ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Μάρτη 2017
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Κόντρα «Δικεφάλων» και δοκιμασίες στα ψηλά

Η κόντρα ΑΕΚ - ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ δεσπόζει στο πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής στη Super League

Eurokinissi

Η κόντρα ΑΕΚ - ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ δεσπόζει στο πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής στη Super League
Στο καθοριστικό ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ, αλλά και στις δοκιμασίες των περισσότερων ομάδων που βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία, πέφτουν τα βλέμματα στην 24η αγωνιστική της Super League.

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε διαφορετικό επίπεδο ψυχολογίας και στόχων. Οι γηπεδούχοι, μετά την ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη (1-1 με τον Πανιώνιο), που τους έβγαλε ξανά εκτός πεντάδας, δεν έχουν περιθώρια απωλειών μπροστά στο στόχο της συμμετοχής στα πλέι οφ. Εμφανίζονται όμως πληγωμένοι από προβλήματα τραυματισμών, αφού εκτός έχουν τεθεί οι Τσιγκρίνσκι, Αλμέιδα, Μπακάκης, ενώ αμφίβολος παραμένει ο Βράνιες. Αντίθετα, επιστρέφουν οι Ροντρίγκεζ, Γκάλο. Στην άλλη πλευρά, με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού, ο ΠΑΟΚ θέλει να προσθέσει ακόμα μια επιτυχία στο ενεργητικό του, που θα τον εδραιώσει στην τρίτη θέση, ενώ θα κρατήσει «ζεστό» και τον στόχο για το πιο πάνω «σκαλοπάτι». Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στους Θεσσαλονικείς, αφού επανέρχονται οι Ενρίκε, Μαλεζάς, Κάνιας.

Αν και γηπεδούχος, ο Ολυμπιακός έχει δύσκολη αποστολή, φιλοξενώντας τον Ατρόμητο, ο οποίος στο ίδιο γήπεδο είχε αποσπάσει ισοπαλία 0-0 για το Κύπελλο. Οι «ερυθρόλευκοι», με υπηρεσιακό τεχνικό τον Βασίλη Βούζα, προερχόμενοι από τρεις σερί ήττες που άλλαξαν τις ισορροπίες στην κορυφή, θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες προκειμένου να κρατήσουν διαφορά ασφαλείας στη μάχη του τίτλου. Για τον Ολυμπιακό επιστρέφει ο Ντα Κόστα, ενώ αμφίβολος είναι ο Σεμπά. Από την άλλη ο Ατρόμητος, που προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες, ψάχνει το θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να κρατήσει τις όποιες ελπίδες να προλάβει το «τρένο» των πλέι οφ.

Δύσκολο έργο στην προσπάθειά του να ισχυροποιήσει τη θέση του στην πρώτη πεντάδα έχει ο Παναθηναϊκός, που δοκιμάζεται στο Καυτανζόγλειο με αντίπαλο τον Ηρακλή. Οι γηπεδούχοι καίγονται για τους βαθμούς στη μάχη που δίνουν για παραμονή και θα παρουσιαστούν ενισχυμένοι αμυντικά, αφού επανέρχονται ο γκολκίπερ Χουάντερσον και ο Στάμου. Στην άλλη πλευρά, οι τέταρτοι της βαθμολογίας «πράσινοι» ψάχνουν την νίκη που θα τους κάνει να αισθανθούν καλύτερα όσον αφορά την παρουσία τους στα πλέι οφ. Στα συν για τον Παναθηναϊκό το γεγονός ότι οι Μπεργκ και Κλωναρίδης ξεπέρασαν τα προβλήματά τους και είναι στην αποστολή, ωστόσο απών είναι ο Μολέδο και αμφίβολος ο Τελάντερ.

Δοκιμασία περιμένει και την πέμπτη της βαθμολογίας Ξάνθη, που αγωνίζεται εκτός έδρας κόντρα στην Κέρκυρα, με τους «ακρίτες» να θέλουν τη νίκη ώστε να παραμείνουν σε θέση πλέι οφ, εκμεταλλευόμενοι και ενδεχόμενο στραβοπάτημα της ΑΕΚ. Ανεβασμένοι ψυχολογικά οι γηπεδούχοι μετά τη νίκη στην Τρίπολη επί του Αστέρα, ψάχνουν το τρίποντο προκειμένου να ανέβουν ακόμα ψηλότερα.

Σε καλύτερη θεωρητικά μοίρα από τις ομάδες της πρώτης πεντάδας βρίσκεται ο δεύτερος Πανιώνιος, που υποδέχεται στη Νέα Σμύρνη την ΑΕΛ, με στόχο τη νίκη που θα τον διατηρήσει στη δεύτερη θέση, ενώ παράλληλα ελπίζει ότι θα εκμεταλλευτεί τυχόν απώλειες των υπολοίπων.

BASKET LEAGUE
Σε ΟΑΚΑ και Ρέθυμνο το ενδιαφέρον

Το ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό και η δοκιμασία του ΠΑΟΚ στο Ρέθυμνο είναι τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής στη Basket League.

Στο ΟΑΚΑ η «Ενωση», μετά την ήττα - αποκλεισμό από τη Μονακό στην Ευρώπη, και ίσως χωρίς τον Γιούρι Ζντοβτς, αφού μέχρι χτες αργά το απόγευμα όλα συνέκλιναν στο «διαζύγιο» με τον Σλοβένο τεχνικό, ψάχνει μια καλή εμφάνιση κόντρα στο φαβορί και πρωτοπόρο Ολυμπιακό, κυρίως για λόγους ψυχολογίας.

Κομβικό αγώνα για τη μάχη που δίνει να κρατηθεί στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας δίνει ο ΠΑΟΚ στην Κρήτη κόντρα στο Ρέθυμνο. Ο «Δικέφαλος του Βορρά», μετά τον ευρωπαϊκό του αποκλεισμό από την Τενερίφη, επιστρέφει στις εγχώριες υποχρεώσεις χωρίς περιθώρια απωλειών, προκειμένου να μείνει στην πρώτη τετράδα. Από την άλλη οι γηπεδούχοι στοχεύουν στην είσοδό τους στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.

Στο ίδιο φόντο, της μάχης για μια θέση στην τετράδα, ο Κολοσσός Ρόδου θα δοκιμαστεί στην Εύβοια με αντίπαλο την Κύμη, ενώ ο έτερος «μνηστήρας» της θέσης, Αρης, έχει τον πρώτο λόγο με αντίπαλο την ουραγό Δόξα Λευκάδας στην άδεια λόγω τιμωρίας έδρα του.

Στην Πάτρα, με αντίπαλο τον Απόλλωνα που παίζει τα τελευταία του χαρτιά στη μάχη της παραμονής, ο Παναθηναϊκός θέλει να ξεπεράσει τη νέα ήττα του στην Ευρωλίγκα από τη Ζαλγκίρις και να ξαναβρεί ψυχολογική ηρεμία.

Το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ (16.00 Novasports 4): ΠΑΟΚ - Ρέθυμνο, (17.00 Νοvasports 2 λεπτό/λεπτό): Λαύριο - Κόροιβος, Κύμη - Κολοσσός Ρόδου, Τρίκαλα - Προμηθέας. ΚΥΡΙΑΚΗ: Απόλλων Πάτρας - Παναθηναϊκού (17.00 Νοvasports 3). ΔΕΥΤΕΡΑ: ΑΕΚ - Ολυμπιακού (19.00 Cosmote Sports 4).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 11/3

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός (15.00 Novaspors 3)

Πανιώνιος - ΑΕΛ (17.15 Novasports 1)

Ηρακλής - Παναθηναϊκός (19.30 Novasports 2)

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/3

Κέρκυρα - Ξάνθη (15.00 Novapsorts 2)

Ολυμπιακός - Ατρόμητος (17.15 Novasports 2)

Πλατανιάς - Βέροια (17.15 Novasports 4)

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (19.30 Novasports 1)

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/3

Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης (19.30 Novasports 1).

FOOTBALL LEAGUE
Αποστολή στο Αίγιο για τον Απόλλωνα

Η αποστολή του ενός εκ των δύο «συγκατοίκων» της κορυφής, Απόλλωνα Σμύρνης, στο Αίγιο για να αντιμετωπίσει τον Παναιγιάλειο, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής στη Football League. Αντίθετα, πιο εύκολο θεωρείται το έργο της έτερης πρωτοπόρου Λαμίας, που φιλοξενεί την Καλλονή. Στα αξιοσημείωτα και η δοκιμασία του Αγροτικού Αστέρα στην Καλλιθέα. Το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: Παναιγιάλειος - Απόλλων Σμύρνης (15.00 ΕΡΤ3). ΚΥΡΙΑΚΗ (15.00): Χανιά - Πανσερραϊκός, Σπάρτη - Αναγέννηση Καρδίτσας, Καλλιθέα - Αγροτικός Αστέρας, Αρης - Κισσαμικός (ΕΡΤ3), Τρίκαλα - Αχαρναϊκός, Λαμία - Καλλονή, Πανελευσινιακός - ΟΦΗ. Ματαιώνεται ο αγώνας Πανθρακικός - Αιγινιακός λόγω αποχώρησης του πρώτου από το πρωτάθλημα.

VOLLEY LEAGUE
Κρίνει τετράδα ο Εβρος

Η κόντρα μεταξύ των δύο βασικών διεκδικητών για την τέταρτη θέση της βαθμολογίας, Εθνικού Αλεξανδρούπολης και Παμβοχαϊκού στον Εβρο (17.00 Novasports), ξεχωρίζει από τα παιχνίδια της 21ης και προτελευταίας αγωνιστικής στη Volley League ανδρών. Οι γηπεδούχοι, που βρίσκονται στην πέμπτη θέση, 2 βαθμούς πίσω από τους φιλοξενούμενους, θέλουν καθαρή νίκη (με σκορ 3-0 ή 3-1), προκειμένου να τους «προσπεράσουν» στη βαθμολογία. Από την άλλη η ομάδα της Κορίνθου έχει ως στόχο να περάσει χωρίς απώλειες από την Αλεξανδρούπολη και να «κλειδώσει» την παρουσία της στην τετράδα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΚΥΡΙΑΚΗ (17.00): Παναθηναϊκός - Ηρακλής (Πανελληνίου), Ολυμπιακός - Φοίνικας Σύρου (Ρέντη), Ηρακλής Χαλκίδας - Κύζικος («Τάσος Καμπούρης»), ΠΑΟΚ - Παναχαϊκή (Πυλαία), Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Παμβοχαϊκός («Μιχάλης Παρασκευόπουλος»), Κηφισιά - Ορεστιάδα (Ζηρίνειο).

ΠΟΛΟ
Ωρα πρόκρισης για Ολυμπιακό

Με προίκα την πολύτιμη ισοπαλία 10-10 στον πρώτο αγώνα στην Ιταλία, η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού υποδέχεται σήμερα στον Πειραιά («Π. Καπαγέρωφ», 18.00 Νovasports 5) την Πάντοβα, στη ρεβάνς των δύο ομάδων για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας γυναικών. Στόχος της ελληνικής ομάδας η νίκη και η πρόκριση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης και η διεκδίκηση του τροπαίου της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Αν και το σκορ του πρώτου αγώνα δίνει προβάδισμα στα προγνωστικά στις «ερυθρόλευκες», ωστόσο όπως αποδείχθηκε στο πρώτο παιχνίδι η ιταλική ομάδα, αν και θεωρείται στα μέτρα του Ολυμπιακού, δείχνει ιδιαίτερα επικίνδυνη στο να κάνει τη ζημιά. Σημειώνεται μάλιστα πως στον πρώτο αγώνα η ελληνική ομάδα είχε προηγηθεί με 10-6, και ενώ φάνηκε να καθαρίζει από τότε την πρόκριση, η Πάντοβα κατάφερε να ισοφαρίσει και να διατηρήσει τις ελπίδες της.

Ετσι ο σημερινός αγώνας χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, πολύ δε περισσότερο που ο Ολυμπιακός θα στερηθεί των υπηρεσιών του τεχνικού του, Χάρη Παυλίδη, ο οποίος δεν θα βρίσκεται στον πάγκο λόγω τιμωρίας.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια η νυν πρωταθλήτρια Ευρώπης Σαμπαντέλ αναμένεται να σφραγίσει το εισιτήριο για το φάιναλ φορ, μετά τη νίκη της στο πρώτο παιχνίδι με 12-9 επί της Ντουναϊσβάρος.

Στην Ισπανία η Ματαρό καλείται να ανατρέψει την ήττα της με 10-9 από την Ουίπεστ στη Βουδαπέστη.

Σημειώνεται πως στο φάιναλ φορ έχει προκριθεί ήδη η ρωσική Κιρισί, αποκλείοντας την Κάντι Μανσίσκ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ