ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Μάρτη 2015
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
«Αμεση λύση για το βοηθητικό του "Δ. Τόφαλος" και τη στέγαση των σωματείων»

Στο πλευρό των ερασιτεχνικών σωματείων της περιοχής, που κινδυνεύουν να βρεθούν στο...δρόμο, εξαιτίας του σοβαρού ενδεχόμενου που υπάρχει για κατεδάφιση από την Πολεοδομία του βοηθητικού κλειστού γηπέδου του Αθλητικού Κέντρου «Δ. Τόφαλος» (που διοικητικά ανήκει στην ΓΓΑ), βρίσκεται ο Δήμος Πάτρας. Τα προβλήματα στατικότητας θα πρέπει να σημειωθεί ότι είχαν επισημανθεί από το 2012, ωστόσο από πλευράς Πολιτείας δεν υπήρξε κάποια λύση, με αποτέλεσμα η Πολεοδομία να βάλει λουκέτο στο στάδιο με ορατό το ενδεχόμενο της κατεδάφισης εάν δεν υπάρχουν βελτιωτικά έργα σε διάστημα δύο μηνών. Μάλιστα, το πρόβλημα για τα σωματεία γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, αφού από πλευράς αρμοδίων δεν υπάρχει κάποια μέριμνα για το πού μπορούν να στεγαστούν εάν ξεκινήσουν τα έργα.

Με αφορμή τη χτεσινή εκδήλωση - διαμαρτυρία των ερασιτεχνικών σωματείων της περιοχής για το ζήτημα, ο Δήμος Πάτρας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την συμπαράστασή του προς τα σωματεία, καταγγέλλει τη μέχρι τώρα αδιαφορία της Πολιτείας για το ζήτημα, ενώ καλεί τον υφυπουργό Αθλητισμού να δώσει λύση τόσο στο πρόβλημα της αποκατάστασης των ζημιών, αλλά και στο πρόβλημα της στέγασης των σωματείων σε αυτό το διάστημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Πάτρας αναφέρει:

«Η αδιαφορία του κράτους για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό παίρνει πλέον προκλητικές διαστάσεις με το κλείσιμο του Βοηθητικού του "Τόφαλος". Δεν φτάνει που δεκάδες αθλητικά σωματεία κι εκατοντάδες αθλητές πετάγονται ξαφνικά και απροειδοποίητα έξω από το σπίτι τους, δεν υπάρχει και καμία μέριμνα για τη φιλοξενία τους στο Κεντρικό Γήπεδο, όπως θαυμάσια θα μπορούσε να γίνει μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές στο Βοηθητικό, έργα που χρονίζουν αδικαιολόγητα από το 2012.

Η Δημοτική Αρχή συμμετέχει στη σημερινή συγκέντρωση των αθλητικών σωματείων για να μην μπει λουκέτο στο "Τόφαλος", υποστηρίζοντας το δίκιο τους και εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή της.

Η Δημοτική Αρχή καλεί τον υπουργό Αθλητισμού να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην πόλη μας και να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα του "Τόφαλος" και συγκεκριμένα προτείνει:

1. Να ανοίξει το Κεντρικό Γήπεδο για τον ερασιτεχνικό Αθλητισμό της πόλης.

2. Να χρηματοδοτηθεί άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών στο Βοηθητικό.

3. Να καταργηθεί το χαράτσι που πληρώνουν τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία για να χρησιμοποιήσουν τις Δημόσιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις».

SUPER LEAGUE
Επανέναρξη αγώνων χωρίς θεατές

Μέτρα που συνεχίζουν στο πνεύμα της ακόμη λίγο... μερικής τιμωρίας των ΠΑΕ για τα όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (με κυριότερο τα επεισόδια στο ντέρμπι των «αιωνίων» και τα όσα ακολούθησαν) και παράλληλα έχουν το χαρακτήρα της πίεσης προς τους επιχειρηματίες προκειμένου να υλοποιήσουν τα όσα ορίζει η κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού μετά τη χτεσινή συνάντηση με τους ποδοσφαιρικούς φορείς. Ετσι, σύμφωνα με τη νέα απόφαση στο πρωτάθλημα της Super League θα υπάρχει επανέναρξη των αγώνων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ωστόσο τόσο αυτή η αγωνιστική όσο και η επόμενη θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Επίσης, ο Σταύρος Κοντονής ανακοίνωσε ότι τίθεται άμεσα σε εφαρμογή ο «οδικός χάρτης» που συμφωνήθηκε με τους ποδοσφαιρικούς φορείς για τα μέτρα αντιμετώπισης της βίας στους αγωνιστικούς χώρους. Μέτρα, εκ των οποίων κάποια θα αρχίσουν άμεσα να εφαρμόζονται και κάποια που πρέπει να παρθούν έχουν ορίζοντα την έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν. Στην πρώτη κατηγορία υπάγονται τα μέτρα που προβλέπουν την άμεση διακοπή αγώνα σε περίπτωση που σημειώνονται έκτροπα, χρηματικά πρόστιμα και αφαίρεση βαθμών. Για τα δυο τελευταία ο υφυπουργός Αθλητισμού διευκρίνισε πως θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στον πειθαρχικό κώδικα των διοργανωτριών αρχών των πρωταθλημάτων. Γι' αυτό μάλιστα γνωστοποίησε πως εντός 15 ημερών θα έρθει στη Βουλή μίνι αθλητικό νομοσχέδιο. Θα προβλέπει - μεταξύ άλλων - υψηλά διοικητικά πρόστιμα, αλλαγή του εκλογικού νόμου και πλήρωση (κατόπιν κλήρωσης), από τακτικούς δικαστές, όλων των πειθαρχικών επιτροπών.

  • Σύμφωνα με διευκρίνιση του υφυπουργού Αθλητισμού το μέτρο των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών ισχύει μόνο για τους αγώνες της Super League και αφήνει εκτός τον αγώνα για το Κύπελλο μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού την Τετάρτη 11 Μάρτη, στο ΟΑΚΑ, ο οποίος θα διεξαχθεί κανονικά με την παρουσία κόσμου (μόνο οπαδοί της ΑΕΚ). Ωστόσο, όπως είπε, θα ληφθούν αυστηρά μέτρα και η ΕΠΟ (διοργανώτρια του Κυπέλλου) θα εκδώσει οδηγία για τους διαιτητές.
SUPER LEAGUE: Μπέρδεμα με τις ποινές

Η απόφαση του υφυπουργείου Αθλητισμού για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών προκάλεσε αρκετά μπερδέματα και ερωτήματα για το τι θα γίνει με τις ομάδες που έχουν τιμωρηθεί ήδη με την ίδια ποινή από τη Super League, όπως ο Παναθηναϊκός και ο ΟΦΗ. Για τις οποίες πλέον υπάρχει το ερώτημα τι θα ισχύσει. Στην περίπτωση που οι ποινές μεταφερθούν τότε θα αγωνιστούν χωρίς κόσμο για παραπάνω αγωνιστικές απ' ό,τι όριζε η τιμωρία τους (π.χ. στον ΠΑΟ αντί για 2 θα πάνε στις 4) ενώ εάν ισχύσουν εντός της γενικότερης ποινής για όλες τις ΠΑΕ καθαρίζουν. Αν και οι περισσότερες πληροφορίες θέλουν να ισχύει τελικά το δεύτερο ενδεχόμενο από πλευράς Super League θα υπάρξει εξέταση των υποθέσεων καθώς ο ΚΑΠ δεν προβλέπει κάτι σχετικό.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Και... τελικώς ΟΑΚΑ

Με τη μέθοδο της κλήρωσης που επέλεξε η Ομοσπονδία μπάσκετ, αφού δεν απέδωσαν οι συζητήσεις, τελικά το ΟΑΚΑ ορίστηκε ως έδρα του φετινού τελικού Κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού-Απόλλωνα Πάτρας που είναι προγραμματισμένος για τις 5 Απρίλη. Σημειώνεται πως ο Απόλλων σε συνεργασία με το Δήμο Πάτρας διεκδικούσαν τη διεξαγωγή του παιχνιδιού, ενώ από πλευράς Παναθηναϊκού γινόταν λόγος για γήπεδο στην Αττική (δεν είχαν πρόβλημα ακόμα και στο ΣΕΦ). Από την μεριά της, η ΕΟΚ μελετούσε τη λύση για διεξαγωγή στην Κρήτη όπως είχε γίνει πέρσι (Ηράκλειο), αλλά όπως ανακοίνωσε δεν υπήρχε ανταπόκριση σε αυτό από τους δύο αντιπάλους. Ετσι, επιλέχθηκε η λύση της κλήρωσης ανάμεσα στα γήπεδα «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας και το ΟΑΚΑ με νικητή το δεύτερο.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Με την πλάτη στον τοίχο ο ΠΑΟ

Μπορεί φέτος να μετράει τρεις αποτυχίες απέναντι στον σημερινό αντίπαλό του (δύο για τον Α' γύρο και μία στο ΤΟΠ-16), όμως ο Παναθηναϊκός, υποδεχόμενος σήμερα την Μπαρτσελόνα (ΟΑΚΑ 21.45 ΝΕΡΙΤ) για την 9η αγωνιστική του ομίλου δηλώνει αποφασισμένος να αλλάξει την κατάσταση. Οι «πράσινοι» δεν έχουν περιθώρια απωλειών. Με νίκη κάνουν αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της φετινής διοργάνωσης αλλά παραμένουν και ζωντανοί στο κυνήγι για τη 2η θέση που δίνει το πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση. Αντίθετα, σε περίπτωση ήττας φορτώνονται με ...μπελάδες αφού η πρόκριση θα παραμείνει (τουλάχιστον μαθηματικά) ρευστή, ενώ ακόμα και ο στόχος της τρίτης θέσης θα απομακρυνθεί, με αποτέλεσμα ακόμα πιο δύσκολο σταύρωμα στην επόμενη φάση. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού», Ντούσκο Ιβάνοβιτς, μιλώντας για το σημερινό παιχνίδι στάθηκε στην κρισιμότητά του, κάτι που, όπως είπε, το γνωρίζουν απόλυτα οι παίκτες και είναι πλήρως προετοιμασμένοι. Αν και, όπως είπε, απέναντι έχουν μια απ' τις δυνατότερες και πιο πλήρεις ομάδες της διοργάνωσης με παίκτες που αγωνίζονται καιρό μαζί, δήλωσε αισιόδοξος ότι η ομάδα του μπορεί να αντεπεξέλθει στο δύσκολο της αποστολής και να πάρει αυτό που θέλει. Στα ευχάριστα για τον προπονητή του Παναθηναϊκού η αποθεραπεία των Νέλσον, Γιάνκοβιτς, που τέθηκαν στη διάθεσή του για σήμερα. Απών θα είναι ο Παπαγιάννης ο οποίος ταλαιπωρείται από θλάση.

  • Για τον ίδιο όμιλο θα γίνει σήμερα και το παιχνίδι Ερυθρού Αστέρα - Μακάμπι Τελ Αβίβ (21.45) ενώ αύριο θα παίξουν Γαλατασεράι - Ρεάλ Μαδρίτης (20.00).
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
«Ροπαλιά» πρόκρισης για Ηρακλή

Σπουδαία πρόκριση στα ημιτελική του Κυπέλλου πήρε χτες ο Ηρακλής στη Νέα Σμύρνη, αφού, αν και βρέθηκε από τον Πανιώνιο με την πλάτη στον τοίχο, παρά τη νίκη του με 2-0 στο πρώτο, επικράτησε στα πέναλτι των γηπεδούχων με 4-3 σφραγίζοντας το εισιτήριο για την τετράδα.

Προηγουμένως ο Πανιώνιος αρχικά είχε καταφέρει να ισοσκελίσει την ήττα στο Καυτατζόγλειο και μάλιστα από το πρώτο 45λεπτο χάρις στα γκολ του Κολοβού (18`) με εύστοχο πέναλτι (το οποίο αμφισβητούν στον Ηρακλή) και του Μπουμάλ (45+). Στην υπόλοιπη διάρκεια όμως του αγώνα, καθώς και στη μισάωρη παράταση δεν άλλαξε κάτι, με αποτέλεσμα οι δυο αντίπαλοι να οδηγηθούν στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί ...καθοριστικός ήταν ο τερματοφύλακας του «Γηραιού» Χουάντερσον, αφού έπιασε το τελευταίο πέναλτι του Κόρμπος, ενώ ο ίδιος μάλιστα σκόραρε σε δικό του χτύπημα. Μοιραίοι για τους γηπεδούχους στάθηκαν Κολοβός (δοκάρι), Οικονόμου (δοκάρι). Για τον Ηρακλή αστόχησαν οι Ρομάνο (απόκρουση) και Ζιαμπαρης (άουτ). Για τις δυο ομάδες αποβλήθηκαν ο Μητρόπουλος (Πανιώνιος) και ο Περόνε (Ηρακλής).

  • Σήμερα θα γίνουν δύο ακόμα παιχνίδια για τα προημιτελικά σε Ριζούπολη και Ξάνθη όπου ο Απόλλων Σμύρνης θα φιλοξενήσει τα Χανιά (16.00 ΟΤΕ TV) και η Ξάνθη τον ΟΦΗ (19.30 ΟΤΕ TV) με τους πρώτους αγώνες να έχουν λήξει ισόπαλοι 1-1.
ΠΟΛΟ
«Βούλιαξαν» οι ελπίδες

Στην έδρα όπου θα διεξαχθεί το Φάιναλ 6 του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών... πνίγηκαν και οι ελπίδες του Ολυμπιακού να δώσει το «παρών». Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν χτες απ' την Μπαρτσελονέτα με 12-8 για την 6η αγωνιστική του ομίλου τους στην προημιτελική φάση και πλέον με τρεις συνεχόμενες ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια το τελευταίο διάστημα είπαν «αντίο» στα όνειρα. Αν και αδιάφορη βαθμολογικά η ομάδα της Βαρκελώνης, αφού ως οικοδέσποινα της τελικής φάσης συμμετέχει άνευ συναγωνισμού στον όμιλο, εντούτοις αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για την ελληνική ομάδα στα δύο παιχνίδια που έδωσε εντός και εκτός έδρας. Ο Ολυμπιακός πάλεψε για τρία οκτάλεπτα το παιχνίδι μένοντας κοντά στο σκορ (2-2, 5-5, 8-7), στο τέλος όμως οι πρωταθλητές Ευρώπης «πάτησαν γκάζι» ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ