ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2016
Σελ. /24
Εξόρμηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων

Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής 2 Δεκέμβρη, μέρα της ορκωμοσίας των νεοσύλλεκτων, έξω από το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων του Αυλώνα και από το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο, μοιράζοντας ανακοίνωση της Οργάνωσης που απευθύνεται στους νέους στρατευμένους και μόνιμους στρατιωτικούς.

Στην ανακοίνωση της ΚΝΕ γίνεται αναφορά στις επικίνδυνες εξελίξεις σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής που μυρίζουν μπαρούτι για τους λαούς και μεταξύ άλλων σημειώνεται:

«Η στρατευμένη νεολαία, οι μόνιμοι στρατιωτικοί, δεν έχουν κανένα συμφέρον από αυτούς τους σχεδιασμούς. Αντίθετα αντιμετωπίζει όλος ο λαός τις συνέπειες από τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, γιατί:

  • Δυναμώνει η αμφισβήτηση και το "γκριζάρισμα" των ελληνικών συνόρων από την Τουρκία. Υπονομεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας, αφού το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα ανάμεσα στις χώρες - μέλη του, αβαντάρει την προκλητικότητα και τις επιδιώξεις της τουρκικής αστικής τάξης, οδηγώντας στην επιβολή της ντε φάκτο συνδιαχείρισης του Αιγαίου.
  • Η πολιτική της ΕΕ εγκλωβίζει στη χώρα μας δεκάδες χιλιάδες κατατρεγμένων προσφύγων από τη Συρία και τις άλλες χώρες, θύματα του ιμπεριαλισμού (Ιράκ, Αφγανιστάν κ.ά.), ενάντια στη θέλησή τους και ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο για τους πρόσφυγες.

Με την εμπλοκή και κάθε είδους συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο:

  • Δυναμώνει η καταστολή, η κατάργηση δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού, για τον περιορισμό της δράσης και του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ.
  • Ο λαός, οι στρατευμένοι νέοι, οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων σύρονται στον πόλεμο, κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών. Σήμερα προετοιμάζουν νέες επιθέσεις ενάντια στους λαούς της περιοχής.
  • Αδυνατίζει η αμυντική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και της χώρας συνολικά. Με την αποστολή στρατευμάτων εκτός ελληνικών συνόρων, την παραχώρηση προσωπικού αλλά και υποδομών εντός Ελλάδας, οι Ενοπλες Δυνάμεις αποκτούν πρακτικά αποστολή συμμετοχής στον πόλεμο. Με αυτό τον τρόπο και με ευθύνη της κυβέρνησης, η χώρα συμμετέχει στον πόλεμο ανοίγοντας μέτωπο ενάντια σε χώρες και λαούς με τους οποίους ο ελληνικός λαός δεν έχει τίποτα να χωρίσει.
Οι φαντάροι, οι υπαξιωματικοί και οι αξιωματικοί να εναντιωθούν στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Οι εξελίξεις επιβάλλουν "επιφυλακή", ενίσχυση της λαϊκής πάλης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τη συμμετοχή της χώρας σε αυτούς. Σε αυτή την πάλη έχουν ρόλο και θέση οι φαντάροι, οι υπαξιωματικοί και αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων. Κανένας να μη νομιμοποιήσει στη συνείδησή του τις νέες συμφωνίες που οδηγούν στην κλιμάκωση των επικίνδυνων εξελίξεων. Κανένας να μη δεχτεί να γίνει πιόνι στα ιμπεριαλιστικά σχέδια!

Οι φαντάροι, οι υπαξιωματικοί και οι αξιωματικοί να εναντιωθούν στα σενάρια που τους θέλουν να αξιοποιηθούν κατασταλτικά ενάντια στους πρόσφυγες αλλά και ενάντια στον ίδιο το λαό που υποφέρει από την αντιλαϊκή πολιτική και δικαίως πρέπει να αγωνίζεται. Το προηγούμενο διάστημα συνεχίστηκαν ασκήσεις με σενάρια καταστολής πλήθους και διαδηλωτών. Οι φαντάροι έχουν κάθε δικαίωμα να απαιτούν να μη συμμετέχει κανένας σε τέτοιες ενέργειες και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους για αξιοπρεπείς συνθήκες θητείας. Μας λένε πως δεν υπάρχουν λεφτά για τους στρατευμένους, την ώρα που δίνονται εκατοντάδες εκατομμύρια στους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς.

Να απομονωθεί η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, που δημαγωγεί για τα προβλήματα των στρατιωτικών ενώ υποστηρίζει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο. Η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία σχέση με το γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό που διακρίνει τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, τους νέους στρατευμένους. Είναι υμνητές του Χίτλερ, πολιτικοί απόγονοι των συνεργατών των ναζί, των Ταγμάτων Ασφαλείας, στηρίζουν τις δικτατορίες. Οι χρυσαυγίτες εκπροσωπούν ό,τι πιο αντιδραστικό έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα. Καλλιεργούν το ρατσισμό και το μίσος απέναντι στους εργάτες. Υποστηρίζουν ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις πρέπει να στρέφονται ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό. Γι' αυτό συκοφαντεί με ψέματα και αισχρό αντικομμουνισμό το ΚΚΕ και τους λαϊκούς αγώνες.

Η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων και των στρατευμένων νέων είναι η διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και όχι τα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε βάρος των λαών. Οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας να μη διατεθούν στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών σχεδίων. Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις. Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή της χώρας, ως ορμητήριο για επιθέσεις στη Συρία ή σε άλλες χώρες. Να γίνει πράξη το λαϊκό σύνθημα "Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών"».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ