ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Μάη 2016
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαζική διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ έξω από το Μαξίμου

Συνδικάτα της Αττικής που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αιφνιδίασαν χτες τις δυνάμεις καταστολής και διαδήλωσαν έξω από το στρατηγείο της αντιλαϊκής επίθεσης

Στιγμιότυπα από τη χτεσινή κινητοποίηση
Στιγμιότυπα από τη χτεσινή κινητοποίηση
Με μια αιφνιδιαστική μαζική διαμαρτυρία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδωσαν χτες μια πρώτη απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης, που δίνει χαριστική βολή στην Κοινωνική Ασφάλιση, καθώς και στις άθλιες μεθοδεύσεις μέσα από τις οποίες επιδιώκει να ψηφίσει το νόμο - λαιμητόμο για Ασφαλιστικό και Φορολογικό μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Παρά τα δρακόντεια μέτρα, εργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, έφτασαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, άπλωσαν πανό και διαμήνυσαν στην κυβέρνηση και τους εργοδότες πως στα σχέδιά τους θα σταθούν εμπόδιο. «Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά», φώναξαν ανάμεσα στα άλλα συνθήματα, ενώ από την κινητοποίηση απηύθυναν κάλεσμα στο λαό να δώσει τη μάχη της απεργίας από σήμερα, Παρασκευή, μέχρι και την Κυριακή.

Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΠΑΜΕ ενώ η παράσταση διαμαρτυρίας βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη, αναφέρει: «Δίνουμε αγώνα για να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, το νέο Φορολογικό! Η κυβέρνηση για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου φέρνει μέσα στο Σαββατοκύριακο σαν τον κλέφτη τις βάρβαρες προτάσεις για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό! Απαντάμε με την ετοιμότητά μας, με την οργάνωσή μας, με το δίκιο μας, στις άθλιες πρακτικές της κυβέρνησης για να περάσει τη νέα βαρβαρότητα στη ζωή μας στα μουγκά!

Εφτασε η ώρα της μάχης! Κανείς να μη λιποτακτήσει! Δίνουμε όλοι το "παρών"! Ολοι στους δρόμους! Ολοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις!». Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με συγκροτημένη πορεία μέχρι τη Βουλή.

Μηνύματα αλληλεγγύης απ' όλον τον κόσμο

Με μήνυμά της, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (WFTU), εκ μέρους των 92 εκατομμυρίων μελών της στις 5 ηπείρους, «εκφράζει την πλήρη στήριξη και ταξική της αλληλεγγύη με την εργατική τάξη της Ελλάδας και το ΠΑΜΕ, μπροστά στη 48ωρη απεργία που προκηρύχτηκε για τις 6-7 Μάη 2016 και την κινητοποίηση της Κυριακής 8 Μάη (...) Στηρίζουμε το ΠΑΜΕ και όλη την εργατική τάξη της Ελλάδας στο τριήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων στην Ελλάδα και καλούμε το ταξικό, αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα σε κάθε χώρα να εκφράσει την υποστήριξη και τη συμπαράστασή του».

Την αλληλεγγύη τους στο ΠΑΜΕ και τους απεργούς στην Ελλάδα εκφράζουν επίσης συνδικαλιστικές οργανώσεις απ' όλον τον κόσμο, που υπογράφουν κοινό κείμενο. Αυτές είναι: Ενωση Συνδικάτων Βάσης - USB (Ιταλία), Συνδικάτο Μεταφορών - Naklyat-Is (Τουρκία), Συνδικάτο Μετρό Στοκχόλμης - SEKO Klubb 111, Συνδικάτο INTERSINDICAL - CSC (Ισπανία - Καταλονία), Συνδικάτο Συνταξιούχων CSU (Ισπανία), Νεολαία Συνδικάτου Βιομηχανίας 3F (Δανία), Συνδικαλιστική Οργάνωση ΛΕΦΤ ΜΠΛΟΚ (Αυστρία), Συνδικαλιστική Ενωση Βοημίας, Μοραβίας, Σιλεσίας OSCMS, Συνδικάτο Εμπορίου - Υπηρεσιών Sosyal-Is (Τουρκία), Ομοσπονδία Συνδικάτων Ιράκ (FWCUI), Πανπακιστανική Συνομοσπονδία Συνδικάτων APFUTU, Γενική Ενωση Παλαιστινίων Εργατών GUPW, Συνδικάτο Επικοινωνιών Jawwal (Παλαιστίνη), Συνδικάτο AST (Ισπανία), Διεθνείς Συνδικαλιστικές Οργανώσεις Συνταξιούχων, Εκπαιδευτικών, Δημοσίου της ΠΣΟ.

Επίσης, μηνύματα αλληλεγγύης στο ΠΑΜΕ έχουν στείλει συνδικαλιστικές οργανώσεις από τις παρακάτω χώρες: Κύπρος (ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ), Αλβανία (Συνομοσπονδία Αλβανίας OSPN Patos), Ιταλία (Συνδικαλιστική Οργάνωση SGB), Γκάμπια (Κογκρέσο Εργασίας της Γκάμπια), Πορτογαλία (Γενική Συνομοσπονδία Πορτογαλίας CGTP-In), Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Μεταφορών της ΠΣΟ.

Λεωφορεία για τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Λεωφορεία για τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, σήμερα και αύριο, δρομολογούνται από γειτονιές της Αθήνας.

Σήμερα, λεωφορεία θα αναχωρήσουν από τα εξής σημεία: Μπραχάμι (9 π.μ., Νέο Τέρμα), Αλιμος (9 π.μ., Δωδεκανήσου 57), Ελληνικό (9 π.μ., πλατεία Σουρμένων), Αργυρούπολη (9 π.μ., δημαρχείο), Καλλιθέα (9.15 π.μ., πλατεία Δαβάκη), Μαρούσι (9.30 π.μ., γυμναστήριο «Σπύρος Λούης»), Χαλάνδρι (9.30 π.μ., Αντιστάσεως και Παπανικολή), Χολαργός (9.30 π.μ., Δημαρχείο), Φιλαδέλφεια (9.30 π.μ., Αγία Τριάδα), Μεταμόρφωση (9.30 π.μ., Αγιος Κωνσταντίνος), Μελίσσια (9.30 π.μ., Λ. Δημοκρατίας), Αγία Παρασκευή (9.30 π.μ., πλατεία), Γαλάτσι (9.30 π.μ., Γαλατσίου και Βεΐκου), Θριάσιο (9 π.μ., ΕΚ Μεγάρων και 9.30 π.μ., δημοτικό πάρκινγκ Ελευσίνας), Λαύριο (8 π.μ., Αγαλμα Μεταλλωρύχων), Νέα Μάκρη (7.45 π.μ., πλατεία).

Αύριο Σάββατο λεωφορεία δρομολογούνται από τα εξής σημεία: Μπραχάμι (4.30 μ.μ., από Νέο Τέρμα), Αλιμος (5 μ.μ., Δωδεκανήσου 57), Ελληνικό (5.15 μ.μ., πλατεία Σουρμένων), Αργυρούπολη (5.15 μ.μ., Δημαρχείο), Καλλιθέα (4.45 μ.μ., πλατεία Δαβάκη), Θριάσιο (4.30 μ.μ., δημοτικό πάρκινγκ Ελευσίνας), Περιστέρι (9 π.μ., πλατεία Δέγλερη, 9 π.μ., ΚΕΠ Νέας Ζωής, 9 π.μ., πλατεία Δημαρχείου, 9.40 π.μ., πλατεία Λόφου), Λαύριο (4 μ.μ., Αγαλμα Μεταλλωρύχων).

Τέλος, λεωφορεία για την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση δρομολογούνται την Κυριακή από Θριάσιο (8.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο Μεγάρων) και Λαύριο (8 π.μ., Αγαλμα Μεταλλωρύχων).

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε και στο portal του «902.gr» (http://www.902.gr/eidisi/ergazomenoi-symmahia/96050/leoforeia-gia-tin-ayriani-apergiaki-sygkentrosi).

Η απεργία στις αστικές συγκοινωνίες

Απόφαση για 48ωρη απεργία, σήμερα και αύριο, έχουν πάρει τα σωματεία στο σύνολο των αστικών συγκοινωνιών (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός, λεωφορεία, τρόλεϊ) όπως και η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (σιδηρόδρομος και προαστιακός) που επιπλέον θα κάνει απεργία και την Πρωτομαγιά (η αρχική απόφαση προέβλεπε στάση εργασίας).

Στην Αθήνα το Σάββατο η μικρομεσαία αγροτιά

Κάλεσμα στους αγρότες απ' όλη την Ελλάδα να πάρουν μέρος στο παναγροτικό - παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Αθήνα, το Σάββατο 7 Μάη, στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Η προσυγκέντρωση ορίστηκε στις 5 μ.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη. Ηδη, στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, απ' όπου θα μετακινηθεί και ο κύριος όγκος των διαδηλωτών, εντείνονται οι προετοιμασίες από Αγροτικούς Συλλόγους, Ομοσπονδίες, Επιτροπές Αγώνα και Μπλόκων. «Στήνουμε το δικό μας "αγροτικό μετερίζι" μέσα στο παλλαϊκό συλλαλητήριο, με τα δικά μας πανό, τις σημαίες, τα αιτήματα και τα συνθήματα του αγώνα μας», σημειώνει η Πανελλαδική Επιτροπή και συνεχίζει: «Ενωνόμαστε για δεύτερη φορά με τα αδέλφια μας, τους εργατοϋπαλλήλους και το λαό της Αθήνας, με τους επαγγελματίες - αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες, τους νέους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους των λαϊκών οικογενειών (...) Από τα αγροτικά μπλόκα που συγκλόνισαν τη χώρα είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι όποτε και να έφερνε για ψήφιση στη Βουλή το ασφαλιστικό τερατούργημα θα μας ξανάβλεπε μπροστά της αποφασισμένους να το αντιπαλέψουμε. Η αγροτιά, μαζί με την εργατιά και τα άλλα λαϊκά στρώματα, θα δώσουμε, για άλλη μια φορά, αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση, στην ΕΕ, στο ΔΝΤ και την πολιτική τους».

Τετραήμερη απεργία από σήμερα στα πλοία

Τετραήμερη απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων, από σήμερα Παρασκευή στις 6 π.μ. έως την Τρίτη στις 6 μ.μ., αποφάσισε η ΠΝΟ χτες σε έκτακτη συνεδρίασή της. Μήνυμα γενικού ξεσηκωμού στέλνουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ ΝΑΤ μπροστά στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που φέρνει για συζήτηση στη Βουλή το νόμο - λαιμητόμο σε Ασφαλιστικό - Φορολογικό. Καλούν τους ναυτεργάτες σε απεργιακή προσυγκέντρωση σήμερα Παρασκευή, στις 6 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη.«Ο κάθε εργαζόμενος να πάρει θέση στον αγώνα! Η οργάνωση του απεργιακού αγώνα ενάντια στο νόμο - λαιμητόμο και συνολικά με την πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του είναι ταξική αναμέτρηση», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Κάλεσμα στον αγώνα από ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα, αύριο και την Κυριακή, καλούν ΠΑΣΕΒΕ ΟΓΕ και ΜΑΣ. «Να νεκρώσουν τα πάντα! Κανένα μαγαζί να μην ανοίξει!», είναι το κάλεσμα που απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ. «Τώρα είναι ώρα αγώνα, απεργίας και κινητοποίησης ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης σε Ασφαλιστικό και Φορολογικό!», τονίζει η ΟΓΕ και καλεί τις γυναίκες να μην επιτρέψουν «να γίνει η συνταξιοδότηση άπιαστο όνειρο, η Κοινωνική Ασφάλιση άγνωστη λέξη για τα παιδιά μας». Σε μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ μαζί με όλο το λαό καλεί η Γραμματεία Αττικής του ΜΑΣ τονίζοντας: «Μπορούμε δείξουμε τη δύναμή μας! Οταν ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους, τους μαθητές, την αγωνιζόμενη αγροτιά ενάντια σε κεφάλαιο, κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ! Αυτή η συμμαχία έχει δυναμική, αποδείχτηκε το προηγούμενο διάστημα!», τονίζει, μεταξύ άλλων, το ΜΑΣ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ