ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2017
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΕΝΕΡ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Να κλειδώσει το πλεονέκτημα

Σε μια από τις πλέον δύσκολες αποστολές που έχει μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου βρίσκει τον Ολυμπιακό η επανέναρξη (μετά από μια βδομάδα διακοπή) της Ευρωλίγκας, αντιμετωπίζοντας στην Κωνσταντινούπολη τη Φενερμπαχτσέ (19.45, ΕΡΤ2) για την 23η αγωνιστική. Με τη διοργάνωση να έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία, ο κάθε αγώνας έχει τη σημασία του για τους στόχους της κάθε ομάδας και κάτι αντίστοιχο συμβαίνει σήμερα για τους «ερυθρόλευκους».

Με νίκη η ελληνική ομάδα θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στην οκτάδα, διατηρείται στο δεύτερο σκαλοπάτι και συνεχίζει να παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της πρωτιάς. Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει και το πλεονέκτημα της νίκης στο πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ με 71-62.

Από την άλλη, σαφώς πιο κομβική είναι η αναμέτρηση για τους γηπεδούχους αφού σε περίπτωση αποτυχίας τίθεται σε αμφισβήτηση ακόμα και η παρουσία τους εντός της πρώτης τετράδας, ενώ συν τοις άλλοις ψάχνουν και μια ψυχολογική ένεση μετά την αποτυχία στο Κύπελλο Τουρκίας.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, τόνισε πως η πίεση βρίσκεται στην πλευρά της Φενέρ παρά στη δική του ομάδα, χαρακτηρίζοντας την αναμέτρηση κρίσιμη αλλά όχι την πιο σημαντική καθώς ακολουθούν και άλλα παιχνίδια. Για τον ίδιο οι παίκτες του θα πρέπει να παρουσιαστούν σήμερα προσηλωμένοι στα πλάνα που έχουν καταστρωθεί αλλά και ανεπηρέαστοι από την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στο γήπεδο.

Στα αμιγώς αγωνιστικά, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να παρουσιαστούν σε ένα κρίσιμο παιχνίδι για μια ακόμη φορά με απουσίες αφού εκτός αποστολής είναι ο Βασίλης Σπανούλης (θλάση στον προσαγωγό) και ο Πάτρικ Γιανγκ (οστικό οίδημα). Ο Παπαπέτρου είναι εντός αλλά με ενοχλήσεις στη μέση.

  • Αλλα σημερινά παιχνίδια: ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μακάμπι Τελ Αβίβ (19.00, Νοvasports 1), Ερυθρός Αστέρας - Γαλατασαράι (20.00 Novasports 2), Αρμάνι Μιλάνο - Μπαρτσελόνα (21.45 Novasports 3).
  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ρεάλ Μαδρίτης 17 νίκες - 5 ήττες, ΤΣΣΚΑ Μ. 16-6, Ολυμπιακός 16-6, Φενέρ 14-8, Παναθηναϊκός 13-9, Ερυθρός Αστέρας 12-10, Μπασκόνια 12-10, Εφές 11-11, Νταρουσάφακα 11-11, Ζαλγκίρις 9-13, Μπάμπεργκ 8-14, Μπαρτσελόνα 8-14, Μακάμπι 8-14, Γαλατασαράι 7-15, Ούνιξ 7-15, Αρμάνι 7-15.
ΟΣΜΑΝΛΙΣΠΟΡ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Δεύτερη ευκαιρία για... αποδείξεις

Εχοντας χάσει την ευκαιρία στον πρώτο αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» να βάλει τις βάσεις για πρόκριση, ο Ολυμπιακός καλείται να το πετύχει αυτό σήμερα στην Αγκυρα κόντρα στην Οσμανλισπόρ (18.00, Cosmote Sports 2) στη ρεβάνς για τη φάση των «32» στο Εuropa League. Αποστολή, βέβαια, με υψηλό βαθμό δυσκολίας πλέον σε σχέση με τον πρώτο αγώνα αφού οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να κάνουν αυτό που δεν έκαναν στο Φάληρο για να ελπίζουν. Να αποδείξουν και στην πράξη ότι δικαίως θεωρούνται καλύτερη ομάδα από τους αντιπάλους τους και φυσικά να σκοράρουν αφού μόνο έτσι θα ελπίζουν. Και μάλιστα χωρίς τη βοήθεια του μέχρι πρότινος βασικού σέντερ φορ, Ιντέγε, που ετοιμάζει βαλίτσες για Κίνα και έμεινε εκτός αποστολής. Την ίδια ώρα, εκτός τέθηκαν από τον τεχνικό της ομάδας, Πάουλο Μπέντο, και οι Μαρίν, Καμπιάσο.

Ο Πορτογάλος προπονητής, μιλώντας για την αναμέτρηση, την χαρακτήρισε δύσκολη, ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος ότι η ομάδα του μπορεί να γυρίσει με την πρόκριση. Οπως εξήγησε, σημαντικό είναι οι παίκτες του να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι είναι υποχρεωμένοι να ρισκάρουν περισσότερο για το γκολ, διευκρινίζοντας πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή η ταχύτητα που διαθέτουν αρκετοί παίκτες της Οσμανλισπόρ.

TA AΛΛΑ ΜΑΤΣ
Για ανατροπή η Τότεναμ

Η αποστολή της Τότεναμ, που έχει το πιο δύσκολο έργο από τα λεγόμενα φαβορί κόντρα στη Γάνδη (22.05, Cosmote Sports 4), καθώς καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 του πρώτου αγώνα, ξεχωρίζει στο σημερινό κυρίως μέρος των ρεβάνς στη φάση των «32» του Europa League. Με αρκετές ελπίδες, που του δίνει η ήττα με 3-2 στο Μπιλμπάο, ο ΑΠΟΕΛ θα υποδεχθεί την Αθλέτικ με στόχο να ανατρέψει τα δεδομένα.

Τα παιχνίδια αναλυτικά (20.00): Μπεσίκτας - Χάποελ Μπερ Σεβά (Cosmote Sports 8), Ζενίτ - Αντερλεχτ (Cosmote Sports 7), Ρόμα - Βιγιαρεάλ, ΑΠΟΕΛ - Αθλέτικ (Cosmote Sports 3), Αγιαξ - Λέγκια (Cosmote Sports 5). (22.05): Φιορεντίνα - Γκλάντμπαχ (Cosmote Sports 2), Σαχτιάρ - Θέλτα (Cosmote Sports 3), Γκενκ - Αστρα, Λιόν - Αλκμααρ (Cosmote Sports 5), Σπάρτα Πράγας - Ροστόφ (Cosmote Sports 8), Κοπεγχάγη - Λουντογκόρετς.

ΠΟΛΟ
Με άνεση στο Φάιναλ 4 ο Ολυμπιακός

Χωρίς να συναντήσει προβλήματα ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε μια θέση στο φάιναλ 4 του Κυπέλλου ανδρών αφού στο χτεσινό αγώνα για την προημιτελική φάση επικράτησε άνετα του Παναθηναϊκού με 14-5. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν φουριόζοι στο ματς και με πρωταγωνιστή τον Φουντούλη είχαν ήδη «καθαρίσει» από το ημίχρονο προηγούμενοι με 9-3.

Οι υπόλοιπες ομάδες της τετράδας θα γνωστοποιηθούν από τα τρία παιχνίδια που απομένουν για τα προημιτελικά, τα οποία θα διεξαχθούν την Τετάρτη 1/3. Τα ζευγάρια είναι: Εθνικός - Υδραϊκός, Χίος - ΠΑΟΚ, Βουλιαγμένη - ΝΟ Πατρών.

  • ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών ηττήθηκε εκτός έδρας με 10-9 από την Ολλανδία στο πλαίσιο του Α' προκριματικού ομίλου της ευρωπαϊκής ζώνης του World League και, πλέον, ο στόχος της πρόκρισης δυσκόλεψε αρκετά. Τώρα χρειάζεται νίκη της Ρωσίας επί της Ολλανδίας την επόμενη αγωνιστική (σε κανονική διάρκεια ή πέναλτι) προκειμένου να έχει πιθανότητες πρόκρισης στο τελευταίο παιχνίδι με αντίπαλο την πρώτη.
FOOTBALL LEAGUE
Nέο στραβοπάτημα του Αρη

Η νέα απώλεια του Αρη, που έμεινε στο 0-0 με τη Σπάρτη εκτός έδρας, κάτι που τον απομακρύνει ακόμη περισσότερο από την κορυφή της βαθμολογίας, ήταν από τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν στη χτεσινή εμβόλιμη 17η αγωνιστική της Football League. Μάλιστα, το νέο στραβοπάτημα των «κιτρινόμαυρων» ενίσχυσε τη φημολογία για αλλαγές στην τεχνική ηγεσία, με τη θέση του Νίκου Αναστόπουλου να θεωρείται πλέον ιδιαίτερα επισφαλής. Σπουδαίας σημασίας νίκη πήρε ο ΟΦΗ επικρατώντας εκτός έδρας του Αιγινιακού με 1-0 και εκμεταλλευόμενος τη λευκή ισοπαλία (0-0) του Αγροτικού Αστέρα με τον Πανελευσινιακό έπιασε την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην 4η θέση.

  • Αλλα αποτελέσματα: Καλλιθέα - Χανιά 3-1, Παναιγιάλειος - Τρίκαλα 1-0, Πανσερραϊκός - Καλλονή 3-1, Κισσαμικός - Αχαρναϊκός 1-0, Απόλλων - Πανθρακικός 3-0 (άνευ αγώνα). Η αγωνιστική θα κλείσει σήμερα με την αναμέτρηση Αναγέννησης Καρδίτσας - Λαμίας (15.00, ΕΡΤ2).
  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Απόλλων Σμ. 43, Λαμία 40, Αρης 35, Αγροτικός Αστέρας 30, ΟΦΗ 30, Σπάρτη 25, Παναιγιάλειος 23, Τρίκαλα 22, Πανσερραϊκός 22, Χανιά 21, Αχαρναϊκός 20, Καλλιθέα 19, Κισσαμικός 19, Αναγέννηση Καρδίτσας 16, Αιγινιακός 12, Καλλονή 12, Πανελευσινιακός 9, Πανθρακικός -6.

Λαμία, Χανιά, Τρίκαλα, Κισσαμικός έχουν έναν αγώνα λιγότερο και η Αναγέννηση Καρδίτσας 2.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Καταιγιστικές Ατλέτικο και Σίτι

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ κλείδωσε από τον πρώτο αγώνα η Ατλέτικο Μαδρίτης μετά τη σπουδαία νίκη στη Γερμανία επί της Λεβερκούζεν με 4-2 για τη φάση των «16». Ετσι, πλέον, για τη ρεβάνς της Μαδρίτης τα πράγματα μοιάζουν να έχουν τυπικό χαρακτήρα.

Σπουδαίο βήμα πρόκρισης στην οκτάδα έκανε και η Μάντσεστερ Σίτι και μάλιστα πραγματοποιώντας διπλή ανατροπή κόντρα στη Μονακό, την οποία νίκησε εντός έδρας με 5-3 και αφού προηγουμένως βρέθηκε να χάνει με 2-1 και 3-2.

ΣΑΛΚΕ - ΠΑΟΚ 1-1
Στο «αντίο» του... έμεινε όρθιος

«Αντίο» στην ευρωπαϊκή του πορεία για φέτος με ψηλά το κεφάλι είπε χτες ο ΠΑΟΚ που έμεινε όρθιος στη Γερμανία απέναντι στη Σάλκε, με την οποία ήρθε ισόπαλος 1-1, αποτέλεσμα που δεν του δίνει πρόκριση αλλά τον ανεβάζει ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας στις εγχώριες υποχρεώσεις. Ουσιαστικά, ο «δικέφαλος» είχε χάσει τις όποιες ελπίδες πρόκρισης μετά την ήττα με 3-0 στην Τούμπα. Ωστόσο, χτες, οι «ασπρόμαυροι» πραγματοποίησαν σαφώς καλύτερη εμφάνιση από τον πρώτο αγώνα έστω και εάν οι αντίπαλοί τους έπαιζαν με αλλαγές βασικών παικτών. Το σκορ διαμορφώθηκε στο πρώτο μέρος με τους γηπεδούχους να προηγούνται με τον Σεπφ (23') και τον ΠΑΟΚ μετά από εξαιρετική αντεπίθεση να ισοφαρίζει με αυτογκόλ του Νάστασιτς στο 25'. Η Σάλκε είχε δοκάρι με τον Κέρερ στις καθυστερήσεις.

  • Σε άλλα χτεσινά ματς είχαμε: Σεντ Ετιέν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1, Φενερμπαχτσέ - Κρασνοντάρ 1-2. Σημ.: με έντονα γράμματα οι ομάδες που προκρίθηκαν.
FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Από... περίπατο σε πρόκριση - «θρίλερ»

Αν και έκανε τα εύκολα δύσκολα, ο ΠΑΟΚ πήρε σπουδαία πρόκριση στους «16» του FIBA Champions League, επικρατώντας στο Βελιγράδι της Παρτιζάν με 83-78 και ανατρέποντας τη διαφορά της ήττας του στον πρώτο αγώνα (76-74). O «Δικέφαλος» στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα έκανε εξαιρετική εμφάνιση, εκμεταλλευόμενος και τις απουσίες βασικών παικτών των αντιπάλων λόγω τροφικής δηλητηρίασης (Χάτσερ, Μαρίνκοβιτς, Κοπρίβιτσα, μέχρι και ο κόουτς Ντζίκιτς). Εξ αρχής πήρε το πάνω χέρι στο σκορ και έχοντας ως καλύτερες περιόδους του τη 2η και την 3η έφτασε τη διαφορά μέχρι και τους 24 πόντους (64-40 στο 26`), έχοντας ως κορυφαίο τον ΜακΦάντεν (26π) και σε καλή μέρα τους Μαργαρίτη (12π) και Πέινερς (15π).

Η χαλάρωση όμως των φιλοξενούμενων στα αμυντικά τους καθήκοντα στην 4η περίοδο άλλαξε τα δεδομένα, και οι γηπεδούχοι με μπροστάρη τον Βελίσκοβιτς (19π) «ροκάνισαν» τη διαφορά, μειώνοντας στους 4 πόντους και μετατρέποντας σε «θρίλερ» τα τελευταία λεπτά, εν τέλει όμως ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με τη διαφορά που ήθελε. Στον επόμενο γύρο η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ