ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2015
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Ξεχώρισαν ΠΑΣ, Παναιτωλικός στη 2η αγωνιστική

Σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ πέτυχε τη 2η αγωνιστική στη Super League ο ΠΑΣ

Eurokinissi

Σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ πέτυχε τη 2η αγωνιστική στη Super League ο ΠΑΣ
Ο ΠΑΣ Γιάννενα στην έδρα του και ο Παναιτωλικός στην Τρίπολη ήταν οι πλέον κερδισμένοι της 2ης αγωνιστικής στη Super League πετυχαίνοντας σπουδαίες νίκες επί των ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης, αντίστοιχα.

Στους Ζωσιμάδες ο ΠΑΣ κατάφερε να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο τα τραγικά αμυντικά λάθη του ΠΑΟΚ και συνεχίζοντας την καλή παράδοση που έχει κόντρα στον Δικέφαλο στην έδρα του επικράτησε με 3-1. Οι Γιαννιώτες άνοιξαν νωρίς το σκορ με τον Μανιά (5'), ενώ στο πρώτο πεντάλεπτο του β' ημιχρόνου ο Σαμπό στη προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-0. Στο 75' ο Τσάβες έκανε το 3-0, ενώ στις καθυστερήσεις ο Βίτορ μείωσε για τους φιλοξενούμενους σε 3-1.

Στην Τρίπολη, ο Αστέρας δε κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που είχε για να σκοράρει και ηττήθηκε με 2-0 από τον Παναιτωλικό. Βαρντά (34') και Βιγιαφάνες (96') πέτυχαν τα γκολ για τους Αγρινιώτες, οι οποίοι... ρέφαραν με αυτόν τον τρόπο την ήττα στην πρεμιέρα απ' τον Παναθηναϊκό.

Στην Καλλονή ξέσπασε ο Παναθηναϊκός για την ήττα του απ' την Καμπάλα αφού νίκησε την ομάδα της Μυτιλήνης με 4-0 στο «Απ. Νικολαΐδης» χάρη στα γκολ των Καρέλη (8'), Μπεργκ (31'), Ταυλαρίδη (57') και Πέτριτς (80').

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ ήρθε η λύτρωση για τον Ολυμπιακό αφού χάρη στα γκολ των Μιλιβόγεβιτς (89') και του Φορτούνη (91') κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των Βοιωτών και να νικήσει με 2-0.

Στα Πηγάδια, Ξάνθη και ΑΕΚ δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα και έμειναν στο 0-0, σε ένα παιχνίδι που είχε μεν ρυθμό, αλλά με ελάχιστες τελικές προσπάθειες.

Στην Κομοτηνή, η Βέροια πήρε σπουδαίο διπλό επί του Πανθρακικού με 2-0, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αμπντούν, που πέτυχε και τα δύο γκολ (15', 70').

Στη Θεσσαλονίκη ο Πανιώνιος κόντρα στη ροή του αγώνα κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 απέναντι στον Ηρακλή χάρη στο γκολ του Μπακατσέτα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2015
Στις... τελευταίες πινελιές η Εθνική ανδρών

Αν και αντιμετώπισε μεγαλύτερες δυσκολίες απ' ό,τι στα άλλα δύο παιχνίδια η Εθνική ανδρών επικράτησε και της Λιθουανίας με 67-62 στο τελευταίο παιχνίδι του διεθνούς τουρνουά «Ακρόπολις», που έγινε στο ΟΑΚΑ, και πήρε την πρώτη θέση κάνοντας το τρία στα τρία αφού είχαν προηγηθεί οι αντίστοιχες νίκες επί Ολλανδίας και Τουρκίας. Ωστόσο, εκείνο που μετράει για την Εθνική είναι το γεγονός της καλής εικόνας που έδειξε σε γενικές γραμμές και στα τρία παιχνίδια του τουρνουά, το οποίο λειτούργησε ως πρόβα τζενεράλε ενόψει των υποχρεώσεων για το Ευρωμπάσκετ που αρχίζει το ερχόμενο Σάββατο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης, δήλωσε ευχαριστημένος απ' την εικόνα των παικτών στους τρεις αγώνες, ωστόσο επισήμανε πως μέχρι την τελευταία ώρα θα πρέπει να διορθωθούν ακόμα κάποια πράγματα. Οπως επισήμανε, η ομάδα θα φορμαριστεί πλήρως με την έναρξη των υποχρεώσεων.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ο Κρις Φλέμινγκ ανακοίνωσε τους 12 παίκτες που θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος της Γερμανίας στο προσεχές Ευρωμπάσκετ. Οι παίκτες είναι: Ρόμπιν Μπένζινγκ (Σαραγόσα), Αντον Γκαβέλ, Πολ Ζίπσερ (Μπάγερν), Νιλς Γκίφεϊ, Αλεξ Κινγκ (Αλμπα), Μαόντο Λο (κολέγιο Κολούμπια), Ντιρκ Νοβίτσκι (Μάβερικς), Τίμπορ Πλάις (Τζαζ), Χέικο Σάφαρτζικ (ελεύθερος), Ντένις Σρέντερ (Χοκς), Κάρστεν Τάντα (Μπάμπεργκ), Γιόχαν Βόιγκτμαν (Φράπορτ Σκαϊλάινερς).

ΙΤΑΛΙΑ: Ο τραυματισμός του Αντρέα Μπαρνιάνι στο φιλικό με τη Γεωργία (28/8) προκάλεσε έντονη ανησυχία στις τάξεις της Ιταλίας. Εσχάτως όμως έγινε γνωστό πως ο 30χρονος φόργουορντ/σέντερ θα δώσει το «παρών» στη διοργάνωση.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Χαμηλό ... φινάλε για ελληνικές συμμετοχές

Σε ...χαμηλό ύψος κινήθηκε το φινάλε των ελληνικών συμμετοχών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που ολοκληρώθηκε στο Πεκίνο καθώς τόσο ο Κώστας Μπανιώτης στον τελικό του ύψους όσο και ο Παπαμιχαήλ στα 50 χλμ. βάδην δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάποια διάκριση.

Στον τελικό του ύψους ο Κώστας Μπανιώτης, μετά τη σπουδαία εμφάνιση στα προκριματικά, όπου πήρε την πρόκριση με 2,31 μ., δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει κάτι ανάλογο και στον τελικό της Κυριακής. Ο Ελληνας άλτης δεν μπόρεσε αυτή τη φορά να ξεπεράσει τα 2,25 μ. ενώ προηγουμένως χρειάστηκε τη δεύτερη προσπάθεια για να περάσει τα 2,20. Ετσι είπε «αντίο» νωρίς νωρίς στα όνειρα για κάποια διάκριση μένοντας στη 14η θέση όσων συμμετείχαν στον τελικό. Ο Καναδός Ντέρεκ Ντρούιν ήταν νικητής με 2,34 αφήνοντας δεύτερο τον Κινέζο Ζανγκ με 2,33 και τρίτο τον Ουκρανό Μπονταρένκο επίσης με 2,33. Η έκπληξη του αγώνα ήταν ο Μουτάζ Μπαρσίμ απ' το Κατάρ, που έμεινε τέταρτος με 2,33 μέτρα (αλλά με χειρότερες προσπάθειες σε σχέση με τους άλλους δύο). Στα χαμηλά έμεινε και ο Δημήτρης Χονδροκούκης, που αγωνίστηκε με την Κύπρο, αφού ήταν 11ος με καλύτερο άλμα στα 2,25.

Ενα σφίξιμο στο δικέφαλο, σε συνδυασμό και με τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν (πολύ υγρασία), οδήγησε τον Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ να μην τερματίσει στα 50 χλμ. βάδην εγκαταλείποντας την προσπάθειά του λίγο μετά τα 30 χλμ. Νικητής του αγώνα ήταν ο Ματέγ Τοθ (Σλοβακία) με 3.40.32.

Κυριαρχία Τζαμάικα στις σκυτάλες

Η Τζαμάικα κυριάρχησε στις σκυταλοδρομίες αφού η χώρα της Καραϊβικής κατάφερε να πάρει τις τρεις απ' τις τέσσερις κούρσες του αγωνίσματος σε άνδρες και γυναίκες. Στα 4Χ100 των ανδρών με μπροστάρη τον Μπολτ, που διόρθωσε τα πράγματα μετά τα λάθη στις δυο πρώτες αλλαγές, η Τζαμάικα πρώτευσε με 37.36 αφήνοντας δεύτερη την Κίνα με 38.01 και τρίτο τον Καναδά με 38.13. Στα αξιοσημείωτα της κούρσας τα λάθη που οδήγησαν σε ακύρωση τις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Και στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών οι Τζαμαϊκανές πήραν την πρώτη θέση με 41.07 αφήνοντας δεύτερες τις ΗΠΑ με 41.68 και τρίτο το Τρίνινταντ και Τομπάγκο με 42.03. Κυρίαρχες ήταν οι Τζαμαϊκανές και στα 4Χ400 των γυναικών που πήραν την πρώτη θέση με 3.19.13, με τις Αμερικανίδες να είναι δεύτερες με 3.19.44 και τρίτες της Βρετανίδες με 3.23.62. Στις ΗΠΑ κατέληξε το χρυσό στα 4Χ400 των ανδρών, όπου πρώτευσαν με 2.57.82. Στη δεύτερη θέση ήταν το Τρίνινταντ και Τομπάγκο με 2.58.20 και τρίτη η Βρετανία με 2.58.51.

FOOTBALL LEAGUE
Αναβολή λόγω... Αρη

Στην απόφαση αναβολής της κλήρωσης της Football League, αύριο Τετάρτη 2/9, προχώρησε η EΠΑΕ, μετά την κίνηση του Αρη να προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο, διεκδικώντας την άνοδό του. Η κλήρωση του 2ου τη τάξει εθνικού πρωταθλήματος ήταν προγραμματισμένη να γίνει αύριο, αλλά η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε χτες την αναβολή της, «λόγω εκκρεμοδικιών». Σημειώνεται πως πρόσφατα τα αρμόδια όργανα είχαν αποφασίσει τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 18 ομάδες, μετά την απόφαση ΟΦΗ και Νίκη Βόλου να μη δηλώσουν συμμετοχή, και όχι να προβιβαστούν 2 ομάδες απ' τους δευτεραθλητές της Γ' Εθνικής, μεταξύ των οποίων και ο Αρης.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
Πλώρη για Ρίο από τις Νικολαΐδου / Ασουμανάκη

Το διπλό σκιφ των γυναικών πρόσφερε την πρώτη επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που διεξάγεται στη Γαλλία. Το ελληνικό δίδυμο των Κατερίνας Νικολαΐδου και Σοφίας Ασουμανάκη προκρίθηκε στον ημιτελικό του αγωνίσματος τερματίζοντας πρώτο στην προκριματική του σειρά με χρόνο 6.50.650, που αποτελεί την 5η καλύτερη επίδοση των ομάδων που προκρίθηκαν. Μάλιστα, με αυτόν τον τρόπο το ελληνικό πλήρωμα έκανε ένα ακόμη βήμα για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αφού απ' αυτή την κατηγορία σκαφών την πρόκριση θα πάρουν τα 11 πρώτα πληρώματα.

Επίσης, το τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών, με τους Γιάννη Πέτρου, Στέφανο Ντούσκο, Κώστα Βαρδακά και Σπύρο Αντώνη, τερμάτισε 4ο στην τρίτη προκριματική σειρά με 6.10.130 και θα διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά στα σημερινά ρεπεσάζ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ