ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2015
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Δύσκολες... πρόβες για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ

Τον ...κακό του δαίμονα Ατρόμητο φιλοξενεί σήμερα στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός

Eurokinissi

Τον ...κακό του δαίμονα Ατρόμητο φιλοξενεί σήμερα στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός
Δύσκολα τεστ λίγο πριν από τη μεταξύ τους αναμέτρηση στην Τούμπα, την ερχόμενη Κυριακή, περιλαμβάνει η σημερινή εμβόλιμη 22η αγωνιστική της Super League για τα δύο φαβορί στην υπόθεση «τίτλος»: τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και το δεύτερο ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι», με ανεβασμένη ψυχολογία απ' το νέο άνοιγμα της διαφοράς με τους διώκτες τους (στο +5) έπειτα απ' τη νίκη τους επί της Βέροιας και την ήττα του ΠΑΟΚ απ' τον Παναιτωλικό, καλούνται σήμερα να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Ατρομήτου και να πάνε στην Τούμπα με όσο το δυνατόν καλύτερες προϋποθέσεις γι' αυτούς. Ωστόσο, αν και με το ρόλο του γηπεδούχου, η κόντρα με τον Ατρόμητο δεν είναι και από τις πιο εύκολες αποστολές για τους πρωτοπόρους, αφού τα τελευταία χρόνια οι Περιστεριώτες έχουν αποδειχτεί κακός δαίμονας των Πειραιωτών. Αλλωστε, οι φιλοξενούμενοι καίγονται για τους βαθμούς, αφού έχουν μείνει αρκετά πίσω στη βαθμολογία. Στα αγωνιστικά, με τον Ολυμπιακό αναμένεται να κάνει πρεμιέρα και το νέο μεταγραφικό απόκτημα ο στόπερ Φελίπε Σαντάνα.

Σαφώς μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας έχει ο ΠΑΟΚ στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ, με το κλίμα στο στρατόπεδο του «Δικεφάλου» να είναι ιδιαίτερα βαρύ μετά την εντός έδρας ήττα απ' τον Παναιτωλικό την προηγούμενη αγωνιστική και το περιστατικό με τη διαφωνία Τζαβέλα - Αναστασιάδη. Συν τοις άλλοις, για μια ακόμη φορά, δε λείπουν και τα προβλήματα απουσιών για τον ΠΑΟΚ, αφού εκτός αποστολής για το σημερινό αγώνα έμειναν οι τιμωρημένοι Ρατς, Κάτσε και οι τραυματίες Τζιόλης, Σαλπιγγίδης. Οπως και να έχει, περιθώρια απωλειών δεν υπάρχουν για τους «ασπρόμαυρους», αφού συν τοις άλλοις ο τρίτος της βαθμολογίας Παναθηναϊκός έχει εξασφαλίσει ήδη τους τρεις βαθμούς, αφού βάσει προγράμματος θα αγωνιζόταν με τη Νίκη Βόλου.

Από την άλλη μεριά, οι Κρητικοί την τελευταία στιγμή βρήκαν τα λεφτά, προκειμένου να έρθουν σε συμβιβασμό με τους πρώην παίκτες τους Ισπανούς αδελφούς Λόπεζ και να αρθεί η τιμωρία της διοργανώτριας αρχής για μη ορισμό των αγώνων τους. Ετσι, πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στα αγωνιστικά και στην προσπάθεια βαθμολογικής ανόδου της ομάδας, που, μετά την αφαίρεση των 6 βαθμών, ακόμα φιγουράρει στην ουρά της βαθμολογίας.

Κατά τα άλλα, στα ενδιαφέροντα παιχνίδια της ημέρας συγκαταλέγεται και η αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τη Βέροια δύο ομάδων, που έχουν κοινό στόχο να προλάβουν το τρένο της πρώτης πεντάδας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - Η ΤV

ΣΗΜΕΡΑ: Κέρκυρα - Λεβαδειακός (15.00 NS3), Παναιτωλικός - Εργοτέλης (15.00 ΝS2), Ξάνθη - Πανιώνιος (17.15 ΝS6), OΦΗ - ΠΑΟΚ (17.15 ΝS2), ΠΑΣ Γιάννινα - Βέροια (17.15 ΝS3), Ολυμπιακός - Ατρόμητος (19.30 ΝS1).

ΠΕΜΠΤΗ: Πανθρακικός - Καλλονή (19.30).

  • Αισθηση προκάλεσαν χτες (κυρίως στο διαδίκτυο) οι φωτογραφίες των παικτών του Ολυμπιακού Τσόρι Ντομίνγκεζ και Γιάννη Μανιάτη σε κοπή πίτας συνδέσμου οπαδών της ομάδας να κρατάνε σιδηρολοστούς και πυρσούς που υπήρχαν στο σύνδεσμο.
EURO CUP
Να... σπάσει την πορσελάνη

Το ένα απ' τα δύο βήματα που χρειάζεται στις εναπομείνασες ισάριθμες αγωνιστικές που απομένουν, προκειμένου να μείνει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση, καλείται να κάνει ο ΠΑΟΚ σήμερα, υποδεχόμενος τη Λιμόζ στην Πυλαία για την 5η αγωνιστική του ομίλου στο Euro Cup (20.30 ΝS3). Με απολογισμό 3 ήττες 1 νίκη μέχρι τώρα ο «Δικέφαλος» χρειάζεται την επικράτηση τόσο σήμερα όσο και την επόμενη αγωνιστική στην Ιταλία με αντίπαλο την Καντού, ενώ ευελπιστεί σε ευνοϊκό συνδυασμό αποτελεσμάτων, προκειμένου να είναι αυτός που θα σφραγίσει το ένα από τα δύο εισιτήρια για τους 16. Οπου ευνοϊκός συνδυασμός σημαίνει για την ελληνική ομάδα να ηττηθούν οι βασικοί της αντίπαλοι από την πρωτοπόρο και εκ των φαβορί της φετινής διοργάνωσης ρωσική Κίμκι που σήμερα φιλοξενεί την Καντού. Ωστόσο, πέρα απ' τα σενάρια, εκείνο που προέχει για τον ΠΑΟΚ σήμερα είναι να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στη Λιμόζ αρχικά και μετέπειτα, εάν είναι δυνατόν, να καλύψει και τη διαφορά της ήττας του στη Γαλλία (12π). Ο τεχνικός του «Δικεφάλου» Σούλης Μαρκόπουλος χαρακτήρισε την αντίπαλο δυνατή και αξιόλογη ομάδα που αρέσκεται στο γρήγορο μπάσκετ κάτι που, όπως είπε ο Ελληνας τεχνικός, πρέπει να προσέξουν οι παίκτες του σήμερα. Για τον ίδιο τα προβλήματα που υπάρχουν, με τους τραυματισμούς των Χαραλαμπίδη - Κακαρούδη αλλά και τη φυγή του Μπρέμερ, δεν αποτελούν δικαιολογία και, όπως είπε, όσοι μπουν να παίξουν θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Την Τετάρτη 11/2 το ντέρμπι

Την Τετάρτη 11 Φλεβάρη (κάτι που αναμενόταν άλλωστε) στις 19.30 θα διεξαχθεί τελικά το ντέρμπι για τα προημιτελικά Κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», που αποτελεί τον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων, για να κριθεί η πρόκριση (θα ακολουθήσει η ρεβάνς στο ΟΑΚΑ). Επίσης, σύμφωνα με τον ορισμό που έκανε η ΕΠΟ την ίδια μέρα θα γίνει και η αναμέτρηση του Ηρακλή με τον Πανιώνιο στο Καυτατζόγλειο (16.00), ενώ τα υπόλοιπα παιχνίδια θα ακολουθήσουν την επόμενη μέρα, Πέμπτη 12 Φλεβάρη, και θα είναι αυτά των Χανίων με τον Απόλλωνα Σμύρνης (16.00) και του ΟΦΗ με την Ξάνθη (19.30).

  • Ο ορισμός από την ΕΠΟ του αγώνα ΟΦΗ - Ξάνθης την Πέμπτη δημιούργησε πρόβλημα στη Super League, η οποία είχε ορίσει την αναμέτρηση των Κρητικών με τον Παναθηναϊκό το Σάββατο 14 Φλεβάρη, αφού δεν συμπληρώνονταν οι 48 ώρες (για τον ΟΦΗ) ανάμεσα στα δύο παιχνίδια. Ετσι, η συγκεκριμένη αναμέτρηση μετατέθηκε για την Κυριακή, 15 Φλεβάρη.
ΒΟΛΕΪ
Φουλ δράση για άνδρες, γυναίκες

Φουλ δράση υπάρχει σήμερα στο χώρο του βόλεϊ αφού για τους άνδρες μετά το Λιγκ Καπ σειρά παίρνει η διοργάνωση του Κυπέλλου ενώ στις γυναίκες υπάρχει εμβόλιμη αγωνιστική για την Α1.

Στο Κύπελλο ανδρών ανοίγει σήμερα η αυλαία της φάσης των «16», όπου πλέον στον θεσμό μπαίνουν και οι ομάδες της Α1 κατηγορίας (12) μαζί με τις τέσσερις των μικρότερων κατηγοριών που έφθασαν μέχρι εδώ. Από το σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζει η αναμέτρηση στο Βραχάτι, όπου ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Ολυμπιακός και πρόσφατα κάτοχος του Λιγκ θα δοκιμαστεί κόντρα στον Παμβοχαϊκό (19.00). Στις άλλες δύο αναμετρήσεις που θα διεξαχθούν σήμερα η Παναχαϊκή θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ (21.00) ενώ η Ορεστιάδα την Ενωση Τούμπας (19.00). Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί αύριο με δύο ακόμα σημαντικούς αγώνες, το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ ΠΑΟΚ και Αρη (20.00) και την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Φοίνικα Σύρου (20.30).

  • Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Για την εμβόλιμη 15η αγωνιστική θα γίνουν σήμερα τα παιχνίδια: (16.00) Ρέθυμνο - Μαρκόπουλο, (16.00) ΑΟ Θήρας - Μακεδόνες, (16.00) Ανατόλια - Πανναξιακός, (20.00 ΝΕΡΙΤ PLUS) ΓΣ Ηλιούπολης - Παναθηναϊκός. Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί αύριο με την αναμέτρηση ΑΕΚ - Ηρακλή (17.00).
ΠΟΛΟ
Τα βλέμματα στο Ποσειδώνιο

Το ντέρμπι για τις θέσεις της πρώτης πεντάδας στη βαθμολογία μεταξύ ΠΑΟΚ και Εθνικού ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της σημερινής 11ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών, που αποτελεί και το φινάλε του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα. Το φαβορί της αναμέτρησης είναι ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός με αντίπαλο το Π. Φάληρο στον Πειραιά, ενώ ο Παναθηναϊκός θα δοκιμαστεί στη Ν. Σμύρνη με αντίπαλο τον Πανιώνιο. Αναλυτικά το πρόγραμμα: Νηρέας Λαμίας - Χίος (Γλυφάδας 13.00), ΠΑΟΚ - Εθνικός (Ποσειδώνιο 16.00), Καλαμάκι - Γλυφάδα (Αλιμος 18.00), Oλυμπιακός - Π. Φάληρο (Πειραιάς 19.00), Υδραϊκός - Βουλιαγμένη (Γλυφάδας 21.00).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ