ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 25 Απρίλη 2015 - 1η έκδοση
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Πολύπλευρο ενδιαφέρον

Η αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννενα στην Τούμπα είναι απ' τα πλέον ενδιαφέροντα παιχνίδια της 32ης αγωνιστικής

Eurokinissi

Η αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννενα στην Τούμπα είναι απ' τα πλέον ενδιαφέροντα παιχνίδια της 32ης αγωνιστικής
Οι εκτός έδρας αναμετρήσεις των ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητου, που αποτελούν τους δυο βασικούς μονομάχους για την κατάληψη της 5ης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ για έξοδο στην Ευρώπη, αλλά και οι κρίσιμες αναμετρήσεις των ομάδων που μάχονται για την παραμονή στην κατηγορία είναι αυτές που ξεχωρίζουν απ' το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής στη Super League.

Ενα απ' τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια θα γίνει στην Τούμπα, όπου ο 2ος απ' την προηγούμενη αγωνιστική ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ, με τους δυο αντιπάλους να θέλουν τη νίκη που θα τους φέρει πιο κοντά στους στόχους τους. Ο «Δικέφαλος» για να συνεχίσει σε νικηφόρα πορεία και να κρατηθεί στο δεύτερο σκαλοπάτι μέχρι τέλους κυρίως για λόγους ψυχολογικούς ενόψει των πλέι οφ. Στην άλλη πλευρά οι Γιαννιώτες θέλουν να παραμείνουν στην 5η θέση και δεν έχουν περιθώρια απωλειών αφού ο Ατρόμητος τούς έφθασε στη... μια ανάσα. Οι Περιστεριώτες πάντως απ' την πλευρά τους έχουν δύσκολη αποστολή αφού θα δοκιμαστούν εκτός έδρας με τον Λεβαδειακό που καίγεται για τους βαθμούς για το στόχο της παραμονής. Για τη μάχη της 2ης θέσης ο Παναθηναϊκός, θέλοντας να σβήσει τα άσχημα αποτελέσματα των προηγούμενων αγωνιστικών, θα φιλοξενήσει την Ξάνθη με στόχο να επιστρέφει στις επιτυχίες αλλά και να πάρει μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα του στο παιχνίδι του α' γύρου.

Χωρίς περιθώρια απωλειών και έχοντας το ρόλο του γηπεδούχου θα δώσουν μια ακόμη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού οι δύο κρητικές ομάδες Πλατανιάς και Εργοτέλης (βρίσκεται στη δυσκολότερη θέση έναντι των υπολοίπων) κόντρα σε Παναιτωλικό και Κέρκυρα, αντίστοιχα.

Οι πλέον κερδισμένες αυτής της αγωνιστικής είναι η Καλλονή και η Βέροια που παίρνουν ξεκούραστα τους 3 β. αφού ήταν να αντιμετωπίσουν τους ΟΦΗ και Νίκη Βόλου, αντίστοιχα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - Η TV

ΣΑΒΒΑΤΟ: Παναθηναϊκός - Ξάνθη (19.30 ΝS1). ΚΥΡΙΑΚΗ: ΠΑΟ - ΠΑΣ Γιάννινα (15.00 NS2), Αστέρας Τρίπολης - Πανθρακικός (17.15 NS2), Λεβαδειακός - Ατρόμητος (17.15 NS3), Πλατανιάς - Παναιτωλικός (17.15 NS7), Πανιώνιος - Ολυμπιακός (19.30 NS1). ΔΕΥΤΕΡΑ: Εργοτέλης - Κέρκυρα (19.30 NS1).

Στον... αέρα η επόμενη αγωνιστική

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον αέρα βρίσκεται η επόμενη 33η αγωνιστική αφού οι διαιτητές φέρεται να αποφάσισαν για τότε την αποχή απ' τους αγώνες αφού αυτό δεν το έκαναν (υπήρξαν αρχικές σκέψεις) στη νυν, 32η αγωνιστική. Αιτία γι' αυτήν την αντίδραση, η κλήση προς έξι συναδέλφους τους απ' τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, ο οποίος ασχολείται με την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης». Οι διαιτητές ισχυρίζονται ότι θα λογοδοτήσουν στον Ανδρεάδη για λαθεμένες αποφάσεις σε συγκεκριμένα παιχνίδια, παρότι ήδη έχουν τιμωρηθεί από τα αρμόδια όργανα διαιτησίας και ισχυρίζονται ότι με αυτό τον τρόπο «ποινικοποιείται» ουσιαστικά το ανθρώπινο λάθος. Πάντως, εάν υλοποιήσουν την αποχή, τότε προκαλείται σημαντικό πρόβλημα με τις ημερομηνίες ενόψει των πλέι οφ καθώς και του αγώνα της Εθνικής ανδρών με τα Ν. Φερόε για τα προκριματικά του Euro 2016.

FOOTBALL LEAGUE
Πρεμιέρα με ντέρμπι των φαβορί

Με το ντέρμπι του «Καυταντζόγλειου» μεταξύ Ηρακλή και ΑΕΚ να τραβάει όλα τα βλέμματα της 1ης αγωνιστικής ανοίγει αύριο η αυλαία στα πλέι οφ της Football League για τις δύο θέσεις που οδηγούν στη Super League. Οι δύο πρώτοι των ομίλων τους στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και τα απόλυτα φαβορί για την άνοδο, Γηραιός και ΑΕΚ, θα κοντραριστούν σε μια αναμέτρηση που έχει αρκετό παρελθόν πρώτης κατηγορίας αλλά ίσως και να αποτελεί (εκτός απροόπτου) το πρόγευμα για αντίστοιχες μελλοντικές. Στα ενδιαφέροντα παιχνίδια της πρεμιέρας εντάσσεται και η αναμέτρηση στη Ριζούπολη μεταξύ Απόλλωνα Σμύρνης και Ολυμπιακού Βόλου. Το πρόγραμμα:

ΚΥΡΙΑΚΗ (ώρα έναρξης 18.00): Ηρακλής - ΑΕΚ (OTE TV), Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός Βόλου (ΟΤΕ TV), Παναχαϊκή - Λάρισα (ΟΤΕ ΤV).

Η βαθμολογία των ομάδων (βάσει της πορείας τους στην κανονική διάρκεια) είναι: ΑΕΚ 10, Ηρακλής 7, Λάρισα 0, Απόλλων Σμύρνης 0, Ολυμπιακός Βόλου 0, Παναχαϊκή 0.

  • ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ: Για την πρεμιέρα των πλέι άουτ στους δυο ομίλους που θα καθορίσουν την παραμονή στην κατηγορία θα γίνουν τα παιχνίδια: ΚΥΡΙΑΚΗ: 1ος ΟΜΙΛΟΣ: (17.00) Αχαρναϊκός - Ηρακλής Ψαχνών, Επισκοπή - Παναιγιάλειος, Καλλιθέα - Ερμιονίδα. 2ος ΟΜΙΛΟΣ (16.30): Πιερικός - Αναγέννηση Καρδίτσας, Τύρναβος - Αιγινιακός, Ζάκυνθος - Αγροτικός Αστέρας.
MΠΑΣΚΕΤ - Α1
Δοκιμασία στο Ρέθυμνο για ΑΕΚ

Μπορεί Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να τελείωσαν τις υποχρεώσεις τους για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, ωστόσο βάσει προγράμματος (αφού δεν ήταν γνωστό το τι θα συμβεί) απέχουν και απ' τις υποχρεώσεις της 24ης αγωνιστικής. Στην οποία μάλιστα καλούνται να παίξουν (φυσικά όταν γίνει το παιχνίδι) μεταξύ τους στο ΟΑΚΑ στο παιχνίδι που ουσιαστικά θα κρίνει την πρωτιά στην κανονική περίοδο. Σημειώνεται πως εκκρεμούν και οι υποχρεώσεις των δύο «αιωνίων» με Πανιώνιο (ο Ολυμπιακός) και Αρη (ο Παναθηναϊκός) που είχαν αναβληθεί για την προηγούμενη αγωνιστική.

Πάντως, ακόμα και έτσι απ' το πρόγραμμα δεν λείπει το ενδιαφέρον ιδιαίτερα στα παιχνίδια των ομάδων που διεκδικούν το καλύτερο πλασάρισμα, όπου τα πράγματα τόσο για τη συμπλήρωση της πρώτης τετράδας αλλά και της τελικής διαμόρφωσης της εξάδας των πλέι οφ παραμένουν ανοιχτά. Ετσι στα πλέον ενδιαφέροντα γεγονότα συγκαταλέγονται η δοκιμασία της 4ης απ' την προηγούμενη αγωνιστική ΑΕΚ στη δύσκολη έδρα του Ρεθύμνου αλλά και η αναμέτρηση της Δευτέρας στην Πυλαία μεταξύ του 3ου ΠΑΟΚ και του 6ου Κολοσσού Ρόδου.

Στην ουρά ξεχωρίζει η αναμέτρηση του ήδη υποβιβασμένου Πανιώνιου με τον πλέον υποψήφιο για να τον ακολουθήσει στην Α2 Πανελευσινιακό. Στα αξιοσημείωτα παιχνίδια και ο αγώνας των Τρικάλων με τον Αρη.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ: (17.00 ΝS2 λεπτό/λεπτό): Πανιώνιος - Πανελευσινιακός, Κόροιβος Αμαλιάδας - Απόλλων Πατρών, ΚΑΟΔ - Κηφισιά, Τρίκαλα - Αρης, Ρέθυμνο - ΑΕΚ (19.30 NS2). ΔΕΥΤΕΡΑ: ΠΑΟΚ - Κολοσσός Ρόδου (17.00 ΝS2).

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΥΠΕΛΛΑ - ΚΛΗΡΩΣΗ
Στη σκιά του «Πεπ» η κόντρα Μπάρτσα - Μπάγερν

Η κόντρα του νυν προπονητή της Μπάγερν Μονάχου, Πεπ Γκουαρντιόλα, με την πρώην ομάδα του, Μπαρτσελόνα, της οποίας αποτελεί τον πλέον επιτυχημένο προπονητή της ιστορίας της, επισκιάζει τα αποτελέσματα της χτεσινής κλήρωσης των ημιτελικών στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «Μπλαουγκράνα» κληρώθηκαν να αντιμετωπίσουν τους Βαυαρούς και φυσικά η επιστροφή του Πεπ στο «Καμπ Νου», στο οποίο έζησε αρκετές επιτυχίες ως παίκτης και προπονητής της Μπάρτσα, έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον. Λεπτές ισορροπίες υπάρχουν και στο άλλο ζευγάρι μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Γιουβέντους, που έχουν τη δική τους ιστορία σε αναμετρήσεις για τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα. Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν 5 - 6 και 12 - 13 Μάη, ενώ ο τελικός θα γίνει στις 6 Ιούνη στο Βερολίνο.

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ: Κερδισμένη η Νάπολι

Η Νάπολι, που κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τον θεωρητικά πιο αδύναμο κρίκο της τετράδας, την ουκρανική Ντνίπρο, θεωρείται η κερδισμένη της κλήρωσης των ημιτελικών στο Γιουρόπα Λιγκ. Αντίθετα, στον άλλο ημιτελικό θα συναντηθούν τα δύο εκ των τριών (μαζί με τη Νάπολι) φαβορί για το τρόπαιο, η κάτοχος του τίτλου Σεβίλλη και η Φιορεντίνα. Οι δύο ημιτελικοί θα διεξαχθούν 7 και 14 Μάη, και ο τελικός στις 27 Μάη στη Βαρσοβία.

ΒΟΛΕΪ
Τα ξαναλένε στου Ρέντη

Η δεύτερη πράξη του τελικού της Α1 ανδρών, που θα καθορίσει τον πρωταθλητή, θα παιχθεί αύριο στο κλειστό του Ρέντη (17.00 NS), με τον Ολυμπιακό να φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς. Ο «Δικέφαλος» προηγείται με 1-0 νίκες αφού μετά από ένα ενδιαφέρον παιχνίδι επικράτησε στην Πυλαία με 3-1 σετ και στοχεύει αύριο να κάνει το δεύτερο βήμα που θα τον φέρει μια ανάσα απ' το τρόπαιο. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός έχοντας ως εφαλτήριο την καλή εμφάνιση (παρά την ήττα) στο πρώτο παιχνίδι και θέλοντας αυτή τη φορά να φανεί πιο προσεκτικός στα κρίσιμα σημεία στοχεύει στην ισοφάριση, που θα τον διατηρήσει ζωντανό στο κυνήγι του τίτλου.

ΘΕΣΕΙΣ 5 - 6: Να σφραγίσει την κατάκτηση της 5ης θέσης, που οδηγεί σε ευρωπαϊκή συμμετοχή, θέλει σήμερα η Κηφισιά φιλοξενώντας τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης (16.00), με τους γηπεδούχους να έχουν ήδη κάνει το 1-0 από τη νίκη τους στην πρωτεύουσα του Εβρου (η σειρά κρίνεται στις 2 νίκες).

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ: Τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία θέλει να διατηρήσει η ΜΕΝΤ, που για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ήδη υποβιβασμένη ΑΕΚ (Γλυφάδα 20.00). Στη βαθμολογία προηγείται η Λαμία (24 β. έναντι 19 της ΜΕΝΤ) ενώ υπενθυμίζεται ότι στην κατηγορία παραμένει ο πρώτος του μίνι πρωταθλήματος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ