ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 30 Ιούλη 2016
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
«Εφυγε» ο Σαββάκης Απόστολος

ΣΑΒΒΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΣΑΒΒΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Την Πέμπτη 28/7/2016, στις 10.10 μ.μ., απεβίωσε ο σύντροφος ΣΑΒΒΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ. Η κηδεία του θα γίνει στο Νεκροταφείο Αγ. Αναργύρων (Αθήνα), σήμερα, Σάββατο, στις 11 το πρωί. Κατόπιν επιθυμίας του η οικογένεια προσφέρει στο Κόμμα αντί στεφάνου 200 ευρώ μέσω της ΚΟ Μπουρναζίου. Το ίδιο επιθυμούσε να πράξουν και οι σύντροφοί του προς το Κόμμα.

Ο σύντροφος Απόστολος υπήρξε μεγάλος αγωνιστής υπέρ των αξιών και των ιδεών του Κόμματος. Αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του για τα ιδανικά του Κόμματος, δείχνοντας το δρόμο στους νεότερους. Υπήρξε υπόδειγμα ήθους και ακεραιότητας. Να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.


ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ
ΦΩΤΟ 2

Ο Γιάννης Κούνουπας απ' τη Λαγκάδα της Χίου προσφέρει 100 ευρώ στη μνήμη της μάνας του ΑΝΝΑΣ και του πατέρα του ΗΡΑΚΛΗ ΚΟΥΝΟΥΠΑ, ναυτεργάτη και μέλους της ΟΕΝΟ, που βρέθηκε μαζί με τους συναγωνιστές του πρωταγωνιστής στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ναυτεργατών αλλά και πρωτοπόρος στην κορυφαία ταξική μάχη. Εζησε τα πέτρινα χρόνια της προσφυγιάς στην Πολωνία.

***

ΦΩΤΟ

Ο Γιώργης Ποδιάς, αντάρτης του ΔΣΕ και πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 19 ναυτεργάτες της ΟΕΝΟ και τους δεκάδες ναυτεργάτες της ΟΕΝΟ από τη Χίο, που έδρασαν μέσα από τις γραμμές του ΔΣΕ, προσφέρει 400 ευρώ στη μνήμη της γυναίκας του ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΠΟΔΙΑ, που γεννήθηκε στη Νάουσα το 1926 και έζησε την προσφυγιά στην Πολωνία. Επίσης, στη μνήμη της μάνας του και του πατέρα του. Καθώς και στη μνήμη των συμμαχητών των ναυτεργατών της ΟΕΝΟ που έπεσαν στις μάχες στο Γράμμο, στο Βίτσι, στην Κόνιτσα και των ηρωικών συμμαχητών του στη μάχη της Φλώρινας 12 - 14/2/1949. Οι τιμημένοι νεκροί αντάρτες του ΔΣΕ από τη Χίο είναι: ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΜΠΑΡΟΣ, ΠΕΡΡΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΜΟΣΧΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ (από την πόλη της Χίου). ΛΙΓΝΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ, ΚΑΡΟΖΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΚΑΡΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (από την Αιγνούσα). ΠΕΡΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΩΣΤΑΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (από το Βροντάδο και τη Συκιάδα). ΣΤΑΥΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (από το Λίθι). ΛΙΒΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΒΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΣΤΡΙΜΠΟΥΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΧΟΥΜΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΠΟΔΙΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ (από τα Καρδάμυλα).

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑ η σύζυγός του Αθανασία και η οικογένειά του προσφέρουν στην ΚΟ Φθιώτιδας 50 ευρώ.


ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΑΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΑΣ

ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΟΔΙΑ
ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΟΔΙΑ

ΑΝΝΑ ΚΟΥΝΟΥΠΑ
ΑΝΝΑ ΚΟΥΝΟΥΠΑ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ