ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 13 Σεπτέμβρη 2015
Σελ. /40
Γιάννης ΒΟΓΛΗΣ

Ηθοποιός

Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί κανένα άλλο κόμμα δεν έχει σταθερές αξίες και πρόταση εξουσίας.

Παύλος ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

Ηθοποιός

Το ΚΚΕ είχε και έχει τις πιο σταθερές θέσεις από τότε που μπήκε στο κοινοβούλιο - (Φλωράκης, επί ΠΑΣΟΚ Ανδρέα: ...με αυτό τον προϋπολογισμό που πάτε να ψηφίσετε θα είναι καταχρεωμένα και τα δισέγγονά μας) - θέσεις που πήγαν να σφετεριστούν και να υποκλέψουν μόνο στα συνθήματα βέβαια «ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ», Αντρέας κ.λπ. Το ΚΚΕ ειδικά όσον αφορά την τότε ΕΟΚ και νυν Κομισιόν (Ευρωπαϊκή Ενωση) έχει δικαιωθεί σε όλα!!! Ο δανειστής κι ο τοκιστής είναι το πλέον ματαιόδοξο άτομο στον πλανήτη και δεν διαθέτει ίχνος συναισθήματος! Αυτό δικό μου, για όσους πιστεύουν στην αλληλεγγύη και την ανθρωπιά αυτής της ένωσης των αδίστακτων «εταίρων» και πιστεύουν πως θα ρίξουν τον καπιταλισμό από μέσα με ψευτοτσαμπουκάδες!

Ενας λαϊκός καλλιτέχνης οφείλει σαν προοδευτικό άτομο στην κοινωνία, να προτρέπει την ανατροπή αυτού του σάπιου και άδικου συστήματος και με όπλο την τέχνη του και τις απόψεις του γενικά, να δείχνει πως ο δρόμος προς την ελευθερία έρχεται με αγώνα, αξιοπρέπεια και σωστή στάση ζωής! Κανένα σύστημα δεν επιβιώνει ιστορικά αν δεν έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα! Και καμία νίκη για τα δίκια των λαών δεν χαρίζεται! Ποσοτικές συσσωρεύσεις - έκρηξη - ποιοτικό άλμα, όπως λέγανε και οι πιο μορφωμένοι από μας!!! Εμπρός, στο χέρι μας είναι, έστω και στα πλαίσια αυτής της μορφής πάλης, του αστικού κοινοβουλίου! Ψήφο στο τιμημένο ΚΚΕ!!!

Χρύσα ΡΩΠΑ

Ηθοποιός

Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί... «Γιατί αρνούμαι τροφή στους χορτάτους που ζητούν ολοένα κι άλλη, κι άλλη, κι άλλη πείνα» (ΕΛΥΤΗΣ). Γιατί «ή ζεις γι' αυτό που είσαι ή γι' αυτό που δεν θα γίνεις ποτέ» Πάλι ΕΛΥΤΗΣ.

ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΕΠΕΛΕΞΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩ ΤΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΣΚΗΝΗ ΘΕΑΤΡΟΥ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑ.

Παντελής ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

Μουσικός

Αριστερά χωρίς σφυροδρέπανο; Σύμμαχοι με ευρωφασίστες; Αριστερά που ψηφίζει μνημόνια, καταδικάζοντας το Λαό σε αιώνια λιτότητα και αυτοκτονία; Αυτή είναι αριστερά; Ευχαριστώ δε θα πάρω... Οι αριστεροί είναι στο δρόμο και αγωνίζονται για το Λαό κι όχι στα ονόματα και στον κληρονομικό τους προορισμό ... «Ο παππούς μου στο βουνό, ή ο πατέρας μου στο Πολυτεχνείο». Μπούρδες!! Εσύ τι κάνεις... Ξέρεις, φίλε εξαπατημένε... Ποτέ σου μη σώσεις και ψηφίσεις πραγματική Αριστερά... αλλά οφείλεις ν' αντισταθείς, να βοηθήσεις τον εαυτό σου κι αυτούς που τρώνε τα χημικά για σένα και για όλους, καθημερινά με ανιδιοτέλεια... ενώ εσύ πάντα ήσουν ο Αριστερός, ο άκαπνος, της θεωρίας, ο «ξεχωριστός»... Κάνε μια προσπάθεια να γίνεις ένας απ' αυτούς τους απλούς αριστερούς, τους εργάτες, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους απολυμένους, να δεις που δε θα το μετανιώσεις. Θα νιώσεις λυτρωμένος... Φίλε, σικ αριστερέ, ΑΓΩΝΙΣΟΥ, για μια πραγματική Αριστερά του απλού κόσμου. Οχι άλλες ευρηματικές, δήθεν ευρωπαϊκές αριστερές τάσεις... (μας έχεις χορτάσει απ' τη Β' Πανελλαδική κι εντεύθεν... έκανες την Αριστερά 1.000 ψεύτικα κομματάκια). Σήκω λίγο από τον αγωνιστικό σου λήθαργο και δες πού είναι η ζωή και πού παίζεται... και μην ντρέπεσαι, δες μέσα στα φτωχά σπίτια τι συμβαίνει... Ακόμη κι αν εξαπατήθηκες, ακόμη κι αν το παιχνίδι το 'στησαν μη σκύψεις το κεφάλι... Σκύψε το κεφάλι, όταν θα έχεις άδικο... Εδώ όμως, το δίκιο είναι με το μέρος σου... Ψάξ' το..

Μίλτος ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

Τραγουδοποιός

Με αυτά που βλέπω γύρω μου, ΚΚΕ και πάλι ΚΚΕ.

Κωνσταντίνος ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ηθοποιός

Γιατί δεν αντιδρά ο λαός μας; Γιατί δεν επαναστατεί (με ή χωρίς εισαγωγικά); Πόσο περισσότερο θα πρέπει να θιγούν τα συμφέροντά του και η αξιοπρέπειά του, ως άνθρωπος και ως πολίτης, για να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να πάρει την ιστορία στα χέρια του; Ισως να μην υπάρχει απάντηση. Ισως πάλι ο εχθρός, ο αντίπαλος να τον έπεισε πως εάν δεν αντιδράσει, εάν δεν επαναστατήσει, ίσως έτσι να έχει την ευκαιρία να «περάσει απέναντι», να «περάσει στην άλλη όχθη», να γίνει σαν κι αυτούς, ένας από αυτούς. Μήπως αυτό συμβαίνει κατά βάθος, και δεν το ομολογούμε; Μήπως περιμένουμε αυτήν την μεγάλη ευκαιρία; Να αναβαθμιστούμε ταξικώς; Ποιος ξέρει. Επειδή εγώ δεν περιμένω κάτι τέτοιο, και επειδή ο αντίπαλος εμένα δεν με έχει πείσει (εμένα - ίσως γιατί εγώ, καταπώς λέει κάπου κι ο Ευριπίδης: «σε πολλά διαφέρω απ' τους πολλούς») γι' αυτό, λοιπόν, κι εγώ, ψηφίζω ΚΚΕ! Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που πραγματικά «σε πολλά διαφέρει απ' τα πολλά» άλλα κόμματα!!!

Σταύρος Σ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ

Σκηνοθέτης

Οταν στην αναλγησία αντιστέκεσαι με ανθρωπιά.

Οταν στη διαφθορά αντιστέκεσαι με εντιμότητα.

Οταν στον καιροσκοπισμό αντιστέκεσαι με την Ιστορία.

Οταν στο ψέμα αντιστέκεσαι με αποδείξεις.

Οταν στα υπερφίαλα εγώ αντιστέκεσαι με το ταπεινό εμείς.

Τότε σε κατηγορούν για μονόχνοτο, παλιό, δογματικό κι ένα σωρό νεωτερικότητες.

Πότε η σκέψη και η συνέπεια γίνανε μομφές;

Τι είναι αυτή η νέα θεολογία του δόγματος της ευκαιριακής επικράτησης;

Η ζωή κι ο κόσμος είχαν και έχουν μια λογική, την ευτυχία των ανθρώπων, σ' αυτήν τη ζωή.

Ας εργαζόμαστε άοκνα κι ας φαντάζουμε στα μάτια τους ατελέσφοροι.

Εμείς είμαστε επίμονοι θηρευτές της ευτυχίας των πολλών.

Σήμερα μόνο με την ψήφο, μια απλή ψήφο που σύντομα θα γίνει κραυγή.

Θα φροντίσουμε εμείς γι' αυτό.

ΨΗΦΙΖΩ ΚΚΕ.

Γιώργος ΜΑΓΚΑΣ

Μουσικός

Τα πράγματα στην Ελλάδα έχουν γίνει άνω - κάτω, με αυτούς που έχουν κυβερνήσει τόσα χρόνια. Αυτοί τρώνε και πίνουνε και ψαλιδίζουνε τις συντάξεις του κοσμάκη, πεινάνε τα παιδιά μας. Πρέπει να αλλάξει. Να ανέβει και το ΚΚΕ... Δε μας έμεινε τίποτα άλλο. Θα δούμε άσπρη μέρα; Να μπορέσει να έρθει ο λαός στα ζύγια του...

Σπύρος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (Τραγουδόσαυρος)

Τραγουδιστής

Τα χέρια που με κόπο παράγουν πλούτο και αγώνες είναι ιερά και δεν τα

διαπραγματεύεσαι. Δεν είναι ν' αστειεύεσαι με το μόχθο τους γιατί είν' ο

λαός ο ίδιος!

Γι' αυτό ψηφίζω ΚΚΕ, σταθερά και αδιαπραγμάτευτα.

Γιώργης ΦΑΡΣΑΚΙΔΗΣ

Ζωγράφος

Μια ζωή και για πάντα, πλάι στην πιο ζωογόνα πηγή της ελληνικής κοινωνίας, το ΚΚΕ.

Θωμάς ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ

Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί είναι η μοναδική ελπίδα οργάνωσης του αγώνα του λαού μας για να πάρουμε την εξουσία και τον πλούτο που παράγουμε στα δικά μας χέρια. Τότε μόνο θα έχουμε πολιτισμό στον τόπο μας.

Βασίλης ΛΕΚΚΑΣ

Τραγουδιστής

Ψηφίζω ΚΚΕ, γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που δεν είναι άσκοπη. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Δεν υπάρχουν άλλες γενιές για θυσία. Να πάρουμε την τύχη μας στα δικά μας χέρια. Τίποτα δε χαρίζεται. Τα πάντα κατακτιούνται.

Γιατί στηρίζω - ψηφίζω ΚΚΕ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ