ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Απρίλη 2015
Σελ. /24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συναυλία του ΠΑΜΕ αφιερωμένη στο εργατικό τραγούδι

Στις 26 Απρίλη, στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ

*

Με μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στο διεθνές εργατικό τραγούδι, στις 26 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ, θα γιορτάσει το ΠΑΜΕ τη συμπλήρωση 16 χρόνων από την ίδρυσή του. Παράλληλα, η συναυλία έχει σκοπό να συνεισφέρει στην οικονομική ενίσχυση του ΠΑΜΕ, με τη λαχειοφόρο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΜΕ, χαιρετίζει τα 16 χρόνια δράσης του Μετώπου και καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο των κατασκευών να πάρουν μέρος στη συναυλία.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα: «Στους καθημερινούς αγώνες το ΠΑΜΕ όπλισε την εργατική τάξη θέτοντας το πλαίσιο πάλης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος που αφορά κάθε εργαζόμενο, όπου ζει και δουλεύει. Το πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ αφύπνισε συνειδήσεις εργαζομένων, βάζοντας στην ημερήσια διάταξη τη σύγκρουση με το κεφάλαιο και τους εκφραστές του σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο. Τραβά μπροστά τη συνείδηση των εργατών, τους ανοίγει ορίζοντες να σπάσουν τη μοιρολατρία και τις αυταπάτες. Το ΠΑΜΕ εμπνέει και καθοδηγεί τους αγώνες των εργατών στις δύσκολες συνθήκες που δρούμε.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων, ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΜΕ, βασικός πυλώνας στη δράση για την ενίσχυσή του όλα αυτά τα χρόνια, συνέβαλε στη διαμόρφωση του πλαισίου πάλης, στην ενίσχυση της προοπτικής που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι. Οι επεξεργασίες για την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας βοηθάνε στην εξειδίκευση της προοπτικής στον κλάδο, δημιουργούν προϋποθέσεις συσπείρωσης στην ταξική γραμμή.

Τιμώντας τα 16 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΜΕ καλούμε τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στις κατασκευές, να παραβρεθούν στη συγκέντρωση - συναυλία που είναι αφιερωμένη στο διεθνές εργατικό τραγούδι, εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου που αγωνίζονται για το δίκιο τους».

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Καλεί στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Συμμετέχει με απεργία στον ταξικό γιορτασμό της 1ης Μάη

Από παλιότερη απεργιακή συγκέντρωση για την 1η Μάη
Από παλιότερη απεργιακή συγκέντρωση για την 1η Μάη
Κάλεσμα συμμετοχής στη φετινή πρωτομαγιάτικη απεργία και στη συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος, στις 10 το πρωί, απευθύνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, κηρύσσοντας απεργία για εκείνη τη μέρα. Καλεί, επίσης, στην προσυγκέντρωση των οικοδόμων, στην πλατεία Κάνιγγος, στις 9 το πρωί.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα, το Συνδικάτο επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Η 1η Μάη είναι μέρα που τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας. Τους πρωτοπόρους εργάτες που βάδισαν τον περήφανο δρόμο του αγώνα και των θυσιών για να απελευθερωθεί ο άνθρωπος από τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Είναι μέρα που κάνουμε επιθεώρηση των δυνάμεών μας στον πόλεμο που έχουμε με τους εκμεταλλευτές μας, αυτούς που ζουν από το δικό μας ιδρώτα και το αίμα.

Σήμερα, η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση χτυπούν καθημερινά την πόρτα των εργατών. Τα αιτήματα των πρωτοπόρων εργατών πριν ενάμιση αιώνα περίπου, για 8ωρο, την Κυριακή αργία και οι εργάτες να αναπαύονται, κατάργηση της ανήλικης εργασίας, σύνταξη, συλλογικές συμβάσεις και αξιοπρεπείς μισθούς, στήριξη των ανέργων, επανήλθαν με τον πιο τραγικό τρόπο. Μέσα στην κρίση, οι εργοδότες με το πολιτικό τους προσωπικό βρήκαν την ευκαιρία να ξηλώσουν ό,τι κατακτήθηκε με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες.

Τους εξεγερμένους του Σικάγο οι εφημερίδες της εποχής τούς αποκαλούσαν τρελούς που ζητούσαν 8ωρο, ενώ δούλευαν 12 και 14 ώρες, σύνταξη στα γεράματά τους κ.ά. όπως δωρεάν, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, Παιδεία, πανεπιστήμιο για τα παιδιά των εργατών. Πράγματα τότε πριν από 129 χρόνια αδιανόητα, που όμως απόλαυσαν οι εργάτες σε διάφορες χώρες όταν απαλλάχτηκαν από τα παράσιτα που τους έπιναν το αίμα και ζούσαν από την εκμετάλλευση των εργατών.

Τα αφεντικά και το πολιτικό τους προσωπικό, παλιά και νέα συγκυβέρνηση, αξιοποιούν την κρίση και παίρνουν πίσω ό,τι κατακτήσαμε με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες. Το κράτος των αστών ανέλαβε μαζί με τους συμμάχους του, την ΕΕ, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, δηλαδή την τρόικα (θεσμούς τους λένε τώρα) με το νόμο και την τάξη να κατεβάσουν τα μεροκάματα με τις ευλογίες της συνδικαλιστικής σαπίλας στη ΓΣΕΕ.

Στον ίδιο δρόμο κινείται και η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που το μόνο τους άγχος είναι πώς θα αρπάξουν τα λεφτά των εργατών από Ταμεία, νοσοκομεία, ΟΑΕΔ κ.ά. για να τα δώσουν στους δανειστές λες και χρωστάμε τίποτα σ' αυτούς που μας κλέβουν τον ιδρώτα».

Κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ στη Θεσσαλονίκη

Κινητοποίηση με αφορμή την παρουσία του νέου διοικητή του ΟΑΕΕ στη Θεσσαλονίκη, σήμερα Τετάρτη, διοργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ. Καλεί τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς επαγγελματίες - βιοτέχνες - εμπόρους, αυτοκινητιστές, να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση, που θα γίνει στις 6 το απόγευμα, στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο και να απαιτήσουν:

Πάγωμα των χρεών και διαγραφή του ποσού που αντιστοιχεί στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν μας παρείχαν κατά τη διάρκεια μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών. Μείωση των εισφορών χωρίς μείωση συντάξεων. Ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη για όλους. Καμία ποινική δίωξη. Καμία μείωση συντάξεων.

Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ αναφέρει: «Κανένας συνάδελφος δε θέλει να χάσει το δικαίωμα στην ασφάλιση και τη σύνταξη. Να σταματήσει ο ΟΑΕΕ να τρομοκρατεί τους συναδέλφους, στέλνοντας "εκβιαστικά" ραβασάκια σε εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους για να αποπληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και να απειλεί ότι θα κινεί διαδικασία κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, φτάνοντας ακόμα και σε δεσμεύσεις λογαριασμών, αδιαφορώντας όχι μόνο για το μέλλον των μαγαζιών τους, αλλά και των οικογενειών τους.

Η διαχρονική ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων, η οποία συνεχίζεται και από τη σημερινή συγκυβέρνηση, η αναδουλειά και τα μέτρα εξόντωσης των μικροεπαγγελματιών αυτοαπασχολούμενων έχουν διαμορφώσει μια κυριολεκτικά καθημερινή κόλαση για τη ζωή τους. Πάνω από το 50% των συναδέλφων δεν μπορούν πλέον να καταβάλουν την εισφορά στο Ταμείο και όσοι καταφέρνουν με τα χίλια ζόρια να το πληρώνουν, βλέπουν να αφαιρούνται από το Ταμείο παροχές Υγείας, φάρμακα, επισκέψεις στους γιατρούς και να ξεπουλιέται στους μεγαλοεπιχειρηματίες και η ακίνητη περιουσία τους».

Ο

ΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ: Σύσκεψη των ΔΣ των σωματείων της δύναμής του, με θέμα «Προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας και των άλλων εκδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά», οργανώνει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, την Πέμπτη 16 Απρίλη, στις 7 μ.μ, στην ισόγεια αίθουσα του ΕΚΛ.

ΕΚ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Στα τέλη του Απρίλη θα πραγματοποιηθεί το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η εκλογή εφορευτικής επιτροπής θα γίνει το Σάββατο 18 Απρίλη. Στη διακήρυξή της, η παράταξη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) στο ΕΚ Ζακύνθου επισημαίνει, μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να κουβεντιάσουμε μαζί σας για την ενίσχυση της ταξικής γραμμής στο συνδικαλιστικό κίνημα, για το δυνάμωμα του ΠΑΜΕ, τη συσπείρωση σε αυτό περισσότερων Σωματείων και εργαζομένων. Μας ενδιαφέρει να κουβεντιάσουμε το πώς θα μαζικοποιήσουμε τα Σωματεία και θα βελτιώσουμε τη λειτουργία τους, πώς θα ενισχύσουμε τους δεσμούς τους με τους εργαζόμενους, αφού τα Σωματεία είναι τα ποδάρια του Εργατικού Κέντρου».

ΚΩΣ: Με επίσχεση εργασίας διεκδικούν τα δεδουλευμένα τουλάχιστον των τριών τελευταίων μηνών οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό Κω (ΔΗΡΑΣ Κω). Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους. Διεκδικεί να δοθεί λύση με παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών, ώστε τα δεδουλευμένα να καταβληθούν άμεσα, να λήξει η ομηρία των εργαζομένων και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ