ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Απρίλη 2017
Σελ. /24
Το Σάββατο η διεθνιστική εκδήλωση για το Προσφυγικό

  • Θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος
  • Θα χαιρετίσουν αντιπρόσωποι Οργανώσεων από Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Σερβία και Τουρκία

Διεθνιστική εκδήλωση για το Προσφυγικό διοργανώνει η ΚΝΕ το Σάββατο 8 Απρίλη, στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από ξένες Κομμουνιστικές Νεολαίες.

Η εκδήλωση, που έχει τίτλο «Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Εχθρός μας είναι ο καπιταλισμός που γεννά κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά», θα γίνει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα τελετών, και θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

Θα παραβρεθούν και θα χαιρετίσουν αντιπρόσωποι από τις Οργανώσεις:

  • Σοσιαλιστική Γερμανική Εργατική Νεολαία
  • Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών - Ισπανία
  • Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας - Ιταλία
  • Ενωση Νέων Κομμουνιστών Γιουγκοσλαβίας - Σερβία
  • Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας

Επίσης, θα ακολουθήσει συναυλία με τραγούδια της προσφυγιάς, ενώ στο χώρο θα συγκεντρώνονται σχολικά είδη που θα παραδοθούν σε προσφυγόπουλα.

Ακόμα, αύριο Πέμπτη, στις 6 μ.μ., στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36, πλ. Βικτωρίας) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Η ζωή της νεολαίας στην Ισπανία και η πάλη των νέων κομμουνιστών», με ομιλήτρια την Μαρίνα Γκόμεζ, Γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου των Κολεκτίβων Νέων Κομμουνιστών - Ισπανία (CJC), που βρίσκεται στη χώρα μας με αντιπροσωπεία της Οργάνωσης, προκειμένου να συμμετάσχει και να χαιρετίσει στην εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Εκδηλώσεις στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Σερρών

Από τις συζητήσεις στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Από τις συζητήσεις στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ημερο εκδηλώσεων με τίτλο: «Το μέλλον δεν θα έρθει από μονάχο του... Αν δεν πάρουμε μέτρα και εμείς!» της Τομεακής Οργάνωσης ΤΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ που πραγματοποιήθηκε στις 28, 29 και 30 Μάρτη στο χώρο του ΤΕΙ.

Το πρόγραμμα την πρώτη μέρα περιελάμβανε εκδήλωση με τίτλο «Και στα μαλακά να πέσεις θα χτυπήσεις... Μπλόκο σε όλα τα ναρκωτικά!» με ομιλήτρια την Αρτεμη Ανδρονικίδου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Στη συζήτηση αναπτύχθηκε προβληματισμός για τη στάση των νέων απέναντι στη χρήση ναρκωτικών ουσιών, για το διαχωρισμό «σκληρών» και «μαλακών» ναρκωτικών, αν η χρήση είναι ελεύθερη ατομική επιλογή του καθενός κ.ά.

Τη δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Οι 8 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχουν το 50% του πλούτου της γης... Σε αυτόν τον κόσμο θα μείνουμε θεατές;» με ομιλητή τον Φρίξο Μπρούζγο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ και ακολούθησε παρουσίαση εργασίας της ΟΒ ΣΕΥΠ για την Υγεία στον καπιταλισμό και στον σοσιαλισμό.

Την τρίτη μέρα, έγινε η βράβευση των ομάδων που αναδείχθηκαν νικήτριες σε τουρνουά μπάσκετ που είχε προηγηθεί. Χαιρετισμό απηύθυνε η Δώρα Κατσιμίχα, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου ΤΕΙ της ΚΝΕ. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με συναυλία από ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

Ακόμα, στη διάρκεια του τριημέρου παρουσιάστηκαν 2 εκθέσεις: Η πρώτη με θέμα την Εκπαίδευση στο σοσιαλισμό και η δεύτερη με τίτλο «Σοσιαλισμός vs καπιταλισμός».

Στις Σέρρες

Εκδηλώσεις της ΚΝΕ έγιναν και στο ΤΕΙ Σερρών, την περασμένη Τετάρτη 29 Μάρτη, που ξεκίνησαν το μεσημέρι με τουρνουά μπάσκετ 3 on 3, στο οποίο συμμετείχαν 8 ομάδες και νικητές αναδείχθηκαν οι «Αγνωστοι».

Ακολούθησε συζήτηση με θέμα «το SURVIVOR της πραγματικής ζωής ενός ΤΕΙτζή», με ομιλήτρια τη Θεοδώρα Καραθάνου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Αναδείχθηκαν πολλά από τα θέματα που αφορούν τους φοιτητές σήμερα, όπως το μεγάλο κόστος σπουδών, η ανεπαρκής κρατική χρηματοδότηση κ.ά. Οι σπουδαστές εξέφρασαν την ανησυχία τους για τον πόλεμο και άνοιξε η συζήτηση για το ενδεχόμενο αυτός να επεκταθεί και στη χώρα μας, για το ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από αυτόν, καθώς και το αν μέσα από έναν πόλεμο μπορεί να προκύψει μια ριζική αλλαγή. Φωτίστηκε ποια είναι η λύση για όλα αυτά, τι χρειάζεται να κάνουν οι φοιτητές σήμερα για να σταματήσουν αυτήν την πολιτική, πώς μπορούν οι οργανωμένοι και μαζικοί αγώνες να φέρουν αλλαγές, αλλά και πώς μπορούν οι Σύλλογοι να ζωντανέψουν με τη δράση των σπουδαστών, να γίνουν όπλο αντίστασης και διεκδίκησης.

Στον χώρο επίσης υπήρχε έκθεση με θέμα τα επιτεύγματα της Σοβιετικής Ενωσης στην Ανώτατη Εκπαίδευση, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των σπουδαστών και στάθηκε αφορμή να ανοίξει η συζήτηση για το αν αυτό που ζει σήμερα η νεολαία και ο λαός είναι αντικειμενικό.

Οι εκδηλώσεις έριξαν αυλαία με τη συναυλία των φοιτητικών συγκροτημάτων «DatsoOn» και «Γιάννης & Νικολέτα».

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Μαθητικό Διήμερο στο Λαύριο

«Εμείς που βγάζουμε το κάρβουνο και κρυώνουμε... εμείς που δεν έχουμε τίποτα, ερχόμαστε να πάρουμε τον κόσμο». Με τους παραπάνω στίχους του Τάσου Λειβαδίτη, η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ καλεί στο Μαθητικό Διήμερο που διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 8 - 9 Απρίλη με κατασκήνωση και εκδηλώσεις στο Λαύριο και δηλώνει ότι «μαθαίνουμε, εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε» από την Ιστορία των εργατικών - λαϊκών αγώνων.

Η διανυκτέρευση του Διημέρου θα γίνει σε κατασκήνωση στο Τεχνολογικό - Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στις Οργανώσεις της ΚΝΕ και στο mail: propattikis@gmail.com. Οι αναχωρήσεις των Οργανώσεων για το Διήμερο έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο 8 Απρίλη ως εξής: Στις 10 π.μ. από πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο (για τις Οργανώσεις Α' Αθήνας, Δυτικού, Ανατολικών, Βορείου, Νοτίου) και στις 10 π.μ. από πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά (για τις Οργανώσεις Πειραιά, Θριασίου).

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής:

  • Σάββατο 8 Απρίλη:

10.00: Αναχώρηση από την Αθήνα και τον Πειραιά.

12.00 - 14.00: Ξεναγήσεις στο χώρο των μεταλλείων - αθλητικές δραστηριότητες.

18.30: Εκδήλωση της ΚΝΕ στην πόλη του Λαυρίου, αφιερωμένη στους εργατικούς αγώνες της πόλης. Θα μιλήσει ο Μανώλης Ραπανάκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας Περιοχής Αττικής. Θα ακολουθήσει συναυλία - αφιέρωμα από τους «The Worksongs Project».

22.45: Προβολή στην κατασκήνωση της ταινίας «Ουτοπία 1961», που είναι αφιερωμένη στους εργατικούς αγώνες του Λαυρίου.

  • Κυριακή 9 Απρίλη:

11.00 - 13.00: Ξεναγήσεις στο χώρο των μεταλλείων - αθλητικές δραστηριότητες.

16.30: Περίπατος στην πόλη του Λαυρίου.

18.30: Αναχώρηση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ