες σε μια ιδιαίτερη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας. Εύχομαι χρόνια πολλά στο ΚΚΕ για τα 96 του χρόνια, να συνεχίσει την πορεία του και να βγει δυνατό.

Εμείς οι άνθρωποι της πάλης παλεύουμε και το έπαθλό μας είναι ο κότινος και τα μετάλλια, το ΚΚΕ τόσα χρόνια έχει αποδείξει ότι παλεύει στους δρόμους, στις πλατείες, στους χώρους εργασίας και το έπαθλο του είναι το δίκιο των εργαζομένων, των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και όλων των ανθρώπων που προσπαθούν και μάχονται για μια καλύτερη μέρα.

Γρηγόρης Βασίλας

Μουσικός

Η μόνη αξιόπιστη δύναμη που μπορεί να σταθεί δίπλα στο λαό, στους αγώνες των εργαζομένων είναι το ΚΚΕ, σε αντίθεση με την κάλπικη αριστερά που φλερτάρει πλέον με την αστική εξουσία.

Στράτος Δαυίδ

Δρ. Ιατρικής Φυσικής, επιστημονικός συνεργάτης ΤΕΙ Αθήνας

Το ΚΚΕ είναι μια δύναμη που έγκαιρα ενημέρωσε για τη λαίλαπα των «μεταρρυθμίσεων» και προσπάθησε με όρους κινήματος να οργανώσει την αντίσταση του λαού. Η στήριξή του είναι χρέος όλων όσοι εναποθέτουν το μέλλον τους στους αγώνες και όχι στην εναλλαγή σωτήρων.

Γιάννης Κερασαρίδης

Μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας

Εμείς οι μαθηματικοί, της Πανεπιστημονικής Κίνησης Μαθηματικών (ΠΑΚΙΜΑθ), απηχώντας τις απόψεις ενός πλατιού φάσματος συναδέλφων, υποστηρίζουμε με κάθε μέσο το ΚΚΕ, γιατί είναι το μόνο κόμμα που αγωνίζεται αταλάντευτα κι ασταμάτητα, για να γίνει ο ίδιος ο λαός πρωταγωνιστής στις εξελίξεις, ώστε να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα με πραγματική ευημερία για το λαό και τα παιδιά του. Γι' αυτό χρειάζεται να είναι πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ και μέσα στο λαϊκό κίνημα και μέσα στο κοινοβούλιο.

Μιχάλης Τερζής

Συνθέτης

Η πολιτική της Ευρωζώνης δεν υπηρετεί δυστυχώς τον άνθρωπο, αλλά τα κέρδη των τραπεζών... Η καταστροφική πολιτική των «πρόθυμων» φιλοευρωενωσιακών κυβερνήσεων - εφαρμόζοντας τα κελεύσματα της αδίστακτης τρόικας - έχει προκαλέσει αβάσταχτο πόνο και δραματικές συνθήκες στη ζωή του λαού μας, που ταπεινώνουν και υποθηκεύουν την πατρίδα μας. Είναι ανάγκη να ανασκουμπωθούμε άμεσα και να σταθούμε δυνατοί, απέναντι σε αυτήν τη λαίλαπα που μόνο δεινά μας επιφυλάσσει για το παρών και το μέλλον.

Εγγύηση του αγώνα, για να μπει φραγμός και να ανατραπεί η αδιέξοδη αυτή πολιτική, είναι η ισχυρή φωνή του ΚΚΕ στη Βουλή.

Γιατί στηρίζω ΚΚΕ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ