ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Γενάρη 2017
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Δύσκολα τεστ για τα φαβορί

Στην παραδοσιακά δύσκολη έδρα του Λεβαδειακού δοκιμάζεται σήμερα η ΑΕΚ για το Κύπελλο

Icon

Στην παραδοσιακά δύσκολη έδρα του Λεβαδειακού δοκιμάζεται σήμερα η ΑΕΚ για το Κύπελλο
Mε το παράδοξο τα περισσότερα παιχνίδια της μέρας να είναι τα πρώτα της σειράς και ένα η ρεβάνς, αποτέλεσμα της κακοκαιρίας που επικράτησε το προηγούμενο διάστημα και οδήγησε σε αρκετές αναβολές, διεξάγεται σήμερα το κυρίως μέρος της 3ης φάσης του Κυπέλλου.

Οσον αφορά τα πρώτα παιχνίδια στο πρόγραμμα, ξεχωρίζουν οι εκτός έδρας δοκιμασίες Ολυμπιακού, ΑΕΚ και Ατρομήτου σε Κλ. Βικελίδης, Λιβαδειά και Λαμία αντίστοιχα.

Στη Θεσσαλονίκη, σε μια μονομαχία που ξυπνάει αρκετές αναμνήσεις από τα παλιά, ο Αρης του Νίκου Αναστόπουλου θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό. Οι «κιτρινόμαυροι», ανεβασμένοι ψυχολογικά από την καλή παρουσία τους στη Football League, θέλουν να σταθούν επάξια στο πρώτο ουσιαστικά ντέρμπι για αυτούς εδώ και μια τριετία και την περιπέτειά τους στην Γ΄ εθνική. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι, που θα παρουσιαστούν με αρκετές αλλαγές, επιδιώκουν μια καλή εμφάνιση, πέραν των πρακτικών λόγων (βλ. πρόκριση) και για την ψυχολογία της ομάδας.

Σε μια αναμέτρηση με «άρωμα» Super League, η ΑΕΚ θα δοκιμαστεί στην παραδοσιακά δύσκολη γι' αυτήν έδρα του Λεβαδειακού. Oι φιλοξενούμενοι, με τον αέρα από τη νίκη τους επί του Αστέρα Τρίπολης, θέλουν να συνεχίσουν επιτυχημένα, επιδιώκοντας σήμερα το αποτέλεσμα που θα αποτελέσει τη βάση της πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ. Από την άλλη οι γηπεδούχοι, με όπλο την έδρα τους, μετά από τα αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα στο πρωτάθλημα ψάχνουν μια εκκωφαντική επιτυχία και για λόγους ψυχολογίας.

Δοκιμασία περιμένει μια ακόμα ομάδα της Super League, τον Ατρόμητο, στη Φθιώτιδα. Μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα, οι Περιστεριώτες ψάχνουν την επιστροφή στις επιτυχίες απέναντι στην ιδιαίτερα ανεβασμένη αγωνιστικά Λαμία.

  • Αναλυτικά το πρόγραμμα: Λεβαδειακός - ΑΕΚ (15.00 Cosmote Sports 1), Λαμία - Ατρόμητος (17.15 Comsote Sports 1), Αρης - Ολυμπιακός (19.30 Cosmote Sports 1)
Προβάδισμα πρόκρισης για Ξάνθη

Προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο Ηράκλειο πήρε απέναντι στον ΟΦΗ η Ξάνθη, που στον πρώτο αγώνα των δυο ομάδων στα Πηγάδια επικράτησε με 1-0. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι των φιλοξενουμένων, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες και έχοντας δύο δοκάρια (Σολτάνι 42', Γιουνές 48'), ωστόσο την αναμέτρηση έκρινε το αυτογκόλ του Μητρόπουλου στο 40'. Οι φιλοξενούμενοι απ την πλευρά τους... ξύπνησαν στο τελευταίο 20λεπτο, όταν απείλησαν περισσότερο, χάνοντας κάποιες ευκαιρίες (καλύτερες αυτές των Μάνου 70', Λάζιτς 75'), χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι πιο αξιόλογο.

Σφραγίζεται το πρώτο εισιτήριο για τους 8

Στην Τρίπολη αναμένεται να σφραγιστεί το πρώτο εισιτήριο για τα προημιτελικά του θεσμού, στην αναμέτρηση του Αστέρα με τα Τρίκαλα (17.15 Cosmote Sports 3). Οι Αρκάδες βρίσκονται αγκαλιά με την πρόκριση, μετά από τη νίκη τους με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι στη Θεσσαλική πόλη.

ΒΟΛΕΪ
Στον τελικό του Λιγκ Καπ ο Ολυμπιακός

Κάνοντας την ανατροπή στο σκορ, ο Ολυμπιακός επικράτησε χτες στο κλειστό του Ρέντη του Παναθηναϊκού με 3-1 και προκρίθηκε στον φετινό τελικό του Λιγκ Καπ ανδρών «Νίκος Σαμαράς». Οι ερυθρόλευκοι, αν και αιφνιδιάστηκαν από τους αντιπάλους τους και βρέθηκαν να χάνουν με 1-0 σετ, εντούτοις στη συνέχεια ανέκαμψαν, βελτιώθηκαν επιθετικά, και με κορυφαίους τους Αγκάμεζ, Κοκκινάκη κατάφεραν να πάρουν τα τρία επόμενα σετ, φτάνοντας στη νίκη - πρόκριση. Τα σετ αναλυτικά: 21-25, 25-23, 25-8, 25-21.

Από το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ ΠΑΟΚ και Ηρακλή σήμερα στην Πυλαία (19.00 Νovasports 4) για τον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης θα προκύψει το δεύτερο εισιτήριο του τελικού. Σημειώνεται πως βάσει των όσων έχουν προκύψει από τη σχετική κλήρωση της ΕΣΑΠ και συμφωνίας των ομάδων, όποιος και να περάσει από αυτό το παιχνίδι ο τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Γενάρη στο κλειστό του Ρέντη.

Αγκάλιασαν πρόκριση οι ερυθρόλευκες

Αγκαλιά με την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Challenge Cup βρίσκεται η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού, που συνεχίζοντας τη σπουδαία πορεία της στη διοργάνωση επικράτησε χτες στην Τουρκία της Τσανακαλέ με 3-2 σετ, παίρνοντας το ...πάνω χέρι στα προγνωστικά ενόψει της ρεβάνς στο Ρέντη.

FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Ηχηρό φινάλε πρόκρισης για ΠΑΟΚ

Το καλύτερο το φύλαγε για το τέλος ο ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων του FIBA Champions League, καθώς κατάφερε στην τελευταία αγωνιστική να πανηγυρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση από τον 3ο όμιλο. Ο «Δικέφαλος» επικράτησε χτες στην Λετονία της Βενσίπλς με 84-54, πραγματοποιώντας την πλέον πειστική ευρωπαϊκή του εμφάνιση. Ετσι ο ΠΑΟΚ, φτάνοντας σε συνολικό απολογισμό 7 νίκες - 7 ήττες, προκρίθηκε ως 4ος από τον όμιλό του χωρίς να χρειάζονται ευνοϊκά σενάρια των άλλων ομίλων, όπως θα συνέβαινε σε περίπτωση ήττας χτες.

Για τη 2η θέση η ΑΕΚ

Τη νίκη που θα ισοδυναμεί με την κατάκτηση της 2ης θέσης στον 5ο όμιλο θέλει σήμερα η ΑΕΚ με αντίπαλο την Ζιελόνα Γκόρα στο ΟΑΚΑ (19.00 Novasports 2) για την 14η αγωνιστική. Σε περίπτωση επιτυχίας η ΑΕΚ ειναι οριστικά δεύτερη, ό,τι και να κάνουν οι συγκάτοικοί της στο δεύτερο «σκαλοπάτι» αυτήν τη στιγμή, Παρτιζάν Βελιγραδίου και Λούντβιγκσμπουργκ, αφού υπερτερεί στην ισοβαθμία. Από κει και πέρα οι κιτρινόμαυροι θα πρέπει να ευελπιστούν και σε βολικό συνδυασμό αποτελεσμάτων, προκειμένου να δουν αν θα υπάγονται στις 3 καλύτερες δεύτερες των 5 ομίλων που θα πάρουν απευθείας την πρόκριση στους 16 του θεσμού. Σε διαφορετική περίπτωση θα υποχρεωθούν να παίξουν εξτρά αγώνα (φάση των 24).

  • Χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον ο Αρης, που έχει ήδη προκριθεί ως 4ος στον 1ο όμιλο, θα αγωνιστεί εκτός έδρας με την πρώτη ομάδα του ομίλου του, Μονακό (21.00 Novaports 3).
ΠΑΟ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 71-65
Εβαλε ... πλάτη ο Μπουρούσης

Σημαντική νίκη που του δίνει το δικαίωμα να ισχυροποιήσει την παρουσία του εντός της πρώτης εξάδας της βαθμολογίας πέτυχε χτες στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός επικρατώντας της Μπαρτσελόνα με 71-65 για τη 19η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» με απολογισμό 11 νίκες - 8 ήττες πήραν και ψυχολογικό αέρα ενόψει της αυριανής κρίσιμης αναμέτρησης στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Από την άλλη οι Καταλανοί με απολογισμό 8 - 11 έχουν πλέον σοβαρό πρόβλημα ακόμα και για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Παναθηναϊκός έφθασε στην επιτυχία έχοντας ως βασικά στοιχεία την καλή αμυντική λειτουργία αλλά επιθετικά σε πολύ καλή μέρα τον Γιάννη Μπουρούση (14 π.). Η ελληνική ομάδα εξαρχής πήρε τον έλεγχο του αγώνα διατηρώντας τα ηνία στο σκορ ενώ στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου έδειξε και χαρακτήρα όταν οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 55-54, ωστόσο οι λύσεις που πρόσφεραν σε εκείνο το σημείο (εκτός του Μπουρούση) οι Παππάς (κυρίως στον τομέα οργάνωσης του παιχνιδιού) και Σίνγκλεντον (10 π.) οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στη νίκη.

Πάγωσε στο Κάουνας η ΤΣΣΚΑ

Στα υπόλοιπα χτεσινά αποτελέσματα ξεχωρίζει η σπουδαία νίκη της, χωρίς ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο Ζαλγκίρις Κάουνας επί της πρωτοπόρου ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 79-74 στο Κάουνας. Κάτι που αλλάζει τις ισορροπίες στην κορυφή της βαθμολογίας. Αλλα αποτελέσματα: Ούνιξ Καζάν - Φενέρμπαχτσε 65-68, Γαλατασαράι - Μακάμπι Τελ Αβίβ 79-74.

ΑΡΜΑΝΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Η κορυφή... περνάει απ το Μιλάνο

Με στόχο τη νίκη που θα του δώσει αφενός το δικαίωμα να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας μετά την χθεσινή ήττα-έκπληξη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Κάουνας (θα την πιάσει στο πρώτο σκαλοπάτι έστω και μειονεκτώντας στην ισοβαθμία) ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται σήμερα στο Μιλάνο με αντίπαλο την Αρμάνι (21.45 Novasports 2) για την 19η αγωνιστική. Με βάση τη φετινή αγωνιστική εικόνα των δύο αντιπάλων οι «ερυθρόλευκοι» είναι το απόλυτο φαβορί της αναμέτρησης απέναντι στην ιταλική ομάδα, που μέχρι τώρα έχει δείξει μέτριο πρόσωπο. Αυτόν τον ρόλο θα κληθεί σήμερα να αποδείξει ο Ολυμπιακός, που προέρχεται απο τέσσερις σερί επιτυχίες. Ωστόσο, όπως τονίζει και ο τεχνικός της ομάδας Γιάννης Σφαιρόπουλος, το να συμβεί αυτό κάθε άλλο παρά εύκολη αποστολή είναι. Σύμφωνα με τον Ελληνα τεχνικό, πέρα από θεωρίες και προγνωστικά, οι καλύτερες αποδείξεις είναι πάντα εντός του παρκέ και αυτό θα πρέπει να κάνουν οι παίκτες του σήμερα. Για τον ίδιο η Αρμάνι είναι ομάδα που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, αφού, όπως είπε, παραμένει ένα γεμάτο σύνολο με πληρότητα στις περισσότερες θέσεις, που ίσως και να αδικείται από τη βαθμολογική του εικόνα (προτελευταία με συντελεστή 5 νίκες - 13 ήττες).

Οσον αφορά τα πλάνα του Ολυμπιακού, ο Γ. Σφαιρόπουλος εστίασε στο γεγονός ότι οι παίκτες του θα πρέπει να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα, ώστε να μην αφήσουν την Αρμάνι να εκμεταλλευτεί το βασικό της όπλο, που είναι η ταχύτητα στο παιχνίδι της με τους γρήγορους παίκτες που διαθέτει. Στον Ολυμπιακό δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα πέραν των γνωστών απουσιών (Χάκετ).

  • Από το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζει το τουρκικό ντέρμπι μεταξύ Εφές - Νταρουσάφακα (19.30 Νοvasports 5), ενώ η Μπάμπεργκ θα φιλοξενήσει τη Ρεαλ Μαδρίτης (21.00 Novasports 5).
ΠΟΛΟ
«Σεφτέ» στις νίκες για την Εθνική γυναικών

Σπουδαία επιτυχία για πολλούς λόγους σημείωσε χτες η Εθνική γυναικών, που επικράτησε της Ρωσίας στον Πειραιά με 8-7 για την 3η αγωνιστική του ομίλου της στο World League. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη στον όμιλο για το ελληνικό συγκρότημα, που προερχόταν απο δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, και πρακτικά το ξαναβάζει στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Από την άλλη παίζει και σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία της ομάδας, που μετά απο δύο αποτυχίες έψαχνε την επιτυχία προκειμένου να πάρει τα πάνω της. Κορυφαία από ελληνικής πλευράς ήταν η Ελευθερία Πλευρίτου, που σημείωσε τέσσερα γκολ. Τα οκτάλεπτα αναλυτικά: 2-1, 2-2, 2-3, 2-1

Οι σκόρερ: Ελλάδα: Τσουκαλά 4, Μανωλιουδάκη 1, Ε. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2. Ρωσία: Γκλίζινα 1, Προκόφιεβα 1, Καρίμοβα 1, Κραφτσένκο 1, Σιμάνοβιτς 1, Τιμοφέεβα 1, Ιβάνοβα 1.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ