ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 30 Ιούνη 2015
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την Πέμπτη στις 8 μ.μ. η μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Θα μιλήσει ο Δ. Κουτσούμπας

Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει μεγάλη συγκέντρωση, με σύνθημα: «Οχι στην πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ. Οχι στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία», την Πέμπτη, 2 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στο Σύνταγμα.

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις των Τομεακών Οργανώσεων της ΚΟ Αττικής έχουν οριστεί για τις 7 μ.μ., ως εξής:

Προπύλαια: ΑΕΙ - ΤΕΙ

Κάνιγγος: Βιομηχανία, Κατασκευές, Μεταφορές, Καλλιτέχνες, Τηλεπικοινωνίες, Χρηματοπιστωτικό, ΜΜΕ, Εμπόριο, Επισιτισμός, Δικαιοσύνη, ΕΒΕ, Υγεία, Εκπαιδευτικοί.

Φιλελλήνων: Νότιος Τομέας, Δημόσια Διοίκηση - ΟΤΑ, Πειραιάς.

Ομόνοια: Δυτικός Τομέας, Βόρειος Τομέας, Μεσόγεια, Θριάσιο, Ανατολικός Τομέας, Τομέας Α' Αθήνας - Γαλατσίου.


Συγκεντρώσεις Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ

Με σύνθημα «Οχι στην πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ. Οχι στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία», οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποιούν πολιτικές συγκεντρώσεις σε μια σειρά δήμους και πόλεις σε όλη τη χώρα.

Στην Αττική

Αύριο, Τετάρτη

-- Περιστέρι: Στις 8.00 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Νίκαια: Στις 8.00 μ.μ., στην πλατεία Κουμπάκη, θα μιλήσει η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Ζωγράφου: Στις 8.00 μ.μ., στην πλατεία Γαρδένιας, θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Μαρούσι: Στις 8.00 μ.μ., στον ΗΣΑΠ, θα μιλήσει ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Ηλιούπολη: Στις 8.00 μ.μ., στην πλατεία Ηρώων (Φλέμινγκ), θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής.

-- Καλλιθέα: Στις 8.00 μ.μ., στην πλατεία Δαβάκη, θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Μπραχάμι: Στις 8.00 μ.μ., στην πλατεία ΙΚΑ, θα μιλήσει ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

-- Πειραιάς: Στις 8.00 μ.μ., στην Αγιά Σοφία, στον πεζόδρομο Παλαμηδίου (Συντριβάνι), θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Την Παρασκευή 3/7

-- Αιγάλεω: Στις 8.00 μ.μ., στην πλατεία Εσταυρωμένου, θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Ιλιον: Στις 8.00 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Μενίδι: Στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Νέα Ιωνία: Στις 8.00 μ.μ., στην πλατεία Συμιριώτη, θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Πάτρα

Οι Τομεακές Οργανώσεις Πάτρας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν σε συγκέντρωση την Παρασκευή 3 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Γεωργίου. Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Στη Θεσσαλία

Αύριο, Τετάρτη

-- Στα Τρίκαλα, συγκεντρώσεις, στις 8 μ.μ., στο χωριό Κεραμίδι και στις 9 μ.μ., στην πλατεία της Φαρκαδόνας, με ομιλητή τον Ρίζο Μαρούδα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στην Καρδίτσα, συγκέντρωση στις 8.30 μ.μ., στον Σταυρό, με ομιλητή τον Β. Ξυδιά και στις 8.30 μ.μ., στον Βλαχομαχαλά, με τον Ηλ. Στουρνάρα. Στις 9 μ.μ., στη Σέκλιζα, (κατάστημα Κολοκύθα), με τον Β. Μπούτα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Πέμπτη 2/7

-- Συγκέντρωση, στις 9 μ.μ., στην πλατεία της Καλαμπάκας, με ομιλήτρια την Ελένη Κοτούπα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

-- Στην Καρδίτσα, συγκέντρωση στις 8.30 μ.μ., στο Σταυρό, με ομιλητή τον Β. Ξυδιά και στις 8.30 μ.μ., στον Βλαχομαχαλά, με τον Ηλ. Στουρνάρα. Στις 9 μ.μ., στη Σέκλιζα, (κατάστημα Κολοκύθα), με τον Β. Μπούτα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ
Νέα διαπιστευτήρια της κυβέρνησης στο ΝΑΤΟ

Νέα διαπιστευτήρια από πλευράς της κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ επέδωσε χτες στο ΝΑΤΟ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Π. Καμμένος διατράνωσε, για άλλη μια φορά, ότι από τις βάσεις της λυκοσυμμαχίας στην Ελλάδα θα διεξαχθούν οι νέες ΝΑΤΟικές ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις στον άξονα από Λιβύη ως Συρία και Ιράκ, με πρόσχημα τους τζιχαντιστές, για λογαριασμό των ευρωατλαντικών μονοπωλιακών συμφερόντων στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Συγκεκριμένα, μιλώντας χτες στη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών, στο Σκαραμαγκά, στην τελετή ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό δύο Σκαφών Ανορθόδοξου Πολέμου, μεταξύ άλλων, είπε ότι η βάση στη Σούδα στηρίζει το νότιο τομέα του ΝΑΤΟ ενάντια «στη νέα απειλή», αυτή των τζιχαντιστών και ότι «οι δικές μας βάσεις» θα διασφαλίσουν την επιτυχία του αγώνα της ευρωατλαντικής λυκοσυμμαχίας έναντι αυτής της απειλής.

Παραπέρα, καθότι τα δύο αυτά σκάφη ήταν «δωρεά» της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της ΕΛΒΑΛ (Στασινόπουλος), ο υπουργός Αμυνας έσπευσε να «χαϊδέψει τα αυτιά» των ολιγαρχών του πλούτου, αποδίδοντάς τους τιμές για τη «φιλοπατρία» που επιδεικνύουν...

Κι αυτό ενώ και επί της συγκυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζουν να ισχύουν όλα τα οφέλη, προνόμια, φοροαπαλλαγές και εισφοροαπαλλαγές, που ίσχυαν και επί προηγούμενων κυβερνήσεων για τους εφοπλιστές και συνολικότερα για το εγχώριο κεφάλαιο...

Μάλιστα, ο Π. Καμμένος έδωσε αργότερα και άλλες τέτοιες διαβεβαιώσεις στα εγχώρια μονοπώλια, λέγοντας στον εκπρόσωπο της ΕΛΒΑΛ ότι έχει δώσει εντολή σε όλους τους Ακολούθους Αμυνας που υπηρετούν στις ελληνικές πρεσβείες στο εξωτερικό, να λειτουργούν και ως ...πλασιέ προς τις ξένες κυβερνήσεις των προϊόντων των ντόπιων μονοπωλιακών ομίλων.

Να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω ειπώθηκαν παρουσία δύο κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, του αν. υπουργού Αμυνας, Κ. Ησυχου και του αν. υπουργού Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσα, οι οποίοι δεν εξέφρασαν καμία διαφωνία... Ούτε στα περί χρήσης των εν Ελλάδι βάσεων για τους στόχους του ΝΑΤΟ, ούτε στα περί φιλοπατρίας του κεφαλαίου...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ