ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Φλεβάρη 2016
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Ζητά συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Eurokinissi

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, απέστειλε χτες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ζητώντας συνάντηση μαζί του για το Προσφυγικό, ζήτημα που θεωρεί ότι μπορούν να κτιστούν ευρύτερες «συναινέσεις».

Στην επιστολή της κατακρίνει την κυβέρνηση ότι «με τους ατυχείς χειρισμούς των στελεχών της, με την αναβλητικότητα και την απραξία της και συνολικά με την αδυναμία διαχείρισης, έχει επιτείνει το πρόβλημα». Επιμένει, δε, ότι «απαιτούνται κοινές δράσεις γιατί μόνον έτσι μπορούμε ως χώρα (...) να προασπίσουμε την εθνική κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα (...) Απαιτούνται κοινές δράσεις γιατί μόνον έτσι μπορούμε να δώσουμε νικηφόρες μάχες για να μην καταστεί η Ελλάδα ένας "χώρος - αποθήκη" δυστυχισμένων ανθρώπων και για να σταματήσουν οριστικά και αμετάκλητα τα αρνητικά σενάρια για την απομόνωση της Ελλάδας και την έξοδό της από τη συνθήκη Σένγκεν». Εξοδο που ξορκίζουν τα ντόπια μονοπώλια κρίνοντας ότι θα δυσχεράνει παραπέρα τη θέση τους.

Προηγουμένως, μιλώντας η Φ. Γεννηματά στον «ΣΚΑΪ» ξόρκισε και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι «οι εκλογές δεν είναι λύση» και ότι σημαίνουν «στασιμότητα, καθυστέρηση, αβεβαιότητα». Αμφισβήτησε «αν ένα κόμμα μόνο του μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση» και επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ ότι «χρειάζεται οπωσδήποτε για μια σταθερή κυβέρνηση να είναι μέσα και να συμμετέχουν τα δύο πρώτα κόμματα. Να σταματήσει, επιτέλους, το δεύτερο κόμμα να κάθεται, όπως είπα, στη Βουλή, στην όχθη του ποταμιού και να πετροβολά».

Διαθέσιμο να συμβάλει αποτελεσματικότερα στα ζητούμενα των αστών

Σε ό,τι αφορά το ρόλο της ίδιας και του ΠΑΣΟΚ, διεμήνυσε τη διαθεσιμότητά τους: «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αρνηθεί ποτέ να συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο στην αντιμετώπιση της κρίσης (...) Σε περίπτωση που θα μπορούσε να υπάρξει ένα σχέδιο, μια προγραμματική συμφωνία των δύο πρώτων, εμείς δεν θα είχαμε αντίρρηση στο πλαίσιο μιας προγραμματικής συμφωνίας, ενός παράλληλου σχεδίου, αλλά πραγματικού, ρεαλιστικού να συνεισφέρουμε»...

Για δε την πρότασή της να συνενωθούν οι πέραν του ΣΥΡΙΖΑ δυνάμεις της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας, είπε ότι «είναι χωρίς αποκλεισμούς», άρα αφορά και το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου, αναφερόμενη δε στο Ποτάμι είπε: «Υπάρχουν θετικές δηλώσεις και συνεντεύξεις του κ. Θεοδωράκη, τις οποίες χαιρετίζω. Περιμένουμε το συνέδριό τους για να δούμε τις προτάσεις που θα καταθέσουν εκεί».

Τέλος, η Φ. Γεννηματά αντιτάχθηκε στις λαϊκές κινητοποιήσεις, λέγοντας προς τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα: «Εχουμε πει ότι είμαστε στο πλευρό σας αρκεί να κατανοήσετε και εσείς ότι υπάρχουν και άλλοι Ελληνες που υποφέρουν και αγωνίζονται να επιβιώσουν. Και το κλείσιμο των δρόμων επιβαρύνει σημαντικά την ελληνική οικονομία, η οποία είναι σε οριακό σημείο. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό».

Αποφυλακίζεται ο φονιάς του Παύλου Φύσσα

Αρχίζει να μετρά το χρόνο αντίστροφα μέχρι την αποφυλάκισή του ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος δικάζεται για την υπόθεση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Ο κατηγορούμενος στις 18 Μάρτη θα βγει από τη φυλακή, καθώς συμπληρώνεται ο κύκλος και των δύο ενταλμάτων προσωρινής κράτησης που είχαν εκδοθεί σε βάρος του. Το ένα ένταλμα αφορούσε την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και το δεύτερο την κατηγορία για εγκληματική οργάνωση, αδίκημα για το οποίο έχουν παραπεμφθεί πρώην και νυν βουλευτές της Χρυσής Αυγής αλλά και στελέχη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Τον κίνδυνο για την επικείμενη αποφυλάκιση του φυσικού αυτουργού της δολοφονίας του Π. Φύσσα είχε επισημάνει η πολιτική αγωγή στη δίκη που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλη αλλά αυτόν τον καιρό δεν εκδικάζεται λόγω της αποχής των δικηγόρων. Οι δικαστές του Εφετείου με σχετικό βούλευμα (260/2016) αντικατέστησαν την προσωρινή κράτηση του κατηγορουμένου με τους εξής όρους: Τον κατ' οίκον περιορισμό υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασης μόνο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατά τις μέρες της δικασίμου του με αστυνομική συνοδεία και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η πολύμηνη ανάκριση, η καθυστέρηση στην έναρξη της δίκης και τα αλλεπάλληλα αιτήματα, κυρίως από την πλευρά της υπεράσπισης, οδήγησαν στην αποφυλάκιση όλων όσοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους. Επιπλέον, οι αυστηροί περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στους βουλευτές - κατηγορούμενους για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση - έχουν αρθεί σχεδόν για όλους.

ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την παρουσία του ναζισμού στην εκδήλωση μνήμης για τα θύματά του

Οπως και πέρσι έτσι και φέτος, παρά τις σχετικές καταγγελίες, ο Δήμος Κατερίνης καλεί τη Χρυσή Αυγή στην εκδήλωση μνήμης για τους 40 εκτελεσμένους από τους ναζιστές Γερμανούς κατακτητές, συμπατριώτες που έχασαν τη ζωή τους στις 23 του Φλεβάρη του 1943, επικαλούμενος το πρωτόκολλο. Η ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για τη νέα πρόκληση σημειώνοντας ότι «αποτελεί προσβολή στη μνήμη των θυμάτων να καλείται και να παραβρίσκεται ένα κόμμα που υμνεί αυτόν που δολοφόνησε τους σαράντα συμπολίτες μας». Καλεί τους συγγενείς των θυμάτων, το λαό της περιοχής και κάθε μαζικό φορέα να μην παραβρεθούν στην εκδήλωση που προγραμματίζεται για αύριο 21/2, για να μη νομιμοποιήσουν την προσβολή της μνήμης των εκτελεσμένων από την παρουσία της ναζιστικής οργάνωσης.

Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ μεταξύ άλλων σημειώνει: «Κανένα πρωτόκολλο δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει το ναζισμό και τη γερμανική κατοχή της Ελλάδας (1941 - '45). Κανένα πρωτόκολλο και καμιά κοινοβουλευτική τάξη δεν μπορεί να είναι το άλλοθι στην αντιπεριφέρεια και το δήμο για να κλείνουν τα μάτια. Δεν είναι τυχαίο ότι οι φασίστες Χίτλερ και Μεταξάς ανέβηκαν στην εξουσία (αν και δεν είχαν ποτέ την πλειοψηφία) σύμφωνα με το πρωτόκολλο, δηλαδή τους κανόνες της σάπιας αστικής κοινοβουλευτικής "δημοκρατίας" και με τη στήριξη των βιομηχάνων και των εφοπλιστών.

Αν μια μερίδα του γερμανικού λαού είχε μια δικαιολογία που υποστήριξε το φασισμό, γιατί δεν ήξερε τι ήταν φασισμός, εμείς σήμερα δεν έχουμε καμιά, γιατί τώρα ξέρουμε αλλά και έχουμε ζήσει στο πετσί μας αυτή την πανούκλα.

Πληρώσαμε ακριβά τη ναζιστική - γερμανική κατοχή της πατρίδας μας».

Δραστηριότητες Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ

Μεταξύ των εκδηλώσεων και περιοδειών που διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ αυτές τις μέρες, πραγματοποιούνται και οι εξής:

Στην Αττική

Σήμερα, Σάββατο

-- Στις 6.30 μ.μ., συγκέντρωση στους Αγ. Αναργύρους, στο Α' ΚΑΠΗ (δίπλα στη ΔΕΗ), με ομιλήτρια την Σπυρέττα Παναγή, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Αύριο, Κυριακή

-- Στις 11 π.μ., συγκέντρωση στο Μπραχάμι, στο καφενείο του Ποζίδη (πεζόδρομος οδού Πολυνίκους), με ομιλητή τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., συγκέντρωση στο Μπραχάμι, στην αίθουσα «Ωρα τέχνης» (Πωγωνίου 1 & Θεομήτορος 48), με ομιλητή τον Γιώργο Σκιαδιώτη, μέλος της ΚΕ.

-- Η ΤΟ Τηλεπικοινωνιών της ΚΟ Αττικής διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση στις 6 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1 - 2ος όροφος, πλ. Κάνιγγος), με θέμα: «Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε ενάντια στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής. Παλεύουμε για τις ανάγκες μας». Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τη Δευτέρα 22/2

-- Στις 10 π.μ., στα καταστήματα της Αlpha Τράπεζας στον Πειραιά, θα περιοδεύσει ο Παναγιώτης Κατηφές, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Την Τρίτη 23/2

-- Στις 9 π.μ., στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στην οδό Πέτρου Ράλλη, θα μιλήσει ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ.

Στη Θεσσαλονίκη

Η ΤΟ Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ διοργανώνει σύσκεψη για το Ασφαλιστικό σήμερα Σάββατο, στις 7 μ.μ., στη Σταυρούπολη, στα γραφεία του Κόμματος, με ομιλήτρια την Νένα Νικοπολιτίδου, μέλος του ΤΓ Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης.

Στην Κάρυστο

Εκδήλωση με θέμα «Η ένταση της λαϊκής παρέμβασης είναι η απάντηση στις πολιτικές εξελίξεις και την αντιλαϊκή επίθεση» διοργανώνει η ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ, σήμερα Σάββατο, στις 7.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας». Θα μιλήσει ο Μάκης Μακρής, μέλος του ΓΠ της ΚΟ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΟ Εύβοιας.

Στην Πρέβεζα

-- Η ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ διοργανώνει λαϊκό γλέντι στην ταβέρνα «Σάββας» στον Αγ. Θωμά, στην Πρέβεζα, σήμερα Σάββατο, στις 9 μ.μ.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Βραβεύει τους πρωτοπόρους στην Οικονομική Εξόρμηση

Σε εκδήλωσή της, η Περιφερειακή Οργάνωση Δυτικής Αθήνας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ θα βραβεύσει τις πρωτοπόρες Οργανώσεις και συντρόφους, που συνέβαλαν στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή, στις 6.30 μ.μ, στο Δημαρχείο Ιλίου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ