ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Αυγούστου 2015
Σελ. /20
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΥΛΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΥΛΕΣ
φωτό 1

Στη μνήμη του θείου μου ΜΙΧΑΛΗ ΛΙΑΡΟΥΤΣΟΥ, που «έφυγε» πρόσφατα πλήρης ημερών και ήταν υπόδειγμα αταλάντευτου κομμουνιστή, που στάθηκε ακλόνητος και αταλάντευτος απέναντι στις διώξεις, στους βασανισμούς, στις θανατικές καταδίκες και όλα τα μέσα που χρησιμοποιεί το αστικό κράτος για να τρομοκρατήσει τους αγωνιστές, και που υπερασπίστηκε μέχρι τέλους, με όλες του τις δυνάμεις και από διάφορα πόστα την κοσμοθεωρία μας, την πολιτική και το Πρόγραμμα του ΚΚΕ και το σοσιαλισμό, προσφέρω 100 ευρώ μέσω ΚΟ Δανίας.

Πάνος Απέργης

***

φωτό 3

Στη μνήμη των αγαπημένων συντρόφων ΘΑΝΑΣΗ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ, αντί για στεφάνι στο νωπό ακόμα τάφο του, ΚΩΣΤΑ ΛΟΥΛΕ και ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, καθώς είχα την τύχη να τους γνωρίσω προσωπικά και να συνεργαστώ μαζί τους στο πλαίσιο της κομματικής μας δουλειάς, και έμαθα και διδάχτηκα πολλά και σημαντικά, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης, προσφέρω 50 ευρώ ενίσχυση στο τιμημένο Κόμμα μας, το ηρωικό ΚΚΕ που οι ίδιοι τίμησαν με το παραπάνω.

Γιάννης Ζαγγανάς

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΗΛΙΑΣ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΗΛΙΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΙΑΡΟΥΤΣΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΙΑΡΟΥΤΣΟΣ
ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΝΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΝΟΣ
ΦΩΤΟ

Αύριο, Κυριακή 9 Αυγούστου στις 9.30 π.μ. στη Μητρόπολη Αίγινας γίνεται το σαρανταήμερο μνημόσυνο του σ. ΚΩΣΤΑ ΧΑΝΟΥ.

Ο σ. Κώστας «έφυγε» στις 6 Ιούλη 2015, στα 92 του χρόνια. Από νέος ενστερνίστηκε τις πανανθρώπινες αξίες του μαρξισμού - λενινισμού, αν και γόνος μεγαλοαστικής οικογένειας. Τάχθηκε με το πλευρό και τους αγώνες της εργατικής τάξης. Υπήρξε μέλος της ΕΠΟΝ και στη συνέχεια του ΚΚΕ. Για τους αγώνες του εκτοπίστηκε στην Ικαρία και τη Μακρόνησο. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του το έζησε στην Αίγινα.

Υπήρξε δραστήριο μέλος και στέλεχος της ΚΟ Αίγινας του ΚΚΕ. Υπήρξε για χρόνια πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου «Ο Καποδίστριας» και υπεύθυνος της εφημερίδας «Πολίτης της Αίγινας». Μαχητής και πρωτοπόρος στα πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μας. Αταλάντευτος κομμουνιστής, υπερασπίστηκε μέχρι το τέλος της ζωής του τα δίκαια του λαού μας.

Οι σύντροφοί του από την ΚΟ Αίγινας θα τον θυμόμαστε πάντα. Στη μνήμη του προσφέρουμε 120 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Αίγινας.

ΠΡΟΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΑΜΩΝ

Γνωστοποιείται σύμφωνα με το άρθρο 1369 του ΑΚ όπως τροποποιήθηκε με το 1250/82 ότι:

Ο ΚΑΨΙΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ του Αλεξάνδρου και της Χαρίκλειας το γένος Φωκά που γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στο Αιγάλεω Αττικής και η ΚΑΛΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ του Θεμιστοκλή και της Αννας το γένος Νικολάου που γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στο Αιγάλεω Αττικής, πρόκειται να παντρευτούν και ο γάμος τους θα γίνει στο Αιγάλεω Αττικής.

***

Ο ΤΥΡΟΒΟΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Κωνσταντίνου και της Κωνσταντίνας το γένος Μπαλώκα που γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία Αττικής και κατοικεί στον Ωρωπό Αττικής και η ΛΙΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ του Αναστασίου Ευάγγελου και της Γαρυφαλιάς το γένος Σκούρα που γεννήθηκε στο Κερατσίνι Πειραιά και κατοικεί στον Ωρωπό Αττικής, πρόκειται να παντρευτούν και ο γάμος τους θα γίνει στο Δήμο Ωρωπίων Αττικής.

***

Ο ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΑΛΚΗΣ του Σταύρου και της Γιαννούλας το γένος Παππά που γεννήθηκε στους Αγίους Σαράντα Αλβανίας και κατοικεί στην Αθήνα και η ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΡΙΑ του Γεωργίου και της Σουλτάνας το γένος Λαζαρίδη που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, πρόκειται να παντρευτούν και ο γάμος τους θα γίνει στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ