ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Ιούνη 2016 - Κυριακή 19 Ιούνη 2016
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περιοδεία σε Κω και Κάλυμνο

Περιοδεία σε Κω και Κάλυμνο θα πραγματοποιήσει ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος, αύριο, Κυριακή και τη Δευτέρα 20/6:

-- Αύριο, Κυριακή, ο βουλευτής του Κόμματος θα μιλήσει στην πολιτική συγκέντρωση - συζήτηση, με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και διεθνώς», που διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις Κω, στο ξενοδοχείο «Μαριτίνα», στις 7.30 μ.μ.

-- Τη Δευτέρα 20/6 ο βουλευτής, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του Κόμματος, θα επισκεφτεί το ΚΕΠΥ, ενώ αργότερα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Το μεσημέρι της Δευτέρας 20/6 θα αναχωρήσει για Κάλυμνο, όπου το απόγευμα θα μιλήσει σε συγκέντρωση της ΚΟ Καλύμνου.

Εκδήλωση της ΚΟ Ναυτεργατών

Σε εκδήλωση της ΚΟ Ναυτεργατών του ΚΚΕ, την Πέμπτη 23/6, στις 11 π.μ. στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21) στον Πειραιά, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Συγκέντρωση στην Αριδαία

Η Τομεακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα: «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ», αύριο, Κυριακή, στις 7.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας. Θα μιλήσει ο Γ. Δελής, βουλευτής του Κόμματος.

ΠΑΞΟΙ
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Σπύρο Καλοδίκη

Αύριο, Κυριακή, στις 8.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν του Παξινού κομμουνιστή Σπύρου Καλοδίκη, στο Σχολικό Κέντρο στα Μπογδανάτικα Παξών, με ομιλητή τον Νεκτάριο Τριάντη, Γραμματέα της ΕΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ.

ΚΡΥΟΝΕΡΙ
Εκδήλωση τιμής για τον Γιώργη Ερυθριάδη

Εκδήλωση τιμής για τον Γιώργη Ερυθριάδη (Πετρή), μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, που πέθανε στις φυλακές Ιτζεδίν στις 21/1/1963, διοργανώνουν οι Οργανώσεις Διονύσου - Βόρειων Χωριών Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, το Σάββατο 25/6, στις 7.30 μ.μ., στο γήπεδο μπάσκετ Κρυονερίου.

Θα μιλήσει ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Συγκέντρωση στη Ραφήνα

Σήμερα, Σάββατο, στις 8 μ.μ. στη Ραφήνα, στην πλατεία Ραφήνας, θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ.

Βιβλιοπαρουσίαση στα Γιάννενα

Στο πλαίσιο των γιορτασμών για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, οι ΚΟΒ Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και Γενικού Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» του ΚΚΕ καθώς και οι ΟΒ Ιατρικής και ΟΒ ΣΕΥΠ της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση την Τετάρτη 22/6, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, για την παρουσίαση του βιβλίου του Νώντα Σακελλαρίου «Το Υγειονομικό του ΔΣΕ».

Θα μιλήσει η Χάρις Λαμπαδά, ειδικευόμενη παιδιατρικής ΠΓΝΙ, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας του ΚΚΕ.

Εκδήλωση στα Χανιά

Το Παράρτημα Χανίων ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ οργανώνει αύριο, Κυριακή, στις 7 μ.μ., εκδήλωση αφιερωμένη στην εξόντωση της κύριας δύναμης του προδοτικού τάγματος ασφαλείας του Παπαγιαννάκη, συνεργάτη των Γερμανών, από δύναμη του μόνιμου και εφεδρικού ΕΛΑΣ στη θέση «Καλή Αχλάδα».

ΚΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συγκεντρώσεις σε Ηράκλειο και Χανιά

Στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητας της ΚΟ Κρήτης του ΚΚΕ, με σύνθημα «Καμία ανοχή, καμιά υποταγή στην αντιλαϊκή πολιτική. Υπάρχει άλλος δρόμος: Λαϊκή συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία», θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις - λαϊκά γλέντια, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος:

-- Στο Ηράκλειο, την Παρασκευή 24/6, στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Τίτου.

-- Στα Χανιά, το Σάββατο 25/6, στις 9 μ.μ. στα Μεσκλά.

70 ΧΡΟΝΙΑ ΔΣΕ
Εκδρομή - προσκύνημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, διοργανώνει 6ήμερη εκδρομή - προσκύνημα σε περιοχές της ηρωικής δράσης του ΔΣΕ σε Γράμμο και Βίτσι (Φλώρινα, Πρέσπες, Καστοριά, Νεστόριο, Κόνιτσα, Δυτικό Γράμμο, Μαστοροχώρια), αλλά και σε περιοχές της Αλβανίας όπου, προσωρινά, νοσηλεύτηκαν, πέρασαν και φιλοξενήθηκαν μαχητές του ΔΣΕ (Ελμπασάν, Τίρανα, Δυρράχιο, Αυλώνας, Αγιοι Σαράντα).

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 1 έως 6 Ιούλη (5 διανυκτερεύσεις σε Φλώρινα, Καστοριά, Καλαμπάκα και Τίρανα, Αγιους Σαράντα στην Αλβανία).

Καλούνται οι συναγωνιστές και φίλοι της Αντίστασης και του ΔΣΕ, απόγονοι και επαναπατρισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, όσοι δεν πρόλαβαν, στις λίγες επόμενες μέρες που απομένουν, στα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12, Πεδίον του Αρεως, τηλ. 210.8222.952).

Για τον καπετάν Διαμαντή

Η ΕΠ της ΚΟ Αν. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και η Ενωση Φίλων Μνήμης του Διαμαντή διοργανώνουν αύριο, Κυριακή, στις 11.30 το πρωί, στη Λιλαία (Κάτω Αγόριανη), εκδήλωση - προσκύνημα στη μνήμη του κομμουνιστή Γιάννη Αλεξάνδρου (καπετάν Διαμαντή), διοικητή της 2ης Μεραρχίας του ΔΣΕ, ο οποίος «έπεσε» στις 21/6/1949 σε μάχη στην περιοχή Μάρμαρα Φθιώτιδας, και των αγωνιστών της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

Καλούνται ο λαός της περιοχής, φίλοι και συναγωνιστές να συμμετάσχουν μαζικά στην εκδήλωση τιμής και μνήμης, που είναι αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ.

Αναχώρηση πούλμαν αυθημερόν από πλ. Κάνιγγος, στις 7 π.μ. (τηλ. 694.9882.777 - 697.7513.165).

ΧΑΪΔΑΡΙ
Πολιτιστική εκδήλωση για τον Μάη του '36

Την Πέμπτη 23/6, στις 8.30 μ.μ., στο ανοιχτό θέατρο του ΚΕΒΟΠ στο Χαϊδάρι, η ΤΟ Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτιστική εκδήλωση για τον Μάη του '36.

Το μουσικό συγκρότημα της ΤΟ Δυτικών Συνοικιών θα παρουσιάσει μουσικοθεατρική παράσταση, αφιερωμένη στα 80 χρόνια από τη δημιουργία του «Επιτάφιου» του Γ. Ρίτσου.

Στο χώρο θα υπάρχει επίσης έκθεση αρχειακού υλικού από το Αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ με τίτλο «Πρώτα βήματα - Πρώτες μάχες (1870 - 1935)».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ