ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2016
Σελ. /24
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα η χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τα παιδιά

Στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου

MotionTeam

Εφτασε η μέρα και πλησιάζει η ώρα για την καθιερωμένη πλέον και στη Θεσσαλονίκη Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά, που οργανώνουν και φέτος η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Μικροί και μεγάλοι ετοιμάζονται να δώσουν το «παρών» στη γιορτινή εκδήλωση που θα ξεκινήσει σήμερα, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έχουν προετοιμάσει, με μεράκι, πλούσιες δραστηριότητες για τα παιδιά, που περιλαμβάνουν συλλογικά παιχνίδια, τραγούδια, χορό, δημιουργική απασχόληση και κουκλοθέατρο. Περιμένουν μικρούς και μεγάλους για να μοιραστούν στιγμές χαράς και διασκέδασης, να κάνουν φίλους, να απολαύσουν τα χειροποίητα εδέσματα και να υποδεχθούν τον Αϊ-Βασίλη που θα μοιράσει δώρα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

  • Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, όπου τα παιδιά, με τη βοήθεια της εικαστικού Κωνσταντίας Αμπατζόγλου, θα κατασκευάσουν το δικό τους Αϊ-Βασίλη.
  • Εργαστήρι τρισδιάστατων κατασκευών, όπου τα παιδιά θα απασχοληθούν με παιχνίδια μοντελισμού, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και της οξυδέρκειάς τους.
  • Ομαδικά Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια από ομάδα παιδαγωγών - ψυχαγωγών.
  • Στο επίκεντρο της βραδιάς αναμένεται να βρεθεί η παράσταση κουκλοθέατρου, με διασκευή του έργου του Ευγένιου Τριβιζά «Ο Αϊ-Βασίλης στη Φυλακή με τους 83 μικρούς αρουραίους», που θα παρουσιαστεί από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ «Κόκκινα Αλεξίπτωτα».
  • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα πολλές όμορφες εκπλήξεις για τα παιδιά και ξεφάντωμα με ζούμπα πάρτι.

Στο χώρο, επίσης, θα υπάρχει η αγαπημένη γωνιά των παιδιών για να «μεταμορφωθούν» με face painting, αλλά και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», καθώς και γωνιά αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες όπου θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης.

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΟΒ ΣΠΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΝΕ
Με ενθουσιασμό μέχρι την τελευταία στιγμή στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης

Δίνοντας με ενθουσιασμό τη μάχη της ενίσχυσης του ΚΚΕ στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης, μέχρι την τελευταία ώρα, η Μαθητική ΟΒ Σπάτων της ΚΝΕ καλεί σε άμιλλα τους μαθητές Ραφήνας και 39ου Αθήνας. Στη σχετική ανακοίνωσή τους, οι ΚΝίτες μαθητές των Σπάτων σημειώνουν:

«Με προσωποποιημένο σχέδιο, όρεξη και αυτοθυσία, η Μαθητική Οργάνωση Σπάτων της ΚΝΕ συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης, έχοντας υπερκαλύψει κατά 245% το πλάνο μας.

Στα τελευταία "κλεισίματα" βρισκόμαστε σταθερά στην 1η θέση σε όλη την Αττική και θα θέλαμε να ανακοινώσουμε ότι καλούμε σε άμιλλα όλες τις υπόλοιπες Μαθητικές Οργανώσεις της Αττικής.

Αντε λοιπόν σύντροφοι, τελειώνει ο χρόνος. Βάζουμε τα δυνατά μας, να μην αφήσουμε κανένα μαθητή, νέο, εργαζόμενο χωρίς να τον πλησιάσουμε, χωρίς να του μιλήσουμε για την ανάγκη της οικονομικής στήριξης του ΚΚΕ. Ξεχυνόμαστε παντού μέσα στον κόσμο, λέμε τα αγωνιστικά Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και δεν χάνουμε καμία ευκαιρία!».

ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Με τον «Γαλιλαίο» το ξεκίνημα στις εκδηλώσεις της νέας χρονιάς

Από την ερχόμενη βδομάδα ξεκινά το νέο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ, με πολλές βιβλιοπαρουσιάσεις και με αναφορά στο έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Ετσι, στο ξεκίνημα του προγράμματος, την Πέμπτη 5 Γενάρη, στις 7.30 μ.μ., θα προβληθεί η ταινία «Γαλιλαίος» (Ηνωμένο Βασίλειο - ΗΠΑ, 1975) του Τζόζεφ Λόζι, με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Τοπόλ.

Ο Μπρεχτ μέσα από τον Γαλιλαίο θίγει το σκοπό της επιστήμης, της επιστημονικής προόδου, τη σύνδεσή της με την κοινωνία και κυρίως την κοινωνική ευθύνη του επιστήμονα. Η υποχώρηση του Γαλιλαίου μπροστά στην εξουσία της Ιεράς Εξέτασης δεν παρουσιάζεται απλά ως συμβιβασμός, αλλά ως «έγκλημα» κατά της ανθρωπότητας, δεδομένου ότι η αστική τάξη επιδιώκει πάντα να απομονώνει την επιστήμη στη συνείδηση του επιστήμονα, να την παρουσιάζει ως αυτάρκη νησίδα, ώστε να μπορεί πρακτικά να τη συνδέει με τη δική της πολιτική, τη δική της οικονομία, τη δική της ιδεολογία.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ, το οποίο είχε πρωτοπαιχτεί το 1947 στις ΗΠΑ, σε σκηνοθεσία επίσης του Λόζι και υπό την επίβλεψη του ίδιου του Μπρεχτ. Ο Λόζι στην ταινία έχει κρατήσει πολλά στοιχεία από τη θεατρική σκηνοθεσία και γι' αυτό το συγκεκριμένο φιλμ θεωρείται πέρα από έξοχο και μεγάλης ιστορικής σημασίας.

Στη θεατρική παράσταση «Δωδέκατη νύχτα»

Στη θεατρική παράσταση «Δωδέκατη νύχτα» του Σαίξπηρ, σε διασκευή για παιδιά, από το θίασο «Μοντέρνοι Καιροί», καλούν την Κυριακή 8 Γενάρη οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αττική.

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι στο μαγικό κόσμο του Σαίξπηρ, με αφορμή τα 400 χρόνια από το θάνατό του, που μπολιάζει τα παιδιά με αυτοπεποίθηση, τόλμη, εφευρετικότητα, αισιοδοξία και χιούμορ. Με αυτές τις αρετές μπολιάζει τους μικρούς θεατές το έργο του Σαίξπηρ που σφύζει από τη χαρά της ζωής.

Το έργο θα παιχτεί για τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στις 11 π.μ. στο θέατρο «Χυτήριο» (Ιερά Οδός 44) και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για κρατήσεις θέσεων στις τοπικές Οργανώσεις ή στο τηλέφωνο: 694.2693.007.

Αγωνιστικά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα

Με τρίγωνα, με άλλα μουσικά όργανα, με τις φωνές τους και το κέφι τους, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ εξορμούν και πάλι αυτές τις μέρες για να ψάλουν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς, με στίχους εμπνευσμένους από την επικαιρότητα και να ευχηθούν «καλή αγωνιστική χρονιά». Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα που λένε έχουν ως εξής:

Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά

χρόνια πολλά αγωνιστικά

Τα κα- τα κάλαντα να πούμε

και του χρό- και του χρόνου να σας δούμε

***

Νέο μνημόνιο έρχεται,

Το τρίτο διαδέχεται

Απά- απάντηση μ' αγώνα

Κόντρα πά- κόντρα πάμε στο Χειμώνα

***

Τους έχεις μάθει πια καλά

Είναι με τα αφεντικά

Ο Τσί- ο Τσίπρας με τον Μπούλη

Δίπλα η Φώ- δίπλα η Φώφη με τον Κούλη

***

Βαστά του ΕΝΦΙΑ το χαρτί

δε σταματά η λυπητερή

φόοοορους συνέχεια στο λαό

Δε μας με- δε μας μένει ούτε ευρώ

***

Είναι και η Χρυσή Αυγή

Με σήμα κότα τρίλειρη

Οσο- όσο κι αν την ξεπλύνουν,

τα εγκλή- τα εγκλήματα δε σβήνουν

***

Το ΝΑΤΟ είναι στην πόρτα μας

Δήθεν φυλάει τα νώτα μας

Ο ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτάει

στον αγύ- στον αγύριστο να πάει

***

Με συμμαχία λαϊκή

Με στόχο την ανατροπή

στην α- ντεπίθεση να βγούμε

με το Κου, με το ΚουΚουΕ μπορούμε

***

Ενας αιώνας ΚουΚουΕ

Η δύναμή σου είναι λαέ

Στους ίδιους δρόμους προχωράμε

Κόντρα στον, κόντρα στον καιρό νικάμε!

Παιδική γιορτή στο Στέκι Πατησίων - Κυψέλης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πατησίων - Κυψέλης και ο Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών Αθήνας διοργανώνουν χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή, σήμερα Παρασκευή, στις 5 μ.μ., στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης (Πατησίων 252, πλατ. Κολιάτσου).

Η γιορτή θα περιλαμβάνει:

  • Θέατρο αντικειμένων από και για παιδιά, με το έργο «Η Ντενεκεδούπολη πάει Κουρδιστάν»,
  • δημιουργικό εργαστήρι με θέμα «Τα τρακτέρ νικάμε τις μπουλντόζες», από το οποίο τα παιδιά θα πάρουν μαζί τους τα στολίδια και τις δημιουργίες τους,
  • και φυσικά πολλή μουσική και χορό!


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ