ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 7 Μάη 2015
Σελ. /24
Ξεναγήσεις στις εκθέσεις σε Χαϊδάρι και Καισαριανή

Από ξενάγηση της Τομεακής Οργάνωσης Φιλοσοφικής στο Δημαρχείο Καισαριανής
Από ξενάγηση της Τομεακής Οργάνωσης Φιλοσοφικής στο Δημαρχείο Καισαριανής
Παράλληλα Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Αττική προγραμματίζουν οργανωμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις στις μεγάλες εκθέσεις αρχειακού υλικού, φωτογραφίας και έργων Τέχνης που διοργανώνει το ΚΚΕ στα δημαρχεία του Χαϊδαρίου και της Καισαριανής.

Τις επόμενες μέρες είναι προγραμματισμένες ξεναγήσεις στο δήμο Καισαριανής: Σήμερα Πέμπτη, οι Τομεακές Οργανώσεις της Υγείας και της Γεωπονικής. Το Σάββατο 9/5, η Τομεακή Οργάνωση της ΑΣΟΕΕ.

Επίσης, στο δήμο Χαϊδαρίου είναι προγραμματισμένες ξεναγήσεις: Αύριο Παρασκευή, για τις εδαφικές ΟΒ Μενιδίου, Αιγάλεω και Ιλίου της Περιφερειακής Οργάνωσης του Δυτικού Τομέα. Το Σάββατο 9/5, για τις ΟΒ μαθητών Πετρούπολης, μαθητών Ιλίου και η εδαφική Κέντρου - Μπουρνάζι της Οργάνωσης Δυτικού Τομέα.

Ενθετο αφιέρωμα στον «Οδηγητή» του Μάη

Το εξώφυλλο της ειδικής έκδοσης
Το εξώφυλλο της ειδικής έκδοσης
Ο «Οδηγητής» του Μάη, που από το περασμένο Σάββατο βρίσκεται στα περίπτερα, κυκλοφορεί με μια ειδική έκδοση για την Αντιφασιστική Νίκη. Πρόκειται για ένα 24σέλιδο ένθετο αφιέρωμα με κείμενα για το χαρακτήρα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, για τη συμβολή του λαού της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού στη Νίκη, για τη συμβολή του ΚΚΕ στην αντίσταση του λαού μας στους φασίστες κατακτητές κ.ά. Παράλληλα, το αφιέρωμα εμπλουτίζεται με προτάσεις για θέατρο, κινηματογράφο, μουσική και βιβλία σχετικά με το θέμα.

Η ΚΝΕ απευθύνεται στη νεολαία με αυτήν την ειδική έκδοση του «Οδηγητή», τονίζοντας: Μαθαίνουμε την αλήθεια γιατί η Ιστορία διδάσκει! Διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε, συνεχίζουμε!

Κοινή ιστοσελίδα Ευρωπαϊκών Κομμουνιστικών Νεολαιών

Στη διεύθυνση antifascistvictory.com οι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να επισκέπτονται την κοινή ιστοσελίδα Ευρωπαϊκών Κομμουνιστικών Νεολαιών για τα 70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Η ιστοσελίδα είναι αγγλόφωνη, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία ορισμένων Κομμουνιστικών Νεολαιών, ανάμεσά τους και η ΚΝΕ, που συμμετείχαν στην 11η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Κομμουνιστικών Νεολαιών, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 7 - 8 Μάρτη στη Φραγκφούρτη, και καλούν τη νεολαία στις χώρες τους να μάθει την αλήθεια, να τιμήσει την 70ή επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης, να συμμετάσχει μαζικά στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Κομμουνιστικές Νεολαίες.

Στην ιστοσελίδα υπάρχουν το αντιφασιστικό ψήφισμα που υιοθετήθηκε από τις Κομμουνιστικές Νεολαίες που συμμετείχαν στην 11η Ευρωπαϊκή Συνάντηση, καθώς επίσης και βίντεο, φωτογραφίες, τραγούδια, αρχειακό υλικό για τον αγώνα των λαών ενάντια στο φασισμό, ρεπορτάζ και καλέσματα για τις δραστηριότητες Κομμουνιστικών Νεολαιών από την Ευρώπη μπροστά στην 9η Μάη.

Ειδική ιστοσελίδα της ΚΝΕ

Στο διαδίκτυο υπάρχει και ξεχωριστή ιστοσελίδα της ΚΝΕ για την Αντιφασιστική Νίκη, που βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.9may.gr και είναι πλούσια σε υλικά για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το χαρακτήρα του, τα εγκλήματα του καπιταλισμού, αλλά και την καθοριστική και ηρωική συμβολή του Σοβιετικού λαού στη Νίκη και βεβαίως την τεράστια συνεισφορά του ΚΚΕ στον αγώνα του λαού μας ενάντια στο φασισμό. Πέρα από τα εμπεριστατωμένα κείμενα, ο επισκέπτης μπορεί να βρει στην ιστοσελίδα πλήθος φωτογραφιών, βίντεο, εντυπωσιακά φωτοαφιερώματα, σοβιετικές αφίσες και animation, ακόμα και τραγούδια του Κόκκινου Στρατού! Παράλληλα, στην ιστοσελίδα υπάρχουν ανακοινώσεις για την Αντιφασιστική Νίκη και ενημέρωση για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα.

Εκδήλωση στο Στέκι Πολιτισμού της ΚΝΕ

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Αντιφασιστική Νίκη προγραμματίζεται για αύριο Παρασκευή, στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36, Βικτώρια). Θα γίνει στις 7 μ.μ. βιβλιοπαρουσίαση του έργου «Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ» του Ιβάν Μάισκι Μιχαΐλοβιτς (κυκλοφορεί από τη «Σύγχρονη Εποχή»), από τον Αρη Ευαγγελίδη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και θα ακολουθήσει προβολή σοβιετικών animation για το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και την Αντιφασιστική Νίκη. Στο χώρο θα υπάρχει και μικρή έκθεση βιβλίου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ