ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Ιούνη 2015
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΤΖΙΟΓΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΤΖΙΟΓΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
φωτό

Πέρασαν τρία χρόνια χωρίς την πολύτιμη παρουσία της πολυαγαπημένης μας αδερφής και θείας ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΧΩΡΑΪΤΟΥ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χαϊδαρίου.

Ολγα Κυριαζοπούλου

Νάσος Κυριαζόπουλος

***

φωτό 1

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΚΤΣΙΔΗ, φίλου του Κόμματος, που «έφυγε» από τη ζωή, στην Πάτρα, γεννημένος στην Τουαψέ της Ρωσίας, η Γιολντάνα προσφέρει στο τιμημένο και ένδοξο ΚΚΕ το ποσό των 200 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κεντρικού Διαμερίσματος Πάτρας.

***

φωτό 1

Στις 18 Μάη «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής κομμουνιστής ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΕΣΟΠΟΥΛΟΣ. Γόνος φτωχής λαϊκής οικογένειας προσφύγων, αγωνίστηκε και υπηρέτησε με αφοσίωση τα δίκια της εργατικής τάξης. Από τα φοιτητικά του χρόνια πήρε μέρος σε αγώνες. Αργότερα ως εργαζόμενος στην ΕΑΣ συμμετείχε ενεργά και οργάνωνε εργατικούς αγώνες και απεργίες του κλάδου του. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας διάλυσης του Κόμματος από τους οπορτουνιστές, έμεινε σταθερός, ακλόνητος και αγωνιστής, πιστός στα ιδανικά τού σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Με τους υπόλοιπους συντρόφους του υπερασπίστηκε την Οργάνωση, το Κόμμα και τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του. Στη μνήμη του συντρόφου μας Στέλιου προσφέρουμε στο ΚΚΕ 165 ευρώ.

Οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΩΡΑΪΤΟΥ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΩΡΑΪΤΟΥ
***

Σαν χτες, 19 Ιούνη, πήραν από τις φυλακές της Αίγινας και εκτέλεσαν τους πρώτους 17 αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στον Τρούλο της Αίγινας, κατά τρόπο γκανγκστερικό.

Οι εκτελεσμένοι αγωνιστές ήταν οι:

ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ Γ., ΓΚΙΝΗΣ Δ., ΓΚΙΝΕΝΙΩΤΗΣ Θ., ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Π., ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Κ., ΚΟΛΙΑΣ Α., ΚΟΣΚΟΛΕΤΟΣ Ε. ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ Κ., ΛΑΤΣΟΣ Σ., ΝΤΑΛΙΟΣ Δ., ΣΙΔΕΡΗΣ Θ., ΤΟΛΙΑΣ Π., ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Θ., ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Β. και ΑΥΓΕΡΗΣ Δ., ΜΟΝΕΔΑΣ Μ., ΜΠΟΥΡΔΗΣ Α.

Οι τρεις τελευταίοι ήταν ΕΛΑΣίτες του Πειραιά που πήραν μέρος στη μάχη της Ηλεκτρικής και την έσωσαν όταν πήγαν να την ανατινάξουν οι Γερμανοί κατακτητές φεύγοντας.

Στη μνήμη τους, ο συγκρατούμενός τους Διαμαντής Μαυροδόγλου προσφέρει 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αγωνιστή ΑΝΤΡΕΑ ΤΣΙΟΓΚΑ του Κωνσταντίνου, που πέρασαν 8 χρόνια από το θάνατό του, στις 17 Ιούνη 2007, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Μπραχαμίου, 20 ευρώ.

Η γυναίκα του και τα παιδιά του


ΚΕΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΚΕΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΚΤΣΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΚΤΣΙΔΗΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ