ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 30 Μάρτη 2017
Σελ. /24
Ξεκινάει σήμερα το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ

Στις 10 π.μ., στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό, η παρουσίαση της Εισήγησης της ΚΕ από τον Δημήτρη Κουτσούμπα

Με χιλιάδες εργαζομένων και νεολαίας συζητήθηκε το θέμα του 20ού Συνεδρίου. Στιγμιότυπο από την πανεξόρμηση με τις Θέσεις
Με χιλιάδες εργαζομένων και νεολαίας συζητήθηκε το θέμα του 20ού Συνεδρίου. Στιγμιότυπο από την πανεξόρμηση με τις Θέσεις
Η τετράμηνη προσυνεδριακή διαδικασία, που άρχισε με τη δημοσίευση των Θέσεων της ΚΕ στις 18 Δεκέμβρη, κορυφώνεται σήμερα με την έναρξη του 20ού Συνεδρίου του Κόμματος.

Οι εργασίες ξεκινούν σήμερα Πέμπτη, στις 10 π.μ., στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό, με την παρουσίαση της Εισήγησης από τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, έχουν προσκληθεί τιμητικά άνθρωποι του εργατικού - λαϊκού κινήματος, της κοινωνικής ζωής, του Πολιτισμού και της Επιστήμης. Επίσης εκπρόσωποι της δρακογενιάς του Κόμματος, της δεκαετίας του 1940, που σήκωσαν το βάρος της ένοπλης πάλης μέσα από το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ.

Μεγάλη είναι και η διεθνής απήχηση του Συνεδρίου, αφού δεκάδες χαιρετιστήρια μηνύματα αλληλεγγύης έχουν φτάσει στην ΚΕ από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα απ' όλο τον κόσμο, τα οποία δημοσιεύει τις τελευταίες μέρες ο «Ριζοσπάστης».

Η έδρα της ΚΕ, που θα φιλοξενήσει τις εργασίες, όπως και η γύρω περιοχή, κινείται στους ρυθμούς του Συνεδρίου εδώ και πολλές μέρες. Η εθελοντική δουλειά μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ υπήρξε καθοριστική για να είναι όλα έτοιμα: Από τις σημαίες και τις αφίσες, τα συνθήματα, την καθαριότητα και τις κατασκευές, μέχρι τη διαμόρφωση όλων των χώρων του κτιρίου που θα δεχτούν τους εκατοντάδες συνέδρους.

Το 20ό Συνέδριο ξεκινάει, λοιπόν, σήμερα με τη βεβαιότητα ότι θα αποτελέσει άλλον ένα σημαντικό κρίκο στην προσπάθεια για την ισχυροποίηση του Κόμματος, για την ανασύνταξη του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος και το στέριωμα της Κοινωνικής Συμμαχίας. Οι αποφάσεις του θα καθορίσουν τη δράση χιλιάδων μελών και φίλων μας για τα επόμενα χρόνια, για να γίνει πράξη το σύνθημά του: «Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ. Για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία. Για την εξουσία - το σοσιαλισμό».

Με πανό και αφίσες διαδόθηκε σε γειτονιές το σύνθημα του Συνεδρίου
Με πανό και αφίσες διαδόθηκε σε γειτονιές το σύνθημα του Συνεδρίου
Για να υποδεχθούμε τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματός μας με ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, με Οργανώσεις και χιλιάδες μέλη στους τόπους δουλειάς, στα εργοστάσια, στους κλάδους στρατηγικής σημασίας, εκεί που χτυπάει η καρδιά της ταξικής πάλης.

Αλλωστε, δεν ξεκινάμε σήμερα αυτή την προσπάθεια. Η δουλειά τα προηγούμενα χρόνια με το νέο Πρόγραμμα του Κόμματος, οι δεκάδες αγώνες που πρωτοστατήσαμε, η ίδια η προσυνεδριακή διαδικασία, με την πλούσια συζήτηση τόσο εσωοργανωτικά, όσο και στις εκατοντάδες ανοιχτές εκδηλώσεις, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη. Επιβεβαιώνουν ότι η στρατηγική του Κόμματος είναι η απάντηση στα σημερινά αδιέξοδα που βιώνουν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και ότι η αποφασιστική προώθηση αυτής της στρατηγικής είναι προϋπόθεση για να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και θάρρος, για να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Τα μέλη του ΚΚΕ υποδέχονται το 20ό Συνέδριο με επαναστατική αισιοδοξία και πλήρη συναίσθηση των καθηκόντων που έχουν να εκπληρώσουν. Με τη σιγουριά και την εμπιστοσύνη ότι παρά το προσωρινό πισωγύρισμα της ιστορίας, το μέλλον ανήκει στην εργατική τάξη, στην πρωτοπόρα κοινωνική δύναμη, που μπορεί και θα οικοδομήσει τη δική της κοινωνία: Το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.


Στον αυριανό «Ριζοσπάστη» θα δημοσιευτεί η εισήγηση της ΚΕ στο 20ό Συνέδριο.

Η μετάδοση της έναρξης των εργασιών

Η έναρξη των εργασιών του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΕ, με την παρουσίαση της Εισήγησης από τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα μεταδοθεί ζωντανά από το πόρταλ του Κόμματος «902.gr», καθώς και από την ΕΡΤ2 στις 10 π.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ