ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2015
Σελ. /24
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΔΗΜΟΥΛΑΣ
Ο λαός με το ΚΚΕ έχει τη δύναμη να τους χαλάσει τα σχέδια

Από την συγκέντρωση στο Μπραχάμι
Από την συγκέντρωση στο Μπραχάμι
Σε συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Μπραχάμι μίλησε ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Β' Αθήνας.

Στην ομιλία του ο Τηλ. Δημουλάς σημείωσε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ότι σε αυτές τις εκλογές «η άρχουσα τάξη, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι εφοπλιστές "έχουν δέσει το γάιδαρό τους". Η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, όποιος κι αν είναι στο τιμόνι, γι' αυτούς θα δουλεύει. Για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης οι μονοπωλιακοί όμιλοι (...)».

Αναφερόμενος στα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και τους ΑΝΕΛ, το στέλεχος του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι αυτοί «όλοι μαζί παρουσιάζουν σαν μονόδρομο τις θυσίες του λαού για την καπιταλιστική ανάπτυξη, την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ, αποθεώνουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και παραμυθιάζουν το λαό ότι από αυτή την κατάσταση θα ωφεληθεί και ο ίδιος».

Για το νέο οπορτουνιστικό ανάχωμα, τη ΛΑΕ, ο Τηλ. Δημουλάς τόνισε ότι προβάλλουν ως διέξοδο την καπιταλιστική Ελλάδα, αλλά με εθνικό νόμισμα, προσφέροντας τις ίδιες υπηρεσίες με τους παραπάνω στο σύστημα, αλλά από άλλο δρόμο. Υπογράμμισε ότι πρόκειται για κόμμα του συστήματος 100%, σαν αυτά που γνώρισε εδώ και πολλά χρόνια η Ευρώπη, και που ευθύνονται για την ενσωμάτωση και την κατάντια του εργατικού κινήματος. «Κρύβει τη στήριξή του στο κεφάλαιο και το ιμπεριαλιστικό σύστημα πίσω από αντιμνημονιακές ρητορείες», ανέφερε χαρακτηριστικά για τη ΛΑΕ ο Τ. Δημουλάς.

«Ολα τα παραπάνω δείχνουν», πρόσθεσε, «ότι όλοι αυτοί έχουν κόψει για το λαό το κουστούμι. Δεν θα δυσκολευτούν να βρουν τον πιο κατάλληλο να διαχειριστεί την υπόθεση της καπιταλιστικής ανάκαμψης από την κυβερνητική καρέκλα. Αυτό που δεν έχουν εξασφαλισμένο, είναι πώς θα αφοπλίσουν τελείως το λαό και το κίνημα για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους. Γι' αυτό το ΚΚΕ απευθύνεται στον εργατόκοσμο, στον εργάτη, στον υπάλληλο, στον φτωχό αυτοαπασχολούμενο, στον άνεργο, στον νέο και τη νέα, στον συνταξιούχο, και λέμε: Δεν θα τους περάσει. Δεν είναι μονόδρομος αυτή η κατάσταση ούτε είναι μοιραίο να εξελιχθεί έτσι όπως τη σχεδιάζουν. Εχετε τη δύναμη να τους χαλάσετε τα σχέδια. Χρειάζεται να ορθώσουμε ανάστημα, να πάρετε την υπόθεση στα χέρια σας, να ακολουθήσετε το δρόμο που προτείνει το ΚΚΕ...».

Στους λόγους για τους οποίους πρέπει ο λαός να δυναμώσει το ΚΚΕ, ο Τηλ. Δημουλάς σημείωσε ότι το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εκφράσει τη λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην όποια κυβέρνηση, με την όποια σύνθεση κι αν έχει βγάλει η κάλπη.

«Σε αυτές τις εκλογές», κατέληξε, «κρίνεται το κατά πόσον θα είναι δυνατό το ΚΚΕ, μέσα στη λαϊκή συμμαχία, στη Βουλή, στους χώρους δουλειάς, στα μεγάλα εργοστάσια, στις λαϊκές γειτονιές, στους χώρους της νεολαίας. Γι' αυτό δεν πρέπει να αφήσουμε ούτε έναν άνθρωπο που σκέφτεται καλοπροαίρετα, που έχει ερωτήματα, που καταλαβαίνει ότι αυτός ο δρόμος που δοκίμασε και τον απογοήτευσε δεν πρέπει να τον οδηγήσει να κάτσει σπίτι του, ούτε στην αποχή. Να συστρατευτεί μαζί μας. Να απλώσουμε το χέρι σε όλους αυτούς που μπορούν να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους, και δεν είναι άλλη από το να ενισχύσουν το ΚΚΕ».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΣΣΑΣ
Να φτάσει παντού το ελπιδοφόρο μήνυμα του ΚΚΕ

«Με όλες μας τις δυνάμεις συμβάλλουμε για να φτάσει σε όλο και περισσότερους εργαζόμενους το ελπιδοφόρο μήνυμα του ΚΚΕ για τα προβλήματα του λαού μας και τη διέξοδο από αυτή τη βαρβαρότητα που ζούμε». Με αυτά τα λόγια ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος, από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης στην πλατεία Ηρώων του Περάματος, έθεσε στο λαό της εργατούπολης το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών: «Ψήφο στο ΚΚΕ για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση και διεκδίκηση, να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής».

Δεν μπορεί, επισήμανε, να «πέσει» λαϊκή ψήφος στα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Λαϊκή Ενότητα - ΣΥΡΙΖΑ 2, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ της αστικής διαχείρισης, γιατί το καθένα, παρά τις παραλλαγές τους, υπηρετούν την καπιταλιστική ανάπτυξη, τη στρατηγική της ΕΕ, έχουν «βάψει τα χέρια» τους με την ψήφιση ή την προετοιμασία των μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων.

Ειδικά για τη Χρυσή Αυγή, τόνισε ότι ο λαός της περιοχής έχει καθήκον να την απομονώσει γιατί αξιοποιεί το μεταναστευτικό και την αντιμνημονιακή ρητορεία, για να υφαρπάξει λαϊκές ψήφους, ενώ είναι ο μπράβος του καπιταλιστικού συστήματος που γεννάει τα μνημόνια και την προσφυγιά. Στήνει δουλεμπορικά γραφεία, όπως στο Πέραμα, για να προσφέρει τζάμπα εργατική δύναμη στα αφεντικά της. Τα τάγματα εφόδου της χτύπησαν με λοστούς πρωτοπόρους κομμουνιστές εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και έφτασε να δολοφονήσει τον νεολαίο Παύλο Φύσσα.

Αναφερόμενος στην εικόνα διάλυσης της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας, σημείωσε ότι «αντιστοιχεί στη στρατηγική της ΕΕ για τη στήριξη των μεγάλων γερμανικών και γαλλικών ομίλων, ώστε να ισχυροποιηθούν και να ανταποκριθούν στο διεθνή ανταγωνισμό, να προσαρμοστούν στις στρατιωτικές επιθετικές ανάγκες της ΕΕ». Ειδικά για τη Ζώνη, τόνισε ότι «απαξιώνεται συνειδητά», «είναι και αυτή θύμα της άναρχης καπιταλιστικής ανάπτυξης και της ελεύθερης κίνησης του εφοπλιστικού κεφαλαίου», το οποίο καρπώνεται μεγάλα προνόμια από το αστικό κράτος και επιλέγει με κριτήριο το κέρδος τα ξένα ναυπηγεία.

Με άλλα λόγια, σημείωσε, η αιτία που κλείνουν τα ναυπηγεία και μια χώρα πλούσια σαν την Ελλάδα, με έμπειρο εργατικό δυναμικό, «δεν μπορεί να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαΐ σε εργατικές - λαϊκές οικογένειες», είναι ότι «τα εργαλεία της οικονομίας, τα μέσα παραγωγής είναι στην ιδιοκτησία μιας χούφτας παράσιτων - εκμεταλλευτών καπιταλιστών. Η ανάπτυξη σχεδιάζεται με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος και τον ανταγωνισμό και όχι την ευημερία του λαού».

ΝΕΑΠΟΛΗ ΒΟΛΟΥ
«ΚΚΕ για αντίσταση σ' αυτό που έρχεται»

Περιοδεία του Θ. Τσαλούχα σε συνεργεία - μηχανουργεία

Περιοδεία στα συνεργεία αυτοκινήτων, μηχανουργεία, εμπορικές αντιπροσωπείες στη συνοικία της Νεάπολης πραγματοποίησε ο Θ. Τσαλούχας, υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ.

Στις συνομιλίες που είχε με εργαζόμενους αίσθηση έκανε η τοποθέτηση εμπόρου που σημείωσε ότι στις εκλογές του 2012 και του 2015 έκανε κριτική στο ΚΚΕ για την τακτική να μην ενδώσει στις πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία, αλλά, όπως είπε, «τώρα καταλαβαίνω που είδα τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ αυτούς τους επτά μήνες με τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, ότι εάν τότε το ΚΚΕ δεν ήταν σταθερό στην πολιτική του, σήμερα δεν θα υπήρχε κανένα στήριγμα στο λαό να αντισταθεί μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου. Γι' αυτό αυτήν τη φορά θα στηρίξω το ΚΚΕ στις εκλογές στις 20 του Σεπτέμβρη για να υπάρχει μία ισχυρή δύναμη να αντισταθεί σε αυτό που έρχεται».

Ο Θόδωρας Τσαλούχας τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που έχει πρόταση διεξόδου από την κρίση, που απαντά στον αν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη που να εξασφαλίζει τη λαϊκή ευημερία. Μπορεί να υπάρξει - είπε - αρκεί να «φύγει» από τη μέση το καπιταλιστικό κέρδος, αρκεί τα μέσα παραγωγής, ο πλούτος που παράγεται να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία. Ετσι μπορεί να εξαλειφθούν η εκμετάλλευση, τα αντιλαϊκά μέτρα, μπορεί να μπει οριστικό τέλος στα μνημόνια και τις θυσίες που υποβάλλεται ο λαός για να ανακάμψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι η πρόταση με την οποία μπορούν να αξιοποιηθούν και να αναπτυχθούν παραπέρα οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας προς όφελος του λαού.

Το ΚΚΕ - τόνισε - καλεί τους αυτοαπασχολούμενους, που βλέπουν να τους κατασπαράζουν τα μονοπώλια, να εμπιστευτούν τη συνεπή αντιμονοπωλιακή γραμμή και δράση του. Να οργανώσουν το κίνημά τους και να ενωθούν με τους εργάτες και τους φτωχούς αγρότες σε μια μεγάλη Λαϊκή Συμμαχία. Να βγάλουν ένα πιο δυνατό ΚΚΕ παντού, στη Βουλή, στους χώρους δουλειάς, στα μεγάλα εργοστάσια, στις λαϊκές γειτονιές, στην ύπαιθρο, στους χώρους νεολαίας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΡΟΣ
Παλεύοντας για το μέλλον που μας αξίζει

Περιοδεία στους εργαζόμενους της «Forthnet», στις εγκαταστάσεις του Ταύρου, πραγματοποίησε χτες ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Β' Αθήνας. Ενας χώρος δουλειάς όπου είναι έντονο των στοιχείων των νέων σε ηλικία εργαζομένων.

Σε συζήτηση που έγινε, το στέλεχος του ΚΚΕ ξεκίνησε με την επισήμανση του σημαντικού ρόλου που μπορεί και πρέπει να παίξει η νέα γενιά, για να αλλάξει η σημερινή κατάσταση, να ανατραπεί η βαρβαρότητα. Τους κάλεσε να βγάλουν συμπεράσματα από την πείρα που οι ίδιοι διαθέτουν, τι έλεγαν και τι έκαναν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, που φόρτωσαν τρία μνημόνια στις πλάτες του λαού. Να δουν ότι το ΚΚΕ επιβεβαιώθηκε σε όσα έγκαιρα είπε, αναδεικνύοντας τη συνέχιση και ένταση της αντεργατικής επίθεσης. Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη οι εργαζόμενοι να προετοιμαστούν για νέους μεγάλους αγώνες, καθώς την επομένη των εκλογών το τρίτο μνημόνιο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται, μαζί με τους νόμους που ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί από τα προηγούμενα μνημόνια.

Η αιτία των προβλημάτων των εργαζομένων είναι το κέρδος των μεγάλων επιχειρήσεων, σημείωσε. Οσο τα κλειδιά της οικονομίας τα έχουν αυτοί, δε θα δούμε άσπρη μέρα. Εφτασε η ώρα να προβληματιστείτε, είπε, να δυναμώσει το ΚΚΕ, να δυναμώσουν οι αγώνες και ο λαός. Το ΚΚΕ μιλά για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που απαιτεί θυσίες και σύγκρουση, όμως, πρόσθεσε, είναι άλλο να θυσιάζεσαι και να συνεχίζεται αυτή η βαρβαρότητα και άλλο να θυσιάζεσαι παλεύοντας για το μέλλον που μας αξίζει. Μιλάμε για άλλη κοινωνία. Θα υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός, κοινωνικοποίηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, ο διευθυντής του εργοστασίου θα εκλέγεται, θα ελέγχεται και αν χρειάζεται, θα καθαιρείται από τη συνέλευση των εργαζομένων. Το ίδιο και ο βουλευτής που θα είναι και ανακλητός.

Κατέληξε επισημαίνοντας ξανά ότι η νέα γενιά έχει όλες τις προϋποθέσεις να κάνει την ανατροπή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ