ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Απρίλη 2015
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΟΓΟΤΥΠΟ - ΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο ανοιχτός διαγωνισμός

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ

Το λογότυπο που αναδείχτηκε πρώτο στην τελική βαθμολογία του διαγωνισμού
Το λογότυπο που αναδείχτηκε πρώτο στην τελική βαθμολογία του διαγωνισμού
Η ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού σχετικά με την επιλογή λογότυπου - σήματος για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ:

«Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ ανακοινώνει την ολοκλήρωση του ανοιχτού διαγωνισμού για τη διαμόρφωση λογότυπου - σήματος το οποίο θα σηματοδοτεί και θα ενοποιεί τις πολύπλευρες δραστηριότητες γιορτασμού των 100 χρόνων του ΚΚΕ με κεντρικό σύνθημα: ΚΚΕ 100 χρόνια. Με το λαό για το σοσιαλισμό! «Σεμνή υπογραφή του λαού μας, στις λεωφόρους του μέλλοντος», Γ. Ρίτσος.

Ο ανοιχτός διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 28 Φλεβάρη 2015. Η ΚΕ ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες που συνολικά έφτασαν τους 79, με 104 έργα. Ευχαριστεί τους εικαστικούς καλλιτέχνες, τους γραφίστες, τους εργαζόμενους στην επικοινωνία και τη διαφήμιση, τους σπουδαστές των Σχολών Καλών Τεχνών, των Γραφικών Τεχνών, των Σχολών Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, όλους όσοι συγκινήθηκαν και εμπνεύστηκαν από τους αγώνες και το όραμα του ΚΚΕ για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και εκτιμούν το ρόλο του ως σταθερού υπερασπιστή των λαϊκών συμφερόντων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων, της ειρήνης και της αλληλεγγύης των λαών, όπως και την προσφορά του στην ανάπτυξη των τεχνών και του προοδευτικού καλλιτεχνικού έργου, και τελικά συνέβαλαν με τη δημιουργική συμμετοχή τους για την επιτυχία του διαγωνισμού.

Το 2ο λογότυπο
Το 2ο λογότυπο
Η διαδικασία της επιλογής των τριών πρώτων λογότυπων έγινε και με τη συμμετοχή των ίδιων των συμμετεχόντων που έστειλαν τις δημιουργίες τους και πληρούσαν τις προϋποθέσεις της προκήρυξης. Η τελική βαθμολογία βγήκε από το άθροισμα των μέσων όρων της βαθμολογίας των συμμετεχόντων και της κριτικής επιτροπής. Με βάση τα τελικά αποτελέσματα: 1ο κατά σειρά λογότυπο είναι του γραφίστα - εικαστικού Κλεφτογιάννη Γιάννη, 2ο κατά σειρά είναι το λογότυπο της Τσαγκάρη Μαριάννας, γραφίστριας, και 3ο κατά σειρά το λογότυπο που δημιουργήθηκε με ομαδική δουλειά από τις Λιλή Ευθυμία, Παπαστεργίου Δέσποινα, Παπαστεργίου Πολυξένη.

Ολα τα σήματα που πληρούσαν τους όρους της προκήρυξης θα τυπωθούν σε ειδική έκδοση και θα εκτεθούν σε ειδική εκδήλωση το Σάββατο 30 Μάη, ώρα 7 μ.μ. Ολοι οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού θα παραλάβουν σε ειδική εκδήλωση, ως αναμνηστικό της συμμετοχής τους, εικαστικό έργο, σε ψηφιακή εκτύπωση, μοναδικό αντίγραφο από το Ιστορικό Αρχείο του ΚΚΕ.

Οι 3 πρώτοι εικαστικοί θα πάρουν ως επιβράβευση της συμμετοχής τους στο διαγωνισμό τα παρακάτω συμβολικά βραβεία:

1ο Βραβείο: Η χρήση του σήματος για τις εκδηλώσεις των 100 χρόνων και βιβλίο - έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής».

2ο Βραβείο: Βιβλίο - έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής».

3ο Βραβείο: Βιβλίο - έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής».

Η κάθε συμμετοχή και δημιουργική πρόταση θα αξιοποιηθεί ως συνεισφορά στην ευρύτερη ανάπτυξη των καλλιτεχνικών μορφών και μέσων έκφρασης του Κόμματος, καθώς και των σχέσεών του με τους δημιουργούς. Καλούμε όλους τους δημιουργούς, εικαστικούς, καλλιτέχνες να συμμετάσχουν ενεργά και να συμβάλουν με τις δημιουργίες, τις προτάσεις, τις ιδέες τους στις εκδηλώσεις εορτασμού των 100 χρόνων ζωής και δράσης του ΚΚΕ.

Το 3ο λογότυπο
Το 3ο λογότυπο
Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΘΗΝΑ 8/4/2015»

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
Επαφές με άξονα τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Με τον πρέσβη της Αιγύπτου στην Ελλάδα, Ahmet El Bidewy συναντήθηκε, χτες στο Πεντάγωνο, ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, προκειμένου να συζητήσουν «θέματα διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας και θέματα της ευρύτερης περιοχής». Παραπέρα, ο Ελληνας ΥΕΘΑ αναμένεται να επισκεφθεί την Αίγυπτο στις 20 Απρίλη για να συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του.

Η σύσφιξη των σχέσεων με την αστική τάξη της Αιγύπτου είναι άλλο ένα ζήτημα, όπου η τωρινή συγκυβέρνηση συνεχίζει στα βήματα της προηγούμενης: Θυμίζουμε ότι το Νοέμβρη του 2014 έγινε στο Κάιρο τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου, παρουσία του τότε πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, προς προώθηση των «μπίζνες» του κεφαλαίου σε κλάδους όπως η Ενέργεια, το διαμετακομιστικό εμπόριο, ο τουρισμός και η ναυτιλία.

Ταυτόχρονα, η σύσφιξη των σχέσεων με την Αίγυπτο εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια της ντόπιας αστικής τάξης να στήσει άξονες και αντιάξονες με χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, όπως και το Ισραήλ, προς γεωστρατηγική της αναβάθμιση στην ευρύτερη περιοχή.

Αναμένουν «εξελίξεις»

Επιπλέον, ο Π. Καμμένος συναντήθηκε επίσης με τον πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα Κλ. Γκλέντζερ, με τον οποίο συζήτησαν «και θέματα που αφορούν τη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ, ενόψει των εξελίξεων στη Βόρειο Αφρική και τη Μέση Ανατολή».

Οπως όλα δείχνουν, η ελληνική κυβέρνηση αναμένει την έναρξη πολεμικών στρατιωτικών επιχειρήσεων της λυκοσυμμαχίας στον άξονα από Λιβύη έως Συρία και Ιράκ, με αφορμή τη δράση των τζιχαντιστών και ετοιμάζει την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτές, π.χ. με τη βάση της Σούδας (κρίσιμη υποδομή για την υποστήριξη αερο-ναυτικών επιχειρήσεων), προσδοκώντας ανταλλάγματα για λογαριασμό του εγχώριου κεφαλαίου.

Νέα υπέρπτηση τουρκικών αεροσκαφών

Νέα υπέρπτηση τουρκικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά καταγράφηκε χτες στο Αιγαίο, από τις αρκετές που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα, καθώς η τουρκική προκλητικότητα ολοένα κλιμακώνεται εντός ΝΑΤΟικού πλαισίου...

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, σχηματισμός έξι τουρκικών F-16, εισήλθε στις 14.44 στο FIR Αθηνών μεταξύ Λήμνου και Λέσβου. Δύο αεροσκάφη του σχηματισμού αποσπάστηκαν και κινούμενα με νότια κατεύθυνση πραγματοποίησαν υπερπτήσεις στις 15.14 πάνω από τη νήσο Κίναρο και στις 15.20 πάνω τη νήσο Λεβίθα.

Τα τέσσερα αεροσκάφη εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 15.26 βορείως της Λέσβου και τα άλλα δύο στις 15.40 νοτίως της Xίου. «Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική», αναφέρεται από το ΓΕΕΘΑ.

Σημειωτέον, η υπέρπτηση έγινε μόλις μια μέρα μετά τη συνάντηση του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά με τον Τούρκο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Β. Μποζκίρ στη Βουδαπέστη, σε Πενταμερή Υπουργική Συνάντηση (συμμετείχαν και οι ΥΠΕΞ Ουγγαρίας, Σερβίας και ΠΓΔΜ) με αντικείμενο το στρώσιμο αγωγών καυσίμου στα εδάφη τους, με κατεύθυνση τις «αγορές» στα βόρεια και τα δυτικά τους, λειτουργώντας ως «εναλλακτική» στο λεγόμενο «Βόρειο Διάδρομο» που διέρχεται από τη Γερμανία.

ΕΕΔΥΕ
«Κράτους συνέχεια»... και στις ΝΑΤΟικές δαπάνες

Σε ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει ότι, ενώ είναι κλειστές οι στρόφιγγες σε όλα τα πεδία που αφορούν τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχωράει σε δαπάνη της τάξης του μισού δισ. δολαρίων για την ανακατασκευή και εκσυγχρονισμό των 5 αμερικανικών αεροπλάνων ναυτικής συνεργασίας («P - 3 Orion»), δηλαδή ποσό πολλαπλάσιο από τα κονδύλια που διαθέτει για την «ανθρωπιστική κρίση»!

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «η εξέλιξη αυτή γίνεται στο πλαίσιο της όλης κατάστασης στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου, με διαρκώς εντεινόμενους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για τους ενεργειακούς πόρους και τους δρόμους μεταφοράς τους. Οπως προκύπτει - και από το "non paper" της κυβέρνησης - τα ανακαινιζόμενα αεροσκάφη θα καλύψουν τη ΝΑΤΟική ανάγκη ελέγχου πλωτών μέσων και "μεταναστευτικών ροών" των περιοχών του Αιγαίου και της Νοτιονατολικής Μεσογείου. Για μια ακόμη φορά, ο ελληνικός λαός καλείται να θυσιάσει τις δικές του πιεστικές ανάγκες στο βωμό των ΝΑΤΟικών εξοπλισμών».

«Το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα, έχοντας σταθερό μέτωπο στη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τους αντίστοιχους εξοπλισμούς, καταδικάζει την κίνηση αυτή και καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης, τους χιλιάδες αγωνιστές ειρήνης, να εντείνουν τη δράση τους ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές. Μαζί με το μαχόμενο εργατικό λαϊκό κίνημα, παλεύουμε και διεκδικούμε τους αναγκαίους πόρους για μισθούς - συντάξεις - Παιδεία - Υγεία - Πρόνοια - Κοινωνική Ασφάλιση - Αθλητισμό», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ