ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Ιούλη 2016
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPERLEAGUE
Συνεχίζεται η προετοιμασία αλλά και οι μετακινήσεις παικτών

Eurokinissi

Οπως κάθε καλοκαίρι, το μετεγγραφικό παζάρι δίνει και παίρνει, ιδιαίτερα για τις μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Φέτος ο Ολυμπιακός είχε και αλλαγή προπονητή, με τον Βίκτορ Σάντσεθ να αλλάζει πολλά από τα δεδομένα στους «ερυθρόλευκους». Ετσι, χτες ανακοινώθηκε η συνέχιση της συνεργασίας του Εστέμπαν Καμπιάσο με τον Ολυμπιακό, που πέρασε από 40 κύματα κατά τη διάρκεια της παραμονής του Μάρκο Σίλβα στο τιμόνι της ομάδας.

Παράλληλα, οι παίκτες που «ακούγονται» και φέρεται να έρχονται στο «λιμάνι» είναι ο Λουίς Αλμπέρτο, 23χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός που ανήκει στη Λίβερπουλ και ήταν δανεικός στην Λα Κορούνια, ο Φρανσουά Καμανό και ο Ρομέν Αλεσαντρίνι. Για τον τελευταίο εμπόδιο είναι το οικονομικό, καθώς η Μαρσέιγ φέρεται να ζητά 6 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που η πρόταση των πρωταθλητών Ελλάδας φτάνει τα 4. Από την άλλη, τις βαλίτσες του ετοιμάζει μάλλον ο Πατίμ Κασάμι, με πιθανότερο προορισμό την Ιταλία. Προς Κύπρο οδεύει ο Γιάννης Γιαννιώτας, που δόθηκε και φέτος δανεικός στον ΑΠΟΕΛ. Οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν την προετοιμασία τους στο Βέλγιο και σήμερα αγωνίζονται κόντρα στην Βέστερλο (20.00 ΕΡΤ, NOVA).

Ενώ τα σενάρια εξακολουθούν να δίνουν και να παίρνουν, ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε την υπογραφή του Κριστιάν Λεντέσμα για τα επόμενα δύο χρόνια. Την ίδια στιγμή ο Μίκαελ Εσιέν ετοιμάζεται να φύγει από τους «πράσινους» και δημοσιεύματα τον θέλουν να βρίσκεται σε συζητήσεις με την Αλ Ιτιχάντ. Παράλληλα, την πρώτη του προπόνηση με τον ΠΑΟ έκανε ο Μουμπάρακ Γουακάσο και αναμένεται να δώσει το «παρών» στο σημερινό φιλικό της ελληνικής ομάδας απέναντι στη Φενέρμπαχτσε (21.00 NOVA).

Τέλος, την προετοιμασία του για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίζει ο ΠΑΟΚ, που σήμερα θα αντιμετωπίσει τη Στεάουα Βουκουρεστίου (18.00 NOVA). Στην αποστολή δεν φαίνεται να είναι το νέο απόκτημα της ομάδας, Χοσέ Κάνιας, που υπέγραψε με τον «Δικέφαλο του Βορρά» συμβόλαιο συνεργασίας δύο ετών.

ΚΟΣΜΟΣ
«Βροχή» δεκάδων εκατομμυρίων

Ποσά που προκαλούν... εγκεφαλικά στη χώρα μας δαπανώνται και φέτος για μετεγγραφές στον υπόλοιπο πλανήτη. Αν και κάθε χρόνο παίκτες και πιο συγκεκριμένα... πόδια χρυσοπληρώνονται για να αλλάξουν σύλλογο, φέτος «σπάνε» ρεκόρ μετά τις εμφανίσεις των ποδοσφαιριστών στις διοργανώσεις που συμμετείχαν με τις εθνικές τους ομάδες αυτό το καλοκαίρι. Και αρχίζουμε...

Η Τσέλσι έχει μπει γερά στο παιχνίδι της απόκτησης του Ισπανού Αλβάρο Μοράτα από τη Ρεάλ Μαδρίτης και φέρεται να κατέθεσε πρόταση στην ισπανική ομάδα ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ. Ο μάνατζερ του παίκτη, όμως, γνωστοποίησε την πρόθεση του Μοράτα να παραμείνει στο «Μπερναμπέου». Ετσι, αναμένεται να μείνει στη Ρεάλ, μετά την επιστροφή του από τη Γιουβέντους.

Από την άλλη, η Αρσεναλ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής «Gazzetta Dello Sport», έκανε πρόταση στη Νάπολι για να αποκτήσει τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν. Η πρόταση φέρεται να φτάνει τα 60 εκατομμύρια ευρώ συν τον Ολιβιέ Ζιρού ως αντάλλαγμα, με τον αδελφό και μάνατζερ του παίκτη να φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει με την Αρσεναλ για πέντε έτη συμβόλαιο και αποδοχές εννέα εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Από την πλευρά της η Νάπολι συζητά την πώληση του παίκτη για περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ. Στο «κυνήγι» της αγοράς του παίκτη πάντως είναι και η Γιουβέντους, που «έχασε» τον Μοράτα και θέλει να ενισχυθεί επιθετικά.

Μέσα σε αυτά, έρχεται να προστεθεί και η μετακίνηση του Ιταλού Γκρατσιάνο Πελέ στην κινεζική Σαντόνγκ Λουνένγκ από τη Σαουθάμπτον έναντι του ποσού των 40 εκατομμυρίων ευρώ. Ο 30χρονος παίκτης θα αγωνιστεί στην Κίνα για 2,5 χρόνια και η αγγλική ομάδα θα βάλει στα ταμεία της περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ.

Εκτός των οικονομικών, σημαντική είδηση είναι και η παραμονή του Γιόακιμ Λεβ για ακόμα δύο χρόνια στον πάγκο της Εθνικής Γερμανίας. Η συμφωνία με τη γερμανική Ομοσπονδία ανακοινώθηκε χθες.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Στα «πράσινα» ο Μπουρούσης

Στα... πράσινα «ντύθηκε» ο Γιάννης Μπουρούσης, καθώς χτες συμφώνησε σε όλα με τον Παναθηναϊκό. Ο Ελληνας σέντερ, που πέρσι αγωνιζόταν στη Λαμποράλ Κούτσα με την οποία έφτασε μέχρι το Final Four του Βερολίνου, τα «βρήκε» με τον ΠΑΟ και πλέον, μετά την υπογραφή του συμβολαίου του θα αγωνίζεται με τους κυπελλούχους Ελλάδας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: «Ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και η πιο επιτυχημένη της τελευταίας εικοσαετίας. Ηθελα πάρα πολύ να γίνω μέρος αυτής της σπουδαίας Ιστορίας και είναι μεγάλη τιμή για μένα να φορέσω αυτή τη φανέλα. Παλιότερα έφτασα κοντά, αλλά τώρα ήρθε η στιγμή να πραγματοποιηθεί».

ΣΤΙΒΟΣ
Οι 26 για το Ρίο

Τελικά 26 αθλητές και αθλήτριες του Στίβου θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, που θα ξεκινήσουν στις 3 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν στις 21 του ίδιου μήνα. Οπως έγινε γνωστό, οι 11 αθλητές και 15 αθλήτριες του στίβου που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς είναι οι: Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου, Κώστας Φιλιππίδης (άλμα επί κοντώ), Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν), Λυκούργος Τσάκωνας, Μαρία Μπελιμπασάκη (200 μ.), Κώστας Μανιώτης, Αντώνης Μάστορας (ύψος), Μίλτος Τεντόγλου, Λίλη Αλεξούλη (μήκος), Κώστας Δουβαλίδης (110 μ. εμπόδια), Ελισάβετ Πεσιρίδου (100 μ. εμπόδια), Ρένα Βασιλείου (400 μ. εμπόδια), Νίκος Σκαρβέλης (σφαιροβολία), Μιχάλης Αναστασάκης (σφυροβολία), Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (δισκοβολία), Παναγιώτα Βλαχάκη, Χριστόφορος Μερούσης, Μιχάλης Καλομοίρης, Ράνια Ρεμπούλη, Σοφία Ρήγα (μαραθώνιος), Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, Παναγιώτα Τσινοπούλου, Δέσποινα Ζαπουνίδου, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (βάδην) και Αλεξία Πάππας (10.000 μ.).

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
«Χρυσός» ο Παπαδημητρίου

Οι πολύ καλές εμφανίσεις του Δημήτρη Παπαδημητρίου στις συνολικά 12 κούρσες της κατηγορίας Λέιζερ 4,7 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων, ήταν αρκετές να του δώσουν το χρυσό μετάλλιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης κατετάγη πρώτος μεταξύ 212 σκαφών, με 42 βαθμούς ποινής.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές της διοργάνωσης, ο Α. Μόνος τερμάτισε 36ος (και 13ος στην κατηγορία U 16), ο Α. Κατσίνης ήταν 56ος, ο Γ. Πουζμπούρης 57ος (και 21ος), ο Σ. Μπουγιούρης 81ος (και 25ος στην κατηγορία U 16), ο Ν. Γιαμαλάκης 129ος (και 45ος στα U16), ο Γ. Χατζηκωνσταντίνου 133ος, ο Ε. Τσάμης 141ος (και 52ος στην κατηγορία U 16), ο Μ. Βεργής 165ος (και 65ος στα U16) και ο Μ. Μαρινιάκ 188ος (και 79ος στην κατηγορία U 16).

Από τις αθλήτριές μας, η Ε. Τσάλτα κατετάγη 33η μεταξύ 88 σκαφών και ακολούθησαν η Α. Νικολάου (35η), η Α. Αθηναίου (41η), η Ε. Παπαχρήστου (46η), η Π. Ζησιμοπούλου (65η) και η Μ. Δημοπούλου (66η).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ