ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Αυγούστου 2015
Σελ. /20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΟ ΚΑΖΑΝ
Αποκλεισμός στα πέναλτι για την Εθνική

«

Επεσε μαχόμενη» η Εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών απέναντι στην Κροατία, στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Καζάν, προχτές το βράδυ. Αν και βρισκόταν πίσω σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατάφερε να ισοφαρίσει μία και μόνη φορά, στα 27΄΄ πριν από τη λήξη, σε 10-10, και να στείλει το ματς στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί μοιραίος στάθηκε ο Γιάννης Φουντούλης, που νικήθηκε από τον (μέλλοντα συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό) Γιόσιπ Πάβιτς, με τους «χρυσούς» Ολυμπιονίκες του Λονδίνου να ευστοχούν και στις πέντε εκτελέσεις τους και να παίρνουν τη νίκη με 15-13.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-3, 3-2, 2-4 (κ.α.), 5-3 (πέν.)

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ιβιτσα Τούσακ): Πάβιτς, Μπούριτς, Πέτκοβιτς 1, Λόντσαρ 2, Τζόκοβιτς 2, Μπούκιτς 1, Μούσλιμ 3, Μπούσλιε, Σούκνο 3, Πασκβάλιν, Σέτκα 1, Ομπράντοβιτς 2, Μπίγιατς

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης 2, Δερβίσης, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 2, Ποντικέας, Αφρουδάκης 2, Δελακάς, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 4, Γαλανόπουλος

Με την Ιταλία για την τρίτη θέση

Οπως ξεκίνησε η Εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών την όμορφη περιπέτειά της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν, έτσι θα την ολοκληρώσει. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει σήμερα Σάββατο (20.30) στον «μικρό» τελικό της διοργάνωσης την Ιταλία, η οποία στον δεύτερο ημιτελικό έχασε εύκολα από τη Σερβία με 10-6. Η ελληνική ομάδα νίκησε 11-10 τη «σετεμπέλο» στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, όμως η σημερινή αναμέτρησή τους είναι σαφώς σπουδαιότερη αφού, εκτός από το χάλκινο μετάλλιο, θα δώσει στο νικητή και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης θα αναμετρηθούν στο «ντέρμπι του μίσους» Σερβία και Κροατία, όπως και τον περασμένο Ιούνη στο World League.

EUROPA LEAGUE
Κλήρωση με ελπίδες για τις ελληνικές ομάδες

Δύσκολη κλήρωση για τον Ατρόμητο του Μαρσελίνο

Icon

Δύσκολη κλήρωση για τον Ατρόμητο του Μαρσελίνο
Κλήρωση για όλα τα γούστα είχαμε χτες για τις ελληνικές ομάδες, που θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στους ομίλους του Europa League. Η τύχη χαμογέλασε στον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα αντιμετωπίσει την Καμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν. Οι Αζέροι την περσινή σεζόν τερμάτισαν τρίτοι στο πρωτάθλημά τους και βρίσκονται εδώ έχοντας ξεπεράσει τα εμπόδια τριών ομάδων. Αρχικά την Ντιναμό Τιφλίδας, για να ακολουθήσει η Τσουκαρίτσκι, με τελευταίο θύμα τον Απόλλωνα Λεμεσού. Ο Παναθηναϊκός, αν εμφανιστεί σοβαρός, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να κάνει μάλιστα και δύο νίκες και να πάρει την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League.

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε με μία από τις ομάδες - θρύλος της Δανίας, την Μπρόντμπι. Μια Μπρόντμπι που έχει κατακτήσει δέκα φορές το πρωτάθλημα Δανίας, αλλά τα τελευταία χρόνια ψάχνει τον τρόπο να επιστρέψει στην κορυφή. Την περσινή σεζόν τερμάτισε τρίτη ενώ και φέτος έχει κάνει κακό ξεκίνημα αφού μετράει τρεις ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, με τον πρώην άσο της Λίβερπουλ Ντάνιελ Αγκερ να αποτελεί το μεγάλο αστέρι της ομάδας. Στην Ευρώπη έχει ξεκινήσει από νωρίς αφού έχει αγωνιστεί και στους τρεις πρώτους γύρους του Europa League έχοντας ξεπεράσει τα εμπόδια των Γιουβένες (Σαν Μαρίνο), Μπερόε (Βουλγαρία), Ομόνοιας (Κύπρος). Ο αντίπαλος δεν φοβίζει και αν ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θα έχει ενισχυθεί, εμφανιστεί σοβαρός μπορεί να στείλει σπίτι τους τους Δανούς.

Θα το παλέψει στα ίσια ο ΠΑΟΚ με την Μπρόντμπι

MotionTeam

Θα το παλέψει στα ίσια ο ΠΑΟΚ με την Μπρόντμπι
Τέλος, ο Ατρόμητος, που ήταν στους «ανίσχυρους» των υπο-ομίλων, βρέθηκε στο δρόμο της Φενερμπαχτσέ των Φαν Πέρσι, Νάνι, Ραούλ Μεϊρέλες και... Βίτορ Περέιρα! Οι Τούρκοι, που αποκλείστηκαν από το Champions League από την ουκρανική Σαχτάρ, παρά το πλουσιοπάροχο μπάτζετ τους, είναι το απόλυτο φαβορί κόντρα στους Περιστεριώτες, που θα είναι γηπεδούχοι στην πρώτη μάχη στις 20 Αυγούστου.

Αναλυτικά τα ζευγάρια: Ατρόμητος - Φενερμπαχτσέ, Τουν - Σπάρτα Πράγας, Ντιναμό Μινσκ - Σάλτσμπουργκ, Λίμπερετς - Χάιντουκ, Κράσνονταρ - Ελσίνκι. Ραμποτνίσκι - Ρούμπιν, Οντ Γκρένλαντ - Ντόρτμουντ, Αστρα - Αλκμααρ, Σαουθάμπτον - Μίντιλαντ, Λεχ Πόζναν - Βιντεότον, Παναθηναϊκός - Καμπάλα, Μπορντό - Καϊράτ, Πλζεν - Βοϊβοντίνα, ΠΑΟΚ - Μπρόντμπι, Ζόρια - Λέγκια Βαρσοβίας, Μόλντε - Σταντάρ Λιέγης, Γιούνγκ Μπόις - Κάραμπακ, Στεάουα - Ρόζενμποργκ, Γιάμπλονετς - Αγιαξ, Ζίλινα - Μπιλμπάο, Μιλσιάμι - Σεντ Ετιέν, Αλταχ - Μπελενένσες.

Οι αγώνες θα γίνουν στις 20 και 27 Αυγούστου.

Υποβιβάστηκε η Κέρκυρα, «ανέβηκε» ο Λεβαδειακός

Πριν από λίγες μέρες η κλήρωση της Σούπερ Λιγκ περιελάμβανε ομάδες Α και Β και όχι τυχαία, καθώς τότε κανείς δεν γνώριζε το μέλλον της Βέροιας και της Κέρκυρας. Τελικά, αφού η Βέροια παρέμεινε πανηγυρικά στα «μεγάλα σαλόνια» (παρά το καταδικαστικό πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού), την Παρασκευή ήρθε η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για να υποβιβάσει τους Φαίακες και στη θέση τους να επαναφέρει τον Λεβαδειακό, που είχε χάσει τη θέση του στο τέλος του περασμένου πρωταθλήματος με αγωνιστικά κριτήρια.

Η Επιτροπή Εφέσεων έλαβε την τελεσίδικη (δηλαδή, η Κέρκυρα δεν έχει δικαίωμα προσφυγής στο διαιτητικό δικαστήριο της Ομοσπονδίας) αυτή απόφαση με ψήφους 3-0. Θυμίζουμε πως η αρχική εισήγηση της EEA έκανε λόγο για υποβιβασμό ή αποβολή των Φαιάκων από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, καθώς είχε κρίνει ομόφωνα πως η μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ ήταν εικονική. Στη συνέχεια, ωστόσο, η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ αποφάσισε με ψήφους 2-1 πως δεν συντρέχει λόγος τιμωρίας.

Στην 44η θέση η Εθνική ποδοσφαίρου

Σταθερή παρέμεινε η Εθνική ομάδα στην παγκόσμια κατάταξη του Αυγούστου, την οποία ανακοίνωσε προχτές η FIFA. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, το οποίο τον προηγούμενο μήνα υποχώρησε από την 25η στην 44η θέση του κόσμου, παραμένει στο Νο 44 της παγκόσμιας κατάταξης με 661 βαθμούς, σύμφωνα με τη μηνιαία αξιολόγηση της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας. Στο μεταξύ, στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης, το Βέλγιο «σκαρφάλωσε» στη δεύτερη θέση, αφήνοντας την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία στην τρίτη, ενώ η Ολλανδία έχασε επτά θέσεις και έπεσε από το «top ten» (βρίσκεται πλέον στο Νο 12), στο οποίο μπήκε η Χιλή.

Οι πρώτες 10 χώρες στην παγκόσμια κατάταξη είναι οι εξής (σε παρένθεση η διαφοροποίηση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα): 1. Αργεντινή 1.425 βαθμοί. 2. Βέλγιο 1.244 (+1). 3. Γερμανία 1.226 (-1). 4. Κολομβία 1.218. 5. Βραζιλία 1.186 (+1). 6. Πορτογαλία 1.177 (+1). 7. Ρουμανία 1.166 (+1). 8. Αγγλία 1.157 (+1). 9. Ουαλία 1.155 (+1). 10. Χιλή 1.124 (+1).

Κάταγμα περόνης υπέστη ο Γουίλσιρ

Σοβαρότερος απ' όσο είχε αρχικά εκτιμηθεί αποδείχθηκε ο τραυματισμός του Τζακ Γουίλσιρ, το περασμένο Σάββατο, στην τελευταία προπόνηση της Αρσεναλ πριν από το ματς με την Τσέλσι για το Κομιούνιτι Σιλντ.

Ο διεθνής μέσος έχει υποστεί ρωγμώδες κάταγμα στην περόνη του αριστερού ποδιού και θα μείνει αρκετές βδομάδες εκτός αγωνιστικών χώρων, όπως ανέφερε ο Αρσέν Βενγκέρ στην ιστοσελίδα των «κανονιέρηδων».

Σύμφωνα με το BBC, ο 23χρονος άσος θα χάσει περίπου έξι έως οκτώ βδομάδες και φυσικά δεν υπολογίζεται για το ξεκίνημα της Premier League και πιθανότατα του Champions League, ενώ θα απουσιάσει και από τα προσεχή ματς της Εθνικής Αγγλίας για τα προκριματικά του EURO 2016.

Ο Γουίλσιρ έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τραυματισμούς, τόσο μυϊκούς όσο και οστικούς, στη διάρκεια της καριέρας του και πέρυσι είχε υποβληθεί σε επέμβαση στον αριστερό αστράγαλο, που τον κράτησε εκτός δράσης για πέντε μήνες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ