ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 2 Ιούλη 2015
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ολοι σήμερα στις 8 μ.μ. στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Θα μιλήσει ο Δ. Κουτσούμπας

Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει μεγάλη συγκέντρωση, με σύνθημα «ΟΧΙ στην πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ. ΟΧΙ στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία»,σήμερα Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στο Σύνταγμα.

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις των Τομεακών Οργανώσεων της ΚΟ Αττικής έχουν οριστεί για τις 7 μ.μ., ως εξής:

Προπύλαια: ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Κάνιγγος: Βιομηχανία, Κατασκευές, Μεταφορές, Καλλιτέχνες, Τηλεπικοινωνίες, Χρηματοπιστωτικό, ΜΜΕ, Εμπόριο, Επισιτισμός, Δικαιοσύνη, ΕΒΕ, Υγεία, Εκπαιδευτικοί.

Φιλελλήνων: Νότιος Τομέας, Δημόσια Διοίκηση - ΟΤΑ, Πειραιάς.

Ομόνοια: Δυτικός Τομέας, Βόρειος Τομέας, Μεσόγεια, Θριάσιο, Ανατολικός Τομέας, Τομέας Α' Αθήνας - Γαλατσίου.

Στην κάλπη με την πρόταση του ΚΚΕ

Ψηφοδέλτια με την πρόταση του Κόμματος διακινούνται σε όλη τη χώρα - Διαθέσιμα και από τις ιστοσελίδες του ΚΚΕ, του «Ριζοσπάστη» και του «902.gr»

Το ψηφοδέλτιο με την πρόταση του ΚΚΕ

*

Το ψηφοδέλτιο με την πρόταση του ΚΚΕ
Το ΚΚΕ καλεί το λαό στο δημοψήφισμα της Κυριακής να μην επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Να σηκώσει το ανάστημά του και να εκφράσει και στο δημοψήφισμα την αντίθεσή του στην ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας της, ρίχνοντας μαζικά στην κάλπη τη δική του πρόταση: «ΟΧΙ στην πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ. ΟΧΙ στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία».

Ούτε η πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ ούτε η κυβερνητική πρόταση των 47+8 συμπληρωματικών σελίδων διορθώνονται, γιατί είναι γεμάτες βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Το κάλπικο «όχι» που προτείνει η κυβέρνηση είναι ένα μεγάλο «ναι» στο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι «ναι» στην κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος του λαού. Καλούμε το λαό να μη διαλέξει νέο μνημόνιο. Να «ακυρώσει» αυτό το κάλπικο δίλημμα που του θέτουν, ρίχνοντας στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ.

Οι Κομματικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα διακινούν ψηφοδέλτια με την πρόταση του ΚΚΕ, μαζί με τη Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα που αποφάσισε η κυβέρνηση. Τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ καλούνται να διαδώσουν αυτό το ψηφοδέλτιο στο λαό, το οποίο μπορεί επίσης ο καθένας να βρει και να τυπώσει από την ιστοσελίδα του Κόμματος (www.kke.gr), από το πόρταλ «902.gr» (στη διεύθυνση www.902.gr/node/70561) και φυσικά από την ιστοσελίδα του «Ριζοσπάστη» (www.rizospastis.gr), όπου μάλιστα πάνω δεξιά στην αρχική σελίδα υπάρχει ειδικός σύνδεσμος που οδηγεί σε ενότητα με τα υλικά του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα.

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Στις κάλπες ρίχνουμε το ψηφοδέλτιο με την πρόταση του ΚΚΕ

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), ενόψει του δημοψηφίσματος με το κάλπικο ερώτημα που έθεσε η κυβέρνηση, καλεί τους αντιστασιακούς αγωνιστές, τους φίλους της Αντίστασης και τους απογόνους να καταδικάσουν με την ψήφο τους και τα μνημόνια των ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ και τα μνημόνια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, να ψηφίσουν για την αποδέσμευση της χώρας μας από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, με λαϊκή εξουσία.

«Υπενθυμίζουμε για κάθε καλοπροαίρετο αγωνιστή και φίλο», τονίζεται σχετικά στην ανακοίνωση, «πως η θέση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και των αντιστασιακών, των αγωνιστών, φίλων και απογόνων της Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ήταν και παραμένει σταθερά απέναντι στη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (ΔΝΤ - ΝΑΤΟ) που μόνο δεινά έφεραν και φέρνουν στον τόπο μας».

«Ετσι», τονίζεται, «είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε τους λογής πλαστογράφους - κυρίως από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ - που προσπαθούν να παρουσιάσουν, επιλεκτικά, κάποιους αντιστασιακούς να υποστηρίζουν τη θέση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υπέρ της πρότασής της - νέου μνημονίου που έχουν προτείνει στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων, σχεδόν πανομοιότυπο με αυτό που προτείνουν οι ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ.

Ας μην αυταπατώνται οι λογής οπαδοί και προπαγανδιστές της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ ότι μπορεί, με τέτοιες "μπαγαποντιές", να κοροϊδέψουν και να παρασύρουν αντιστασιακούς αγωνιστές για να στηρίξουν, μαζί τους, τα βάρβαρα μέτρα που μας επιφυλάσσουν την επομένη του δημοψηφίσματος, ότι θα κάνουν το λαό συνένοχο για τα βάρβαρα μνημόνια - μέτρα που ετοιμάζουν τώρα».

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλεί τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, τις οικογένειές τους και τους φίλους της Αντίστασης να δώσουν μαζικά το «παρών» στις κάλπες με το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ που λέει: «ΟΧΙ στην πρόταση ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ, ΟΧΙ στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό στην εξουσία».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ