ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 24 Απρίλη 2015
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Υπό απόλυση ξανά δεκάδες καθαρίστριες στο ΚΑΤ

Μέσα σε τρεις μήνες βρίσκονται για δεύτερη φορά «στον αέρα», καθώς άλλαξε ο εργολάβος. Κινητοποίηση χτες στο νοσοκομείο

Καθαρίστριες στην είσοδο του ΚΑΤ, κατά τη διάρκεια της χτεσινής κινητοποίησης
Καθαρίστριες στην είσοδο του ΚΑΤ, κατά τη διάρκεια της χτεσινής κινητοποίησης
Στον «αέρα» βρίσκονται, για μια ακόμα φορά, οι 120 εργαζόμενες και εργαζόμενοι στην καθαριότητα του νοσοκομείου ΚΑΤ, ως αποτέλεσμα της ανάθεσης του έργου από τον ένα εργολάβο στον άλλον.

Οι απολυμένοι, αυτοί δηλαδή που δεν τους ζητήθηκε να υπογράψουν σύμβαση με το νέο εργολάβο, φτάνουν περίπου τους 30. Επιπλέον, αρκετές εργαζόμενες, ενώ υπέγραψαν υποτίθεται σύμβαση, δεν έχουν κληθεί να πιάσουν δουλειά. Στο ερώτημα προς τον εργοδότη για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό, δεν έχουν πάρει απάντηση, γεγονός που μεγαλώνει την ανησυχία τους.

Αντίστοιχα, εργαζόμενοι που πήγαν για δουλειά, βρήκαν άλλους να δουλεύουν στο πόστο τους, που σημαίνει ότι ο εργολάβος πάει να καλύψει τις ανάγκες του νοσοκομείου με εργάτες που μεταφέρει από άλλα συνεργεία.

Χτες, το Σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο προχώρησε σε στάση εργασίας και συγκέντρωση στο αμφιθέατρο, διεκδικώντας να μη γίνει καμία απόλυση. Μεταξύ άλλων, στο πλευρό των καθαριστριών βρέθηκαν το Συνδικάτο Καθαριστριών Αττικής και η Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου. Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του νοσοκομείου.

Τόσο η Διοίκηση, όσο και η επιχείρηση δε δέχτηκαν να πάρουν πίσω τις απολύσεις. Περιορίστηκαν να αναφερθούν στην περίπτωση δυο τριών ατόμων που πλησιάζουν στη συνταξιοδότηση. Ακόμα όμως και σ' αυτές τις περιπτώσεις, επαναπρόσληψη δε θα γίνει στη θέση τους στο νοσοκομείο αλλά σε κάποιο άλλο συνεργείο του εργολάβου. Το Σωματείο σχεδιάζει νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα.

Κλίμα εκφοβισμού

Από τις προηγούμενες μέρες, ο εργοδότης προσπάθησε να φοβίσει τις εργαζόμενες και να τις απομακρύνει από το Σωματείο. Για παράδειγμα, σύμφωνα με καταγγελίες, τις ρωτούσε από το τηλέφωνο αν έχουν ακούσει κάτι για απεργία και αν σκοπεύουν να πάνε την Πέμπτη στη δουλειά. Δεν περιορίστηκε σε αυτό αλλά τους ζήτησε να υπογράψουν χαρτιά στα οποία δήλωναν πως δε συμμετέχουν στη στάση εργασίας.

Χτες το πρωί κάλεσε και την αστυνομία, χωρίς να καταφέρει να αποτρέψει την κινητοποίηση και τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις πριν τρεις μήνες, στα μέσα Γενάρη, είχε στηθεί το ίδιο σκηνικό, με απολύσεις 90 εργαζομένων από τον εργολάβο που επρόκειτο να αναλάβει την καθαριότητα. Μετά την κινητοποίηση των εργαζομένων και του σωματείου, η διοίκηση του νοσοκομείου είχε υποχρεωθεί να ακυρώσει την ανάθεση στο νέο εργολάβο και όλοι επανήλθαν στη δουλειά με τους προηγούμενους όρους.

«Οι εργολάβοι αλλάζουν, η τακτική παραμένει ίδια», σχολιάζουν οι εργαζόμενες. Απολύσεις, απληρωσιά, χαμηλά μεροκάματα και σκληρή δουλειά είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν, καθώς οι υπηρεσίες καθαριότητας παραδίδονται σα «φιλέτο» στους ιδιώτες. Οπως καταγγέλλουν, ο μισθός της 6ωρης εργαζόμενης στο νέο εργολάβο είναι μόλις 300 ευρώ.

Δώδεκα δωμάτια στα οποία νοσηλεύονται ασθενείς, πέντε γραφεία που χρησιμοποιεί το προσωπικό, δυο βοηθητικούς χώρους, το σαλόνι, το ασανσέρ, τις βεράντες και τις σκάλες του ορόφου: Αυτά περιλαμβάνει η βάρδια μιας εργαζόμενης, όπως η ίδια περιγράφει. Πρόκειται για δουλειά που θα γέμιζε άνετα μια οχτάωρη βάρδια. Και, όμως, δουλεύει τετράωρο...

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Με εκδηλώσεις και απεργία τιμούν την Πρωτομαγιά

Προετοιμασία σε όλη τη χώρα για τον ταξικό γιορτασμό. Στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα η συγκέντρωση στην Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα, στο Αγαλμα Βενιζέλου

Από παλιότερο γιορτασμό της Πρωτομαγιάς στην Αττική
Από παλιότερο γιορτασμό της Πρωτομαγιάς στην Αττική
«Αγώνας, ρήξη, ανατροπή - Ο δικός μας δρόμος, χωρίς φτώχεια, ανεργία, μνημόνια!». Με αυτό το σύνθημα και με δεκάδες πρωτοβουλίες, οι ταξικές δυνάμεις προετοιμάζουν την απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 10 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Ανάμεσα στις δραστηριότητες που έχουν προγραμματίσει για τις επόμενες μέρες συνδικαλιστικές οργανώσεις και άλλοι φορείς είναι και οι παρακάτω:

Σήμερα, Παρασκευή

  • Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο οργανώνει σύσκεψη με σωματεία και φορείς του νησιού, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του (Κομνηνάκη 43).
  • Η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ θα προβάλει την ταινία «Το αλάτι της γης», στις 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.
  • Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων προχωρά σε 2ωρη στάση εργασίας και εκδήλωση με ομιλία, φωτογραφικό και μουσικό αφιέρωμα, μαζί με την Επιτροπή Εργαζομένων στην επιχείρηση «Γενική Ανακύκλωση ΑΕ».
  • Η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ οργανώνει εκδήλωση στις 8 μ.μ., στην Καλούτσιανη.

Σάββατο, 25 Απρίλη

  • Σε εκδήλωση, με θέμα «Από την Πρωτομαγιά του Σικάγου στην Πρωτομαγιά του '36, του '44 και του 2015» καλούν οι μαθητές και οι καθηγητές του Λαϊκού Διδασκαλείου της Λαϊκής Επιτροπής Αιγάλεω, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Ελλης και Αδριανουπόλεως).
  • Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας διοργανώνει σύσκεψη στις 10 π.μ., στο ΕΚΑ (3ης Σεπτεμβρίου 48Β, 2ος όροφος).
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας διοργανώνει εκδήλωση στις 7 μ.μ. στην αίθουσα Α' του Διαμερισματικού Συμβουλίου (Πλάτωνος 24) με προβολή ντοκιμαντέρ.
  • Πρώτη μέρα του τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με ομάδες από σωματεία, εργαζόμενους και σχολές μαθητείας.

Κυριακή, 26 Απρίλη

  • Δεύτερη μέρα του τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
  • Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας διοργανώνει εκδήλωση στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της «Βέτλανς», με προβολή του ντοκιμαντέρ «Non Omnias Moriar» για το μεγαλειώδη αγώνα των Χαλυβουργών. Θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία του σωματείου εργαζομένων στην «Coca Cola».

Δευτέρα, 27 Απρίλη

  • Το Σωματείο Επισιτισμού - Τουρισμού Ιωαννίνων καλεί σε εκδήλωση - σύσκεψη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
  • Το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής διοργανώνει εκδήλωση, στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα των κλωστοϋφαντουργών (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος), με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Τρίτη, 28 Απρίλη

  • Η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ και οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας, στις 9 π.μ., στην Εφορία για τα ειδοποιητήρια πλειστηριασμών που φτάνουν στους επαγγελματοβιοτέχνες.

Τετάρτη, 29 Απρίλη

  • Τα παραρτήματα Πειραιά και Σαλαμίνας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας διοργανώνουν εκδήλωση στην κεντρική πύλη της Ζώνης, στις 7 μ.μ. Επίσης, το παράρτημα της Ελευσίνας διοργανώνει εκδήλωση στο στέκι εργαζομένων (Νικολαΐδου 9, πεζόδρομος), στις 4.30 μ.μ. και το παράρτημα της Αθήνας στο ΕΚΑ (3ης Σεπτεμβρίου 48, 2ος όροφος), στις 6.30 μ.μ.
  • Η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Ν. Αττικής διοργανώνει εκδήλωση στο Στέκι Εργαζομένων (Πατησίων 252) στις 7 μ.μ., με συζήτηση, βιντεοπροβολή και έκθεση φωτογραφίας.
  • Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας πραγματοποιεί εκδήλωση «μνήμης και τιμής» για τον Παναγιώτη Καπνιστή στις 8 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της «Βέτλανς».
  • Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου κήρυξαν στάση εργασίας, προκειμένου να αξιοποιηθεί από τα σωματεία για εκδηλώσεις σε τόπους δουλειάς.
  • Η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ οργανώνει εκδήλωση με ομιλία και μουσικό σχήμα στις σχολές κατάρτισης του ΟΑΕΔ.
  • Το Εργατικό Κέντρο Αρτας, οργανώνει προβολή DVD στα γραφεία του, στις 8 μ.μ.

Πέμπτη, 30 Απρίλη

  • Για δεύτερη μέρα, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου κηρύσσουν στάση εργασίας.
  • Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας διοργανώνει εκδήλωση στα γραφεία του στις 8.30 μ.μ. με προβολή ταινίας.
  • Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου διοργανώνει εκδήλωση για τη νεολαία στις 7 μ.μ. στα γραφεία του. Στις 9 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, οργανώνει έκθεση φωτογραφίας και προβολή DVD.
  • Το Εργατικό Κέντρο Σάμου διοργανώνει εκδήλωση στο δημαρχείο Καρλοβάσου.
  • Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου διοργανώνει έκθεση φωτογραφικού και αρχειακού υλικού στο Αγαλμα των Μεταλλωρύχων, μέχρι την Κυριακή 3 Μάη.
  • Η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ οργανώνει πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, που θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ. από το Εργατικό Κέντρο. Καλεί επίσης σε εκδήλωση στις 8 μ.μ., στην πλατεία Χατζή στους Αμπελόκηπους.
  • Το Εργατικό Κέντρο Αρτας διοργανώνει εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό του και αφιέρωμα στο εργατικό λαϊκό τραγούδι από φοιτητές στις 8 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως. Θα γίνει επίσης έκθεση για την 1η Μάη.

Την 1η του Μάη

  • Στο Αγρίνιο, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, στις 9.30 μ.μ., θα παρουσιάσει αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι και στον Β. Τσιτσάνη.

Σάββατο, 2 Μάη

  • Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου διοργανώνει εκδήλωση στις 8 μ.μ. στα γραφεία του με προβολή αρχειακού υλικού - ντοκιμαντέρ.
Να μη λείψει κανείς από τη μεγάλη συναυλία την Κυριακή

Με αφιέρωμα στο ελληνικό και παγκόσμιο εργατικό τραγούδι, τιμάμε την Πρωτομαγιά και τα 16 χρόνια ζωής και δράσης του ΠΑΜΕ

*

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για τη μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στο ελληνικό, διεθνές εργατικό και πολιτικό τραγούδι, που διοργανώνει την Κυριακή 26 Απρίλη στις 6.30 μ.μ. στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ. Η συναυλία είναι ενταγμένη στον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς και διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 16 χρόνων ζωής και δράσης του ΠΑΜΕ. Στην εκδήλωση - συναυλία θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Την επιμέλεια του προγράμματος έχει ο Στέφανος Ψαραδάκος και τα τραγούδια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο θα ερμηνεύσουν οι εξής καλλιτέχνες: Θωμάς Μπακαλάκος, Ηλίας Κλωναρίδης, Στέφανος Ψαραδάκος, Αμέρισσα Φτούλη, Σύλβια Καπερνάρου, Αθηνά Δημητρακοπούλου, Γιάννης Λάρδης, Στέλιος Μυλόβας, Θοδωρής Καρέλλας, Εύα Κυριαζοπούλου, Ιλια Κοντού, Χριστίνα Καγιάφα, Ειρήνη Τσιλιγιάννη, Γιώργος Δημάκης, Γιώργος Σαμαρτζής, Παναγιώτης Βόζης, Γεωργία Λαμπρή, Νατάσσα Μουσάδη, Αχιλλέας Βογιατζάκης, Σταύρος Ξένος, Νίκος Μποφίλιος, Γιώργος Σαρρής. Συμμετέχει επίσης η χορωδία του ΠΑΜΕ (διδασκαλία Τατιάνα Ντερέβσκα).

Ανάμεσα σε άλλα, θα παρουσιαστούν και ορισμένα από τα τραγούδια που περιέχονται στο τριπλό CD με θέμα το ελληνικό και το παγκόσμιο εργατικό και πολιτικό τραγούδι, το οποίο ηχογραφήθηκε για τη συγκεκριμένη περίσταση και θα διακινείται στη συναυλία της Κυριακής. Σε αυτήν τη δουλειά θα παρουσιαστούν και 10 πρωτότυπα τραγούδια, του Στέφανου Ψαραδάκου και του νέου μουσικού Στέφανου Χατζηαναγνώστου. Στην εκτέλεση των τραγουδιών συμμετέχουν 40 μουσικοί, 20 τραγουδιστές και φωνητικά σύνολα.

Οσον αφορά τα ελληνικά τραγούδια που έχουν επιλεχθεί, είναι μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Ανάμεσα στα ξένα κομμάτια, υπάρχουν τραγούδια του Αμερικανού μουσικού Γούντι Γκάθρι, ο οποίος διασχίζοντας τη χώρα του είδε και γνώρισε τη φτώχεια, τις μεγάλες ταξικές ανισότητες και όλα αυτά καταγγέλλει μέσα από τα τραγούδια του. Υπάρχουν επίσης αντιστασιακά τραγούδια από το Βέλγιο, την ΕΣΣΔ, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Χιλή, την Τουρκία αλλά και πιο σύγχρονα τραγούδια από την Αγγλία και την Ιρλανδία. Ολα τα τραγούδια παρουσιάζονται σε νέες ενορχηστρώσεις, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά.

Σημειώνουμε ότι στη συναυλία, πέραν όλων των άλλων, το ταξικό εργατικό κίνημα θα τιμήσει και τα 70 χρόνια προσφοράς της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας. Η μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση θα είναι έκφραση προλεταριακού διεθνισμού, στήριξης του παγκόσμιου ταξικού εργατικού κινήματος και της ΠΣΟ. Στη συναυλία θα παραβρεθούν εκπρόσωποι συνδικάτων από την Τσεχία, τη Σουηδία, τη Δανία και την Κύπρο, όπως και αντιπροσωπεία συνδικάτων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας από Βιετνάμ, Σουδάν, Ινδία, Πορτογαλία, Παλαιστίνη και Περού.

Ταυτόχρονα, στο ΠΑΜΕ έχουν σταλεί μηνύματα εργατικών οργανώσεων που χαιρετίζουν τη 16χρονη προσφορά του. Ανάμεσα σε άλλους, επιστολές έχουν στείλει οι εξής οργανώσεις: USB (Ιταλία), CTB (Βραζιλία), FWCUI (Ιράκ), VGCL (Βιετνάμ), Left Bloc (Αυστρία), FEHSAT (Πορτογαλία), APFUTU (Πακιστάν), GFTU (Συρία), ΠΕΟ (Κύπρος), KTOEOS (Κύπρος, Τουρκοκύπριοι).

Να είμαστε όλοι εκεί!

Στη συναυλία καλούν δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα της Αττικής. Σε δήλωσή της στο «Ριζοσπάστη», η Ηλέκτρα Κολοβού, μέλος του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων «Ευρωκλινικής», σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Η γιορτή της Πρωτομαγιάς είναι η δική μας γιορτή. Η γιορτή των ανθρώπων εκείνων που εργάζονται, που δημιουργούν, που παράγουν όλο τον πλούτο της Γης, που κινούν τα γρανάζια της ιστορίας του κόσμου.

Στη συναυλία που διοργανώνει το ΠΑΜΕ θα ενώσουμε τις φωνές μας, θα γνωρίσουμε ανθρώπους που μας καταλαβαίνουν, θα τραγουδήσουμε, θα χορέψουμε, θα διασκεδάσουμε, θα απολαύσουμε μουσικούς και τραγουδιστές στα δικά μας τραγούδια, παρέα με "δικούς" μας ανθρώπους, ανθρώπους σαν κι εμάς, χωρίς μάσκες και ψεύτικα προσωπεία. Γιατί αυτή είναι μια δική μας συναυλία.

Συνάδελφοι από όλα τα Νοσοκομεία, Διαγνωστικά κτλ. Αθήνας και Πειραιά, χωρίς τις ποδιές και τις στολές μας, δίνουμε ραντεβού την Κυριακή στο Ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ. Να είμαστε όλοι εκεί!»

Συνελεύσεις - εκδηλώσεις
  • Σε Γενική εκλογοαπολογιστική Συνέλευση προχωρά την Κυριακή, στις 10.30 π.μ., ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Στη συνέλευση θα γίνει απολογισμός δράσης της απερχόμενης Διοίκησης, ενώ θα εκλεγεί εφορευτική επιτροπή για τις εκλογές του Συλλόγου. Ο Σύλλογος καλεί τους εργαζόμενους να συμβάλουν με τη συμμετοχή τους στη συνέλευση και τις αρχαιρεσίες, ώστε να γίνει το σωματείο πιο μαζικό και πιο ικανό να παρεμβαίνει στον κλάδο.
  • Αύριο Παρασκευή, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (Κάνιγγος 27), θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών. Η συνεδρίαση θα είναι ανοιχτή και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΛ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν στις εργασίες.
  • Το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας «Πατησίων - Κυψέλης» (Πατησίων 252) διοργανώνει παρουσίασης του βιβλίου «Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ;», το Σάββατο 25 Απρίλη στις 7 μ.μ. Τη βιβλιοπαρουσιάση θα κάνει ο Χρήστος Παπαλεωνίδας, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
Οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ
  • Αθήνα, 10 π.μ., στο Σύνταγμα.
  • Θεσσαλονίκη, 10 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.
  • Αγρίνιο, 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία.
  • Αλμυρός, 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία.
  • Αταλάντη, 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία.
  • Βόλος, 10 π.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου.
  • Γιάννενα, 9.30 π.μ., στο Δημαρχείο.
  • Δήλεσι, 11 π.μ., στην πλατεία.
  • Ελασσόνα, 10:30 π.μ., στην πλατεία (απέναντι από το Ταχυδρομείο).
  • Ελευσίνα, 11 π.μ., στην πλ. Ηρώων.
  • Ζάκυνθος, 10.30 π.μ., στο παλιό Εργατικό Κέντρο.
  • Ηράκλειο, 10 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.
  • Θήβα, 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Πίνδαρου.
  • Ικαρία, 12 μ., στις Ράχες.
  • Ιστιαία, 10.30 π.μ., στην πλατεία.
  • Καλαμάτα, 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία.
  • Καλαμπάκα, 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία.
  • Καρδίτσα, 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία.
  • Κέρκυρα, 10 π.μ., στην πλατεία Σαρόκο.
  • Κιλκίς, 10.30 π.μ., στην πλατεία Ειρήνης.
  • Λαμία, 10 π.μ., στην πλατεία Πάρκου.
  • Λάρισα, 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία.
  • Λαύριο, 11 π.μ., στο Αγαλμα των Μεταλλωρύχων.
  • Λέσβος, 10 π.μ., στην πλατεία Σαπφούς.
  • Νάουσα, 9.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
  • Νάξος, 11 π.μ., στην πλατεία παλιού Δημαρχείου (Παραλία).
  • Πάτρα, 10 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου.
  • Πειραιάς, 10 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη.
  • Ρέθυμνο, 10 π.μ., στο δημαρχείο.
  • Ρόδος, 11 π.μ., στην πλατεία Κύπρου.
  • Σαλαμίνα, 11 π.μ. στην πλατεία Ηρώων (αγάλματα).
  • Σάμος, 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
  • Σέρρες, 10.30 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.
  • Σκιάθος, 10 π.μ., στην παραλία (Μπούρτζι).
  • Σκόπελος, 10:30 π.μ., στην παραλία
  • Τρίκαλα, 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία.
  • Φάρσαλα, 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία.
  • Χαλκίδα, 10.30 π.μ., στην παραλία (Στρογγυλό).
Λεωφορεία για το ΟΑΚΑ

Στο χώρο της συναυλίας μπορεί να φτάσει κανείς με τον Ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ), κατεβαίνοντας στο σταθμό «Ειρήνη». Επίσης, οι Λαϊκές Επιτροπές σε μια σειρά συνοικίες θα δρομολογήσουν λεωφορεία από τα παρακάτω σημεία: Βύρωνας, 5 μ.μ., πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Ταπητουργείο). Μπραχάμι, 5 μ.μ., πλατεία ΙΚΑ. Νέα Σμύρνη, 5 μ.μ., πλατεία Αγίας Φωτεινής. Γλυφάδα, 4 μ.μ., πλατεία Αγ. Τρύφωνα. Νέα Μάκρη, 4.30 μ.μ., πλατεία. Ραφήνα, 5 μ.μ., πλατεία. Λαύριο, 6 μ.μ., Αγαλμα Μεταλλωρύχων. Πειραιάς, 5 μ.μ., Δημοτικό Θέατρο. Νίκαια, 5 μ.μ., πλατεία Κουμπάκη (στάσεις σε πλ. Χαλκηδόνας, Περιβολάκι, Κρατικό Νίκαιας). Κορυδαλλός, 5 μ.μ., Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού (Πλειάδες, Λ. Λαμπράκη). Κερατσίνι, 5 μ.μ., Ευγένεια - πλατεία Χαραυγής (Γαριδάκια), με στάση στο τρίγωνο Εφραιμίδη - Δραπετσώνα. Πέραμα, 5 μ.μ., πλατεία Ηρώων (Λ. Ειρήνης). Ελευσίνα, 5 μ.μ., δημοτικό πάρκινγκ. Ηλιούπολη, 5 μ.μ., Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Ζωγράφου, 5 μ.μ., πλατεία Γαρδένιας. Πετρούπολη, 5 μ.μ., δημαρχείο Πετρούπολης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ