ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 22 Γενάρη 2016
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Το... τρις εξαμαρτείν για ΠΑΟ

Για τρίτη φορά τη φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα απ' τη Λοκομοτίβ Κουμπάν

Eurokinissi

Για τρίτη φορά τη φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα απ' τη Λοκομοτίβ Κουμπάν
Οι δύο προηγούμενες ήττες απ' την ίδια ομάδα για την Α' φάση του θεσμού δεν έγιναν μάθημα στον Παναθηναϊκό, που χτες για την 4η αγωνιστική του ομίλου του στο ΤΟΠ-16 ηττήθηκε στη Ρωσία για τρίτη φορά φέτος απ' τη Λοκομοτίβ Κουμπάν με 76-67. Ετσι, οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να... ρεφάρουν την εντός έδρας ήττα απ' τον Ερυθρό Αστέρα την προηγούμενη αγωνιστική και, πλέον, με απολογισμό 3 ήττες και 1 νίκη σε 4 αγώνες βρίσκονται αρκετά πίσω στη βαθμολογία μπλέκοντας νωρίς νωρίς. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή η ελληνική ομάδα βρίσκεται εκτός θέσεων πρόκρισης (4 πρώτες της βαθμολογίας) στα προημιτελικά.

Ο Παναθηναϊκός, αν και κατάφερε στο πρώτο μέρος να προηγηθεί και με 10 π. διαφορά, εντούτοις τα λάθη και η - για ακόμη μια φορά - μη σταθερή διάρκεια απόδοσης των παικτών του ήταν οι αιτίες που οδήγησαν στη νέα ήττα. Παρά το γεγονός ότι η ελληνική ομάδα υπερείχε των αντιπάλων της στα ριμπάουντ (35 έναντι 28), είχε πλουραλισμό στο σκοράρισμα (5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων), η αδυναμία να σταματήσει τα ατού της Λοκομοτίβ (Ντρέιπερ, Ντιλέινι) και τα μακρινά σουτ (ιδιαίτερα στο τελευταίο 3λεπτο) δεν της άφησαν περιθώρια για κάτι καλύτερο.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 38-39, 53-51, 76-67.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ: Ντιλέινι 14 (3), Σίνγκλετον 4, Ράντολφ 11 (1), Ντρέιπερ 20 (6), Κλαβέρ 4, Κολιούσκιν, Βορόνοφ 6, Ζούμπκοφ 9 (2), Μπρόκχοφ 8 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Πάβλοβιτς 1, Γιάνκοβιτς 12 (2), Φώτσης 12 (3), Ραντούλιτσα 11, Φελντέιν 13 (3), Διαμαντίδης 7 (1), Γκιστ 5, Καλάθης 4 (8 ασ.), Κούζμιτς 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Να δείξει ότι ...συνήλθε

Να δείξει ότι συνήλθε απ' το... χαστούκι της Μάλαγα (εντός έδρας ήττα) θέλει σήμερα ο Ολυμπιακός, που στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του ομίλου του αντιμετωπίζει στο Κάουνας τη Ζαλγκίρις (19.45 ΕΡΤ2). Οι «ερυθρόλευκοι» στην... παγωμένη πρωτεύουσα της Λιθουανίας (-13 β.) ψάχνουν την ευκαιρία να ξαναγυρίσουν στις επιτυχίες προκειμένου να παραμείνουν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και ίσως σε βολικό συνδυασμό αποτελεσμάτων (ενδεχόμενες ήττες για ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπάμπεργκ) να ξαναβρεθούν μόνοι στο ρετιρέ. Αν και η Ζαλγκίρις φαντάζει μέχρι τώρα ο πλέον αδύναμος κρίκος του ομίλου (με 3 ήττες), εντούτοις ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έδειξε να υπολογίζει τη δυναμική της, αφού, όπως είπε, είναι ικανή να κάνει τη ζημιά. Οπως τόνισε, σκοπός της ομάδας του σήμερα είναι να μην αφήσει τη Ζαλγκίρις να... τρέξει καθώς η ταχύτητα αποτελεί το πλεονέκτημά της. Στην αποστολή για σήμερα συμπεριλήφθηκε ο Γιώργος Πρίντεζης παρά τις ενοχλήσεις στους ραχιαίους και συγκεντρώνει πιθανότητες να αγωνιστεί. Αντίθετα, απών είναι ο Λοτζέσκι που συνεχίζει την αποθεραπεία.

ΠΟΛΟ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Εξασφάλισαν το προολυμπιακό οι γυναίκες

Τον ελάχιστο στόχο που είχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο, που διεξάγεται στο Βελιγράδι, κατάφερε τελικά να πραγματοποιήσει η Εθνική γυναικών, η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στο προολυμπιακό τουρνουά, όπου θα κριθούν οι θέσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η ελληνική ομάδα, που αποκλείστηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης, κατάφερε στο χτεσινό αγώνα κατάταξης να επικρατήσει της Γαλλίας με 12-6, γεγονός που την φέρνει εντός της πρώτης εξάδας, η οποία δίνει δικαίωμα συμμετοχής στο προολυμπιακό.

Ετσι, σήμερα η Εθνική θα αγωνιστεί στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-6 κόντρα στη Ρωσία (17.15 ΕΡΤ) διεκδικώντας την 5η θέση, η οποία θα της εξασφαλίσει την απευθείας πρόκριση στο επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ θα είναι και η καλύτερη που θα έχει καταλάβει απ' το 2013 σε διεθνή διοργάνωση.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-5, 3-2, 1-3. ΓΑΛΛΙΑ: Ζιλέ 2, Ταρντί 3, Γιάσκοβα. ΕΛΛΑΔΑ: Τσουκαλά, Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου 3, Ασημάκη 2, Ρουμπέση, Μανωλιουδάκη, Πλευρίτου Ε., Ξενάκη 2.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ: Αισιοδοξία ενόψει μικρού τελικού

Εχοντας την ικανοποίηση για τη μέχρι τώρα πορεία, παρά τον αποκλεισμό απ' τον τελικό μετά την ήττα απ' τη Σερβία στον ημιτελικό, η Εθνική ανδρών ετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στον αυριανό μικρό τελικό της διοργάνωσης, όπου θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο. Ο αντίπαλος επρόκειτο να βγει χτες μετά τη διεξαγωγή του δεύτερου ημιτελικού μεταξύ Ουγγαρίας και Μαυροβουνίου, με τον χαμένο της αναμέτρησης να είναι αυτός που θα βρουν μπροστά τους οι Ελληνες παίκτες. Πλέον, όλοι στην ελληνική ομάδα σκέφτονται τη νέα πρόκληση που υπάρχει μπροστά τους, που είναι η θέση στο βάθρο για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος, σε δηλώσεις του ανέφερε πως ό,τι και να έγινε κόντρα στη Σερβία, αποτελεί παρελθόν και η ομάδα έχει μπει πλέον στους ρυθμούς του μικρού τελικού, ώστε να είναι όσο το δυνατόν κατάλληλα προετοιμασμένη για το νέο στόχο που έχει. Οπως επισήμανε ο Ελληνας τεχνικός, αν και ο στόχος για το κάτι παραπάνω και την παρουσία στον τελικό δεν επιτεύχθηκε, ωστόσο ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος απ' την πορεία της ομάδας μέχρι τώρα.

SUPER LEAGUE
Και επίσημα στον ΠΑΟΚ ο Βελλίδης

Παίκτης του ΠΑΟΚ για τα επόμενα δυόμισι χρόνια είναι πλέον και επίσημα από χτες ο διεθνής τερματοφύλακας Μάρκος Βελλίδης, όπως ανακοίνωσε η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ. Ο Βελλίδης αποκτήθηκε μετά την απαίτηση του τεχνικού της ομάδας, Ιγκόρ Τούντορ, έπειτα απ' τον τραυματισμό του Γλύκου, που αποτελούσε τη βασική λύση και το γεγονός ότι ο Ολσεν που χρησιμοποιήθηκε αρχικά δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη.

ΑΕΚ: Θετικά μηνύματα απ' το... μέτωπο των τραυματισμών έλαβε χτες ο τεχνικός της ΑΕΚ, Γκ. Πογέτ, που είδε τον Βάργκας να δείχνει σε καλύτερη κατάσταση και να αυξάνονται οι πιθανότητες συμμετοχής στο ερχόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ευχάριστα ήταν τα πράγματα και για τον Τζεμπούρ, που ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε τις τελευταίες μέρες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Με δύο προβλήματα συνεχίστηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού ενόψει του αγώνα με τον Λεβαδειακό για το πρωτάθλημα αφού ο Μαμούτε έχει υποστεί τράβηγμα στο δικέφαλο και έκανε θεραπεία, ενώ θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Εσιέν.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Στον Ατρόμητο επέστρεψε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, που έμεινε ελεύθερος απ' τον Αστέρα Τρίπολης και χτες ανακοινώθηκε απ' τους Περιστεριώτες για τον επόμενο 1,5 χρόνο.

ΒΟΛΕΪ
Ντέρμπι στο Κύπελλο Γυναικών

Το ντέρμπι του Πανναξιακού με τον Παναθηναϊκό ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της γ' φάσης στο Κύπελλο Βόλεϊ Γυναικών όπως προέκυψε χτες από την κλήρωση που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία. Επίσης, στα αξιοσημείωτα παιχνίδια υπάγονται οι αναμετρήσεις Αρη - Ολυμπιακού και Μαρκοπούλου - ΑΟ Θήρας. Τα άλλα ζευγάρια είναι: Νικητής ΑΠΣ Ν. Βότσης - Νικητής ΧΑΝΘ / ΑΣ Ελπίς - ΟΠΕΡ, Νικητής ΦΟ Βριλησσίων / ΖΑΟΝ - ΓΣ Ηλιούπολη, ΑΕΚ - Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός, Νικητής ΓΣ Πετρούπολης / ΑΣΠ Θέτις - ΑΟΦ Πορφύρας, Νικητής ΑΣ Καμπανιακός / ΑΣ Γιάννενα - ΑΠΣ Αίας Ευόσμου. Οι αγώνες θα διεξαχθούν μετά την εκκρεμότητα που απομένει με τα παιχνίδια του β' γύρου.

  • ΛΙΓΚ ΚΑΠ Ανδρών: Ο Ηρακλής επιβλήθηκε με 3-1 σετ επί του Παμβοχαϊκού και προκρίθηκε στο Φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ που θα γίνει 30-31 Γενάρη στη Σύρο και σύμφωνα με την κλήρωση που έχει γίνει, ο Ηρακλής θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, ενώ στον άλλο ημιτελικό ο Φοίνικας Σύρου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.
  • Challenge Cup γυναικών: Κοντά στην πρόκριση στους «8» του Challenge Cup είναι η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού, που επικράτησε με 3-0 σετ της CSM Βουκουρεστίου στο Ρέντη και πήρε τον πρώτο λόγο, ενόψει της ρεβάνς στη Ρουμανία.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Το πρόγραμμα των προημιτελικών

Το πρόγραμμα των προημιτελικών αγώνων για το Κύπελλο ανακοίνωση η ΕΠΟ με τα πρώτα παιχνίδια να διεξάγονται το διήμερο 27-28 Γενάρη και τους επαναληπτικούς να... σπάνε σε τέσσερις μέρες με τη διεξαγωγή ενός αγώνα κάθε φορά. Πιο αναλυτικά.

1οι Αγώνες: Τετάρτη 27 Γενάρη: 15.00, Πανιώνιος - ΠΑΟΚ, (Νέα Σμύρνη) , 17.15 Παναθηναϊκός - Ατρόμητος (Απόστολος Νικολαΐδης) 19.30. Ολυμπιακός - Αστέρας, (Γ. Καραϊσκάκης). Πέμπτη 28 Γενάρη 19.30, ΑΕΚ - Ηρακλής (Σπύρος Λούης).

Ρεβάνς: Τετάρτη, 3 Φλεβάρη 19.30, Αστέρας - Ολυμπιακός (Θεόδωρος Κολοκοτρώνης), Πέμπτη 4 Φλεβάρη:19.30, Ηρακλής - ΑΕΚ (Καυταντζόγλειο Στάδιο) Τετάρτη 10 Φλεβάρη 19.30, Ατρόμητος - Παναθηναϊκός (Περιστερίου), Πέμπτη 11 Φλεβάρη 19.30 ΠΑΟΚ - Πανιώνιος (Τούμπα).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ