ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2015
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΑΡΑΠΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΡΑΠΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΦΩΤΟ

Αύριο Κυριακή 20/12/2015, συμπληρώνονται 40 μέρες που «έφυγε» από κοντά μας η αλησμόνητη συντρόφισσα ΚΟΥΛΑ ΚΑΪΛΑ.

Στη μνήμη της, η οικογένεια του Στάθη Καρπέτα προσφέρει στο «Ριζοσπάστη» που ήταν καθημερινός της σύντροφος, το ποσό των 30 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του αγαπημένου μου πατέρα, ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΡΟΥΤΖΟΥΝΗ, προσφέρω 150 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω της ΚΟΒ ΟΤΕ.

Ευανθία Ρουτζούνη

***

ΦΩΤΟ

Ενας χρόνος συμπληρώνεται χωρίς τον βιοπαλαιστή, αγωνιστή, σύζυγο, πατέρα και παππού ΑΣΤΕΡΙΟ ΧΑΤΖΗΧΑΡΙΣΤΟ. Γεννήθηκε στη Νικόκλεια Σερρών και επέδειξε έντονη αγωνιστική δράση σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Οι αγώνες του αποτελούν πρότυπο και αξία αδιαπραγμάτευτη στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

Παππού, σε ευχαριστούμε για τα αλληγορικά παραμύθια σου γεμάτα φαντασία (τα τρία τα Ρούτζια) καθώς και για τη στάση ζωής σου, με την οποία μας δίδαξες ότι για ισότητα και δικαιοσύνη χρειάζονται καθημερινοί αγώνες, ξεβόλεμα και αυτοθυσία.

Στη μνήμη του, οι εγγονές του Ιωάννα και Ελένη Χατζηχαριστού προσφέρουν 150 ευρώ για τις ανάγκες του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

«Ηλιε μου πώς εβιάστηκες να πας να βασιλέψεις, ν' αφήσεις το σπιτάκι σου κι αλλού να πας να φέξεις;

Δε σου 'μοιαζε λεβέντη μου στη μαύρη γης να μπεις, μον σου 'μοιαζε να κάθεσαι σ' ένα όμορφο τραπέζι, να τραγουδάς, να χαίρεσαι, να σε κερνούν να πίνεις».

Στη μνήμη σου, πολυαγαπημένε μου αδελφέ ΧΡΗΣΤΟ, προσφέρω στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, που πάντα στήριζες, το ποσό των 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λόφου Αξιωματικών Περιστερίου, μπροστά και στην ονομαστική σου γιορτή.

Ελένη Καραπλή

***

Στη μνήμη της κόκκινης συντρόφου της ζωής μου ΦΑΡΜΑΚΗ ΤΑΣΙΑΣ, στην μπροστάρισσα στους αγώνες των εργατών, που στο στρατοδικείο στάθηκε όρθια και άντεξε στις δύσκολες μέρες όταν ήταν φυλακισμένη στο κολαστήριο Αβέρωφ. Ο σύζυγός της και τα ανίψια της την αποχαιρέτησαν τον Ιούνη του 2015. Προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».


ΡΟΥΤΖΟΥΝΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
ΡΟΥΤΖΟΥΝΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

ΚΟΥΛΑ ΚΑΙΛΑ
ΚΟΥΛΑ ΚΑΙΛΑ

ΧΑΤΖΗΧΑΡΙΣΤΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
ΧΑΤΖΗΧΑΡΙΣΤΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ