ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Οχτώβρη 2015
Σελ. /20
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΠΑΛΑΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΠΑΛΑΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
φωτό 1

Αύριο, Κυριακή 11/10/2015 και ώρα 11.20 π.μ., στην εκκλησία του Α' Νεκροταφείου, θα γίνει το ετήσιο μνημόσυνο της συντρόφισσάς μου στη ζωή και στους αγώνες ΣΟΦΙΑΣ ΠΑΛΑΙΟΠΟΥΛΟΥ, η οποία «έφυγε» από κοντά μας στις 15/10/2014.

Στη μνήμη της προσφέρω στο τιμημένο ΚΚΕ 30 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

Θόδωρος Παλαιόπουλος

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΕΤΡΙΤΣΗ - ΜΠΟΡΑΝΤΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΕΤΡΙΤΣΗ - ΜΠΟΡΑΝΤΑ
φωτό (χαρτί) 1

Στις 4 Σεπτέμβρη 2015 έχασε την τελευταία του μάχη, τη μάχη για τη ζωή, ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς, ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΖΗΣ. Σ' όλη του τη ζωή αγωνίστηκε με πάθος μέσα από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΔΕΗ και τις γραμμές του ΚΚΕ για το δίκιο και τη βελτίωση της θέσης κάθε εργαζόμενου. Οι συμβουλές του και η στάση ζωής του θα μας οδηγούν πάντα.

Αύριο, Κυριακή 11 Οκτώβρη, στο Γιαννίτσι Εύβοιας, θα τελεστεί το 40ήμερο μνημόσυνό του.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

***

Πέρασε ένας χρόνος που «έφυγε» από κοντά μας, ξαφνικά, η αγαπημένη μας φίλη, συντρόφισσα, συναγωνίστρια, καθηγήτρια ΜΑΓΔΑ ΣΓΟΥΡΟΥ.

Ηταν πάντα μία άοκνη και αθόρυβη εργάτρια της τέχνης, πάντα μπροστά στους αγώνες του λαού για το δίκιο του, πάντα δίπλα σε κάθε «σπίθα» τέχνης και πολιτισμού, πάντα ένας φάρος για όσους μαθήτευσαν δίπλα της, που μετέδιδε αξίες, ιδανικά, οράματα για μία άλλη κοινωνία και πάντα ένα γνήσιο παράδειγμα ζωής και καρτερικότητας.

Δεν έλειπε από τους αγώνες των καθηγητών για ένα δημόσιο σχολείο, από τους αγώνες της γειτονιάς της (που λάτρευε) για αξιοπρεπή ζωή, από τους αγώνες για τη στήριξη και αναβάθμιση του πολιτισμού στην Κέρκυρα.

Δε σε ξεχνάμε, Μάγδα μου! Γιατί κάθε μέρα μας λείπουν το φωτεινό σου χαμόγελο, η αισιόδοξη ματιά σου για τη ζωή, η συνεχής δημιουργική σου διάθεση, η αγκαλιά σου για όποιον την είχε ανάγκη. Συνεχίζουμε, χωρίς εσένα αλλά και για εσένα! Στους αγώνες των απλών λαϊκών ανθρώπων, στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, στην πίστη μας για μία ομορφότερη, δικαιότερη, «κόκκινη» κοινωνία...

Στη μνήμη σου προσφέρουμε στον «Ριζοσπάστη» το ποσό των 110 ευρώ, μέσω της Τομεακής Οργάνωσης Κέρκυρας του ΚΚΕ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ
***

φωτό 1

Πέρασε ένας χρόνος από την «αναχώρηση» της συν. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΕΤΡΙΤΣΗ - ΜΠΟΡΑΝΤΑ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε στην ΟΕ του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Μεγάρων.

Ανθή και Δημ. Βασιλόπουλος

***

φωτό 2

Στη μνήμη των αγωνιστών ΣΠΥΡΟΥ ΒΡΕΤΤΟΥ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΗ, που «έφυγαν» πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρουν στον «Ριζοσπάστη», μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Λευκάδας του ΚΚΕ, ο Ρήγας Βρεττός 50 ευρώ, ο Στράτος Γαζής 50 ευρώ και ο Ζώης Γαζής 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του θείου μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ, που σαν σήμερα κλείνει δύο μήνες από τη μέρα που μας άφησε, προσφέρω μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» 10 ευρώ.

Η ανιψιά του

Νικολέττα Διολή

ΒΡΕΤΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΒΡΕΤΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΖΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΖΗΣ
ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης ξεκινάει και φέτος τον Οκτώβρη για τους φίλους της Κούβας μαθήματα ισπανικών. Πληροφορίες στα γραφεία του Συνδέσμου, Μπουμπουλίνας 28, πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο, τηλ. 210.8214.916, Δευτέρα - Πέμπτη, 6 - 9 μ.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ