ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 24 Απρίλη 2015
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 71 - 68
Κέρασε... πρόκριση ο εορτάζων

Ο Γιώργος Πρίντεζης με το καθοριστικό καλάθι στο φινάλε του χτεσινού αγώνα έστειλε τον Ολυμπιακό στη Μαδρίτη για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα

photosense.gr

Ο Γιώργος Πρίντεζης με το καθοριστικό καλάθι στο φινάλε του χτεσινού αγώνα έστειλε τον Ολυμπιακό στη Μαδρίτη για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα
Το εισιτήριο για το ταξίδι στη Μαδρίτη και τη συμμετοχή στο φετινό φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα ...κέρασε στον Ολυμπιακό ο εορτάζων χτες Γιώργος Πρίντεζης, αφού χάρη σε ένα σουτ τριών πόντων σχεδόν σε... νεκρό χρόνο οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ με 71-68 μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι και πήραν την πρόκριση με σκορ 3-1 νίκες έναντι των Καταλανών. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ στο άλλο παιχνίδι θα κοντραριστούν η Φενέρ με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το χτεσινό παιχνίδι ήταν το πλέον συγκλονιστικό της σειράς των δύο αντιπάλων, αφού και οι δυο κυνήγησαν με πάθος το αποτέλεσμα. Δίνοντας μεγάλη προσοχή στην άμυνα, το παιχνίδι στο μεγαλύτερο διάστημά του και κυρίως στα τελευταία λεπτά εξελίχθηκε σε ντέρμπι. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν και η Μπαρτσελόνα κατάφερε να φύγει με διαφορά 10π. (39 - 29), ο Ολυμπιακός χάρη στις προσπάθειες των Μάντζαρη, Πέτγουεϊ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 45-45 λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Σε «ρώσικη ρουλέτα» εξελίχθηκε το τελευταία 5λεπτο για τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να γυρνάει και πάλι από εις βάρος του διαφορά (-5) και τις δύο ομάδες μετέπειτα να εναλλάσσονται στο σκορ μέχρι το τέλος. Καθοριστικό σημείο για την έκβαση του παιχνιδιού αποτέλεσε το φάουλ του Μάντζαρη στον Ναβάρο στα 5`` πριν τη λήξη, ο οποίος όμως ευστόχησε στη μια από τις δύο βολές, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 68-68 με την παράταση να φαντάζει πιθανή. Ωστόσο, στη συνέχεια ο Ολυμπιακός, με υποδειγματική επίθεση, στο χρόνο που απέμεινε κατάφερε να σκοράρει το καθοριστικό τρίποντο του Πρίντεζη και να σφραγίσει την πρόκριση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 8 (2), Χάντερ 8, Ντάνστον 2, Σπανούλης 17 (3), Παπαπέτρου, Σλούκας 6, Πρίντεζης 14 (1), Μάντζαρης 11 (3), Λαφαγιέτ 2, Ντάρντεν 3, Λοτζέσκι.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ντόελμαν 5 (1), Χουέρτας 2, Αμπρίνες 11 (2), Ναβάρο 8 (1), Σατοράνκσι 12 (1), Πλάις 4, Τόμας 4, Ολεσον 5 (1), Λάμπε 4, Νάχμπαρ, Τόμιτς 13.

  • Στο άλλο χτεσινό παιχνίδι, η Ρεάλ επικράτησε στην Τουρκία της Εφές με 76 - 63 και προκρίθηκε στο φάιναλ φορ με συνολικό σκορ 3-1 νίκες.
ΠΟΛΟ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Με όπλο την έδρα και υψηλές βλέψεις ο Ολυμπιακός

Εχοντας το ρόλο της οικοδέσποινας η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού ρίχνεται από σήμερα στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου της πρωταθλήτριας Ευρώπης συμμετέχοντας στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης, που διεξάγεται στο «Παπαστράτειο» του Πειραιά. Οι «ερυθρόλευκες», εκτός της πανίσχυρης και κατόχου του τίτλου, Σαμπαντέλ, θεωρούνται το αμέσως επόμενο φαβορί για το τρόπαιο. Η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί σήμερα στον έναν ημιτελικό με αντίπαλο τη ρωσική Κινέφ Κιρισί (18.30 Novasports 4) ενώ στον άλλο η Σαμπαντέλ θα αντιμετωπίσει την ουγγρική Ουίπεστ (20.15 Νovasports 4). Αύριο, Σάββατο 25 Απρίλη, θα διεξαχθεί ο τελικός στις 20.15 (NS4) ενώ λίγο νωρίτερα στις 18.30 θα γίνει ο μικρός τελικός.

Στα αγωνιστικά, οι «ερυθρόλευκες» θέλουν να εκμεταλλευτούν και το πλεονέκτημα έδρας και να φθάσουν στη δεύτερη συνεχόμενη ευρωπαϊκή επιτυχία τους μετά την κατάκτηση του περσινού Λεν Τρόφι. Ωστόσο, όπως τόνισε και ο τεχνικός της ομάδας, Χάρης Παυλίδης, εκείνο που προέχει είναι ο πρώτος αγώνας με την Κιρισί, πλέκοντας το εγκώμιο της πρώτης αντιπάλου χαρακτηρίζοντάς τη δυναμικό σύνολο και έμπειρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Ελληνας τεχνικός τόνισε πως στόχος της ομάδας του είναι να πολεμήσει μέχρι τέλους και να δώσει το μέγιστο των δυνάμεων προκειμένου να κάνει τους φιλάθλους χαρούμενους. Απ' την πλευρά της η προπονήτρια της Κινέφ Γιέλενα Σμουρόβα χαρακτήρισε και τις τέσσερις ομάδες υψηλού αγωνιστικού επιπέδου, τόνισε πως της προκαλεί ιδιαίτερη χαρά το ότι το φάιναλ φορ γίνεται στην Ελλάδα και πως η ομάδα της έχει στόχο την κατάκτηση της κορυφής.

Στις άλλες ομάδες, ο προπονητής της κατόχου του τίτλου Σαμπαντέλ, Αντρέα Τοτ, επισήμανε πως σε ένα φάιναλ φορ δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ και ο πρώτος στόχος της ομάδας του είναι να προκριθεί στον τελικό. Στις δυσκολίες για την ομάδα του, που αρχίζουν με το «καλημέρα» αφού θα αντιμετωπίσει την ισχυρότερη ομάδα εκ των τεσσάρων, εστίασε ο Μάρτον Μπενκζούρ, βοηθός προπονητής στην Ουίπεστ.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Πρώτα βολές, μετά... καλέσματα

Μετά τις βολές που εξαπέλυσε εναντίον των ΟΥΕΦΑ - ΦΙΦΑ απαντώντας στην κοινή τους επιστολή - απειλή για κυρώσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο εάν θιγεί το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, το... έριξε στα καλέσματα προς τις δύο Συνομοσπονδίες. Οπως γνωστοποιήθηκε χτες, ο υφυπουργός απηύθυνε κάλεσμα στις δύο διεθνείς ποδοσφαιρικές Συνομοσπονδίες να παρουσιαστούν την ερχόμενη βδομάδα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου θα συζητηθεί το αθλητικό νομοσχέδιο, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους. Επίσης, εκτός αυτού προανήγγειλε και επαφές με την άλλη πλευρά πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου. Ωστόσο, μία μέρα νωρίτερα (προχτές) ο ίδιος ο υφυπουργός είχε παρουσιαστεί ιδιαίτερα επιθετικός προς τις ΟΥΕΦΑ - ΦΙΦΑ στην απάντηση που έδωσε για την κοινή ανακοίνωσή τους, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ και ξεκαθάριζε το ενδεχόμενο κυρώσεων σε περίπτωση που θιγεί το αυτοδιοίκητο. Ο ίδιος τις κατηγόρησε πως «δεν ενδιαφέρονται για τη ρύθμιση όσων δεινών έχουν επικαθήσει στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου» καθώς και για το γεγονός ότι με τη στάση τους προσπαθούν να «διατηρήσουν το καθεστώς σήψης και διαφθοράς».

Συνάντηση με τον Γ. Αλαφούζο

Κατά τ' άλλα ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε συνάντηση χτες και με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γ. Αλαφούζο, όπου συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις καθώς και το θέμα πιθανής τιμωρίας των ελληνικών συλλόγων και της Εθνικής ομάδας με αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις. Οπως είπε ο πρόεδρος των «πρασίνων», ένας αποκλεισμός των ομάδων θα εξισώσει θύτες και θύματα καθώς θα την πληρώσουν και ΠΑΕ που λειτουργούν νομότυπα. Απ' την πλευρά του ο υφυπουργός μετέφερε τις απόψεις της κυβέρνησης και τα σημεία των διαφορών με τις διεθνείς ομοσπονδίες, ενώ συμφώνησε με τον Γ. Αλαφούζο στην ανάγκη της εξυγίανσης του ποδοσφαίρου, προσθέτοντας πως η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της.

  • Χτες το βράδυ επρόκειτο να γίνει συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού με ομάδα Βρετανών εμπειρογνωμόνων του ποδοσφαίρου, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ο πρώην πρόεδρος της Πρέμιερ Λιγκ Ντέιβ Ρίτσαρντ και ο πρώην επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της Μορίς Γουότκινς.
«Σας ευχαριστούμε... »

«...Εντός λίγων ημερών χρειάστηκε να διακομιστώ στο Νοσοκομείο "Αγ. Σάββας" στο Γ2 όροφο, στο τμήμα ωτορινολαρυγγικής. Ηξερα φυσικά τι θα συναντήσω στον τομέα Υγείας! Ηξερα πως τα νοσοκομεία πλέον υπολειτουργούν! Νοσοκομεία χωρίς ιατροφαρμακευτικό υλικό, νοσοκομεία χωρίς γιατρούς! Με πλέον λιγοστό προσωπικό που πρέπει να καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες με απίστευτες υπερωρίες και, μάλιστα, πολλές φορές, απλήρωτες. Προσωπικό προσηλωμένο σε πολυάριθμους ασθενείς χωρίς ούτε καν τα απαραίτητα εργαλεία. Καταλήγεις να σκέφτεσαι αν τελικά το μόνο που έμεινε όρθιο σε όλα αυτά είναι η ονομασία "νοσοκομείο" ως ταμπέλα, σε ένα κτίριο...

Κι όμως, ως εκ θαύματος, σ' ένα τέτοιο νοσοκομείο βρήκα ανθρώπους, βρήκα συμπαραστάτες, βρήκα γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που παρ' όλες τις τόσες δυσκολίες κάνουν το ακατόρθωτο κατορθωτό. Ανθρώπους που τιμούν τον όρκο τους, από τον διευθυντή μέχρι τον πιο μικρό νοσηλευτή. Προσωπικό που τιμά το ψωμί του, όσο λιγοστό κι αν είναι, με όλη του τη δύναμη! Γιατί, ναι, θέλει δύναμη να μπορείς να παραμένεις άνθρωπος σ' ένα τέτοιο μέρος, χωρίς καμία απολύτως βοήθεια από τις εκάστοτε κυβερνήσεις! Γιατί, ναι, θέλει δύναμη να βρίσκεις το κουράγιο να δίνεις από αυτά που δεν έχεις. Γιατί, ναι, θέλει δύναμη να είσαι εκεί σ' αυτούς που σ' έχουν ανάγκη όταν το κράτος έχει κάνει τα πάντα να σε κάνει μισάνθρωπο. Αν, λοιπόν, αυτό δεν το λες θαύμα πώς το λες;

Ενα μόνο... Σας ευχαριστούμε όλους κι όλες, όλο το προσωπικό, γι' αυτές τις υπεράνθρωπες προσπάθειές σας! Σας ευχαριστούμε από ψυχής!

Με απεριόριστη εκτίμηση,

Κατίνα Ζωργιού - Μανιτάρα»

SUPER LEAGUE
Κανονικά θα γίνει η αγωνιστική

Κανονικά θα διεξαχθεί η ερχόμενη 32η αγωνιστική της Super League αφού οι σκέψεις για αποχή απ' τους διαιτητές δεν φαίνεται προς το παρόν να υλοποιούνται. Οι τελευταίοι, με αφορμή τις διώξεις συναδέλφων τους από τον αθλητικό εισαγγελέα, έθεσαν το θέμα της αποχής για ψηφοφορία στα μέλη τους αλλά κάποιοι ήταν αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οπότε το Σαββατοκύριακο θα γίνουν οι αγώνες. Μάλιστα, σήμερα αναμένεται να γίνουν γνωστοί οι ορισμοί των διαιτητών για τους αγώνες της αγωνιστικής.

ΠΑΟ: Σοκ έπαθαν στον Παναθηναϊκό με τον Μάρκους Μπεργκ αφού εισήχθη στο νοσοκομείο με πρόβλημα υγείας και ο χρόνος της νοσηλείας του θα ξεκαθαρίσει στα επόμενα 24ωρα. Η ίωση που ταλαιπωρούσε τον παίκτη τις τελευταίες μέρες εξελίχθηκε σε λοίμωξη του αναπνευστικού και υποβάλλεται σε σειρά εξετάσεων, προκειμένου να εκτιμηθεί επακριβώς η κατάστασή του. Το σίγουρο είναι, κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, ότι θα χάσει τις εναπομείνασες 3 αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

ΒΕΡΟΙΑ: Σε σοβαρούς μπελάδες δείχνει να μπαίνει η ομάδα της Ημαθίας τη στιγμή που δίνει τη μάχη για παραμονή στη Super League αφού οι πληροφορίες θέλουν τον πρώην πρόεδρό της και έναν πρώην προπονητή της να έχουν κληθεί από τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, για υπόθεση χειραγωγημένου αγώνα την περίοδο 2012-13. Μάλιστα, εάν επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες η ομάδα κινδυνεύει με άμεσο υποβιβασμό.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στον πρόεδρο της Super League Γιώργο Μποροβήλο η ΠΑΕ Παναιτωλικός, με αφορμή την αλλαγή μέρας (από Σάββατο σε Κυριακή) του αγώνα Λεβαδειακού - Ατρομήτου κάνοντας λόγο για μια ενέργεια που αφήνει σκιές σκοπιμότητας.

ΒΟΛΕΪ
Πρώτο βήμα για τον «Δικέφαλο»

Το πρώτο βήμα από τα τρία που απαιτούνται (3 νίκες) για την κατάκτηση του τίτλου στην Α1 ανδρών έκανε χτες ο ΠΑΟΚ, που στην πρεμιέρα της σειράς του τελικού επικράτησε στην Πυλαία με 3-1 σετ του Ολυμπιακού και προηγείται με 1-0 στις νίκες. Παράλληλα, οι «ασπρόμαυροι» κράτησαν το πλεονέκτημα έδρας (σε περίπτωση 5ου παιχνιδιού) και πλέον θα κατέβουν στο κλειστό του Ρέντη με άλλον αέρα. Οι γηπεδούχοι αν και ξεκίνησαν δυναμικά κατακτώντας το 1ο σετ εύκολα (25-16), εντούτοις στη συνέχεια έδωσαν σκληρή μάχη με τους φιλοξενούμενους, που βελτιώθηκαν και έγιναν σαφώς πιο ανταγωνιστικοί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εξέλιξη του 2ου σετ, που έληξε 33-31 υπέρ του ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός συνεχίζοντας να ανεβάζει την απόδοσή του πήρε το 3ο σετ με 25-20 μειώνοντας σε 2-1, ωστόσο ο «Δικέφαλος» με κορυφαίο τον Γκόμεζ πήρε τη νίκη κατακτώντας το 4ο σετ με 25-23.

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Η δεύτερη πράξη του τελικού της κατηγορίας θα... παιχθεί σήμερα στην Κυψέλη, όπου ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό (20.00 Νοvasports), που προηγείται με 1-0 νίκες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ