ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2016
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Για πρωτιά ο Ολυμπιακός, «καίγεται» ο ΠΑΟΚ

Σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο βρίσκει τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό το αυριανό φινάλε της φάσης των ομίλων στο Europa League με τη διεξαγωγή της 6ης αγωνιστικής.

Στην Κύπρο ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, απαλλαγμένος από το άγχος για την πρόκριση, επιδιώκει την επίτευξη του δεύτερου στόχου του, που είναι η πρώτη θέση, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτή στην κλήρωση για τη φάση των «32». Για να γίνει αυτό οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν μόνο νίκη απέναντι στους γηπεδούχους, που βολεύονται και με την ισοπαλία καθώς προηγούνται κατά ένα βαθμό (9 έναντι 8).

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ θα παίξει το τελευταίο χαρτί υποδεχόμενος τη Σλόβαν Λίμπερετς, σε έναν αγώνα όπου εκτός της ευρωπαϊκής του συνέχειας κρίνονται πολύ περισσότερα. Οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν με τα όσα συνέβησαν στις εσωτερικές υποχρεώσεις να ....χαραμίσουν σε ψυχολογικό επίπεδο την προίκα της σπουδαίας εκτός έδρας νίκης επί της Φιορεντίνα και σήμερα επιδιώκουν να μην το ξανακάνουν αυτό και σε πρακτικό. Το διπλό στη Φλωρεντία τους ξανάβαλε για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης και για να έρθει αυτή θα πρέπει να νικήσουν τη Σλόβαν σήμερα και να ευελπιστούν να μην κάνει το ίδιο η Καραμπάγκ κόντρα στη Φιορεντίνα (εκτός της περίπτωσης που η Καραμπάγκ νικήσει με ...6 γκολ διαφορά).

Στο «Απ. Νικολαΐδης» ο Παναθηναϊκός, υποδεχόμενος τη Θέλτα, με ανεβασμένη ψυχολογία από τη νίκη του επί του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα και νέο τεχνικό τον Μαρίνο Ουζουνίδη, θέλει να πει «αντίο» στην Ευρώπη σημειώνοντας την πρώτη του νίκη στον όμιλο που συν τοις άλλοις θα πιστοποιήσει την... επανεκκίνηση της ομάδας.

FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Κρίσιμες δοκιμασίες για Αρη και ΑΕΚ

Με στόχο να μη χάσουν την επαφή με τη βαθμολογική κορυφή των ομίλων τους, Αρης και ΑΕΚ, από την τρίτη θέση της βαθμολογίας σε 1ο και 5ο όμιλο, αντίστοιχα, δίνουν σήμερα κρίσιμα παιχνίδια για την 8η αγωνιστική της φάσης των ομίλων στο FIBA Champions League που σηματοδοτεί την έναρξη του β' γύρου.

Ο Αρης στο δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας αγώνα θα προσπαθήσει να... ρεφάρει την αποτυχία κόντρα στην πρωτοπόρο Μονακό την προηγούμενη βδομάδα, αντιμετωπίζοντας την Ελιος Σαν από τη Σλοβενία (21.00 Νοvasports 2) χωρίς περιθώρια νέων απωλειών.

Αποστολή στην Ουγγαρία περιλαμβάνει η δεύτερη εκτός έδρας υποχρέωση της ΑΕΚ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ζολνόκι (19.00 Νοvasports 3/EΡΤ), θέλοντας να επιστρέψει στις νίκες μετά την απώλεια στην Πολωνία από τη Ζιελόνα Γκόρα και να διατηρηθεί στα ψηλά σκαλοπάτια.

ΠΟΛΟ
«Σεφτέ» στις νίκες για Εθνική

Την πρώτη της νίκη στον όμιλο του World League πέτυχε χτες η Εθνική ανδρών, που στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής επικράτησε στον Πειραιά της Ολλανδίας με 9-8, μετά από ένα συναρπαστικό και αμφίρροπο παιχνίδι. Ετσι, το ελληνικό συγκρότημα με αυτόν τον τρόπο... ισοσκέλισε την εκτός έδρας ήττα στην πρεμιέρα απ' την Κροατία. Καθοριστικό στοιχείο για τη νίκη της ελληνικής ομάδας αποτέλεσε η βελτίωση στην άμυνα στο τέταρτο οκτάλεπτο και ιδιαίτερα στο τελευταίο πεντάλεπτο, όπου κατάφερε να διατηρήσει στο μεγαλύτερο μέρος τη διαφορά των 2 γκολ που είχε πάρει με τα τέρματα των Καπότση και Γούνα.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-0, 2-3, 2-2

Ελλάδα: Δελακάς 1, Γεννηδουνιάς 2, Φουντούλης 1, Καπότσης 2, Βλαχόπουλος 1, Γούνας 2

Ολλανδία: Νίσπελινγκ 1, Κόπμαν 3, Λίντχουτ 2, Φαν ντε Μπουργκ 1, Ρόιτεν 1

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Κλείνουν την υποχρέωση Κισσαμικός - Πανιώνιος

Η εξ αναβολής αναμέτρηση για το Κύπελλο μεταξύ Κισσαμικού και Πανιωνίου διεξάγεται σήμερα (15.00 Cosmote Sports 3), με την οποία θα κλείσει η εκκρεμότητα για τη 2η αγωνιστική των ομίλων. Η αναμέτρηση είχε αναβληθεί την προηγούμενη βδομάδα λόγω σφοδρής κακοκαιρίας στο Ηράκλειο της Κρήτης. Οι δυο ομάδες βρίσκονται στον 10ο όμιλο και ο σημερινός αγώνας είναι κρίσιμος και για τους δύο αφού ο νικητής θα κάνει μεγάλο βήμα για την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Η βαθμολογία του ομίλου: Λεβαδειακός (2 αγ.) 4, Κισσαμικός (1 αγ.) 3, Πανιώνιος (1 αγ.) 1, Πανσερραϊκός (2 αγ.) 0.

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΕΜΠΤΗ, 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

2ος ΟΜΙΛΟΣ:

ΑΠΟΕΛ - Ολυμπιακός (20.00 Cosmote Sports 2), Γιουνγκ Μπόις - Αστάνα (20.00)

7ος ΟΜΙΛΟΣ:

Παναθηναϊκός - Θέλτα (22.05 Cosmote Sports 3), Σταντάρ Λιέγης - Αγιαξ (22.05 Cosmote Sports 4)

10ος ΟΜΙΛΟΣ:

ΠΑΟΚ - Σλόβαν Λίμπερετς (18.00 Cosmote Sports 3), Καραμπάγκ - Φιορεντίνα (18.00 Cosmote Sports 3)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ