ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 29 Ιούλη 2016
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Ανέτοιμος ο Ολυμπιακός κοιτάζει τη ρεβάνς

Icon

Ανέτοιμος έδειξε ο Ολυμπιακός στον πρώτο αγώνα για τον Γ' προκριματικό γύρο του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στο 0-0 κόντρα στη Χάποελ Μπερ Σεβά, μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» το βράδυ της Τετάρτης. Πλέον, η πρόκριση θα κριθεί στο Ισραήλ. Ο επαναληπτικός αγώνας θα γίνει την επόμενη Τετάρτη, 3 Αυγούστου. Ο Ολυμπιακός είχε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη και στη δημιουργία φάσεων, ενώ και στο ανασταλτικό κομμάτι ήταν άσχημη η εικόνα του. Χαρακτηριστικά, οι «ερυθρόλευκοι» αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους περίπου 20.000 οπαδούς που βρέθηκαν στο γήπεδο και με τη λήξη του α' ημιχρόνου αλλά και στο τέλος του αγώνα. Αξιοσημείωτο το γεγονός της αντίδρασης του Ντουρμάζ προς τον προπονητή, όταν έγινε αλλαγή στο 58', ενώ ο Μαροκινός αμυντικός Ντα Κόστα, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι στη θέση του τραυματία Σιόβα, χειροκροτούσε ειρωνικά προς τους φιλάθλους, επειδή αποδοκιμαζόταν κάθε φορά που είχε την μπάλα στην κατοχή του κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ντομίνγκες και Μιλιβόγιεβιτς έσπευσαν να τον ηρεμήσουν, αλλά ο ίδιος δεν μπορούσε να αντιληφθεί το λόγο που έγινε κόκκινο πανί. Ετσι, αποχώρησε γελώντας ειρωνικά και αναθεματίζοντας...

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Ολυμπιακού, Βίκτορ, ανέφερε πως «το να παίζεις το πρώτο παιχνίδι στο γήπεδό σου έχει αυτή την παγίδα. Αν δεχτείς γκολ στην έδρα σου, τότε είναι δύσκολα τα πράγματα. Στο αμυντικό κομμάτι είχαμε θετικό αποτέλεσμα. Καταφέραμε να κρατήσουμε στο μηδέν την άμυνά μας και έτσι έχουμε μπροστά μας το δεύτερο ματς για να παλέψουμε για την πρόκριση. Στην επίθεση δεν ήμασταν πιεστικοί και αποτελεσματικοί και ούτε καν δημιουργήσαμε ξεκάθαρες ευκαιρίες. Εχουμε μία εβδομάδα μπροστά μας για να διορθώσουμε το επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού μας και να πάμε εκεί βελτιωμένοι».

Στην ερώτηση «Είδαμε πολλά αβίαστα λάθη ακόμα και στις κοντινές πάσες. Πού το αποδίδετε αυτό; Στην έλλειψη καθαρού μυαλού;» απάντησε:

«Η αλήθεια είναι πως το γεγονός ότι ήταν το πρώτο επίσημο ματς για εμάς, σε αντίθεση με τον αντίπαλό μας, είναι μία εξήγηση ότι έγιναν διάφορα λάθη. Η ζέστη είναι ένας παράγοντας που μας πρόσθεσε κούραση. Οταν κάποιος είναι κουρασμένος είναι λογικό να του λείπει η ακρίβεια. Είδαμε πολλά λάθη και έλλειψη ακρίβειας. Εχουμε μία εβδομάδα μπροστά μας για να δουλέψουμε στη φυσική μας κατάσταση και να είμαστε πιο ακριβείς στο επόμενο παιχνίδι.

Επίσης, το αμυντικό παιχνίδι της Χάποελ, με το ότι είχαν τοποθετήσει στην αμυντική γραμμή πέντε ποδοσφαιριστές, έκαναν πιο δύσκολα τα πράγματα για εμάς. Από φυσικής κατάστασης δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι. Αυτό μας δυσκόλεψε πολύ, μας δημιούργησε έξτρα κούραση και ήταν ένας παράγοντας που δεν μας επέτρεψε να είμαστε αποτελεσματικοί. Επίσης, όπως τονίσαμε χτες στη συνέντευξη Τύπου, η ομάδα αυτή παίζει καλή άμυνα.

Μένει μία εβδομάδα μπροστά μας για να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς. Το σίγουρο είναι ότι θα βελτιωθούμε στη φυσική κατάσταση, αλλά και στη στρατηγική. Θα πρέπει να δουλέψουμε σε όλους τους τομείς για να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι σε όσο το δυνατόν περισσότερους τομείς μπορούμε».

(Ρεπορτάζ από τους αγώνες της ΑΕΚ, του ΠΑΟ και του ΠΑΣ Γιάννενα στο αυριανό φύλλο του «Ριζοσπάστη». Σήμερα, οι τρεις ελληνικές ομάδες θα αγωνιστούν για τον τρίτο προκριματικό του Europa League)

Στο παιχνίδι της πρόκρισης ο ΑΠΟΕΛ

Ολα τα αποτελέσματα στο Τσάμπιονς Λιγκ

«Ζωντανός» στο παιχνίδι της πρόκρισης στα πλέι οφ του Champions League έμεινε ο ΑΠΟΕΛ, μετά την ήττα του με 1-2 από τη Ρόζενμποργκ στη Νορβηγία στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Γκίτγερ στο 23΄ ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου διπλασίασαν τα τέρματά τους με το σουτ του Σκιέλβικ. Ο Εφραίμ στο 67΄, δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα, κατάφερε να μειώσει σε 2-1 και να κρατήσει ζωντανή την ομάδα του στο κυνήγι της πρόκρισης. Ο ΑΠΟΕΛ θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει στο 90΄ αλλά ο Ντε Καμάργκο δεν μπόρεσε να σκοράρει προ κενής εστίας. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 2/8 στην Κύπρο.

Στους πρώτους αγώνες του 3ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Αγιαξ (Ολλανδία) - ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 1-1

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) - Ντάνταλκ (Ιρλανδία) 1-0

Λουντογκόρετς Ράζγκραντ (Βουλγαρία) - Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 2-2

Παρτιζάνι (Αλβανία) - Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 0-1

Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) - Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) 1-1

Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) - Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) 0-0

Ροστόφ (Ρωσία) - Αντερλεχτ (Βέλγιο) 2-2

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) - Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) 2-0

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) - Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία) 2-0

Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) - Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) 0-0

Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) - ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 2-1

Αστάνα (Καζακστάν) - Σέλτικ (Σκοτία) 1-1

Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) - Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) 0-1

Αστρα Τζιούρτζιου (Ρουμανία) - Κοπεγχάγη (Δανία) 1-1

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) - Μονακό (Γαλλία) 2-1

Μπλόκο της FIBA στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δεν θα μπορέσει τελικά να εκδώσει δελτία στους παίκτες που απέκτησε κατά την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, αφού η ΕΟΚ πήρε εντολή από τη FIBA να μην προβεί σε κάποια σχετική ενέργεια.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με τη σειρά της ενημέρωσε την ΚΑΕ ΑΕΚ γι' αυτήν την εξέλιξη και αναμένεται η επίσημη αντίδραση των «κιτρινόμαυρων». Ο λόγος που η FIBA κατέφυγε σε ένα τέτοιο μέτρο είναι γιατί η Ενωση επέλεξε να αγωνιστεί στη διοργάνωση που διοργανώνει η Euroleague, το EuroCup, και όχι σε αυτή της FIBA, το Champions League. Μία διαμάχη στο πλαίσιο της σύγκρουσης μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Στην Ατλέτικο Νασιονάλ το Κόπα Λιμπερταδόρες

Η Ατλέτικο Νασιονάλ από την Κολομβία κατέκτησε το τρόπαιο του Copa Libertadores (το Champions League των ομάδων της Νότιας Αμερικής), καθώς νίκησε στο δεύτερο τελικό την Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε με 1-0, από τον Ισημερινό.

Στον πρώτο τελικό του Κίτο οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 και τα ξημερώματα χτες μπροστά στους οπαδούς της στο Μεντεγίν, η Ατλέτικο νίκησε με 1-0, χάρη στο γκολ του Μιγκέλ Μπόρχα (9') κατακτώντας τον τίτλο της πρωταθλήτριας της Νότιας Αμερικής, για δεύτερη φορά στην ιστορία της μετά το 1989, ενώ είχε παίξει στον τελικό και το 1995, όταν είχε χάσει το «στέμμα» από την Γκρέμιο.

Η Ατλέτικο θα συμμετάσχει έτσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων τον προσεχή Δεκέμβρη στην Ιαπωνία, όπου θα αναμετρηθεί με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ