ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Απρίλη 2017
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Ξεχωρίζουν οι κόντρες για πλέι οφ και ουρά

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός κοντράρονται στην Τούμπα με φόντο τη 2η θέση στην κανονική διάρκεια της Super League

Eurokinissi

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός κοντράρονται στην Τούμπα με φόντο τη 2η θέση στην κανονική διάρκεια της Super League
Με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται πλέον μια ανάσα πριν από την εξασφάλιση και του φετινού τίτλου του πρωταθλητή, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται ενόψει του φινάλε της κανονικής διάρκειας (3 αγωνιστικές) στις κόντρες που αφορούν τις θέσεις των πλέι οφ και την αποφυγή του υποβιβασμού.

Στην 28η αγωνιστική, που θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή, δεσπόζουν το ντέρμπι ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκού που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη μάχη για τη 2η θέση της βαθμολογίας καθώς και οι δύσκολες αποστολές των ομάδων που μάχονται για την παραμονή.

Στην Τούμπα, «ασπρόμαυροι» και «πράσινοι» λίγο πριν από την αναμέτρησή τους για τα ημιτελικά του Κυπέλλου κοντράρονται αύριο με επίδικο τη δεύτερη θέση που δίνει πλεονέκτημα ενόψει των πλέι οφ. Να σημειωθεί πως μόλις 1 βαθμός τους χωρίζει στην κατάταξη. Οι γηπεδούχοι, που προέρχονται από σπουδαίο διπλό στο Περιστέρι (νίκησαν 2-0 τον Ατρόμητο), πέραν των γνωστών απουσιών των Πρίγιοβιτς -Μυστακίδη, δεν αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα. Αντίθετα, στους φιλοξενούμενους, που βρίσκονται σε αγωνιστική άνοδο, θα λείψουν οι τιμωρημένοι Μπεργκ, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνες ενώ αμφίβολος παραμένει ο τραυματίας Λουντ.

Οσον αφορά τους υπόλοιπους ...μνηστήρες των θέσεων για τα πλέι οφ, Πανιώνιος και ΑΕΚ θα αγωνιστούν στις έδρες τους με προβάδισμα στα προγνωστικά για τη νίκη απέναντι σε Πλατανιά και Κέρκυρα, αντίστοιχα. Αντίθετα, η Ξάνθη, που δίνει τη δική της μάχη για μια θέση στην πρώτη πεντάδα, θα δοκιμαστεί στην Τρίπολη με αντίπαλο τον Αστέρα που θέλει την επιτυχία για να οριστικοποιήσει την παραμονή του.

Στη Λιβαδειά ο Ολυμπιακός ψάχνει κόντρα στην τοπική ομάδα τη νίκη που θα τον στέψει και μαθηματικά πρωταθλητή, την ώρα που και οι γηπεδούχοι καίγονται για τους βαθμούς προκειμένου να αποφύγουν τα χειρότερα στην ουρά.

Με αναπτερωμένο ηθικό μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού και την επιστροφή των τριών βαθμών αλλά εν μέσω των συνεχιζόμενων εξωαγωνιστικών προβλημάτων, ο Ηρακλής θα αγωνιστεί εκτός έδρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα θέλοντας να παραμείνει ζωντανός στη μάχη για την παραμονή. Δύσκολη αποστολή περιμένει και την ΑΕΛ στο Περιστέρι με αντίπαλο τον Ατρόμητο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ
Ωρα έναρξης 19.00 (κοινή για όλα τα ματς)

ΑΕΚ - Κέρκυρα (Novasports 4)

Αστέρας Τρίπολης - Ξάνθη (Novasports Extra 1)

Ατρόμητος - ΑΕΛ (Novasports 24)

Λεβαδειακός - Ολυμπιακός (Novasports 3)

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (Novasports 2)

Παναιτωλικός - Βέροια (Novasports 1)

Πανιώνιος - Πλατανιάς (Novasports 5)

ΠΑΣ Γιάννινα - Ηρακλής (Novasports STT)

ΠΟΛΟ
Με ανατροπή στην τετράδα ο ΠΑΟΚ

Την ανατροπή των προγνωστικών, που είχε ξεκινήσει από τη νίκη του στο πρώτο παιχνίδι στου Γουδή, ολοκλήρωσε χτες στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε πάλι του Παναθηναϊκού με 9-7 παίρνοντας σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών. Εκεί τον «δικέφαλο» περιμένει ο Ολυμπιακός, που έχει το πλεονέκτημα έδρας στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός έμεινε εκτός τετράδας για πρώτη φορά μετά το 2013 και θα αγωνιστεί για την 5η θέση με τον ηττημένο του άλλου ζευγαριού για την Α' φάση των πλέι οφ, Π. Φαλήρου - Γλυφάδας.

Οπως το πρώτο παιχνίδι των δύο αντιπάλων, έτσι και το δεύτερο ήταν αμφίρροπο, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται στο σκορ μέχρι το τρίτο οκτάλεπτο (0-3, 2-4, 4-6) αλλά τους γηπεδούχους να απαντούν με 4 γκολ σερί και να παίρνουν προβάδισμα 8-6 βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-1, 1-2, 5-1

Οι σκόρερ: ΠΑΟΚ: Σάριτς 3, Τσολακούδης 2, Σαρησάββας 2, Μουρατίδης, Νικολαΐδης. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρούντζος 3, Δερμιτζάκης, Τοράκης, Φώσκολος, Χαραλαμπόπουλος.

Συνάντηση με τον δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας

Μετά από αίτημα του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας, αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, συναντήθηκε χτες στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό, με τον δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας, Αρη Βασιλόπουλο.

Ο δήμαρχος, στην ενημέρωσή του, πέρα από τις εξελίξεις για το γήπεδο, εστίασε κυρίως στην όξυνση των φαινομένων βίας που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην πόλη, με αφορμή την υπόθεση της ανέγερσης του γηπέδου της ΑΕΚ.

Από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επανέλαβε τις θέσεις του Κόμματος για την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ, που έχει διατυπώσει από το 2013. Επισήμανε τις σοβαρές ευθύνες που έχουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η Περιφέρεια Αττικής για τις τελευταίες εξελίξεις και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην πόλη. Στο πλαίσιο αυτών των ευθυνών, η κυβέρνηση κατέθεσε, μάλιστα, τροπολογία που ουσιαστικά αφαιρεί αρμοδιότητες των δήμων για ανέγερση μεγάλων αθλητικών εγκαταστάσεων. Εξέφρασε, επίσης, την αντίθεσή της στην προσπάθεια φίμωσης της δημοτικής αρχής για τις θέσεις που αυτή διατυπώνει.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Ελληνοτουρκικές κόντρες στην οκτάδα

Ελληνοτουρκικές κόντρες στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας προέκυψαν τελικά μετά την ολοκλήρωση των αγώνων για την κανονική διάρκεια της διοργάνωσης για τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, που τερμάτισαν στην 3η και 4η θέση, αντίστοιχα. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν στην οκτάδα την Εφές (6η στη βαθμολογία) και οι «πράσινοι» την εκ των φαβορί της διοργάνωσης και περσινή δευτεραθλήτρια Φενερμπαχτσέ (5η στη βαθμολογία), του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Σημειώνεται πως η πρόκριση στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης κρίνεται στις 3 νίκες ενώ οι ελληνικές ομάδες σε περίπτωση 5ου παιχνιδιού έχουν το πλεονέκτημα έδρας καθώς τερμάτισαν ψηλότερα στη βαθμολογία. Τα δύο πρώτα παιχνίδια της κάθε σειράς θα γίνουν σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ (19 και 21 Απρίλη) και μετά στις έδρες των τουρκικών ομάδων.

Εξάλλου, για τα υπόλοιπα ζευγάρια της οκτάδας η οριστικοποίηση των ζευγαριών αναμενόταν μετά τα χτεσινοβραδινά παιχνίδια που θα ολοκλήρωναν την 30ή αγωνιστική και θα έκριναν την 7η και 8η θέση. Από αυτές θα προκύψουν οι αντίπαλοι της οριστικά πρώτης Ρεάλ Μαδρίτης και δεύτερης ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Με βάση τα όσα είχαν διαμορφωθεί μέχρι χτες, η ισπανική ομάδα αναμενόταν να αντιμετωπίσει μια εκ των Νταρουσάφακα - Ερυθρού Αστέρα - Μπασκόνια και η ρωσική μια εκ των Μπασκόνια - Ερυθρού Αστέρα.

BASKET LEAGUE
Κομβικές κόντρες σε Λαύριο και Χαλκίδα

Η δοκιμασία του Αρη στο Λαύριο και η κομβική για τα δρώμενα της ουράς αναμέτρηση στην Κύμη μεταξύ της τοπικής ομάδας και του Απόλλωνα Πάτρας είναι από τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν στην 25η και προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας στην Basket League.

Οι «κιτρινόμαυροι» της Θεσσαλονίκης, που από την προηγούμενη αγωνιστική απέκτησαν προβάδισμα στην κόντρα για την κατάκτηση της 4ης θέσης, καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο του αξιόμαχου Λαυρίου που θέλει να διατηρήσει τις ελπίδες του για είσοδο στην οκτάδα και συμμετοχή στα πλέι οφ. Ο έτερος βασικός διεκδικητής για την είσοδο στην τετράδα ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Κόροιβο θέλοντας τη νίκη προκειμένου να εκμεταλλευτεί τυχόν στραβοπάτημα του συμπολίτη του. Από την άλλη, η ομάδα της Αμαλιάδας θα επιδιώξει να «κλειδώσει» την παραμονή της στην κατηγορία.

Η αναμέτρηση της Κύμης με τον Απόλλωνα Πάτρας θεωρείται κρίσιμη για τη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού, με τον νικητή να κάνει βήμα παραμονής και τον ηττημένο να δυσχεραίνει τη θέση του.

Αποστολές εκτός έδρας περιλαμβάνει το πρόγραμμα για τους συγκάτοικους στην κορυφή της βαθμολογίας, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (οι «ερυθρόλευκοι» υπερτερούν) αφού θα αγωνιστούν σε Πάτρα με αντίπαλο τον Προμηθέα και Κρήτη κόντρα στο Ρέθυμνο, αντίστοιχα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΗΜΕΡΑ (17.00): ΑΕΚ - Κολοσσός Ρόδου (ΟΤΕ Sports 4), Kύμη - Απόλλων Πάτρας (Νovasports 1), Aρης - Λαύριο (Νοvasports 2 λεπτό/λεπτό), ΠΑΟΚ - Κόροιβος (Νοvasports 2 λ/λ), Τρίκαλα - Δόξα Λευκάδας (Novasports 2 λ/λ). ΔΕΥΤΕΡΑ: Ρέθυμνο - Παναθηναϊκός (17.00 Νovasports 3), Προμηθέας Πατρών - Ολυμπιακός (19.00 Νοvasports 2).

FOOTBALL LEAGUE
Ο «λόγος» στους γηπεδούχους

Τον πρώτο λόγο στα προγνωστικά έχουν στην 25η αγωνιστική οι τρεις ομάδες που προπορεύονται στη βαθμολογία της Football League, οι οποίες αγωνίζονται στις έδρες τους. Ο πρωτοπόρος Απόλλων Σμύρνης υποδέχεται τον Κισσαμικό, θέλοντας να προσθέσει μια ακόμα νίκη στην πορεία ανόδου στη μεγάλη κατηγορία. Η δεύτερη της βαθμολογίας Λαμία είναι το φαβορί απέναντι στον Παναιγιάλειο, ενώ ο τρίτος Αρης φιλοξενεί την Καλλιθέα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: ΟΦΗ - Αγροτικός Αστέρας (15.00 ΕΡΤ 3). ΚΥΡΙΑΚΗ: Λαμία - Παναιγιάλειος (15.00 ΕΡΤ3), Απόλλων Σμύρνης - Κισσαμικός (16.00), Αχαρναϊκός - Πανσερραϊκός (16.00), Καλλονή - Αιγινιακός (16.00), Πανελευσινιακός - Αναγέννηση Καρδίτσας (16.00), Τρίκαλα - Σπάρτη (16.00), Αρης - Καλλιθέα (16.00). Ματαιώνεται ο αγώνας Χανιά - Πανθρακικός, λόγω αποχώρησης του δεύτερου από το πρωτάθλημα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ